Osobiście nie przepadam za klasyczną Panna Cottą, dlatego tez postanowiłam ja nieco zmodyfikować. Dodatek pysznego mango, mleka kokosowego i jagód sprawił, że nabrała nowego, jakże pysznego charakteru. Zaserwowałam ją z gorącą, białą czekoladą i zapewniam Was, że efekt był rewelacyjny. Składnik na 8 porcji: -Mleko, 400 ml – słodka śmietanka, 200 ml -1,5 dużego, miękkiego mango -opakowanie jagód (200- 300 g), bądź innych owoców, np.truskawki, jeżyny, maliny, (rozmrożone) -mleko kokosowe, 3 duże łyżki -biała...
Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Początki naszej przyjaźni sięgają pierwszego roku studiów. Jednak ostatecznie wylądowałyśmy na innych uczelniach, ale mimo to nasze drogi się nie rozeszły. Mamy wiele wspólnych zainteresowań, ale naszą główną pasją jest eksperymentowanie w kuchni. Każda z nas ma jednak przypisaną rolę, przy prowadzeniu tego bloga. Jedna z nas zajmuje się stroną techniczną, wizualną i redaktorską, a druga jest umysłem logistycznym i twórczym. Spotykamy się raz w tygodniu, aby przyrządzić pyszności dla Was. Jednak zdarzają się sytuacje, kiedy gotujemy w pojedynkę. Mamy nadzieję, że bez względu na to czy gotujemy razem, czy osobno, to i tak zadowolimy Wasze podniebienia.