Przepis na : obiad
Czernina, czyli czarna polewka , zupa z ” Pana Tadeusza „ Dla wielu , zupa ta może być przerażająca , gdyż robi się ją z kaczej krwi . Dokładniej z jej dodatkiem i to dość dużym w kaczym rosole. Osobiście uwielbiam ją ,jest to jedna z moich ulubionych pozycji w kategorii zupy W każdym domu , czy regionie jest robiona nieco inaczej . Jedni wolą kwaśną , inni słodką , ja kwaśno -słodką , taką wyważoną Jako ciekawostkę podam ,że jest to potrawa kuchni staropolskiej o niezbyt chlubnym zwyczaju , wedle ... czytaj dalej...
Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Czy zastanawiałeś się kiedyś jakie tradycyjne potrawy są przygotowane w Singapurze?
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...