panna - 1149 przepisów (strona:26/77)

Kokosowa tarta z kremem czekoladowym i owocami, bez pieczenia (Crostata di cocco con crema al cioccolato e frutta fresca senza c 116

biscotti 70 g di olio di cocco (p otete sostituirlo con una stessa quantità di burro sciolto)  Crema al cioccolato 200 g di cioccolato fondente 125 g di panna 35 g di burro Decorazione ribes rosso e bianco mirtilli more pesche foglie di menta PRZYGOTOWANIE Przygotowanie tarty rozpoczynamy od rozpuszczenia oleju. Ciasteczka rozdrabniamy blenderem na piasek, mieszamy z olejem(...)jednolit ą  masę. Schładzamy w lod ó wce ok. 1 godziny.  **** Nel frattempo preparate la crema al cioccolato. In una pentola portate a bollore la panna. Successivamente aggiungete il cioccolato fondente tagliato a pezzetti. Mescolate bene il tutto. Aggiungete il burro a temperatura ambiente. Frullate la crema fino ad ottenere una consistenza omogenea

La grande e la piccola cuoca
Drożdżowe ślimaczki z truskawkową konfiturą (Girelle con confettura di fragole) 190

tiepido (circa 100 ml), sottratta dalla quantità di acqua prevista per la ricetta. Aggiungete un cucchiaio di zucchero. Mescolate bene il tutto.  Lasciate riposare coperto con pellicola o panno per circa 15 minuti.    Mas ł o rozpuszczamy z dodatkiem cukru. Dodajemy pozostał ą  część  mleka, otart ą  skórkę z 1 cytryny oraz sól(...)filo il latte tiepido con il burro fuso. Impastate tutto per circa 10 minuti.  Formate una palla e mettetela in una ciotola, coperta con la pellicola o un panno inumidito. Lasciate lievitare per circa 2 ore nel forno chiuso e spento, con la luce accesa. Gdy ciasto podwoi swoją objętość,  dzielimy je na 2 równe

La grande e la piccola cuoca
Warsztaty Kulinarne z Fit&Easy i Sebastianem Olmą 170

będzie szklisty przełóż na papier aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu i lekko posól. W głębokim naczyniu ułóż porcję ryżu, dodaj marynowane kurki i całość przykryj listkami jarmużu. 6. Panna cotta z białą czekoladą i galaretką na bazie Green koktajl Fit&Easy Składniki na 4 porcje : Śmietana 36 % x 0,4 l Żelatyna x 10 g Biała czekolada(...)konsystencję, dodaj Agar i wstaw do lodówki aby masa zastygła, gdy masa będzie stała zmiksuj ją dodając sok z cytryny i syrop cukrowy. Gotową płynną galaretkę przelej na zastygniętą panna cottę.     Było inspirująco i smacznie! Miłego dnia

SMYKWKUCHNI
Migdałowy kurczak w sosie z kiwi (Pollo in salsa di kiwi e mandorle) 189

łyżeczki ziół prowansalskich s ó l, pieprz  oliwa z oliwek **** INGREDIENTI 400 g di petto di pollo 100 g di panna 50 g di mandorle a lamelle 4 kiwi 1 cucchiaio di farina 2 cucchiaini di erbe provenzali  sale, pepe olio d'oliva PRZYGOTOWANIE Mi ę so z piersi kurczaka kroimy w dość(...)sosie nie powstały grudki. Sos gotujemy na małym ogniu, dopóki nie zgęstnieje. **** A questo preparate la salsa di kiwi. Frullate i kiwi, poi aggiungete la panna e 1 cucchiaio di farina. Aggiustate di sale e pepe. Mescolate bene il tutto. Mettete a cuocere per qualche minuto finché di addensa.  Podsmażonego kurczaka podajemy z sosem

La grande e la piccola cuoca
Orzechowa tarta z groszkiem, szpinakiem i ricottą (Quiche con piselli, spinaci, noci e ricotta) 161

burro 1 uovo 2 cucchiai di latte un pizzico di sale Ripieno 300 g di piselli sgranati 250 g di ricotta 100 g di spinacini 100 ml di panna 50 g di parmigiano 2 spicchi d'aglio 2 uova prezzemolo basilico sale, pepe PRZYGOTOWANIE  Kruche ciasto Blendujemy orzechy do uzyskania konsystencji m ą ki. W mikserze miksujemy mąkę(...)dokładnie mieszamy. **** Ripieno Frullate gli spinaci con il prezzemolo e 5-6 foglie di basilico. Cuocete i piselli al dente. In una ciotola frullate le uova con la panna e la ricotta. Aggiungete gli spinaci con le erbe, il parmigiano grattugiato e 2 spicchi d'aglio tritati finemente. Aggiustate di sale e pepe. Mescolate bene il tutto. Tarta

La grande e la piccola cuoca
Cykl wielkanocny: Pasztet z łososia (Terrina di salmone) 170

cytryna świeży imbir koperek natka pietruszki s ó l, pieprz **** INGREDIENTI 250 g di filetto di salmone senza pelle 100 g di salmone affumicato 200 ml di panna 1 limone zenzero fresco aneto prezzemolo sale, pepe PRZYGOTOWANIE Filet z łososia blendujemy na jednolitą masę. Do łososia dodajemy otartą skórkę z cytryny, 1 cm startego imbiru oraz śmietanę. Masę doprawiamy(...)solą oraz pieprzem, miksujemy. **** Frullate il salmone fino a ottenere una crema omogenea. Aggiungete la scorza grattugiata di limone, 1 cm di radice di zenzero grattugiato e la panna. Aggiustate di sale e pepe. Frullate bene il tutto. Na koniec dodajemy posiekan ą  natkę  pietruszki oraz koperek. Całość dokładnie mieszamy. Masa powinna być kremowa

La grande e la piccola cuoca
Cykl wielkanocny: Bezglutenowa kokosowa babka z kremem stracciatella (Ciambella al cocco con crema stracciatella, senza glutine) 138

zucchero 2 uova 1 tuorlo 1 bacca di vaniglia 16 g di lievito vanigliato 100 ml di latte Crema stracciatella 250 g di philadelphia 50 g di panna 50 g di zucchero a velo 50 g di cioccolato fondente PRZYGOTOWANIE Miękkie masło miksujemy z cukrem na puszysta masę. Dodajemy 2 jaja, 1 żółtko i mleko. Całość ponownie(...)preriscaldato a 160 gradi per circa 35-40 minuti. Una volta cotta, fatela raffreddare su di una gratella. A questo punto preparate la crema stracciatella. Montate il philadelphia, la panna e lo zucchero a velo. Aggiungete il cioccolato fondente tagliato grossolanamente e mescolate bene il tutto. Decorate la torta con la crema e dei pezzetti di cioccolato fondente. Smacznego! Buon

La grande e la piccola cuoca
WIOSENNA PANNA COTTA 120

się na ten lekki i aromatyczny deser. Wraz z nadejściem wiosny warto sięgnąć po lżejsze desery.   Przygotowanie: 20 min Gotowanie: 10 min Chłodzenie: 12 godz. Dla 6 osób: Panna cotta: ● 500 ml śmietany kremówki ● 300 ml mleka ● 1 laska wanilii ● 120 g cukru* ● 8 g żelatyny w listkach Coulis z owoców jagodowych: ● 150 g mrożonych truskawek bez szypułek HORTEX(...)czym przetrzyj uzyskany sos przez sito o drobnych oczkach, i odstaw do schłodzenia.   Tuż przed podaniem zanurz na chwilę kokilki w gorącej wodzie, aby łatwiej wyjąć z nich pannę cottę, przy pomocy ostrego noża oddziel ją od krawędzi kokilek, wyłóż na małe talerzyki, udekoruj owocowym coulis, pozostałymi rozmrożonymi owocami, listkami mięty, resztę sosu podaj osobno. *Białego lub brązowego

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Tort pomarańczowy z kremem z gorzkiej i mlecznej czekolady (Torta all'arancia con crema di cioccolato fondente e crema di ciocco 180

zucchero 3 uova 8 g di lievito vanigliato 1 bustina di vanillina 1 arancia  Crema di cioccolato fondente 150 g di cioccolato fondente 90 g di panna 30 g di burro Crema di cioccolato al latte 200 g di cioccolato al latte 200 g di formaggio tipo Philadelphia 50 g di burro PRZYGOTOWANIE W garnuszku rozpuszczamy masło, po czym(...)wodnej, odstawiamy do wystygnięcia. Czekoladę miksujemy z miękkim masłem i serkiem philadelphia. Krem schładzamy ok. 1 godziny. **** Crema di cioccolato fondente  In una pentola portate a bollore la panna. Aggiungete i pezzetti di cioccolato. Mescolate bene il tutto. Per ultimo aggiungete il burro. Frullate la crema fino a ottenere una consistenza cremosa. Fatela raffreddare in frigorifero per circa

La grande e la piccola cuoca
Włoskie ciasto karnawałowe - Schiacciata alla fiorentina 178

latte 3 uova 1 bacca di vaniglia 1 arancia Decorazione: zucchero a velo cacao amaro in polvere Crema: 200 g di cioccolato fondente 125 g di panna 35 g di burro 1 arancia PRZYGOTOWANIE Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Miksujemy jaja z cukrem i ziarnami z laski wanilii do uzyskania jednolitej, puszystej masy. Dodajemy skórkę(...)miksujemy na jednolit ą  masę. Dodajemy otart ą   skórkę z pomarańczy, mieszamy.  **** Nel frattempo preparate la crema di cioccolato. In una pentola portate a bollore la panna. Successivamente aggiungete i pezzetti di cioccolato. Mescolate bene il tutto. Per ultimo aggiungete il burro. Frullate la crema fino a ottenere una consistenza cremosa. Per ultimo aggiungete la scorza

La grande e la piccola cuoca
Restauracja Florentin - warto tu wpasc 159

poniżej. I przyszedł czas na desery ! Przed nami pojawił się mus czekoladowy z pieczoną śliwką, papryką i wiśniami (22 zł), mus jerozolimski z granatem i sezamem (20 zł), bazyliowa panna cotta z dżemem pomidorowym (18 zł) i domowa chałwa z owocami. Wszystkie desery przepyszne, choć mi do gustu przypadła najbardziej panna cotta i chałwa. Z przyjemnością tu wrócę dla miłej

Kulinarne przygody Gatity
Czekoladowa panna cotta z sokiem pomarańczowym 240

Kremowa panna cotta z białą czekoladą, która osładza cały deser i idealnie łączy się smakowo z kwaskowatym sokiem pomarańczowym. Deser jest warstwowy i przechodząc przez kolejne poziomy, coraz słodszy, więc nie ma siły, żeby nie zjeść do dna :) 1 1/2 szklanki soku pomarańczowego 100% Hortex 1-2 łyżki cukru 5 łyżeczek żelatyny 1 szklanka śmietanki kremowej 30% 1/2 szklanki mleka(...)kremówkę. Rozlać do słoiczków i ponownie schłodzić. Na samym wierzchu wylać pozostałą galaretkę. Kolejną warstwę należy wylewać, jak poprzednia się chociaż trochę zetnie. Ozdobić tartą czekoladą. Smacznego :) Moja wersja panny cotty może wydawać się trochę skomplikowana :) Jeżeli ktoś chce na prawdę prosty deser to wystarczy do szklaneczek rozlać czekoladową kremówkę, a po stężeniu wylać pomarańczową galaretkę. Kategoria: A-Z SŁODKO

https:KKuchniaMniam
Makaron z krewetkami i chili w sosie pomidorowym (Pasta in salsa di pomodoro, peperoncino e gamberetti) 174

tymianek s ó l, pieprz  oliwa z oliwek **** INGREDIENTI 320 g di pasta 300 g di passata di pomodoro 250 g di gamberi 1 scalogno 100 ml di panna  50 ml di vino bianco  peperoncino timo sale, pepe olio d'oliva PRZYGOTOWANIE Na rozgrzanej patelni z 2 łyżkami oleju podsmażamy pokrojoną w kostkę szalotkę. Dodajemy(...)fuoco vivace. Aggiungete i gamberi e qualche rametto di timo. Bagnate i gamberi con il vino bianco, che lascerete evaporare. Per ultimo aggiungete la passata di pomodoro e la panna. Aggiustate di sale, pepe e peperoncino. Lasciate cuocere per circa 5 minuti. Nel frattempo cuocete la pasta al dente. Scolate la pasta e trasferitela in padella, mescolate il tutto. Servite

La grande e la piccola cuoca
Torciki àla sacher (Tortine àla sacher) 146

zucchero 100 g di burro 100 g di marmellata di albicocche 1 bacca di vaniglia 6 uova Crema 200 g di cioccolato fondente 125 g di panna 35 g di burro PRZYGOTOWANIE W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę i masło. Całość mieszamy i odstawiamy do wystygnięcia. **** Sciogliete a bagnomaria il cioccolato fondente con il burro(...)jednolit ą  masę. Schładzamy w lod ó wce ok. 1 godziny.  **** Nel frattempo preparate la crema di cioccolato. In una pentola portate a bollore la panna. Successivamente aggiungete i pezzetti di cioccolato. Mescolate bene il tutto. Per ultimo aggiungete il burro. Frullate la crema fino a ottenere una consistenza cremosa. Fatela raffreddare in frigorifero per circa

La grande e la piccola cuoca
Pysznie i elegancko w restauracji Tamka 43 197

zupy z białych warzyw i białej czekolady z żytnim czipsem z diabłem morskim. To był doskonały początek, potem było tylko lepiej ! Na naszym stole pojawiły się grzybowe tortellini z panna cotta z kalafiora ze smażoną brukselką, fioletową marchewką i orzechami laskowymi oraz zupa krem z karczocha z razowym czipsem i pudrem z chorizo. Potem zamówiliśmy risotto cytrynowo-waniliowe z krewetkami(...)przegrzebkami. Na deser zaszalałyśmy i spróbowałyśmy: kawowej panny cotty z lodami kokosowymi (OBŁĘDNE) z płatkami świeżego kokosa i pomelo, piernikowego musu w otoczonego czekoladą z dodatkiem pudru miodowego oraz selekcję domowych lodów: waniliowe, bazyliowe i z rokitnika, podane z mini bezami i granatem. Muszę przyznać, że wszystkie dania zostały przygotowane perfekcyjnie i pięknie podane. Trudno jest wybrać co mi smakowało

Kulinarne przygody Gatity

Proponowane wyszukiwania