Panna cotta to słodkość wywodząca się z północnej Italii. Ja prezentuję ją w wersji owocowej z mega intensywnym i orzeźwiającym smakiem borówki amerykańskiej i odrobiną bitej śmietany. Składniki: 300g borówki amerykańskiej 3 łyżki soku z cytryny 350ml śmietany 30% 100ml mleka 60g cukru 3 łyżeczki żelatyny + 3 łyżki mleka Dodatkowo: 140ml śmietany 36% 1 łyżeczka cukru pudru 50g borówki amerykańskiej Wykonanie: 1. Żelatynę zalać zimnym mlekiem, wymieszać i odstawić do napęcznienia. 2. Do rondelka przełożyć umyte borów... czytaj dalej...
Lubię gotować, eksperymentować w kuchni i wymyślać nowe przepisy :) Gotowanie sprawia mi bardzo dużą radość i satysfakcję a jedzenie przyrządzonych dań ogromną przyjemność :)))
Przygotowanie i podanie klasycznych potraw w zupełnie nowych, autorskich odsłonach to dla mnie nie tylko wspaniała zabawa ale także możliwość odkrywania nowego oblicza kulinarnego świata.