panna - 1149 przepisów (strona:41/77)

Cynamonowa panna cotta light 116

powiecie na Pannę Cottę Cynamonową w wersji light ze zdrowym daktylowym karmelem? 🤭🤤   Składniki na 4 porcje:  600g jogurtu naturalnego  150 ml gorącej (nie wrzącej) wody  5 łyżek miodu (lub więcej)  1 łyżeczka cynamonu  2 łyżki żelatyny  Karmel daktylowy z tego  przepisu  Przygotowanie:  Żelatynę rozpuszczamy w wodzie. Dodajemy

Czarnawisienka
Biżuteria ślubna – jak ją dobrać? 197

naszej sukni, tego wyjątkowego dnia i spełni w pełni nasze oczekiwania. Planując najpiękniejszy dzień naszego życia warto odpowiednio wcześniej znaleźć sklep, który posiada w swojej ofercie biżuterię dedykowaną dla panien młodych. Każda z nas ma inny gust, każda z nas marzy o innej sukni, dlatego należy wybrać sklep w którym znajdziemy ozdoby ślubne w różnorodnych stylach: od klasycznego

Słodkie okruszki
Dożynki – tradycje, wierzenia, historia 130

Już za dwa dni będziemy obchodzić jedno z najstarszych i najbardziej magicznych świąt w całym roku, a mianowicie Święto Matki Boskiej Zielnej, inaczej nazywanym również Wniebowzięciem Najświętszej Marii Panny. Jest to najstarsze święto maryjne w całym kalendarzu liturgicznym – cała uroczystość obchodzona była już w Konstantynopolu od V wieku, a w Rzymie od VII wieku. Cytując za Z. Glogerem z „Roku

Kate's Kitchen
Nowe jesienne menu - Stekówka - steki i burgery 140

oraz pozostałe dodatki tylko dodają temu burgerowi charakteru. Pycha! 😍 W menu znajdziecie także klasyczne grzybowe consomme, krewetki czy sałatkę ze strusia. Na uwagę zasługują także desery tj. klasyczne tiramisu, panna cotta czy crème brûlée. W restauracji pojawiła się także gablotka starannie wyselekcjonowanych win, które współgrają z propozycjami z karty. Zapytajcie o nie personel, a na pewno będziecie mogli cieszyć się

Cooking Monster
Przecier pomidorowy słodki, konfitura z pomidorów 118

przepisy z różnych regionów Włoch, co stworzyło podstawy narodowej kuchni włoskiej. „ Włoska sztuka dobrego gotowania” jest swojego rodzaju „biblią” kulinarną, która ma swoje miejsce w każdym włoskim domu. Podobno „Panna młoda, powinna zawsze przynieść w wianie Artusiego”. Od niedawna możemy korzystać z przepisów Artusiego przetłumaczonych na język polski. Tłumaczyła Tessa Capponi – Borawska i Małgorzatta Jankowska - Buttita, Włoszka i Polka, obie

królestwo garów
Frużelina truskawkowa na zimę bez żelatyny 114

Frużelina truskawkowa na zimę bez żelatyny jest doskonałym dodatkiem do wszelkiego rodzaju deserów - lodów, serników, panna cotty, naleśników. Można ją także wykorzystać jako składnik kremów do ciast i napojów. Frużelina to całe lub pokrojone owoce zatopione w żelu, który swoją konsystencją przypomina lekko tężejącą galaretkę. Frużelinę możemy przygotować z niemal każdego gatunku owoców, jednak moim zdaniem najsmaczniejsza jest z truskawek

Cztery Fajery
Kohersen Mycook - więcej niż robot kuchenny 112

fareast-language:EN-US;} Podgrzewanie, mieszanie i pilnowanie, aby nic się nie przypaliło, to jedna z najbardziej nielubianych kuchennych czynności. Ale przygotowanie idealnego risotto czy doskonałego włoskiego deseru panna cota bez tych czynności możliwe nie jest. Podobnie, jak podsmażanie (urządzenie posiada funkcję saute ) cebuli lub drobno posiekanego czosnku, imbiru czy pasty curry do potraw indyjskich i tajskich. Robot kuchenny Kohersen

Cztery Fajery
Konkurs z okazji urodzin bloga! 92

Przygotowałam dla Was łatwe zadanie konkursowe, gdzie do zgarnięcia są 3 eko torby, zdobione unikalnym i niepowtarzalnym rysunkiem, który zrobił Alek GK Kto by nie chciał wziąć ze sobą Panny Kozy na miasto, w jej słodkiej kwiatowej sukience? Pierwszy zwiastun wiosny i dodatkowo […] Artykuł Konkurs z okazji urodzin bloga! pochodzi z serwisu Pink Envelope

Pink Envelope
Pana cotta z musem śliwkowym 266

mleka 2 łyżeczki miodu 10 g żelatyny 1/3 szkl wody mus śliwkowy: 220 g śliwek (waga z pestkami) 150 ml śmietany 30% opcjonalnie cukier do osłodzenia Przygotowanie: panna cotta: Mleko i śmietanę podgrzewamy, ale nie gotujemy. Do ciepłej mieszanki dodajemy miód, mieszamy do rozpuszczenia. Zdejmujemy z ognia dodajemy rozpuszczoną w gorącej wodzie (1/3 szkl) żelatynę, mieszamy. Studzimy, przelewamy do szklanek

Bon appetit mon amie
Tarte Flambée (Flàmmeküeche) w sierpniowej piekarni i "Uczucia zaklęte w kamieniu" 125

Stacji jest przypadkiem, bo kobieta zamierzała jedynie lepiej poznać kamień o nazwie krzemień pasiasty, wydobywany jako odpad w Górach Świętokrzyskich. Artystka zmienia nieco menu dla gości, dzięki czemu panna Zuzanna ma na co narzekać 😉 Pomoc Lei okazuje się nieoceniona w dworku hrabianek, bo babcia Róża trafia do szpitala i w rodzinie robi się nieco nerwowo. A i Tamara dostarcza dodatkowych

Weekendy w domu i ogrodzie
Kokosowa panna cotta z nutą ananasa 137

Panna cotta to słodkość wywodząca się z północnej Italii. W mojej wersji aksamitna śmietankowa warstwa z mocno kokosowym akcentem idealnie komponuje się z orzeźwiającym egzotycznym ananasem. Całość smakuje obłędnie i jest świetną propozycją deseru do popołudniowej kawki. Składniki: 300ml śmietany 30% 300ml mleka kokosowego 4 łyżki zimnego mleka 4 łyżki cukru 6 łyżek wiórków kokosowych 2 łyżeczki żelatyny 300g obranego

Szalona Kuchnia Eweliny
Waniliowa panna cotta z musem ze świeżych malin 141

Panna cotta to słodkość wywodząca się z północnej Italii. W mojej wersji aksamitna śmietankowa warstwa z mocno waniliowym akcentem idealnie komponuje się z orzeźwiającymi, dojrzewającymi w słońcu świeżymi malinami. Całość smakuje obłędnie i jest świetną propozycją lekkiego deseru z owocami. Składniki: 300ml śmietany 30% 280ml mleka 1 laska wanilii 3 łyżki cukru 2 łyżeczki żelatyny Mus malinowy: 150g świeżych malin

Szalona Kuchnia Eweliny
Dożynki – tradycje, wierzenia, historia 118

Już za dwa dni będziemy obchodzić jedno z najstarszych i najbardziej magicznych świąt w całym roku, a mianowicie Święto Matki Boskiej Zielnej, inaczej nazywanym również Wniebowzięciem Najświętszej Marii Panny. Jest to najstarsze święto maryjne w całym kalendarzu liturgicznym – cała uroczystość obchodzona była już w Konstantynopolu od V wieku, a w Rzymie od VII wieku. Cytując za Z. Glogerem z „Roku

Kate's Kitchen
Czernina , czyli czarna polewka , zupa z ” Pana Tadeusza „ 340

inni słodką , ja kwaśno -słodką , taką wyważoną Jako ciekawostkę podam ,że jest to potrawa kuchni staropolskiej o niezbyt chlubnym zwyczaju , wedle którego, podawano ją kawalerowi , ubiegającemu się o rękę panny , którego chciano się pozbyć . Jednym słowem , bat na niechcianego zięcia , czemu tak , tego nie wiem , bo jest bardzo smaczna i na pewno nie odstrasza .. no może co niektórych . Pięknie, opisał

Ogrodnik w podróży
Lody herbaciano-brzoskwiniowe (Ghiaccioli al tè e pesca) 125

Emma, da qui abbiamo iniziato a preparare un gelato ipocalorico e molto rinfrescante. Trattasi di una preparazione pressoché istantanea, un'alternativa salutare al classico gelato pieno di zucchero e panna. Buon appetito ;):) SKŁADNIKI 1 saszetka czarnej herbaty 1 łyżeczka miodu 1 łyżeczka soku z cytryny 1 brzoskwinia 200 ml wody **** INGREDIENTI 1 bustina di tè nero 1 cucchiaino

La grande e la piccola cuoca