W paprykowej kruszonce

W paprykowej kruszonce

W paprykowej kruszonce

Kapsaicyna to związek chemiczny odpowiedzialny za ostry, piekący smak papryki chili. Działa natychmiast, atakując nasze kubeczki smakowe oraz błony śluzowe, a co za tym idzie powoduje uczucie pieczenia i ostrości w jamie ustnej. Kapsaicynoidy zaś to takie związki, dzięki którym odczuwamy ostry smak pieprzu czarnego, papryki ostrej i wielu innych ostrych przypraw korzennych. Mają one korzystne działanie dla naszego organizmu. Pobudzają żołądek do szybszej pracy, a co za tym idzie wspoma... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Sajkofanka smaku

Warto przeczytać

Buraczki tarte na zimę

Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.

Czytaj dalej...

Rewelacyjne zastosowania cytryny w kuchni

Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Który miód jest najlepszy? Lecznicze właściwości miodu.

Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.

Czytaj dalej...

Autor

SajkofankaSmakuSajkofankaSmaku

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

buraczki, pieczenie, miód, tarta, pierś kurczaka, lekka, mielone, kurczak, cytryna, burak, piersi, pierś, czosnek, filet z kurczaka, kurczak w marynacie, do pracy, buraki, marynaty, bułki, papryka, pierś z kurczaka, pierś z kurczaka w oliwie, obiad, pierś w marynacie, kurczak z czosnkiem, kurczak na ostro, filet z kurczaka w marynacie , kurczak w miodzie, buraczki tarte, kurczak z cytryną

Inne przepisy z Sajkofanka smaku

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.