panna - 1149 przepisów (strona:34/77)

Wegańska, wytrawna galareta 84

Usunąć folię. Przechowywać w lodówce. Wyjąć z niej galaretę na pół godziny przed podaniem. Podawać z sokiem z cytryny lub chrzanem. ----- Podobne: wege paprykarz wegański pasztet z soczewicy panna cotta truskawkowa

Weekendy w domu i ogrodzie
SZKOLENIE CUKIERNICZE CZĘŚĆ 2 W AKADEMII SWEET DECOR ( 17-18.03 ) 62

OFERCIE KURSU ZNAJDZIEMY M.IN: • CIASTA NOWOCZESNE NA BAZIE CIAST BAZOWYCH ( np. szpinakowe biszkopty, bezglutenowe brownie, daquoise ) • WYPIEKI Z DODATKIEM MUSÓW I KREMÓW W NOWOCZESNYM WYDANIU ( np. mus jaśminowym, panna cotta mango, bawareze miętowe ) • MONODESERY • LODY NA CIEPŁO • LODY MOLEKULARNE • TEMPEROWANIE CZEKOLADY I DEKORACJE NA BAZIE CZEKOLADY – plastry miodu, skały, ziemie • NOWOCZESNE DEKORY: – temperowana czekolada – chrupki – jadalne gąbki – dekoracje na bazie

Ostra na Słodko
Tarta z creme patissiere i truskawkami 67

mojprzepisna.pl | Tarta, jaką przygotowałam dla przyszłej Panny Młodej. Tarta na kruchym cieście z dużą ilością delikatnego kremu budyniowego, udekorowana truskawkami. Pyszna i elegancka, w sam raz na różne imprezki. Inspiracja blog Moje Wypieki . Składniki na formę o średnicy 26 cm Spód: 300 g mąki pszennej 150 gr zimnego masła 2 łyżki cukru pudru szczypta soli 2 żółtka (z jajek rozmiar

moj przepis na
Tarta z creme patissiere i truskawkami 66

mojprzepisna.pl | Tarta, jaką przygotowałam dla przyszłej Panny Młodej. Tarta na kruchym cieście z dużą ilością delikatnego kremu budyniowego, udekorowana truskawkami. Pyszna i elegancka, w sam raz na różne imprezki. Inspiracja blog Moje Wypieki . Składniki na formę o średnicy 26 cm Spód: 300 g mąki pszennej 150 gr zimnego masła 2 łyżki cukru pudru szczypta soli 2 żółtka (z jajek rozmiar

moj przepis na
MOJE SZKOLENIE CUKIERNICZE CZĘŚĆ 2 W AKADEMII SWEET DECOR ( 17-18.02 ) 63

OFERCIE KURSU ZNAJDZIEMY M.IN: • CIASTA NOWOCZESNE NA BAZIE CIAST BAZOWYCH ( np. szpinakowe biszkopty, bezglutenowe brownie, daquoise ) • WYPIEKI Z DODATKIEM MUSÓW I KREMÓW W NOWOCZESNYM WYDANIU ( np. mus jaśminowym, panna cotta mango, bawareze miętowe ) • MONODESERY • LODY NA CIEPŁO • LODY MOLEKULARNE • TEMPEROWANIE CZEKOLADY I DEKORACJE NA BAZIE CZEKOLADY – plastry miodu, skały, ziemie • NOWOCZESNE DEKORY: – temperowana czekolada – chrupki – jadalne gąbki – dekoracje na bazie

Ostra na Słodko
Bośnia i Hercegowina - Sarajewska baklawa z jabłkami (Jabukovača) 111

Jabukovača , czyli baklawa z jabłkami to przysmak, który znamy z Sarajewa. Pierwszy raz spróbowaliśmy go w kawiarni Panna Cotta w podsarajewskiej miejscowości Ilidža. Z racji, że uwielbiamy wszystkie słodkości z ciastem filo w roli głównej, jabukovača od razu przypadła nam do gustu. Składniki (6-8 porcji): - 5-6 jabłek (kwaśnych)  - 1 łyżka oleju  - 2 łyżki cukru

Roślinożerni urlopowicze
Świąteczne książki dla dzieci 89

Kolędy” Wydawnictwa Muchomor to zbiór 35 najbardziej znanych kolęd i pastorałek ( m.in Bóg się rodzi, Pójdźmy wszyscy do stajenki, Do szopy hej pasterze, Przybieżeli do Betlejem, Gdy Śliczna Panna itd). Każda z pieśni zawiera pełny tekst z licznymi strofami i refrenem. Każda z pieśni zawiera też opracowanie nutowe na głos, fortepian i chwyty na gitarę. To wspaniały śpiewnik

Dorota Smakuje
Pretty Reckless. All Saint High - rezenzja 73

oprócz pomocy zaczęli traktować chłopaka jak własnego syna.  Penn postanowił wykorzystać ten fakt, aby ponownie zbliżyć się do Darii i zrealizować swój nikczemny plan o zrujnowaniu życia "panny idealnej"!      Fabuła książki jest niezwykle ciekawa i jak wspomniałam to wciąga błyskawicznie od początku czytania. Ciągle coś się dzieje, więc nie ma mowy o nudzie. Przyznam, że podczas

Di gotuje
Keto likier pierniczkowy (Paleo, LowCarb) 87

wręcz konsystencji stałej. Idealny sauté i jako na przykład dodatek do kawy . Myślę, że sprawdzi się równie dobrze we wszelkich zimowo- świątecznych deserach . Widzę go już pod postacią bożonarodzeniowej panna cotty albo sosu do sernika lub lodów. Może się także stać wspaniałym świątecznym prezentem , jeśli użyjemy doń ładną butelkę i ozdobnie zapakujemy. Keto likier pierniczkowy, czyli piernik w płynie Likiery

Modern Cave Girl
"Bezglutenowe podróże. Ciasta i desery" Kamila i Noemi Górny 78

mleczko po węgiersku, Piskota Tekercs czyli biszkoptowa rolada. To tylko niektóre propozycje a smakowitości jest jeszcze więcej. Kolejna podróż to Włochy i tutaj mamy to wyboru Amaretti, Tiramisu tradizionale, panna cotta, semifrdo itd. Teraz przenosimy się do Hiszpanii i zaczynamy flanem czyli pieczonym budyniem, jest też tarta di Santiago, magdalenas, churros, USA to cherry pie, double chocolate brownies, banana bred

kruche babeczki
Słodkie smaki Toskanii i migdałowo pomarańczowe Cantuccini 75

właśnie możemy opisać słodkości, które Włosi uwielbiają jeść po głównym posiłku. Żaden posiłek we Włoszech nie jest kompletny, dopóki nie zostanie uwieńczony “il dolce”. Od tiramisu, panettone, panna cotty po zabaglione (zabajone), amaretti, cantuccini. Włochom nie brakuje kreatywności, więc nie jest łatwo sporządzić pełnej listy wszystkich włoskich słodyczy. Dlatego dzisiaj przedstawię Wam najbardziej popularne słodkości Toskanii. Toskania

Tajemnice Smaku
Wegański makowiec 113

Bożego Narodzenia miał zapewnić szczęście i chronić przed działaniem złych sił. Ponadto mak, jako roślina zawierająca w makówce tysiące nasion, stanowił też symbol płodności - ponoć tarcie maku miało zapewnić pannom szybkie zamążpójście. Tradycyjny makowiec większości z nas kojarzy się z roladą z ciasta drożdżowego z nadzieniem makowym. Ja postanowiłam zrobić wersję uproszczoną - bez ciasta 😉 Wegański makowiec - przepis Do przygotowania makowca

Z notatnika dietetyka
Odrywane bułeczki z serem, miodem i czarnuszką 129

lekką nutą goryczy, eksplozja smaków. Co to jest czarnuszka? Czarnuszka ( Nigella Sativa ) to mała roślinka, o purpurowych, niebieskich lub białych kwiatach. Często nazywana jest czarnym kminkiem, czarnuszką ogrodową, czarnuchą, panną w zieleni, kąkolnicą. Łacińska nazwa Nigella Sativa prawdopodobnie pochodzi od koloru nasion (łac. niger – czarny, nigellus – czarnuszek). Nasiona czarnuszki charakteryzują się intensywnym, gorzkawym smakiem. Czarnuszka to panaceum

Tajemnice Smaku
Panna cotta miętowa z galaretką piwną 92

dodajemy 2 łyżki piwa smakowego. Czekamy, aż żelatyna napęcznieje. Gorące piwo zdejmujemy z ognia i dodajemy żelatynę dokładnie mieszając.  Jak żelatyna się rozpuści to studzimy galaretkę. Gdy  panna cotta stężeje w lodówce to bardzo delikatnie przelewamy galaretkę piwną na nasz deser i ponownie wkładamy do lodówki. Czekamy, aż stężeje i podajemy deser udekorowany listkiem mięty

noteskulinarnyfiga
MOJE SZKOLENIE CUKIERNICZE CZĘŚĆ 2 W AKADEMII SWEET DECOR ( 25-26.11 ) 69

OFERCIE KURSU ZNAJDZIEMY M.IN: • CIASTA NOWOCZESNE NA BAZIE CIAST BAZOWYCH ( np. szpinakowe biszkopty, bezglutenowe brownie, daquoise ) • WYPIEKI Z DODATKIEM MUSÓW I KREMÓW W NOWOCZESNYM WYDANIU ( np. mus jaśminowym, panna cotta mango, bawareze miętowe ) • MONODESERY • LODY NA CIEPŁO • LODY MOLEKULARNE • TEMPEROWANIE CZEKOLADY I DEKORACJE NA BAZIE CZEKOLADY – plastry miodu, skały, ziemie • NOWOCZESNE DEKORY: – temperowana czekolada – chrupki – jadalne gąbki – dekoracje na bazie

Ostra na Słodko