biscotti 70 g di olio di cocco (p otete sostituirlo con una stessa quantità di burro sciolto) Crema al cioccolato 200 g di cioccolato fondente 125 g di panna 35 g di burro Decorazione ribes rosso e bianco mirtilli more pesche foglie di menta PRZYGOTOWANIE Przygotowanie tarty rozpoczynamy od rozpuszczenia oleju. Ciasteczka rozdrabniamy blenderem na piasek, mieszamy z olejem(...)jednolit ą masę. Schładzamy w lod ó wce ok. 1 godziny. **** Nel frattempo preparate la crema al cioccolato. In una pentola portate a bollore la panna. Successivamente aggiungete il cioccolato fondente tagliato a pezzetti. Mescolate bene il tutto. Aggiungete il burro a temperatura ambiente. Frullate la crema fino ad ottenere una consistenza omogenea
La grande e la piccola cuocatiepido (circa 100 ml), sottratta dalla quantità di acqua prevista per la ricetta. Aggiungete un cucchiaio di zucchero. Mescolate bene il tutto. Lasciate riposare coperto con pellicola o panno per circa 15 minuti. Mas ł o rozpuszczamy z dodatkiem cukru. Dodajemy pozostał ą część mleka, otart ą skórkę z 1 cytryny oraz sól(...)filo il latte tiepido con il burro fuso. Impastate tutto per circa 10 minuti. Formate una palla e mettetela in una ciotola, coperta con la pellicola o un panno inumidito. Lasciate lievitare per circa 2 ore nel forno chiuso e spento, con la luce accesa. Gdy ciasto podwoi swoją objętość, dzielimy je na 2 równe
La grande e la piccola cuocabędzie szklisty przełóż na papier aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu i lekko posól. W głębokim naczyniu ułóż porcję ryżu, dodaj marynowane kurki i całość przykryj listkami jarmużu. 6. Panna cotta z białą czekoladą i galaretką na bazie Green koktajl Fit&Easy Składniki na 4 porcje : Śmietana 36 % x 0,4 l Żelatyna x 10 g Biała czekolada(...)konsystencję, dodaj Agar i wstaw do lodówki aby masa zastygła, gdy masa będzie stała zmiksuj ją dodając sok z cytryny i syrop cukrowy. Gotową płynną galaretkę przelej na zastygniętą panna cottę. Było inspirująco i smacznie! Miłego dnia
SMYKWKUCHNIłyżeczki ziół prowansalskich s ó l, pieprz oliwa z oliwek **** INGREDIENTI 400 g di petto di pollo 100 g di panna 50 g di mandorle a lamelle 4 kiwi 1 cucchiaio di farina 2 cucchiaini di erbe provenzali sale, pepe olio d'oliva PRZYGOTOWANIE Mi ę so z piersi kurczaka kroimy w dość(...)sosie nie powstały grudki. Sos gotujemy na małym ogniu, dopóki nie zgęstnieje. **** A questo preparate la salsa di kiwi. Frullate i kiwi, poi aggiungete la panna e 1 cucchiaio di farina. Aggiustate di sale e pepe. Mescolate bene il tutto. Mettete a cuocere per qualche minuto finché di addensa. Podsmażonego kurczaka podajemy z sosem
La grande e la piccola cuocaburro 1 uovo 2 cucchiai di latte un pizzico di sale Ripieno 300 g di piselli sgranati 250 g di ricotta 100 g di spinacini 100 ml di panna 50 g di parmigiano 2 spicchi d'aglio 2 uova prezzemolo basilico sale, pepe PRZYGOTOWANIE Kruche ciasto Blendujemy orzechy do uzyskania konsystencji m ą ki. W mikserze miksujemy mąkę(...)dokładnie mieszamy. **** Ripieno Frullate gli spinaci con il prezzemolo e 5-6 foglie di basilico. Cuocete i piselli al dente. In una ciotola frullate le uova con la panna e la ricotta. Aggiungete gli spinaci con le erbe, il parmigiano grattugiato e 2 spicchi d'aglio tritati finemente. Aggiustate di sale e pepe. Mescolate bene il tutto. Tarta
La grande e la piccola cuocacytryna świeży imbir koperek natka pietruszki s ó l, pieprz **** INGREDIENTI 250 g di filetto di salmone senza pelle 100 g di salmone affumicato 200 ml di panna 1 limone zenzero fresco aneto prezzemolo sale, pepe PRZYGOTOWANIE Filet z łososia blendujemy na jednolitą masę. Do łososia dodajemy otartą skórkę z cytryny, 1 cm startego imbiru oraz śmietanę. Masę doprawiamy(...)solą oraz pieprzem, miksujemy. **** Frullate il salmone fino a ottenere una crema omogenea. Aggiungete la scorza grattugiata di limone, 1 cm di radice di zenzero grattugiato e la panna. Aggiustate di sale e pepe. Frullate bene il tutto. Na koniec dodajemy posiekan ą natkę pietruszki oraz koperek. Całość dokładnie mieszamy. Masa powinna być kremowa
La grande e la piccola cuocazucchero 2 uova 1 tuorlo 1 bacca di vaniglia 16 g di lievito vanigliato 100 ml di latte Crema stracciatella 250 g di philadelphia 50 g di panna 50 g di zucchero a velo 50 g di cioccolato fondente PRZYGOTOWANIE Miękkie masło miksujemy z cukrem na puszysta masę. Dodajemy 2 jaja, 1 żółtko i mleko. Całość ponownie(...)preriscaldato a 160 gradi per circa 35-40 minuti. Una volta cotta, fatela raffreddare su di una gratella. A questo punto preparate la crema stracciatella. Montate il philadelphia, la panna e lo zucchero a velo. Aggiungete il cioccolato fondente tagliato grossolanamente e mescolate bene il tutto. Decorate la torta con la crema e dei pezzetti di cioccolato fondente. Smacznego! Buon
La grande e la piccola cuocasię na ten lekki i aromatyczny deser. Wraz z nadejściem wiosny warto sięgnąć po lżejsze desery. Przygotowanie: 20 min Gotowanie: 10 min Chłodzenie: 12 godz. Dla 6 osób: Panna cotta: ● 500 ml śmietany kremówki ● 300 ml mleka ● 1 laska wanilii ● 120 g cukru* ● 8 g żelatyny w listkach Coulis z owoców jagodowych: ● 150 g mrożonych truskawek bez szypułek HORTEX(...)czym przetrzyj uzyskany sos przez sito o drobnych oczkach, i odstaw do schłodzenia. Tuż przed podaniem zanurz na chwilę kokilki w gorącej wodzie, aby łatwiej wyjąć z nich pannę cottę, przy pomocy ostrego noża oddziel ją od krawędzi kokilek, wyłóż na małe talerzyki, udekoruj owocowym coulis, pozostałymi rozmrożonymi owocami, listkami mięty, resztę sosu podaj osobno. *Białego lub brązowego
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskazucchero 3 uova 8 g di lievito vanigliato 1 bustina di vanillina 1 arancia Crema di cioccolato fondente 150 g di cioccolato fondente 90 g di panna 30 g di burro Crema di cioccolato al latte 200 g di cioccolato al latte 200 g di formaggio tipo Philadelphia 50 g di burro PRZYGOTOWANIE W garnuszku rozpuszczamy masło, po czym(...)wodnej, odstawiamy do wystygnięcia. Czekoladę miksujemy z miękkim masłem i serkiem philadelphia. Krem schładzamy ok. 1 godziny. **** Crema di cioccolato fondente In una pentola portate a bollore la panna. Aggiungete i pezzetti di cioccolato. Mescolate bene il tutto. Per ultimo aggiungete il burro. Frullate la crema fino a ottenere una consistenza cremosa. Fatela raffreddare in frigorifero per circa
La grande e la piccola cuocalatte 3 uova 1 bacca di vaniglia 1 arancia Decorazione: zucchero a velo cacao amaro in polvere Crema: 200 g di cioccolato fondente 125 g di panna 35 g di burro 1 arancia PRZYGOTOWANIE Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Miksujemy jaja z cukrem i ziarnami z laski wanilii do uzyskania jednolitej, puszystej masy. Dodajemy skórkę(...)miksujemy na jednolit ą masę. Dodajemy otart ą skórkę z pomarańczy, mieszamy. **** Nel frattempo preparate la crema di cioccolato. In una pentola portate a bollore la panna. Successivamente aggiungete i pezzetti di cioccolato. Mescolate bene il tutto. Per ultimo aggiungete il burro. Frullate la crema fino a ottenere una consistenza cremosa. Per ultimo aggiungete la scorza
La grande e la piccola cuocaponiżej. I przyszedł czas na desery ! Przed nami pojawił się mus czekoladowy z pieczoną śliwką, papryką i wiśniami (22 zł), mus jerozolimski z granatem i sezamem (20 zł), bazyliowa panna cotta z dżemem pomidorowym (18 zł) i domowa chałwa z owocami. Wszystkie desery przepyszne, choć mi do gustu przypadła najbardziej panna cotta i chałwa. Z przyjemnością tu wrócę dla miłej
Kulinarne przygody GatityKremowa panna cotta z białą czekoladą, która osładza cały deser i idealnie łączy się smakowo z kwaskowatym sokiem pomarańczowym. Deser jest warstwowy i przechodząc przez kolejne poziomy, coraz słodszy, więc nie ma siły, żeby nie zjeść do dna :) 1 1/2 szklanki soku pomarańczowego 100% Hortex 1-2 łyżki cukru 5 łyżeczek żelatyny 1 szklanka śmietanki kremowej 30% 1/2 szklanki mleka(...)kremówkę. Rozlać do słoiczków i ponownie schłodzić. Na samym wierzchu wylać pozostałą galaretkę. Kolejną warstwę należy wylewać, jak poprzednia się chociaż trochę zetnie. Ozdobić tartą czekoladą. Smacznego :) Moja wersja panny cotty może wydawać się trochę skomplikowana :) Jeżeli ktoś chce na prawdę prosty deser to wystarczy do szklaneczek rozlać czekoladową kremówkę, a po stężeniu wylać pomarańczową galaretkę. Kategoria: A-Z SŁODKO
https:KKuchniaMniamtymianek s ó l, pieprz oliwa z oliwek **** INGREDIENTI 320 g di pasta 300 g di passata di pomodoro 250 g di gamberi 1 scalogno 100 ml di panna 50 ml di vino bianco peperoncino timo sale, pepe olio d'oliva PRZYGOTOWANIE Na rozgrzanej patelni z 2 łyżkami oleju podsmażamy pokrojoną w kostkę szalotkę. Dodajemy(...)fuoco vivace. Aggiungete i gamberi e qualche rametto di timo. Bagnate i gamberi con il vino bianco, che lascerete evaporare. Per ultimo aggiungete la passata di pomodoro e la panna. Aggiustate di sale, pepe e peperoncino. Lasciate cuocere per circa 5 minuti. Nel frattempo cuocete la pasta al dente. Scolate la pasta e trasferitela in padella, mescolate il tutto. Servite
La grande e la piccola cuocazucchero 100 g di burro 100 g di marmellata di albicocche 1 bacca di vaniglia 6 uova Crema 200 g di cioccolato fondente 125 g di panna 35 g di burro PRZYGOTOWANIE W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę i masło. Całość mieszamy i odstawiamy do wystygnięcia. **** Sciogliete a bagnomaria il cioccolato fondente con il burro(...)jednolit ą masę. Schładzamy w lod ó wce ok. 1 godziny. **** Nel frattempo preparate la crema di cioccolato. In una pentola portate a bollore la panna. Successivamente aggiungete i pezzetti di cioccolato. Mescolate bene il tutto. Per ultimo aggiungete il burro. Frullate la crema fino a ottenere una consistenza cremosa. Fatela raffreddare in frigorifero per circa
La grande e la piccola cuocazupy z białych warzyw i białej czekolady z żytnim czipsem z diabłem morskim. To był doskonały początek, potem było tylko lepiej ! Na naszym stole pojawiły się grzybowe tortellini z panna cotta z kalafiora ze smażoną brukselką, fioletową marchewką i orzechami laskowymi oraz zupa krem z karczocha z razowym czipsem i pudrem z chorizo. Potem zamówiliśmy risotto cytrynowo-waniliowe z krewetkami(...)przegrzebkami. Na deser zaszalałyśmy i spróbowałyśmy: kawowej panny cotty z lodami kokosowymi (OBŁĘDNE) z płatkami świeżego kokosa i pomelo, piernikowego musu w otoczonego czekoladą z dodatkiem pudru miodowego oraz selekcję domowych lodów: waniliowe, bazyliowe i z rokitnika, podane z mini bezami i granatem. Muszę przyznać, że wszystkie dania zostały przygotowane perfekcyjnie i pięknie podane. Trudno jest wybrać co mi smakowało
Kulinarne przygody Gatity