Ryba w zalewie pomidorowej

Ryba w zalewie pomidorowej

Ryba w zalewie pomidorowej

Ryba w zalewie , kiedyś robiłam, następnie zapomniałam, by w końcu wrócić do tego bardzo smacznego dania. Jej zaletą jest również to,że może długo postać i w miarę upływu czasu nabiera odpowiedniego smaku. SKŁADNIKI 1,5 kg  filetów rybnych  przyprawa do ryb 1 jajko bułka tarta  mąka olej do smażenia Zalewa:  2 szklanki wody 1/2 szklanki oleju 6 łyżek octu 4 małe liście laurowe 4 ziarna ziela angielskiego kilka ziaren pieprzu opakowanie papryki słodkiej w proszku 1/2 łyżki soli 2 łyżki cu... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W kuchennym oknie Ewy

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

pozytywna45

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryby, ryba, ogórki, papryka, słoik, tarta, bułki, zupa pomidorowa, ogórki kiszone, danie jednogarnkowe, ryby w zalewie, przetwory, ryby smażone, ketchup pomidorowy, ryba w occie, tarta na słodko, dania na gorąco

Inne przepisy z W kuchennym oknie Ewy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.