panna - 1149 przepisów (strona:24/77)

Kokosowa panna cotta 126

prażone chipsy z kokosa Do rondelka dodajemy śmietankę kokosową, mleko kokosowe, cukier kokosowy oraz kaszę mannę i całość dokładnie mieszamy. Często mieszając doprowadzamy całość do wrzenia i zgęstnienia. Gorącą panna cottę przekładamy do docelowych naczyń i schładzamy. Przyznam, że tak smakuje mi najbardziej! :) Przed podaniem prażymy na suchej patelni odrobinę chipsów kokosowych, które układamy na wierzchu naszej panna cotty

MamaOskarka
Karmelowe brownie (Brownies al caramello) 134

zucchero 60 g di burro 3 uova 1/2 cucchiaino di lievito vanigliato un pizzico di sale Caramello 100 g di caramelle mou (morbide) 80 ml di panna fresca 1/2 cucchiaino di sale PRZYGOTOWANIE W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę i masło. Całość mieszamy i odstawiamy do wystygnięcia. Jajka miksujemy z cukrem. Dodajemy mąkę migdałową, mąkę(...)preriscaldato a 175 gradi per circa 25-30 minuti. Una volta cotta, lasciate la torta a raffreddare e tagliatela a quadretti.  In una pentola portate a ebollizione la panna, quindi aggiungete le caramelle, 1/2 cucchiaino di sale e fatele sciogliere, mescolando di tanto in tanto. Distribuite il caramello sulla superficie della torta. Smacznego! Buon appetito

La grande e la piccola cuoca
Panna Cotta z musem malinowym i granolą 109

szklanki wody 21 łyżka cukru 0,5 łyżeczki mąki ziemniaczanej rozmieszana w 3 łyżkach wody 1 galaretka malinowa rozpuszczona w 2/3 szklanki wrzątku Ponadto: granola liście mięty Panna Cotta : Żelatynę zalać 2 łyżkami zimnej wody. Odstawić do napęcznienia. Mleko oraz śmietankę wlać do garnka, dodać cukry. Zagotować, mieszać,  aż cukier się rozpuści. Dodać napęczniałą żelatynę, mieszać aż żelatyna się(...)minut. Kolejno dolewamy rozmieszaną w wodzie mąkę ziemniaczaną. Zagotowujemy. Zdejmujemy z ognia dodajemy rozpuszczoną galaretkę. Odstawiamy do pół stężenia.  Na dno naczynek wsypujemy po łyżeczce granoli. Wykładamy warstwę Panna Cotty. Wstawiamy do lodówki, aby stężało. Na wierzch wykładamy maliny. Dekorujemy listkami mięty

Słodki Zakątek
Galette ze śliwkami (Galette di prugne) 130

tanto meno molti ingredienti.   La galette che otterremo è composta da una base di pasta frolla, ripiena di prugne profumate con la cannella. Potete servirla con la panna acida, con lo yogurt o anche con un gelato. Buon appetito :) SKŁADNIKI Ciasto 300 g mąki pszennej 100 g masła  15 g cukru szczypta soli 100 ml wody Nadzienie(...)albume e spolverizzate con lo zucchero di canna. Infornate la galette in forno preriscaldato a 180 gradi per circa 45-55 minuti. Sfornatela, lasciatela raffreddare e servitela con panna acida. Smacznego :) Buon appetito

La grande e la piccola cuoca
Kawowa Panna Cotta 141

Pyszna i bardzo delikatna “ Kawowa Panna Cotta “. Deser ten najczęściej przygotowuje się na tłustej śmietance 36% (haevy cream) lub nawet 42% (double cream). Ja, ponieważ nie miałam takiej, użyłam w połowie śmietanki 30% a w drugiej połowie skondensowanego, niesłodzonego mleka w kartoniku , jakie zostało mi po robieniu “ Domowej Kawówki – czyli likieru kawowego “. Taka wersja bardziej(...)jeśli Wy wolicie mieć bardziej sztywną konsystencję użyjcie śmietanki 36% lub 42%. Możecie również pominąć mleko skondensowane całkowicie i zamiast niego dać tyle samo tłustej śmietanki. The post Kawowa Panna Cotta appeared first on Moja Delicja

Moja Delicja
Tarta z kremem cytrynowym (Crostata alla crema di limoni) 186

zucchero 150 g di burro 1 bustina di vanillina un pizzico di sale Crema al limone 4 uova 120 ml di succo di limone 100 ml di panna fresca 250 g di zucchero 30 g di farina zucchero a velo per decorazione PRZYGOTOWANIE Kruche ciasto Form ę  do pieczenia o wymiarach 20 cm wykładamy papierem do pieczenia(...)gradi. Cuocete la pasta frolla per circa 18-20 minuti. Crema al limone Montate le uova con lo zucchero, la farina, il succo di limone e la panna. Distribuite la crema nel guscio di pasta frolla. Crostata Cuocete la crostata con crema per circa 30-35 minuti, fino a quando si sarà ben rassodata. Una volta cotta, lasciate la crostata

La grande e la piccola cuoca
Panna Cotta ze śliwkami i koniakiem 107

Panna Cotta ze śliwkami i koniakiem Przepyszny włoski deser ze świeżymi śliwkami. Przepis zaczerpnięty z zagranicznej strony. Zrobiłam go pierwszy raz, ale i nie ostatni, bo zachwycił gości. Składniki: śmietana kremówka 36% - 500 ml mleko -125 ml 15 g żelatyny cukier 2 łyżki Sos śliwkowy : śliwki - 15 szt koniak -2 łyżki cukier - 3 łyżki woda -3 łyżki Dodatkowo  śliwki(...)umyć, osączyć, wypestkować, pokroić w plastry. Przełożyć śliwki do rondla, podlać wodą, dodać cukier i na wolnym ogniu lekko przesmażyć, zdjąć z ognia rondel, dodać koniak, wymieszać. Na zastygniętą panna cottę wyłożyć sos śliwkowy,odstawić  do lodówki do schłodzenia. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src

Kuchnia Danusi
"Spiżarnia" Mikołajki- Miejsce ze smakiem, które warto odwiedzić! 151

otwarciu jest jeszcze przed porą obiadową. Marzy Nam się dobry deser i pyszna kawa. Rozmawiamy z obsługą, która dumnie poleca lodową bezę z owocami i pysznym sosem, jak i panna cotta z owocami, a do tego kieliszek Saskiej - Dzika Róża. Korzystamy z rekomendacji i zamawiamy proponowane desery.   Beza jest pyszna, krucha, przełożona pysznym krem, podana z sezonowymi owocami(...)lekkim sosem. Panna cotta lekko waniliowa, mocno schłodzona, podana z truskawkami w lekkim syropie, Saska z Dziką Różą idealnie komponuje się kawą i z deserem. Spędzamy miłe i smaczne przedpołudnie. Mimo wczesnej pory w lokalu jest bardzo dużo gości i po konsumpcji wiemy dlaczego, na pewno tutaj wrócimy! Adres lokalu; Spiżarnia Plac Handlowy 14, Mikołajki http://spizarnia.mazury.pl

SMYKWKUCHNI
Tarta na francuskim cieście z czereśniami (Torta di sfoglia alle ciliegie) 152

opakowanie ciasta francuskiego cukier puder  **** INGREDIENTI 200 g di ciliegie 80 g di zucchero di canna 30 g di farina 30 g di burro 200 ml di panna fresca 200 ml di latte 1 confezione di  vanillina 3 uova 50 g di zucchero 1 rotolo di pasta sfoglia zucchero a velo PRZYGOTOWANIE Przygotowanie tarty rozpoczynamy od umycia, osuszenia(...)cukrem pudrem. **** PREPARAZIONE Per preparare la torta iniziate lavando le ciliegie, asciugatele e denocciolatele. In una ciotola montate le uova con lo zucchero. Aggiungete la vanillina, la farina, la panna e il latte. Per ultimo unite il burro fuso. Montate il tutto fino ad ottenere un composto omogeneo. Coprite la crema e lasciate a riposare per circa 10 minuti. Imburrate

La grande e la piccola cuoca
Tartaletki z kremem czekoladowym i truskawkami (Crostatine con crema al cioccolato e fragole) 155

farina 120 g di burro 100 g di zucchero 1 uovo 1 cucchiaio di acqua fredda sale Crema al cioccolato 200 g di cioccolato fondente 125 g di panna fresca 35 g di burro Decorazione fragole foglie di menta PRZYGOTOWANIE Kruche ciasto W mikserze miksujemy mąkę z zimnym masłem pokrojonym w kostkę. Dodajemy cukier, szczyptę soli, 1 jajko(...)masło. Krem miksujemy na jednolit ą  masę. Schładzamy w lod ó wce ok. 1 godziny.  **** Crema al cioccolato In una pentola portate a bollore la panna. Successivamente aggiungete il cioccolato fondente tagliato a pezzetti. Mescolate bene il tutto. Aggiungete il burro a temperatura ambiente. Frullate la crema fino ad ottenere una consistenza omogenea e cremosa

La grande e la piccola cuoca
Panna cotta w słoiczku 435

Panna cotta w słoiczku to moja wersja słynnego włoskiego deseru zrobionego ze śmietanki, polanego musem owocowym. Tradycyjnie podaje się je w formie babeczki odwróconej do góry dnem. Jest bardzo delikatna i kremowa. Ja uwielbiam w każdej formie. Kto się skusi? PANNA COTTA Składniki: (4 porcje) 125 g białej czekolady 200 ml mleka 400 ml śmietany 30 6 g żelatyny

Bon appetit mon amie
Pieczony łosoś ze szparagami w sosie miodowo-musztardowym (Salmone al forno con asparagi e salsa alla senape e miele) 145

asparagi verdi 1 limone sale, pepe olio d'oliva Salsa alla senape e miele 3 cucchiai di senape  1 cucchiaio di miele 250 ml di panna fresca un pizzico di curcuma olio d'oliva sale, pepe PRZYGOTOWANIE Filety z łososia skrapiamy sokiem z cytryny, oprószamy solą i pieprzem, po czym odstawiamy do lodówki(...)minuti in forno preriscaldato a 175 gradi. Pulite gli asparagi, lavateli bene e cuoceteli a vapore per circa 5-10 minuti. A questo punto  mescolate la panna, la senape e il miele. Aggiustate di sale, pepe e un pizzico di curcuma. Lasciate cuocere per 3-4 minuti finché la salsa si sarà addensata. Servite il salmone

La grande e la piccola cuoca
Borówkowa panna cotta z bitą śmietaną 130

Panna cotta to słodkość wywodząca się z północnej Italii. Ja prezentuję ją w wersji owocowej z mega intensywnym i orzeźwiającym smakiem borówki amerykańskiej i odrobiną bitej śmietany. Składniki: 300g borówki amerykańskiej 3 łyżki soku z cytryny 350ml śmietany 30% 100ml mleka 60g cukru 3 łyżeczki żelatyny + 3 łyżki mleka Dodatkowo: 140ml śmietany 36% 1 łyżeczka cukru pudru 50g borówki amerykańskiej(...)przetarte przez sito borówki. Pozostawić do lekkiego wystudzenia. Po tym czasie przelać do pucharków i wstawić do lodówki. 4. Bitą śmietanę ubić na sztywno z dodatkiem cukru. 5. Gotową panna cottę udekorować bitą śmietaną i borówkami

Szalona Kuchnia Eweliny
Torcik z musem czekoladowym (Torta di mousse al cioccolato) 148

zastąpić żelatyną w proszku, ok. 32 gram ( 8 łyżeczek ) **** INGREDIENTI 200 g di biscotti al cioccolato 100 g di burro 100 g di zucchero 400 g di panna da montare 200 g di cioccolato fondente 8 fogli di gelatina (ca. 16 g)* 3 albumi 3 cucchiai di cacao amaro foglie di menta per decorazione * potete sostituire la gelatina(...)intiepidire. Montate gli albumi a neve con l'aggiunta di zucchero. In una ciotola versate gli albumi e il cioccolato, mescolate il tutto con delicatezza. Per ultimo aggiungete la panna montata. Amalgamate bene il tutto con movimenti dal basso verso l'alto. Versate il composto sulla base di biscotti, livellando la superficie. Fate raffreddare la torta in frigorifero per circa

La grande e la piccola cuoca
Makaronowa zapiekanka ze szparagami, cukinią i sosem serowym (Sformato di penne con asparagi e zucchine al formaggio) 152

mozzarella 50 g di parmigiano 3 zucchine 3 cipollotti 2 spicchi d'aglio sa le, pepe Salsa al formaggio 300 g di formaggio Emmental 200 g di panna fresca 200 g di latte 50 g di gorgonzola 50 g di parmigiano un pizzico di noce moscata sa le, pepe  PRZYGOTOWANIE Przygotowanie zapiekanki rozpoczynamy od ugotowania makaronu al dente(...)oraz pieprzem. **** Salsa al formaggio Per preparare la salsa ai formaggi iniziate tagliando a cubetti il gorgonzola e l'Emmental.  In una pentola scaldate la panna con il latte a fuoco dolce. Aggiungete il gorgonzola, l'Emmental e il parmigiano grattugiato. Mescolate bene tutti gli ingredienti con una frusta fino ad ottenere una salsa omogenea, densa e senza grumi

La grande e la piccola cuoca

Proponowane wyszukiwania