łyżki sosu sojowego 1 łyżka płynnego miodu 2 łyżeczki cukru trzcinowego 2 łyżki octu ryżowego sok z 1/2 cytryny Dodatkowo: 2 łyżki oleju roślinnego 1 większa papryczka chili 3 gałązki szczypiorku 1. Kurczaka kroimy w paseczki, wkładamy do miski. Dodajemy następne składniki marynaty: szczyptę soli, obie papryki, starty imbir, czosnek przepuszczony przez praskę, sok z cytryny. Wszystko mieszamy i odstawiamy
kruche babeczkiłodyga selera naciowego 2 łyżki ziaren (u mnie z chilli) - np. Ziarenkowo pęczek rzodkiewek 1/2 papryki czerwonej pokrojonej wg uznania natka pietruszki 1 obrany ze skórki pomidor świeżo mielony pieprz świeżo mielona sól 2 łyżki oliwy z oliwek (np. Develey ) 1 łyżka octu balsamicznego (np. Develey ) 1 ząbek czosnku Wykonanie: Kaszę ugotować wg przepisu na opakowaniu. Ziarenka uprażyć(...)dodać do ugotowanej i przestudzonej kaszy. W miseczce wymieszać przeciśnięty przez praskę czosnek z oliwą i octem balsamicznym. Wymieszać z kaszą. Cebulę i natkę pietruszki drobno posiekać, ogórka, pomidora i rzodkiewkę pokroić wg uznania, a seler naciowy w paseczki. Dodać pieczarki i paprykę. Wszystko razem wymieszać, dodać sól i pieprz. Od razu gotowe do spożycia. Idealne na śniadanie, kolację
Trufelkowougotowanego ryżu, ostygniętego 250 g pieczarek 2 ząbki czosnku 100 g fasolki szparagowej 1 marchewka 1 łyżka szczypiorku 1 zielona papryka 2 łyżki oleju 2 pak choi 1 łyżka brązowego cukru 2-3 łyżki soi tajskiej soi 2 łyżki octu mirin, ocet ryżowy Plastry ryby posyp solą iskrop sokiem z cytryny, zwiń w rulony. W miseczce rozmąć jajko. Dodaj
codojedzeniaDrukuj Składniki 200 g komosy ryżowej białej 2-3 łyżeczki suszonych ziół (oregano, majeranek, bazylia, tymianek) sól, pieprz 1 łyżeczka octu jabłkowego Dodatki 2-3 łyżki passaty pomidorowej (lub przecieru ze słoiczka/dobrej jakości ketchupu/sosu pomidorowego) 150 g mozzarelli papryka - 1/3 czerwonej, 1/3 zielonej i 1/3 żółtej 1/3 czerwonej cebuli Przygotowanie Komosę przesyp do naczynia i zalej zimną wodą
Powiedz dietom niemusztardy jerozolimskiej 3 łyżki oliwy z oliwek aromatyzowanej chilli, liśćmi laurowymi i czerwonym pieprzem 1/3 łyżeczki miodu lipowego 1 łyżka octu balsamicznego szczypta soli morskiej, ziołowej Przygotowanie: Na talerzu rozkładamy rukolę, układamy ćwiartki rzodkiewek i jajka, pokrojoną w kostkę paprykę i różyczki brokuła, polewamy dressingiem i posypujemy natką z pietruszki. Składniki do przygotowania dressingu wlewamy do słoiczka, zakręcamy i wstrząsamy
Moja smaczna kuchniażeberka z młodą kapustą w maceracie musztardowej. Smacznego! Składniki: 1 kg żeberek główka kapusty młodej liść laurowy łyżka kminku łyżka octu jabłkowego łyżka ketchupu Macerata: 2 łyżki oleju łyżka przecieru pomidorowego łyżka musztardy przyprawy : sól, pieprz, papryka (w ilości jak kto lubi ja dodaje koło 2 łyżek pieprzu i papryki i pół łyżeczki soli(...)szklanki tak do duszenia), liść laurowy i dusimy około godziny (aż do miękkości). Następnie przekładamy mięso do garnka i dodajemy poszatkowana kapustę. Dodajemy łyżeczkę kminku, łyżkę octu jabłkowego oraz lyzke lub 2 ketchupu i dusimy dalej aż do miekosci kapusty. Koniec ;P W produkcji
Lubczyk i WaniliaSkładniki: 2 średnie pomidory; 1 średni ogórek wężowy; 1/2 średniej, czerwonej papryki; 1/2 średniej zielonej papryki; 1/2 średniej czerwonej cebuli; 2 laski zielonego selera naciowego; 2 ząbki czosnku; 1 litr dobrej jakości soku pomidorowego; 2 łyżki octu 10%; 2 łyżki soku wyciśniętego z cytryny; 2 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki; 2 łyżeczki cukru; 1/4 szklanki oliwy z oliwek; Sól; Pieprz(...)odstawić na 10 minut), obrać ze skórki, pokroić w drobną kostkę. Przełożyć do miski/garnka. Ogórka umyć, osuszyć, obrać ze skórki, pokroić w drobną kostkę. Dodać do pokrojonych pomidorów. Papryki umyć, osuszyć, oczyścić z nasion i błon, pokroić w drobną kostkę. Dodać do pokrojonych warzyw. Cebulę obrać, drobno posiekać. Dodać do miski/garnka z pokrojonymi warzywami. Laski selera naciowego umyć, osuszyć, pokroić
Gospodyni Miejskailość musicie zwiększyć 2 krotnie, bo jest dużo słabszy, ja użyłam pudliszek, bo ma mocny wyrazisty smak 1/3 do 1/2 szklanki octu jabłkowego 6% 5-6 łyżek magi olej rzepakowy do smażenia 4 płaskie łyżeczki słodkiej papryki 1- 2 płaskie łyżeczki ostrej papryki sól, ok 1 łyżka pieprz do smaku 2 liście laurowe mały kawałek świeżego imbiru(...)minutach dodajemy koncentrat pomidorowy, mieszamy i sprawdzamy smak, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i magą, gotujemy razem kolejne 30 minut. Po tym czasie dodajemy ocet, mieszamy i ewentualnie ponownie doprawiamy. Gorący keczup przekładamy do przygotowanych słoików, zakręcamy i pasteryzujemy przez ok. 15 minut
Apetyczna babeczkaząbki czosnku, łyżeczka mielonych goździków /proponujemy znacznie mniej dać/, łyżeczka cynamonu,gorczycy, chili,pieprzu cayenne 1 czerwona papryka Wykonanie;Pomidory sparzmy wrzątkiem, obieramy, kroimy na kosteczki i gotujemy.Dodajemy drobno posiekaną cebulę i czosnek. Dusimy około 1.5 godziny. Gdy sos gęstnieje dodajemy ocet i przyprawy. Jeszcze przez kilka minut gotujemy. Przelewamy do słoików i pasteryzujemy 30 minut
Anioły w kuchniSkładniki: główka kalafiora, sos: 4 łyżki rozpuszczonego oleju kokosowego (bezzapachowego), 2 łyżki sosu tamari, 1 łyżka octu jabłkowego, 1 łyżeczka słodkiego syropu (klonowego, daktylowego lub z agawy), 5 ząbków czosnku przeciśniętych przez praskę, 1 łyżeczka suszonej cebuli, 1 łyżeczka papryki wędzonej, 1/2 łyżeczki soli, 1/4 łyżeczki chilli w proszku. Wykonanie: Kalafiora kroimy na różyczki. Umieszczamy w misce. Składniki
Jeść, by żyć w zdrowiuporcje: 300 g fileta z piersi kurczaka 2 garści fasolki płaskostrąkowej 1 papryka czerwona 1 papryka żółta 1 papryka pomarańczowa Dressing: 1/2 łyżeczki miodu 1 łyżka musztardy 1 łyżka oliwy z oliwek lub oleju lnianego 1/2 łyżki soku z cytryny lub octu jabłkowego pieprz i ewentualnie sól do smaku Wszystkie składniki dressingu wymieszać i odstawić na ok. 10 minut, żeby
KucharzycaPyszne, chrupiące – na zimę idealne. Ogórki z papryką 4 kg małych ogórków 0,5 kg cebuli 0,5 kg papryki 1 nieduży seler Solanka 9 szkl wody 1 szkl soli grubej niejodowanej Zalewa 3 szkl wody 3 szkl octu 1 łyżeczka curry 1 łyżeczka ziela angielskiego 1 łyżeczka gorczycy 5,5 szkl cukru Rozpuścić sól w wodzie i zalać
Pieguskowa KuchniaSkładniki: 25 dag pierożków tortellini z ricottą i szpinakiem, 4 pomidory, 1 ogórek wężowy, 1 czerwona papryka, pół główki sałaty lodowej, 10 dag czarnych oliwek, pół puszki kukurydzy, 125 g gorgonzol, natka pietruszki; Sos: 5 łyżek majonezu, 5 łyżek śmietany, 2 łyżki octu winnego, 3 łyżki musztardy sarepskiej, sól, pieprz. Sposób przygotowania: Pierożki gotujemy według przepisu na opakowaniu. Sałatę rwiemy
Pobite gary Barbaryogórek (obrany ) 1 łyżka cebula (posiekana) 1 awokado, obrane 1 łyżka oliwa 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka jabłkowego octu 1 szklanka przegotowanej chłodnej wody ¼ łyżeczki soli morskiej ¼ łyżeczki chili w proszku 1 szczypta pieprzu cayenne Papryka ,lub czerwona cebula do przybrania Wykonanie Jedzenie świeżej,żywności pomoże Ci czuć się świetnie, zarówno w środku jak i na zewnątrz. Dlatego(...)znanym jako skuteczne warzywo w oczyszczanie wątroby, także awokado, które dodaje zdrowe tłuszcze i kremową konsystencję. Do kielicha blendera dać ogórek obrany ,cebula, oliwe z oliwek, sok z cytryny, ocet i wodę . Zblendowac na puree na wysokim poziomie. Dodać chili w proszku, sól i pozostałe składniki i wymieszac wszystko razem . Ta orzeźwiająca zupa składa się na zdrowy posiłek. Jest gotowa
w mojej kuchniananasem. Jak dla mnie super połączenie ;) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Słodko kwaśny kurczak z ananasem składniki: 2 piersi z kurczaka 1 pomarańczowa papryka 1/4 małego ananasa pokrojonego w grubszą kostkę 150 g pieczarek Sos: 1/2 szklanki wody 1/4 szklanki octu jabłkowego 1 szklanka ketchupu łyżeczka pieprzu łyżeczka musztardy łyżeczka sosu worcester 2 łyżki cukru 1 łyżka skrobi kukurydzianej Słodko kwaśny kurczak(...)utworzy się sos. Kurczaka kroimy w kostkę i podsmażamy na oliwie z oliwek, dodajemy pokrojone w ćwiartki pieczarki i smażmy kolejne 3 minuty. Następnie dodajemy pokrojoną w grubą kostkę paprykę i ananasa i smażymy kolejne dwie minuty. Całość zalewamy sosem i gotujemy do momentu aż kurczak i pieczarki będą dobre. Możemy dodać posiekaną natkę pietruszki. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Delusional Trine