Panna cotta z musem jeżynowym

Panna cotta z musem jeżynowym

Panna cotta z musem jeżynowym

Przepis na : deser

Panna cotta to świetny deser na letnie dni. Robi się go bardzo szybko, a owoce możemy zmieniać w zależności od tego, jakie mamy pod ręką. Dzisiaj zrobiłam go z jeżynami, jednak te owoce mają drobne pestki i aby się ich pozbyć proponowałabym przetrzeć mus przez sitko. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 400 ml śmietanki 30% 200 ml mleka 3 łyżeczki żelatyny 1/4 szklanki wody 1/4 szklanki cukru 1 cukier waniliowy Mus jeżynowy: 400 g jeżyn 3 łyżki wody 4 łyżki cukru (adsbygoogle = wind... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Danka Pichci

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.