papryka w occie - 3457 przepisów (strona:123/231)

Sałatka szwedzka na zimę 329

Składniki: około 3 kg ogórków gruntowych 5 średnich marchwi 2 duże czerwone papryki 3 młode cebule 4 łyżki soli kamiennej Zalewa: 3 szklanki wody 1,5 szklanki octu 10% 1,5 szklanki cukru 3 łyżki oleju ziele angielskie, ziarna pieprzu czarnego, gorczyca Sposób wykonania: Ogórki myjemy i kroimy nieobrane w plastry (przy pomocy malaksera bądź przy pomocy mandoliny). Marchew czyścimy

Qchnia po prostu
Rukola z kurczakiem, mozzarellą, pomidorkami i ananasem 166

pomidorków koktajlowych ok. ćwiartki świeżego ananasa opakowanie kuleczek mozzarelli 2 łyżki pestek dyni Sos: 1 płaska łyżeczka miodu 4 łyżki octu jabłkowego lub winnego 4 łyżki oleju o neutralnym smaku sól i pieprz, zioła do sałatek, curry i słodka papryka olej do smażenia Kurczaka pokroić w paseczki, przyprawić solą, pieprzem, curry i słodką papryką. Usmażyć na niewielkiej ilości oleju, ostudzić

Czerwień i błękit
Sałatka z buraków i papryki na zimę 102

buraczków z papryką w zalewie octowej, zimową porą stanowi doskonały dodatek do obiadu. Składniki: 3 kilogramy buraków 1 kilogram czerwonej papryki 1 kilogram cebuli 2 łyżki soli Zalewa: 1 szklanka wody 1 szklanka oleju 1 szklanka cukru 1 szklanka octu Sposób przygotowania: Buraki nie obierając myjemy, przekładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości. Ostudzone obieramy i ścieramy

Bajeczna Kuchnia
Ogórki na ostro do słoików + film 338

części, obrane ząbki czosnku w większą kostkę. Następnie ogórki wrzucamy do dużego naczynia, dodajemy pokrojony czosnek, wsypujemy sól oraz paprykę chili, wszystkie składniki razem łączymy i odstawiamy na 2 godziny. Po dwóch godzinach przygotowujemy zalewę, do garnka wlewamy ocet, wsypujemy cukier i mieszamy aż się rozpuści, na końcu wlewamy olej, całość zagotowujemy i odstawiamy z ognia do przestudzenia. Ciepłą zalewę

Smakowite Dania
Sałatka poprawiająca humor ;) 339

sztuki- po połówce do każdej porcji. Kabanos waży około 45g) Na sos:   6 łyżek oleju rzepakowego 2 łyżki octu winnego z czerwonego wina łyżeczka miodu pół papryczki chili ząbek czosnku Sałatę rwiemy na drobniejsze części. Mozzarellę i paprykę kroimy w średniej grubości kostkę. Cebulę kroimy w pół-piórka, a kabanosa na mniejsze części. Szczypiorek siekamy drobno. Na talerzu

Czerwona Porzeczka
Domowy Sos do Big Maca 2305

konserwowych (ok. 55 g) łyżeczka drobno pokrojonej cebuli (ok. 30 g) 1/2 łyżeczki cukru szczypta czosnku w proszku szczypta słodkiej papryki w proszku szczypta gorczycy (zmielonej) odrobina soli i pieprzu Domowy Sos do Big Maca - Sposób przygotowania: Majonez, musztardę, ocet oraz sos worcestershire łączymy ze sobą. Następnie dodajemy przyprawy, cukier i mieszamy. Na końcu wsypujemy drobno pokrojoną cebulę oraz ogórki

Słodka Strona
Kurczak słodko - kwaśny 117

pominęłam) Sos: 2 łyżki dżemu morelowego 2 łyżki sosu sojowego 250 ml soku ananasowego 3 łyżki ketchupu 2 -3 łyżeczki octu ryżowego sól pieprz W dużej patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy posiekaną cebulę i smażymy aby zmiękła. Oczyszczoną paprykę kroimy w 4cm kawałki i wrzucamy do cebuli i dalej smażymy aż zrobi się miękka. Udka dzielimy na 3 części

http://szpilkinamiotle.blogspot.com/
Domowy sos barbecue 168

się sprawdził jako dodatek do żeberek . Polecam!Składniki:1 średniej wielkości czerwona cebula3 ząbki czosnku4 łyżki łagodnego ketchupu dobrej jakości4 łyżki musztardy miodowej6 łyżek octu balsamicznego2 łyżki miodu - nie użyłam2 łyżki oleju3 łyżeczki słodkiej papryki  (dałam wędzoną )1/2 łyżeczki pieprzu cayennesól do smakuprzygotowanieW rondelku rozgrzać olej i zeszklić na nim bardzo drobno posiekaną cebulę. Pod koniec dodać

Stare Gary
Polędwica z dorsza po prowansalsku 170

Jedzmy ryby! 3-4 porcje - 2 polędwiczki z dorsza - 1 puszka pomidorów 400g - 1 czerwona papryka - 1 czerwona cebula - czarne oliwki -kapary 2 łyżki - czarne oliwki (dodałam pół słoiczka 340g) -oliwa z oliwek 2-3 łyżki -2 łyżki mieszanki ziół prowansalskich - 1-2 łyżki octu balsamicznego - sól i pieprz (najlepiej biały) do smaku Rybę myjemy, osuszamy, oprószamy solą i kilkoma(...)szczyptami ziół prowansalskich. Przekładamy do naczynia do zapiekania. Cebulę kroimy w drobną kostkę, a paprykę obieramy ze skórki i kroimy w  małe paski. Warzywa wrzucamy na patelnię z oliwą i dusimy. Gdy nieco zmiękną dodajemy zioła prowansalskie i lekko solimy (uwaga, bo oliwki i kapary są słone) oraz dodajemy szczyptę lud dwie pieprzu. Gdy zioła zaczną wydzielać zapach

Simple Dish
Makaron z gulaszem jagnięcym z czosnkiem niedźwiedzim / Pasta with lamb stew with wild garlic 143

taki też sposób powstał przepyszny gulasz z marynowaną w ziołach i miodzie jagnięcą karkówką, następnie duszoną w winie wraz z batatami i pieczarkami, z dodatkiem czosnku niedźwiedziego, wędzonej papryki i włoskich ziół. Podałam go z makaronem ugotowanym na półtwardo, a całość posypałam mikro ziołami. Danie wyszło przepyszne! Jest to jedno z tych, które praktycznie robi się samo. Polecam! Scroll down(...)wytrawnego czerwonego wina 175 ml bulionu warzywnego lub drobiowego 2 łyżeczki czosnku niedźwiedziego 2 łyżeczki wędzonej papryk i kilka obrotów młynka ziół włoskich sól i pieprz do smaku 200-250 g makaronu Przygotowanie: Włóż jagnięcinę do średniej miski, dodaj rozmaryn, miętę, ocet i miód, po czym dopraw solą i pieprzem, wymieszaj i odstaw na około 4 godziny do lodówki

karmelowy
Sałatka w stylu greckim 177

Hej! Sałatka w stylu greckim z tortellini jest pyszna. I to tyle, jak ją zrobicie to sami zobaczycie. ☺ Potrzebujemy: Czytaj więcej »

Tylko pysznie
MUFFINKI GYROSOWE 179

zeszklonej cebuli, przyprawiamy solą, pieprzem oraz 1 łyżeczką przyprawy do gyrosa i smażymy do momentu aż mięso nie będzie surowe. Studzimy. Paprykę myjemy, usuwamy nasiona i kroimy w kostkę. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Pieczarki odsączamy z octu i kroimy na mniejsze kawałki. W misce mieszamy składniki suche: przesianą przez sito mąkę z proszkiem do pieczenia i 2 łyżeczkami przyprawy(...)składniki mokre: rozbełtane jajka z mlekiem, olejem, ketchupem oraz majonezem. Składniki suche dodajemy porcjami do składników mokrych i mieszamy łyżką drewnianą. Na końcu dodajemy pokrojone produkty: cebulkę z kurczakiem, paprykę, kukurydzę oraz pieczarki. Mieszamy. Masę wykładamy do papilotek, zajmując 3/4 ich objętości. Pieczemy przez 20-25 min. w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Podajemy na ciepło lub zimno

Kuchnia MagdaLeny
indyczy udziec z leśnymi grzybami 157

gwarancją sukcesu każdego obiadu. składniki  dla 6 osób marynata do mięsa 1,5 kg udźca z indyka 1 łyżka octu  jabłkowego 2 łyżki domowego  maggi szczypta lubczyku szczypta suszonego czosnku  szczypta papryki słodkiej  sól, pieprz sos grzybowy 2 łyżki masła 0,5 kg leśnych grzybów ( akurat ja użyłem kołpaków

Miód i pieprz
Cukinia po diabelsku - sałatka z cukinii na zimę. 1713

owocu) 2 cebule zalewa: 1 szklanka cukru 3 łyżeczki soli z czubkiem 4 szklanki wody 1 puszka pomidorów w zalewie własnej 1 szklanka octu łyżka gorczycy liść laurowy 3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę słodka papryka - 1 łyżeczka z czubkiem zioła prowansalskie - płaska łyżka pieprz cayenne - płaska łyżeczka Wykonanie: Przygotować cukinię: jeżeli jest to duży owoc o wadze większej niż

Poezja Smaków - blog kulinarny
pieczony indyczy udziec w żurawinowym sosie 167

udźca z indyka 80 g  żurawiny mrożonej lub suszonej 50 ml koniaku  lub wódki gorzkiej marynata 1 łyżka octu balsamicznego 2 łyżki domowego maggi szczypta lubczyku szczypta czosnku niedźwiedziego szczypta papryki słodkiej  sól, pieprz sos 30 g masła 100 ml słodkiej śmietany 30% sposób przygotowania Mieszamy składniki marynaty, wcieramy w udziec z którego wcześniej usuwamy

Miód i pieprz

Proponowane wyszukiwania