Deser kawowo czekoladowy na kokosowym mleku

Deser kawowo czekoladowy na kokosowym mleku

Deser kawowo czekoladowy na kokosowym mleku

Przepis na : deser

Ten deser, to taka prawie panna cotta. Dlaczego prawie?  Tradycyjna włoska panna cotta  przygotowywana  jest ze śmietany, cukru, wanilii i żelatyny.  Proponuję klasyczny deser złamać i przygotować w wegańskiej wersji . Zamieniamy  mleko zwykłe na mleko roślinne, w tym przypadku kokosowe, a żelatynę na agar (agar-agar to substancja żelująca, którą wytwarza się z glonów, gatunku krasnorostów).  Żeby nie było nudno wzbogaciłam deser i ulubioną gorzką czekoladę i świeżo parzone espress... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Tajemnice Smaku

Warto przeczytać

Kawa, szkodzi czy pomaga?

Spożycie kawy stało się powszechne głównie dzięki jej smaku i aromatu oraz właściwości pobudzających.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.