panna - 1149 przepisów (strona:34/77)

Keto likier pierniczkowy (Paleo, LowCarb) 96

wręcz konsystencji stałej. Idealny sauté i jako na przykład dodatek do kawy . Myślę, że sprawdzi się równie dobrze we wszelkich zimowo- świątecznych deserach . Widzę go już pod postacią bożonarodzeniowej panna cotty albo sosu do sernika lub lodów. Może się także stać wspaniałym świątecznym prezentem , jeśli użyjemy doń ładną butelkę i ozdobnie zapakujemy. Keto likier pierniczkowy, czyli piernik w płynie Likiery

Modern Cave Girl
"Bezglutenowe podróże. Ciasta i desery" Kamila i Noemi Górny 90

mleczko po węgiersku, Piskota Tekercs czyli biszkoptowa rolada. To tylko niektóre propozycje a smakowitości jest jeszcze więcej. Kolejna podróż to Włochy i tutaj mamy to wyboru Amaretti, Tiramisu tradizionale, panna cotta, semifrdo itd. Teraz przenosimy się do Hiszpanii i zaczynamy flanem czyli pieczonym budyniem, jest też tarta di Santiago, magdalenas, churros, USA to cherry pie, double chocolate brownies, banana bred

kruche babeczki
Słodkie smaki Toskanii i migdałowo pomarańczowe Cantuccini 85

właśnie możemy opisać słodkości, które Włosi uwielbiają jeść po głównym posiłku. Żaden posiłek we Włoszech nie jest kompletny, dopóki nie zostanie uwieńczony “il dolce”. Od tiramisu, panettone, panna cotty po zabaglione (zabajone), amaretti, cantuccini. Włochom nie brakuje kreatywności, więc nie jest łatwo sporządzić pełnej listy wszystkich włoskich słodyczy. Dlatego dzisiaj przedstawię Wam najbardziej popularne słodkości Toskanii. Toskania

Tajemnice Smaku
Wegański makowiec 126

Bożego Narodzenia miał zapewnić szczęście i chronić przed działaniem złych sił. Ponadto mak, jako roślina zawierająca w makówce tysiące nasion, stanowił też symbol płodności - ponoć tarcie maku miało zapewnić pannom szybkie zamążpójście. Tradycyjny makowiec większości z nas kojarzy się z roladą z ciasta drożdżowego z nadzieniem makowym. Ja postanowiłam zrobić wersję uproszczoną - bez ciasta 😉 Wegański makowiec - przepis Do przygotowania makowca

Z notatnika dietetyka
Odrywane bułeczki z serem, miodem i czarnuszką 153

lekką nutą goryczy, eksplozja smaków. Co to jest czarnuszka? Czarnuszka ( Nigella Sativa ) to mała roślinka, o purpurowych, niebieskich lub białych kwiatach. Często nazywana jest czarnym kminkiem, czarnuszką ogrodową, czarnuchą, panną w zieleni, kąkolnicą. Łacińska nazwa Nigella Sativa prawdopodobnie pochodzi od koloru nasion (łac. niger – czarny, nigellus – czarnuszek). Nasiona czarnuszki charakteryzują się intensywnym, gorzkawym smakiem. Czarnuszka to panaceum

Tajemnice Smaku
Panna cotta miętowa z galaretką piwną 103

dodajemy 2 łyżki piwa smakowego. Czekamy, aż żelatyna napęcznieje. Gorące piwo zdejmujemy z ognia i dodajemy żelatynę dokładnie mieszając.  Jak żelatyna się rozpuści to studzimy galaretkę. Gdy  panna cotta stężeje w lodówce to bardzo delikatnie przelewamy galaretkę piwną na nasz deser i ponownie wkładamy do lodówki. Czekamy, aż stężeje i podajemy deser udekorowany listkiem mięty

noteskulinarnyfiga
MOJE SZKOLENIE CUKIERNICZE CZĘŚĆ 2 W AKADEMII SWEET DECOR ( 25-26.11 ) 85

OFERCIE KURSU ZNAJDZIEMY M.IN: • CIASTA NOWOCZESNE NA BAZIE CIAST BAZOWYCH ( np. szpinakowe biszkopty, bezglutenowe brownie, daquoise ) • WYPIEKI Z DODATKIEM MUSÓW I KREMÓW W NOWOCZESNYM WYDANIU ( np. mus jaśminowym, panna cotta mango, bawareze miętowe ) • MONODESERY • LODY NA CIEPŁO • LODY MOLEKULARNE • TEMPEROWANIE CZEKOLADY I DEKORACJE NA BAZIE CZEKOLADY – plastry miodu, skały, ziemie • NOWOCZESNE DEKORY: – temperowana czekolada – chrupki – jadalne gąbki – dekoracje na bazie

Ostra na Słodko
Niegrzeczny menager. 68

już nigdy więcej się nie zobaczą. Gdy okazuje się, że pracodawcą, z którym dziewczyna ma umówione spotkanie, jest właśnie Scottie, a kandydatem na stanowisko oficjalnego fotografa jego zespołu jest panna Darling, oboje przeżywają szok. Mimo że dzieli ich właściwie wszystko, z każdym dniem napięcie między nimi narasta… Dawno nie czytałam tak świetnej książki. Wiadomo, lubimy czytać o miłości, uczuciach

Latosiowydom
PIERNIK STAROPOLSKI DOJRZEWAJĄCY – NAJLEPSZY PRZEPIS! / WYZWANIE #PIEKEPIERNIKZESWEETDECOR 101

może przekonać Was do zmiany zdania! W dawnych czasach pieczony był na wyjątkowe okazje, np. śluby ( podobno takie pierniki dojrzewały nawet kilka lat ) czy był wręcz elementem posagu szlacheckich panien. Musi koniecznie leżakować – 2 tygodnie to takie minimum! Idealnie jak leżakuje takie 5-6 tygodni albo i dłużej – smak jest intensywny i doskonały! Jest świetnym pomysłem również

Ostra na Słodko
POMARAŃCZOWA SZARLOTKA Z ORZECHAMI BRAZYLIJSKIMI 69

TARTA Z MANGO NA MIGDAŁOWYM SPODZIE     KARMELIZOWANE GRUSZKI NA MUSIE DYNIOWYM     TRUSKAWKOWE SERNICZKI NA ZIMNO     TARTA DAKTYLOWO DYNIOWA BEZ PIECZENIA     PANNA COTTA JABŁKOWA     NALEŚNIKI Z KARMELIZOWANYMI GRUSZKAMI     STEK Z BURAKA Z MALINAMI     TARTA Z JAGODAMI I MASCARPONE     SZARLOTKA     FAWORKI KLASYCZNE   POMARAŃCZOWA

globuskulinarny
GRUSZKOTKA Z BITĄ ŚMIETANĄ W SZKLANCE 69

TARTA Z MANGO NA MIGDAŁOWYM SPODZIE     KARMELIZOWANE GRUSZKI NA MUSIE DYNIOWYM     TRUSKAWKOWE SERNICZKI NA ZIMNO     TARTA DAKTYLOWO DYNIOWA BEZ PIECZENIA     PANNA COTTA JABŁKOWA     NALEŚNIKI Z KARMELIZOWANYMI GRUSZKAMI     STEK Z BURAKA Z MALINAMI     TARTA Z JAGODAMI I MASCARPONE     SZARLOTKA     FAWORKI KLASYCZNE   SZARLOTKA

globuskulinarny
KREM CYTRYNOWY LEMON CURD 109

TARTA Z MANGO NA MIGDAŁOWYM SPODZIE     KARMELIZOWANE GRUSZKI NA MUSIE DYNIOWYM     TRUSKAWKOWE SERNICZKI NA ZIMNO     TARTA DAKTYLOWO DYNIOWA BEZ PIECZENIA     PANNA COTTA JABŁKOWA     NALEŚNIKI Z KARMELIZOWANYMI GRUSZKAMI     STEK Z BURAKA Z MALINAMI   LEMON CURD KREM CYTRYNOWY – Indywidualny pyszny deser – Ekspresowe rozwiązanie na coś słodkiego – Idealny do ciast

globuskulinarny
Placki z pieczonej dyni 80

dyni po ostatniej zupie krem i chciałam spróbować zrobić z niej coś innego. Tak poszło w stronę prostych placków, które podałam z jogurtem naturalnym. Inspirowałam się przepisem z bloga Panna Anna i z ... Czytaj dalej Placki z pieczonej dyni Artykuł Placki z pieczonej dyni pochodzi z serwisu Pink Envelope

Pink Envelope
CRÊPES SUZETTE NALEŚNIKI Z POMARAŃCZAMI PO FRANCUSKU 89

TARTA Z MANGO NA MIGDAŁOWYM SPODZIE     KARMELIZOWANE GRUSZKI NA MUSIE DYNIOWYM     TRUSKAWKOWE SERNICZKI NA ZIMNO     TARTA DAKTYLOWO DYNIOWA BEZ PIECZENIA     PANNA COTTA JABŁKOWA     NALEŚNIKI Z KARMELIZOWANYMI GRUSZKAMI     STEK Z BURAKA Z MALINAMI     TARTA Z JAGODAMI I MASCARPONE     SZARLOTKA     FAWORKI KLASYCZNE   CRÊPES

globuskulinarny
TRUFLE DAKTYLOWO ORZECHOWE, CZYLI KULKI MOCY 94

TARTA Z MANGO NA MIGDAŁOWYM SPODZIE     KARMELIZOWANE GRUSZKI NA MUSIE DYNIOWYM     TRUSKAWKOWE SERNICZKI NA ZIMNO     TARTA DAKTYLOWO DYNIOWA BEZ PIECZENIA     PANNA COTTA JABŁKOWA     NALEŚNIKI Z KARMELIZOWANYMI GRUSZKAMI     STEK Z BURAKA Z MALINAMI     TARTA Z JAGODAMI I MASCARPONE     SZARLOTKA     FAWORKI KLASYCZNE   TRUFLE

globuskulinarny

Proponowane wyszukiwania