Kruche rogaliki z Rudnika nad Sanem - kuchnia podkarpacka Waleria Krzewicka z Rudnika nad Sanem, prababcia mojej przyjaciółki, umiejętności kulinarne szlifowała w szkole dla panien w Krakowie. Ze swoimi córkami dzieliła się zarówno wiedzą, jak i przepisami na przeróżne specjały, w tym te, które znała z przyjęć u zamożnych znajomych. Jedna z córek Walerii, Jadwiga, spisała w swoim zeszycie wiele przepisów
Trzeci talerzpyszne, dwuwarstwowe pralinki oblane wysokiej jakości czekoladą. W ich wnętrzu skrywają się wszystkim dobrze znane desery. Praliny od Vobro nie zawierają sztucznych barwników, tłuszczów utwardzanych, ani jakichkolwiek konserwantów. Pralines Panna Cotta W 127g opakowaniu znajduje się 9 osobno zapakowanych pralinek z kremowym, dwuwarstwowym nadzieniem o smaku popularnego deseru. Malinowe wnętrze idealnie komponuje się się z kuszącą czekoladą. Lubię
Di gotujePanna cotta jest to deser który chyba każdy zna, można go zrobić o różnym smaku, u mnie dzisiaj smak jagodowy :) z dodatkiem śmietany:) SKŁADNIKI NA MASĘ JAGODOWĄ: 230g jagód (na dolną masę) 2 łyżki cukru 1 łyżka soku z cytryny 12g żelatyny odrobina zimnej wody 250g mleka 250g śmietany 30% 8g cukru waniliowego 1 łyżka cukru SKŁADNIKI NA ŚMIETANĘ: 100g
Dziś Ja gotujeJogurtowiec z galaretkami, to idealny deser zarówno dla małych, jak i dużych wielbicieli słodkości. Kulinarne inspiracje Na blogu znajdziecie też inne smakowite pomysły na desery na zimno: Czekoladowo-rozmarynowa panna cotta z malinami Galaretka z owocami lata Galaretka owocowa z mleczną pianką Jagodowe ptasie mleczko Dietetyczny jogurtowiec na zimno Jogurtowy sernik na zimno z czerwoną porzeczką Sernik na zimno
Kulinarne przygody Gatitybić :) Lista tego co dzisiaj zjadłem: - chana masala - ryż z kuminem - bigos - boczniak a'la schabowe - ramen - fuczki z sosem tatarskim - lobio - hummus z kimchi - ajerkoniak bez jajek - panna cotta - tort - ciasto oreo - brownie - sos orzechowy - sałatkę gyros - gołąbki z kaszą Piekąc dwie pieczenie na jednym ogniu. Doradztwo co zrobić z po walentynkowymi resztkami jedzenia i przygotowanie jedzenia
Kryzysowa Książka Kucharskadeserem. Zapraszam po przepisy! SŁODKOŚCI 1. Walentynkowe ciasto bez pieczenia – proste i przepyszne PRZEPIS TUTAJ (klik) 2. Zakochane ciasteczka PRZEPIS TUTAJ (klik) 3. Jogurtowa panna cotta z musem truskawkowym PRZEPIS TUTAJ (klik) 4. Babka z serduszkiem PRZEPIS TUTAJ (klik) 5. „Ferrero Rocher”– ciasto bez pieczenia! PRZEPIS TUTAJ 6. Babeczki czekoladowo-serowe PRZEPIS TUTAJ (klik
Blog z Apetytemmożna wszystko. I nie ma co oglądać się na babcie czy mamy. Liczycie się Wy! Przyjęło się, że obrączki ślubne powinny być takie same dla Pana Młodego, jak i Panny Młodej. Jednak wcale nie musi tak być. Każdy z nas jest inny i może mieć inny gust. W obecnych czasach dość dużym powodzeniem cieszą się obrączki o dwóch różnych wzorach
Słodkie okruszkiciotola mescolate i finocchi con le arance, il succo di limone e 2 cucchiai di olio. Lavate i fusi di pollo sotto l'acqua corrente, poi asciugateli con un panno da cucina. In una ciotola mescolate la farina con la paprika dolce, il timo secco, aggiustando di sale e pepe. Passate i fusi di pollo nella panatura precedentemente preparata
La grande e la piccola cuocaliczba Polaków decyduje się na przejście na dietę bezglutenową. Nasuwa się tu jednak kolejne pytanie – ile z tych osób naprawdę jest na diecie bezglutenowej? Bo czy zmiany, które statystyczna panna Nowak czy pani Kowalska wprowadzi w swojej diecie po przeczytaniu popularnej książki rzeczywiście będą dietą bezglutenową? Co to jest gluten? Gluten jest to mieszanina białek roślinnych, gliadyny i gluteniny, która
Z notatnika dietetykaGalaretka ze śmietany z kawą czyli panna cotta kawowa. 600 ml śmietany kremówki (30%), 150 ml mocnej kawy (u mnie 3 espresso uzupełnione wodą do 150 ml), kardamon, 3 łyżki cukru, 15 g żelatyny, Przygotować kawę, lekko przestudzić. Wlać do żelatyny, wymieszać i odstawić do napęcznienia. Śmietankę wlać do garnuszka i podgrzewać. Doprowadzić do lekkiego wrzenia, ale nie zagotować. Wsypać
królestwo garówCzas Przygotowania : 15 min Gotowe w : 30 min Sylwester w domu to okazja do tego, aby zaskoczyć znajomych i domowników ciekawą przekąską. Moją ulubioną i
uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisykremowy przedstawiciel francuskich kulinariów, Pan Camembert, zdecydowana i śnieżnobiała, jak domy na Santorini, Greczynka Feta, a także znana para z gorących Włoch - Pan Parmezan Wyrazisty wraz z Mleczną Panną Mozzarellą. Placuszki z takimi gwiazdami serowej sceny wypełniają wnętrze morzem ciepłej i przytujnej pyszności, idealnej na zimowe chłody. Do tego pikanta konfitura z żurawiny, która idealnie ożywia danie i wyciąga
Kuchnia w Słońcu SkąpanaDzień Niepodległości oraz drugie urodziny naszego pieska! Jestem w szoku jak ten czas szybko leci, jeszcze chwilę temu nosiłam na rękach kilkutygodniowego szczeniaczka, a dziś to już poważna, dorosła panna. Znacie szakszukę? To nic innego jak danie składające się z ugotowanych na patelni jajek w towarzystwie pomidorów, papryki i cebuli. Taka potrawa jest niezwykle pożywna i świetnie sprawdzi się jako
Be Fit Be Strong