Szynka peklowana z musztardą francuską

Szynka peklowana z musztardą francuską

Szynka peklowana z musztardą francuską

Domowe wędliny stają się coraz bardziej popularne. Ja również coraz częściej je robię. Staram się wymyślać różne kombinacje smakowe. Tym razem  posmarowałam musztardą francuską z całymi ziarnami gorczycy. Składniki: 1-1,2 kg mięso wieprzowe z kulki Zalewa 1,5 litra wody 2 listki laurowe 5 kulek ziela angielskiego 5 kulek jałowca 10 kulek kolendry 5 kulek czerwonego pieprzu 0,5 łyżeczki cukru 1 łyżeczka octu winnego 3 łyżki soli do peklowania 4 ząbki czosnku (pokrojone) Do posmarowania 0,5 łyżeczki tymianku 0,5 ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ala piecze i gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.