papryka w occie - 3457 przepisów (strona:153/231)

Sałatka z awokado i ogórka 206

Składniki: 1 dojrzałe awokado 2 ogórki  2 ząbki czosnku 1 cebula szalotka 1 mała papryka lub garść rukoli bądź roszponki 1 łyżka soku z cytryny pieprz sól sos musztardowo-majonezowy: 1 łyżeczka musztardy 1 łyżeczka majonezu 1 łyżeczka oliwy z oliwek 1 łyżeczka octu ryżowego lub jabłkowego 1/2 łyżeczki miodu lub cukru 1 łyżeczka startego świeżego imbiru

Kuchcik gotuje
Grecka sałatka z bobem z puszki 144

łodyżkami – im więcej zieleniny tym lepiej. Pomidory parzymy wrzątkiem, przelewamy zimną wodą i ściągamy im skórkę. Filetujemy je, wyrzucając wszystkie pestki i płyn, a miąższ kroimy w drobniutką kosteczkę Paprykę myjemy, pozbawiamy ją gniazda nasiennego, wszystkich niewybarwionych wewnątrz fragmentów i kroimy w wąskie paseczki, a je kolejno w kosteczkę. Cebulę obieramy i kroimy bardzo drobno. Ogórka myjemy, obieramy(...)dekorujemy bazylią. SKŁADNIKI 1 puszka bobu konserwowego 1 średnia czerwona papryka 1 ogórek wężowy 3 pomidory pelati /śliwkowe/lima 1 malutka czerwona cebula 1 szalotka 6-7 gałązek szczypioru 3-4 gałązki bazylii ½ dużego pęczka natki pietruszki 10 czarnych oliwek 50g sera feta do posypania GRECKI WINEGRET 3 łyżki octu z czerwonego wina 2 łyżki soku z cytryny 2 średnie

Karo in the Kitchen
Kurczak w panierce panko w sosie miodowo-czosnkowym 492

czosnku przeciśnięte przez praskę2 łyżki jasnego sosu sojowego1 łyżka ciemnego sosu sojowego1 łyżeczka octu ryżowego1 łyżeczka skrobi kukurydzianejPrzygotowanie:Kurczaka kroimy w około 3 cm kostkę. Zalewamy składnikami marynaty i odstawiamy do lodówki na 30 minut.Wszystkie składniki sosu umieszczamy w misce i dokładnie mieszamy.Marchewkę i paprykę kroimy w słupki. Dymkę siekamy. Ananasa kroimy na mniejsze kawałki.Panierkę panko przesypujemy

Mania Gotowania
Wieprzowina w Sosie Słodko-Kwaśnym do Ryżu Kaszy lub Ziemniaków 205

łyżeczki mąki kukurydzianej 5 łyżek sosu sojowego (około 70 ml) 2 łyżki octu winnego Link do filmu z przygotowania : Wieprzowina w sosie słodko-kwaśnym Przygotowanie: Mięso dokładnie myję i osuszam, następnie kroję w nie za dużą kostkę. Umytą i oczyszczoną z gniazd nasiennych paprykę, kroję w cienkie kilku centymetrowe paseczki. Czosnek drobniutko kroję, czosnek możemy również przecisnąć przez praskę. Ananasa

Uwaga Babcia Gotuje
W paprykowej kruszonce 302

smakowe oraz błony śluzowe, a co za tym idzie powoduje uczucie pieczenia i ostrości w jamie ustnej. Kapsaicynoidy zaś to takie związki, dzięki którym odczuwamy ostry smak pieprzu czarnego, papryki ostrej i wielu innych ostrych przypraw korzennych. Mają one korzystne działanie dla naszego organizmu. Pobudzają żołądek do szybszej pracy, a co za tym idzie wspomagają trawienie. Sprawiają, że nasza przemiana(...)papryczka chili - 1 papryczka pepperoncini - 1 papryczka jalapeno - 2 ząbki czosnku - 3 łyżki oliwy - 2 łyżki bułki tartej - pieprz świeżo mielony Buraczki: - 6 buraków  -2 łyżki miodu - łyżka octu winnego - oliwa Dodatkowo: musztarda Dijon  Pierś z kurczaka podzielić na dwa filety. Każdy zanurzyć w marynacie i przechowywać w lodówce około 2 godzin.  Po minionym czasie włączyć piekarnik

Sajkofanka smaku
SURÓWKA Z KAPUSTY do słoików bez gotowania 241

składniki na surówkę z kapusty do obiadu. SKŁADNIKI: 1 duża biała kapusta, poszatkowana 1 marchew starta na tarce 1 papryka, pokrojona w paseczki 2 cebule, pokrojone w piórka 1 szklanka cukru 2 łyżki soli 1 szklanka oleju 3/4 szklanki octu 1 butelka mineralnej wody gazowanej , 1 i 1/2 litra pieprz mielony do smaku Przepis na surówkę z kapusty do słoików

Moja Książka Kucharska
Orientalny kurczak 162

Poza tym możemy zawsze coś nowego wykombinować ;) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Orientalny kurczak składniki 2 duże piersi z kurczaka czerwona papryka 1 czerwona cebula kiełki szczypiorek i sezam do podania Sos: 1 łyżeczka oleju sezamowego 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka octu ryżowego 2 łyżeczki miodu 2 łyżeczki słodkiego sosu chili 3 łyżeczki ketchupu 2 łyżeczki brązowego cukru 4 łyżeczki sosu sojowego

Delusional Trine
SURÓWKA Z KAPUSTY OBIADOWA - z mineralną wodą gazowaną 157

polecam, korzystajcie z przepisu. Pozdrawiam :) K.K. SKŁADNIKI: 1 duża biała kapusta, poszatkowana 1 marchew starta na tarce 1 papryka, pokrojona w paseczki 2 cebule, pokrojone w piórka 1 szklanka cukru 2 łyżki soli 1 szklanka oleju 3/4 szklanki octu 1 butelka mineralnej wody gazowanej , 1 i 1/2 litra pieprz mielony do smaku PRZYGOTOWANIE : Krok 1. Wszystkie składniki umieszczamy w większym

Moja Książka Kucharska
Sałatka warstwowa z ciecierzycą i tuńczykiem 151

puszka tuńczyka – odsączona pół czerwonej cebuli pokrojonej w kosteczkę sos winegret z ukręcony z 5 łyżek oliwy, łyżki octu jabłkowego, łyżki miodu i ze szczypty świeżo mielonego pieprzu puszka ciecierzycy lub szklanka ugotowanej puszka kukurydzy – odsączona połówka czerwonej papryki pokrojona w kostkę pół ogórka szklarniowego, obranego i pokrojonego w kostkę 1 marchewka starta na tarce o grubych oczkach

Ugotowane pozamiatane
Pieczeń w glazurze z sosu barbecue 163

barbecue 250 ml pomidorowej passaty 2 szalotki 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka mielonego ziela angielskiego 1 łyżeczka wędzonej, słodkiej papryki 1 łyżeczka mielonej gorczycy   2 łyżeczki sosu Worcestershire 60 ml syropu klonowego lub miodu 120 g melasy 60 ml octu winnego 2 łyżki brązowego cukru 3 łyżki whisky 50 ml espresso Przygotowanie: 1. Pieczeń - cebulę siekamy razem z czosnkiem

Słodki Kompromis
Burgery z pieczonym kurczakiem, grillowanym ananasem i czekoladowym sosem barbecue 101

barbecue 250 ml pomidorowej passaty 2 szalotki 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka mielonego ziela angielskiego 1 łyżeczka wędzonej, słodkiej papryki 1 łyżeczka mielonej gorczycy  2 łyżeczki sosu Worcestershire 60 ml syropu klonowego lub miodu 80 g melasy 60 ml octu winnego 2 łyżki brązowego cukru 3 łyżki whisky 50 ml espresso 45 g czekolady klasyczna gorzka Goplana Dodatkowo

Słodki Kompromis
Lunchbox #1 153

wystygną. Zdejmujemy skórkę i kroimy w kostkę. Serek doprawiamy solą i pieprzem. Smarujemy tortille, na serek wykładamy pokrojoną paprykę. Zawijamy, okręcamy w folię aluminiową i przechowujemy w lodówce. Sałatka z pieczonej dyni mała dynia hokkaido olej rozmaryn feta ocet balsamiczny miód sól, pieprz Dynię dzielimy na półksiężyce, smarujemy oliwą wymieszaną z rozmarynem. Pieczemy w 180 stopniach ok 15-30 minut

Czerwona Porzeczka
Sos BBQ wg Jamiego Olivera 185

listki 1 mała wiązka kolendry 10 liści laurowych 1 łyżeczka kuminu 2 łyżki nasion kopru włoskiego 2 łyżki wędzonej papryki (u mnie ostra) 6 goździków Pozostałe: 2 pomarańcze, skórka i sok 200g brązowego cukru (u mnie muscovado) 6 łyżek octu balsamicznego 200ml keczupu lub passaty 2 łyżki sosu Worcester 2 łyżeczki musztardy 200ml soku jabłkowego 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka

Blendman
sushi po mojemu 156

Składniki łosoś (Podstawa to ryby. Dobra ryba to klucz do sukcesu ) ogórek zielony papryka czerwona sezam czarny wasabi-chrzan w proszku liście nori(Nori,Wodorosty) ryż do sushi(krótko ziarnisty, klejący się) ocet ryżowy Słońce woda (na 1 szklankę ryżu ,1,5 szklanki wody) Wykonanie Sos do ryżu. Na 0,5 kg ryżu potrzebujemy 5 łyżek octu ryżowego, 3 łyżki

w mojej kuchni
Łopatka pieczona z czerwoną czubrycą 125

czerwoną czubrycą Składniki: 1 kg odtłuszczonej łopatki wieprzowej w jednym ładnym kawałku MARYNATA: 1 łyżka oleju 1 łyżka octu winnego 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka soli – można dać odrobinkę więcej 1 łyżeczka czerwonej czubrycy 1 łyżeczka czerwonej słodkiej papryki szczypta pieprzu Łopatka pieczona z czerwoną czubrycą Wykonanie: Mięso opłukałam i osuszyłam papierowym ręcznikiem. Czosnek obrałam i przecisnęłam przez praskę. Wszystkie

Kuchenne zapiski Edyty
Stir fry ! 192

osob) niezbędne jest : Schab stir fry 2 plasterki schabu łyżka miodu łyżka sosu sojowego Ostra papryka do smaku garść kurek lub innych grzybów leśnych 1 liść kapusty pekińskiej     2 . Jajka w koszulce   2 jaja łyżka octu woda     3. Makaron Makaron wstęgi woda sól Gotujemy wodę w 2 garnkach jeden na makaron drugi

Wspólne smaki
Andrzejki 2014 - cień wosku 184

grubość 0,4 cm, pokroić w 3 cm paski, na każdy położyć pasek szynki i zrolować. Posmarować jajkiem i posypać papryką. Piec w temp.190 stopni 15 minut.Przekąska selerowo -gruszkowaSkładniki.4 kawałki selera naciowego1 gruszkaMarynata.2 łyżki octu ryżowego4 łyżki oleju sezamowegorozmaryn, melisasólpieprzWykonanieSkładniki marynaty wymieszać.10 cm kawałki selera naciowego, jeżeli są grube, to przekroić wzdłuż, oraz ćwiartki gruszek marynować

Kulinarny karnet Christophera
Karkówka z grilla 166

przygotowałam z podwójnej porcji. Podałam tradycyjnie, z młodymi ziemniakami i surówką z kapusty. Składniki: 8 plastrów karkówki 2 łyżeczki octu balsamicznego 1 łyżka musztardy 5 łyżek oleju rzepakowego 1/2 łyżeczki suszonego majeranku 1 łyżeczka ziaren kminku 1 łyżeczka słodkiej papryki 2 ząbki czosnku, zmiażdżone sól i pieprz Wszystkie składniki marynaty dokładnie wymieszać. Pokrojone w plastry i lekko rozbite płaty mięsa

Czerwień i błękit
Letnia sałatka z nektarynkami! KOLACJA FIT! 308

wersji FIT! ;-) ZAPRASZAM! SKŁADNIKI DLA 4 OSÓB: -opakowanie rukoli -opakowanie kiełków lucerny - 3 nektarynki - 2 podłużne pomidorki czerwone - ogórek - papryka czerwona - listki melisy i bazylii dressing do sałatki: - 1 łyżka oliwy z oliwek - 1 łyżeczka miodu wielokwiatowego - 1 łyżka octu balsamicznego - 1 łyżka soku z cytryny - 1 łyżka wody - różowa sól himalajska - pieprz mielony kolorowy- świeży Owoce i warzywa kroimy

SMYKWKUCHNI