panna - 1149 przepisów (strona:21/77)

Deser panna cotta z galaretką i owocami. 85

Delikatny deser panna cotta, tym razem w połączeniu z galaretką i owocami. To idealny, smaczny deser dla łasuchów, który będzie przyjemnym akcentem na zakończenie uroczystego obiadu. Drukuj Porcje 3 Składniki 0,5 litra śmietanki kremówki 30 % lub 36 % 1,5 łyżeczki żelatyny 40 g drobnego cukru laska wanilii maliny do dekoracji lub inne drobne owoce 1 opakowanie galaretki przezroczystej listki(...)przykleić, jeśli tego nie zrobicie owoce będą pływać w galaretce. Po kilku minutach przelewamy resztę tężejącej galaretki i ponownie wstawiamy do lodówki. Przed podaniem ozdabiamy listkami mięty. Artykuł Deser panna cotta z galaretką i owocami. pochodzi z serwisu To co lubię gotuję

To co lubię - gotuję i polecam
Kasza manna na mleku 121

polej ulubionym sokiem. Gotowe! Ilość cukru podana w przepisie pasuje do słodkiego soku. Jeśli używasz przecieru ze świeżych owoców, który jest bardziej kwaśny - możesz dodać więcej cukru do gotowania. Panna Manna Kasza to rzeczownik. Manna również, dlatego odmieniamy ją jak "panna" lub "wanna" :) Nie jest to kulinarna ciekawostka, ale być może przyda się do częstszego, poprawnego mówienia o kaszy mannie

Gary Bez dna
Panna cotta kokosowa z musem z mango 135

łączymy z mlekiem kokosowym. 5. Masę przelewamy do pucharków i wstawiamy na lodówki na kilka godzin. 6. Mango obieramy ze skórki, pozbawiamy pestki i miksujemy na gładki mus. 7. Panna cottę dekorujemy musem mango. Panna cotta kokosowa z musem mango jest bogata w: - β-karoten (pochodzący z mango), który jest antyoksydantem, działa przeciwnowotworowo. Wartość odżywcza jednej porcji: Porcja waży

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Czekoladowa panna cotta z owocami 89

Czekoladowa panna cotta 🤤 Sama się nachwalić wczoraj jej nie mogłam 🤣 Idealna, mięciusia, pysznie czekoladowa. Smakuje jak niebo. Jestem totalnie nieskromna ale powiadam Wam - zróbcie, a nie pożałujecie! To lżejsza wersja, bez śmietanki, z samym mlekiem. Składniki na 2 porcje: 500 mleka (może być roślinne) 1 kopiasta łyżka żelatyny 1 kopiasta łyżka kakao 50 g czekolady (ja użyłam gorzkiej, przy mlecznej(...)rozpuszczenia. Gdy "czekoladowe mleko" będzie już gorące dodajemy żelatynę. Mieszamy do rozpuszczenia. Odstawiamy do przestudzenia. Przelewamy do miseczek. Wstawiamy do lodówki na noc. Podajemy ze świeżymi owocami. Aby panna cotta wyszła z miski wkładamy ją na kilka sekund do garnka z gorącą wodą

Czarnawisienka
Wielkanocna colomba bez wyrastania (Colomba di Pasqua senza lievitazione) 137

arancia candita 16 g di lievito per dolci 3 uova 2 cucchiai di amaretto  1 bacca di vaniglia 1 arancia 1 limone Glassa 100 ml di panna 50 g di zucchero a velo 50 g mandorle sbucciate aroma di mandorle Decorazione mandorle granella di zucchero PRZYGOTOWANIE Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180 stopni (piekarnik statyczny), 170 stopni (piekarnik z termoobiegiem(...)colomba per circa 40-50 minuti. Una volta cotta la torta, lasciatela a raffreddare. Nel frattempo preparate la glassa, mescolando le mandorle frullate con lo zucchero a velo, la panna e l'aroma di mandorle. Prima di servire, decorate la ciambella con la glassa, le mandorle e la granella di zucchero. Smacznego! Buon appetito

La grande e la piccola cuoca
Zapiekane jajka z porem i wędzonym łososiem (Uova in cocotte con porri e salmone affumicato) 106

łososia 100 g kwaśnej śmietany  oliwa z oliwek sól, pieprz koperek **** INGREDIENTI  (4 porzioni) 4 uova 2 porri 100 g di salmone affumicato 100 g  di panna acida olio d'oliva sale, pepe aneto fresco PRZYGOTOWANIE Pory obieramy z zewnętrznych liści, dokładnie płuczemy, osuszamy i kroimy w cienkie plasterki.  Łososia kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy(...)bene il tutto. Riscaldate il forno a 180 gradi. Oleate leggermente le 4 cocotte. Distribuite sul fondo di ognuna i porri con il salmone. Versate 2-3 cucchiai di panna, quindi sgusciate un uovo in ciascuna.  Cuocete in forno a bagnomaria per circa 10-15 minuti. Servite le uova in cocotte subito dopo la preparazione. Smacznego! Buon appetito

La grande e la piccola cuoca
Babka marmurkowa (Ciambella marmorizzata) 129

powinny być w temperaturze pokojowej **** INGREDIENTI Ciambella 250 g di farina 150 g di zucchero 50 g di cacao amaro 16 g di lievito per dolci 225 ml di panna fresca 130 ml di olio di semi 1 bacca di vaniglia 4 uova Glassa 100 g di cioccolato fondente o al latte 1-2 cucchiai di burro PRZYGOTOWANIE Piekarnik rozgrzewamy(...)diametro o foderate con carta da forno. In una ciotola montate le uova con lo zucchero fino ad ottenere un composto omogeneo. Versate a filo l'olio e la panna montanto l'impasto.  Per ultimo aggiungete i semi di una bacca di vaniglia e la farina con il lievito, un cucchiaio alla volta, amalgamando bene l'impasto. A questo

La grande e la piccola cuoca
Spaghetti z sosem porowym (Spaghetti alla crema di porri) 126

pory 1-2 ząbki czosnku 200 ml śmietany sól, pieprz parmezan oliwa z oliwek **** INGREDIENTI 400 g di spaghetti 2 porri 1-2 spicchi d'aglio 200 ml di panna fresca sale, pepe parmigiano olio d'oliva PRZYGOTOWANIE Przygotowania dania rozpoczynamy od zagotowania wody na makaron. Do wrzącej, osolonej wody wrzucamy spaghetti, gotujemy al dente.  W międzyczasie obieramy pory(...)spicchi d'aglio tritati finemente per circa 5 minuti, mescolando di tanto in tanto e aggiustando  di sale e di pepe. A questo punto versate la panna e cuocete il tutto per circa 2-3 minuti, mescolando di tanto in tanto. Dopodiché aggiungete la pasta precedentemente scolata e amalgamate bene tutti gli ingredienti. Servite gli spaghetti con crema

La grande e la piccola cuoca
Pralines Panna Cotta i Coffee&Cream, bombonierki idealne na prezent z okazji Dnia Kobiet i nie tylko 76

Dzień dobry :-) Niedawno opisywałam Wam nowe praliny od Vobro :-) Były to Panna Cotta i Coffee&Cream . Tym razem czekoladki w nowym, ciekawym opakowaniu w kształcie róży. Takie praliny będą idealnym prezentem z okazji Dnia Kobiet i nie tylko :-) W opakowaniu znajdziemy 8 pralinek w dwóch wariantach smakowych. Czekoladka w formie kuferka w ekskluzywnej zawijce. Pralinki są dwuwarstwowe i nawiązują(...)popularnych deserów.  Coffee&Cream to dwuwarstwowa czekoladka z nutą włoskiego espresso. Moje smaki jak nic, połączenie idealne :-) Panna Cotta to malinowe wnętrze z kremem, które idealnie oddaje smak popularnego deseru. Lekko kwaskowata malina, czekolada i krem tworzą pyszne połączenie.  Pralinki są naprawdę pyszne, rozpływają się w ustach. Połączenia smakowe jak dla mnie super. Czekoladki idealne na słodki

kruche babeczki
Kuczak curry w sosie śmietanowym (Pollo al curry e panna) 141

łyż ka mą ki s ó l, pieprz oliwa z oliwek **** INGREDIENTI 800 g di petto di pollo 250 ml di brodo di pollo o vegetale 250 ml di panna 30 g di burro 2 cipolle 2 cucchiai di curry 1/2 cucchiaino di zenzero un pizzico di peperoncino 1 cucchiaio di farina sale, pepe olio d'oliva PRZYGOTOWANIE(...)curry podajemy od razu po przygotowaniu oprószone natk ą  pietruszki, czarnym pieprzem i ry ż em. **** Come ultimo passo, aggiungete i bocconcini di pollo precedentemente rosolati e la panna, aggiustando di sale e pepe. Coprite con un coperchio e  lasciate cuocere per circa 15 minuti. Servite i bocconcini di pollo ben caldi con il riso, una spolverata

La grande e la piccola cuoca
Panna Cotta z galaretką i malinami 121

Dzień dobry :-) Dawno na blogu nie było deserów. Dzieci się dopominały o coś z galaretką, więc na szybko powstała panna cotta z galaretką malinową i malinami. Polecam jest pyszna :-) Miłego dnia życzę :-) Składniki na 4 porcje: 500 ml śmietanki 30% 3 łyżeczki żelatyny 1 łyżeczka naturalnego aromatu waniliowego z prawdziwą wanilią 2 łyżki cukru trzcinowego 1 galaretka malinowa mrożone maliny(...)Żelatyna powinna ładnie nam się rozpuścić. Odstawiamy do przestudzenia. 2. Letnią rozlewamy do pucharków/szklaneczek i wstawiamy do lodówki. 3. Galaretkę rozpuszczamy w 400 ml wrzątku. Studzimy. 4. Jak panna cotta nam się zastygnie, wlewamy warstwę z galaretki. Wyjmujemy maliny z zamrażalnika i kruszymy. Takie zamrożone, pokruszone wrzucamy do galaretki. Wstawiamy do lodówki żeby galaretka się nam zastygła. Smacznego

kruche babeczki
Kawowa Panna Cotta 160

żelatyna się całkowicie rozpuściła. Masę kawową przelewamy do foremek(mogą to też być filiżanki, kokilki ) przykrywamy folią spożywczą. Wstawić do lodówki na kilka godzin a najlepiej na noc. Schłodzoną panna cottę wykładamy na talerz można to sobie ułatwić wkładając foremki z deserem na kilka sekund do gorącej wody. Przed podaniem posypujemy ciemnym kakao lub tartą czekoladą. Smacznego

Andzia Pichci
Deser kawowo czekoladowy na kokosowym mleku 117

deser, to taka prawie panna cotta. Dlaczego prawie?  Tradycyjna włoska panna cotta  przygotowywana  jest ze śmietany, cukru, wanilii i żelatyny.  Proponuję klasyczny deser złamać i przygotować w wegańskiej wersji . Zamieniamy  mleko zwykłe na mleko roślinne, w tym przypadku kokosowe, a żelatynę na agar (agar-agar to substancja żelująca, którą wytwarza się z glonów, gatunku krasnorostów

Tajemnice Smaku
Szampańskie trufle czekoladowe (Tartufi di cioccolato allo champagne) 116

szampana lub bia ł ego wina musuj ą cego 2-3 łyżki gorzkiego kakao **** INGREDIENTI (per ca. 30 pezzi) 250 g di cioccolato fondente 125 ml di panna fresca  75 ml di champagne o spumante 2-3 cucchiai di cacao amaro PRZYGOTOWANIE Czekoladę drobno siekamy. Posiekaną czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej z dodatkiem śmietany. Rozpuszczoną czekoladę(...)schłodzonej masy formujemy trufle, które obtaczamy w kakao. Przygotowane trufle przechowujemy w lodówce. **** PREPARAZIONE Tritate finemente il cioccolato fondente.  Sciogliete a bagnomaria il cioccolato con l'aggiunta di panna.  Non appena il cioccolato risulta fuso, togliete dal gas e lasciate a raffreddare. A questo punto aggiungete il vino, amalgamando. bene tutti gli ingredienti. Coprite il composto e lasciatelo

La grande e la piccola cuoca

Proponowane wyszukiwania