panna - 1149 przepisów (strona:43/77)

Villa Toscania, czy była to podróż do prawdziwej Italii? 141

rozpływało się w ustach, to była prawdziwa podróż do Włoch. Muszę podjąć wyzwanie i przygotować taki deser w domu! Mama zamówiła tartę bezową z mascarpone i świeżymi owocami, Babcia Panna Cotte, a reszta Rodzinki to co ja :).   Podsumowując. Na pewno trzeba sobie zarezerwować stolik, (przynajmniej w niedzielę, w porze obiadowej), jest miejsce, tzw."poczekalnia" dla gości bez rezerwacji, wygodne

Trufelkowo
Panna cotta 172

Panna cotta, to delikatny i smaczny włoski deser z gotowanej śmietany kremówki utwardzonej żelatyną

Przepisy Kulinarne
Panna cotta z limonką 178

Miałam wielką ochotę na mały deserek i znalazłam ciekawy przepis na Panna cottę. Limonkę w lodówce znalazłam, kremówkę też , więc nie było na co czekać. :) Pyszny i łatwy w przygotowaniu deser. źródło:"Przyjaciółka"   Składniki: 500 ml śmietanki kremówki 30 %  galaretka agrestowa starta skórka z limonki 2 łyżki cukru sos malinowy Sposób przygotowania : Nalać 1/3 szklanki wrzącej wody

Różne smaki w kuchni
Ach, co to był za ślub! I figi w miodowym karmelu z miodowym semifreddo 147

odpowiednio ułożony, a ja ujęłam podane mi ramię Taty, C. zdążył się już poważnie zaniepokoić moją przedłużającą się nieobecnością. Nie mam bowiem w zwyczaju się spóźniać... Ale przecież pannie młodej wolno, prawda...? Cała w uśmiechach, wsparta na ramieniu Taty kroczyłam przez kościół. Patrzyłam na moich uśmiechniętych, eleganckich gości, na już ocierającego łezkę niemal Teścia , ale przede wszystkim na C., który

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Panna cotta pietruszkowo-ogórkowa z sosem malinowym i miętą. 207

Panna cotta to znany już chyba wszędzie deser z północnych Włoch.  Postanowiłam zaszaleć (też tak czasem macie, że smaki chodzą za wami aż w końcu trzeba spróbować, bo spokoju się nie zazna...?)  I tak jak za mną chodził bazyliowy krem ( tu znajdziecie przepis), tak nie opuszczał mnie pomysł na zrobienie kremu z natki pietruszki i ogórka.  Jeśli

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Sałatka weselna z porem i ananasem 1145

Jadłam tą sałatkę na weselu mojego bratanka. Była rewelacyjna, pyszna. Zrobiła ją mama panny młodej. Dziękuje Asiu, bardzo bardzo. Przygotowanie klopsików – mięso z kurczaka zmielić, dodać soli, pieprzu. Do masy dodać bułkę tartą, curry, potarty i wyciśnięty sok z imbiru i jajko. Uformować małe okrągłe klopsiki. Nagrzać piekarnik do 180 C i piec klopsiki na blaszce 15 minut. Przygotowanie

Kuchnia Pokoleń
Rösti i "Na pokuszenie" 153

roku na ekranach kin można oglądać jej ekranizację w reżyserii Sofii Coppoli i w gwiazdorskiej obsadzie. Trwa amerykańska wojna secesyjna. Jedna z uczennic mieszkająca w szkole dla panien odnajduje ciężko rannego kaprala wojsk Unii, 20-letniego Johna McBurneya, Irlandczyka z pochodzenia. Martha Farnsworth, właścicielka szkoły, postanawia pomóc żołnierzowi nieprzyjaciela, choć robi to ze sceptycyzmem i pewną obawą. Ulega jednak ludzkiemu

Weekendy w domu i ogrodzie
Pikantna ciecierzyca ze szpinakiem 116

można jeść kotlety z cukinii? ;-) Wyszperałam więc przepis ponownie z czeluści sterty innych, równie smacznych propozycji. Dokładniej - pochodzi z gazetki 'Przyślij przepis' (jak się okazało - nadesłany przez Pannę Malwinę ), w której to coraz częściej znajduję coś dla siebie. Składniki -1/2 puszki ciecierzycy -garść fasolki szparagowej -mała cukinia (u mnie wypadło na kawałek dużej ;-)) -ząbek czosnku -ok. 4 cm białej

Zielona Kuchnia
Z ŁĄKI NA TALERZ: Nawłociowe galaretki z krańca lasu 204

Jeszcze nie jesień, a już nie lato. I ten złoty przełom pór roku zainspirował mnie do stworzenia lekkiego deseru, który łączy w sobie letnie owoce i wspomnianą wcześniej kwiatową pannę zwiastującą jesień - nawłoć. Galaretki udały się znakomicie! :D Soczyście owocowe z delikatnym ziołowym posmakiem nawłoci, a do tego naprawdę proste! Skosztujcie ;) Nawłociowe galaretki z owocami Potrzebujesz: 4 kwiatostany nawłoci wrzątek

Kuchnia w Słońcu Skąpana
CZEKOLADOWE ZABAGLIONE ZE ŚLIWOWICĄ 146

pęczki i to wszędzie, zawsze pod ręką czy choćby na zamówienie. Makarony, sałatki, calzone i inne specjały. Desery też mają smakowite. Wszyscy znamy tiramisu na wszelkie możliwe sposoby, panna cottę czy creme brulee. Crostata, kremy z dodatkiem likieru limoncello, panforte, amaretti... mogłabym wymieniać tak do końca świata i jeszcze jeden dzień dłużej.    Polska ciastem stoi (i mocnym alkoholem

W kuchni Karmel-itki
Galaretka kokosowa z mandarynkami 166

mleka kokosowego, właściwie za każdym razem gdy jestem na zakupach to pamiętam, żeby kupić puszkę. Staram się też jeść więcej żelatyny ze względu na kolana. Dziś będzie klasyczna kokosowa panna cotta, czyli galaretka, ale wzbogacona chią i z dużą ilością aromatycznej wanilii i mandarynek z puszki, bo mleko kokosowe ma silny zapach samo z siebie, więc potrzebne są mocne dodatki

Ugotowane pozamiatane
Szkolenie „Pasticceria italiana 1.0” z mistrzem cukiernictwa – Michałem Doroszkiewiczem w Szkole Ashanti 202

laskowych i pasty orzechowej, jego smak był bardzo intensywny. Tort był bardzo kremowy i pyszny. Przygotowaliśmy również „Profiteroles”, czyli ptysie, które zanurzyliśmy w polewie czekoladowej. Nie zabrakło również deserów panna cotta i tiramisu. Przygotowaliśmy także pyszne tarty z owocami na lekkich, waniliowych kremach z dodatkiem skórki cytrynowej oraz mocno nasączone, pyszne drożdżowe baby. Do ponczowego ciasta przygotowaliśmy dwa syropy, jeden

Mała Cukierenka
Panna cotta z musem gruszkowym, bitą śmietaną i owocami 160

Nastały znów upały, przy takiej pogodzie nie chce się odpalać piekarnika, a ochota na słodki deser jest zawsze, polecam więc pannę cottę, delikatna w smaku warstwa śmietankowa i mus z gruszek z bitą śmietaną i owocami to doskonały duet. Czasu do przygotowania nie zabierze wiele a jest przepyszny! Składniki: Warstwa waniliowa: 330 ml śmietanki 30% 300 ml mleka

Wanilia i Kardamon
Święto Matki Boskiej Zielnej 178

święto Wniebowzięcia Najświętszej Maryi Panny poświęciłam w parafialnym Kościele bukiet ziół i kwiatów

Proste Potrawy
Afrodyzjaki w Kuchni-warsztaty kulinarne w Makro 100

smaczny i szybki deser również ląduje do mojego menu. Po wspólnym gotowaniu udaliśmy się na wspaniały poczęstunek przygotowany przez kucharzy. Było mnóstwo pyszności: szparagi, truskawki, kalmary, sushi, karczochy, panna cotta z figami…… Cudownie było razem pogotować z innymi blogerami, których znałam tylko wirtualnie. Dziękuję serdecznie Makro za zaproszenie i już nie mogę się doczekać kolejnych warsztatów Artykuł Afrodyzjaki

Pieguskowa Kuchnia

Proponowane wyszukiwania

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję