papryka w occie - 3457 przepisów (strona:138/231)

Czwartek: Jak zrobić stir fry 208

łyżka sosu rybnego (opcjonalnie) 1 łyżka sosu ostrygowego 1 łyżka miodu 2 łyżki soku z cytryny lub octu ryżowego Przygotowanie: Krok 1 Przygotuj makaron ryżowy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedź. Jeśli wymagał gotowania przelej zimną wodą. Krok 2 Posiekaj paprykę w paski, cukinię w pół krążki, brokuła pokrój na różyczki, cebulę w piórka, a czosnek i papryczkę chili

Niedzielny kucharz
Wegańskie sushi z „łososiem” z marchewki i „tuńczykiem” z buraka 178

wody 6 łyżek octu ryżowego 3 łyżeczki cukru 2 łyżeczki soli Dodatki: około 8 arkuszy glonów nori świeży ogórek awokado imbir marynowany wasabi czarny sezam sos sojowy Łosoś z marchewki: 2 duże marchewki 1 arkusz glonów nori 4 łyżki sosu sojowego 2 łyżki oleju kokosowego 3 łyżki oleju lnianego 1 łyżeczka wędzonej papryki Tuńczyk z buraka: 2 podłużne buraki(...)żaroodpornego naczynia, wlewamy płynny olej kokosowy, ocet sojowy i wsypujemy glony. Dokładnie mieszamy i pieczemy przez 20-25 minut w 220°C, mieszając od czasu do czasu, aż marchew stanie się miękka, ale nie będzie się jeszcze rozlatywać. Wyjmij i ostudź całkowicie. A następnie zalej olejem lnianym i posyp wędzoną papryką. Wymieszaj i odstaw do zamarynowania na 1 dzień

Food Square
Sałatka z ogórków do słoików 259

kulki pieprzu, liść laurowy, pół łyżeczki gorczycy   Składniki zalewy: 4 szklanki wody 1 szklanka octu 10% 1 szklanka cukru 1 łyżka soli     *** Ogórki dokładnie myjemy, kroimy w cienkie plasterki i przekładamy do dużej miski *** *** Marchew obieramy i kroimy w plasterki *** *** Paprykę myjemy i kroimy w cienkie paseczki *** *** Cebulę kroimy w piórka, czosnek w plasterki a cukinię

Blog z Apetytem
Polędwiczki z kurczaka w aksamitnym sosie szampańskim z ziemniaczanymi ptysiami 346

sól – 1 szczypta* pieprz – 1 szczypta* papryka ostra – 1 szczyptaPTYSIE:* ugotowane ciepłe ziemniaki – 200 gramów * masło – 1 łyżka * żółtko – 1 szt * białko – 1 sztuka * szczypiorek – 1 pęczek* sól – 1 szczyptaSOS:* wino musujące – 100 ml* słodka śmietana 30% – 100 ml* ocet balsamiczny – 1 łyżeczka* szalotka – 2 sztuki* musztarda(...)nacieramy przygotowaną marynatą.Zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki.PTYSIE:Ugotowane wcześniej i nadal ciepłe ziemniaki ubijamy tłuczkiem.Dodajemy masło oraz roztrzepane żółtko. Mieszamy z solą , pieprzem , papryką i posiekanym drobniutko szczypiorkiem. Przygotowaną masą napełniamy rękaw cukierniczy z ozdobną końcówką.Wyciskamy niewielkie ptysie na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i posmarowaną odrobiną oleju rzepakowego.Przygotowane ptysie smarujemy roztrzepanym białkiem

Ostra na Słodko
Sałatka typowo wiosenna 335

zakupione składniki, wystarczą na jeszcze kilka takich porcji, wszak nie musimy zjadać od razu całego ogórka, papryki czy pęczka rzodkiewek, prawda? Sałatka jest chrupiąca, pobudza do życia, i tak na dobrą sprawę jest lekko śródziemnomorska, gdyż Włosi do swoich sałat używają octu jabłkowego i tu z pomocą przyjdzie nam Develey  z sosem winegret, w którego składzie jest ocet jabłkowy

Z Kuchni Do Kuchni
Sushi maki z papryką i paluszkami surimi (sushi dla początkujących) 178

może kogoś zainspirował mój wpis?  5 płatów nori 250g ryżu do sushi Zaprawa do ryżu (*) : 2-3 łyżki octu ryżowego 2 łyżeczki cukru 1/2 łyżeczki soli  Nadzienie: serek śmietankowy (u mnie z wędzonym łososiem) paluszki surimi papryka czerwona papryka żółta Dodatkowo: sos sojowy pasta wasabi imbir marynowany  Przygotować ryż. Ryż należy dokładnie umyć - pocierając ziarna palcami

Di gotuje
Kurczak z makaronem w sosie słodko kwaśnym II - sweet sour noodles with chicken 350

orzechowego1 cebula4 piersi z kurczaka1-2 marchewki1-2 papryki100 gr bambusa55 gr nerkowca- cashew nuts  Składniki na sos:200 ml wody2 łyżeczki mąki ziemniaczanej5 łyżek octu ryżowego4 łyżki brązowego cukru3 łyżki sosu sojowego3 łyżki koncentratu pomidorowego3 ząbki czosnku0,5 łyżeczki imbirusól Wykonanie sosu:Odlewamy 100 ml wody I dodajemy mąki ziemniaczanej, reszta składników gotujemy(...)wrzucamy posztkowaną cebulę- smażymy na dużym oleju ok 1-2 min. Dodajemy pokrojoną w pół talarki marchew I kurczaka. Smażymy ok 4-5 min, aż kurczak będzie gotowy. Dodajemy paprykę , orzechy I bambus- trzymamy na ogniu ok 2 min. Dodajemy sos, mieszamy - doprowadzamy do wrzenia I odstawiamy z gazu.  Zagotowujemy chiński makaron, odcedzamy I dodajemy do kurczaka- mieszamy

Smaki Edyty
Papryka marynowana 232

jako dodatek do zupy gulaszowej.  1 łyżka soli 1 szklanka cukru (niepełna) 1 szklanka octu 3 szklanki wody kilka ziarenek ziela angielskiego 1 listek laurowy 1 ząbek czosnku pokrojony na plasterki Wrzucamy wszystko do garnka i gotujemy. Wcześniej należy obrać i pokroić paprykę w plastry i najlepiej chwilę sparzyć we wrzątku, żeby pozbyć się goryczy i lekko ją zwiotczyć

Emskie Smaki
Kurczak słodko-kwaśny 408

ryżu pół cebuli 2 łyżki oleju ryżowego (można zastąpić zwykłym) pół papryki czerwonej pół papryki zielonej 2 filety z kurczaka 1 marchewka 4 krążki ananasa z puszki Sos: 4 łyżki soku z ananasa z puszki 4 łyżki soku pomarańczowego 100% lub świeżo wyciśniętego 3 łyżki octu z białego wina 3 łyżki ciemnego sosu sojowego 2 łyżki brązowego cukru 2 łyżki

Moja Galeria Smaku
Włoska sałatka do makaronu 220

marchewka poszatkowana na zapałkę 2-3 centymetrowy kawałek białej części pora drobniutko posiekany 1 mała żółta papryka pokrojona w małą kostkę 1 pomidor pokrojony w kostkę klika gałązek świeżej bazylii łyżeczka ziół prowansalskich pieprz z młynka Sos vinaigrette: 50 ml białego octu winnego 1 łyżeczka musztardy 1/2 łyżeczki soli 1/4 łyżeczki pieprzu 1 starty ząbek czosnku 1 łyżeczka cukru(...)ocet połączyć z musztardą, cukrem, solą, czosnkiem i pieprzem, aż do całkowitego rozpuszczenia cukru i soli. Potem dodaję oliwę i mieszam dokładnie do uzyskania aksamitnego sosu. Odstawiam.         Dokładnie umyte i osuszone liście sałaty rwę na mniejsze, układam na dużym, płaskim półmisku, marchewkę małymi kupkami układam na sałacie, podobnie pomidory i paprykę. Posypuję posiekanym porem

Kuchnia Prezydentowej
Sałatka z kalafiora i cukinii 165

Czas przygotowania: 30 minut Ilość porcji: 5 - 6 Składniki na sałatkę z kalafiora i cukinii: średniej wielkości kalafior cukinia papryka czerwona mała wiązka koperku pieprz i sól do smaku Sos do sałatki: duży ząbek czosnku 3 łyżki oliwy 2 łyżeczki octu winnego łyżeczka soku z cytryny łyżka jogurtu greckiego 1/2 łyżeczki miodu naturalnego 1/2 łyżeczki świeżo mielonego pieprzu Jak zrobić(...)podzielić na mniejsze kawałeczki. Cukinię zetrzeć na tarce o dużych oczkach, wymieszać z łyżeczką soli i odstawić na około 10 minut. Następnie wyłożyć na sitko i odcisnąć powstały płyn. Paprykę pokroić w cieniutkie małe plasterki i oprószyć 1/2 łyżeczki soli. Koperek posiekać. Czosnek przecisnąć przez praskę i połączyć z pozostałymi składnikami sosu. Mieszać, aż powstanie jednolita konsystencja sosu. Dobrym sposobem

Kuchcik gotuje
Cieciorka w sosie słodko-kwaśnym 237

waga netto, po odcedzeniu z zalewy); 1 duża czerwona papryka; 1 duża żółta lub zielona papryka; 3 ząbki czosnku; 1 łyżka oliwy z oliwek; 1/2 łyżeczki soli; 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu; 1 łyżka ziaren sezamu; 1/2 pęczka natki pietruszki. SOS SŁODKO - KWAŚNY 8 łyżek octu jabłkowego (lub octu winnego z białego wina); 1/2 szklanki białego cukru; 3 łyżki ketchupu(...)łyżeczki). Wlać ocet jabłkowy (8 łyżek), ketchup (3 łyżki), sos sojowy (2 łyżki), zimną wodę (4 łyżki) i dokładnie wymieszać.  Do sosu dodać mieszaninę mąki kukurydzianej z wodą i dokładnie wymieszać, najlepiej trzepaczką kuchenną, aby nie było grudek. Tak przygotowany sos odstawić na bok. CIECIORKA W SOSIE SŁODKO - KWAŚNYM Cieciorkę odsączyć na sicie z zalewy.  Papryki umyć, osuszyć

Gospodyni Miejska
Ogórki ” Studenckie koreczki” przetwory 198

następnego użycia Składniki : 2 kg ogórków gruntowych ( lub dowolna ilość ) 3 papryki czerwone, grubościenne 2 cebule po 2 ząbki czosnku na słoik po kilka na słoik : ziela angielskiego , ziaren pieprzu ,listku laurowym ( około 5-6 kulek , 1-2 listki ) zalewa: 2 l wody 3 szklanki octu 3 szklanki cukru 2 łyżki soli (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ogórki myjemy i namaczamy

Ogrodnik w podróży
Kurczak Gong Bao 329

cytryny Marynata do kurczaka: 4 łyżki sosu sojowego 1 papryczka chili 1 łyżka octu ryżowego 2 łyżki mąki kukurydzianej Wykonanie: Pierś kurczak pokroić w dużą kostkę i umieścić w miseczce. Dodać składniki marynaty i wymieszać. Odstawić na jakiś czas. Cebulę pokroić w kostkę, paprykę w dużą kostkę, pieczarki w plasterki, kapustkę pekińską cienko poszatkować. W woku podsmażyć kurczaka z marynatą

Pasja Smaku
Kurczak po tajsku z ryżem 749

bulionu kurczakowego1 łyżka mąki ziemniaczanejPrzyprawy:4 łyżki sosu sojowego4 łyżki sosu rybnego4 łyżki cukru brazowego4 łyżki octu winnego4 łyżeczki czerwonej pasty curry4 łyżeczki masła orzechowegoWykonanie:Na oliwie z oliwek smażymy na średnim gazie cebulę, pokrojoną w półtalarki- około 4 min. Dodajemy paprykę- smażymy około 3 min. Po tym czasie wyciągamy wszystko na talerz. Do tego samego garnka dodajemy olej sezamowy

Smaki Edyty

Proponowane wyszukiwania