sami! Składniki: 8 plastrów szynki lub schabu (umożliwiającego rolowanie) 1 opakowanie serka naturalnego 1 łyżka chrzanu 3 żółtka jaj ugotowanych na twardo sol i pieprz do smaku 2 ogórki konserwowe Wykonanie: Do miski wkładamy żółtka rozgniatamy widelcem, dodajemy serek,chrzan przyprawiamy solą i pieprzem dokładnie łączymy ze sobą. Ogórki kroimy na cztery części. Przygotowaną
kgwjanczewowolnym ogniu smażę około 15-20 minut aż się zetnie. Bułkę kroję, wkładam w jej środek omlet, dodaję liście sałaty, szpinaku, pokrojone pomidorki, ogórek plastry, rzodkiewki, cebulę krążki, łososia. Jajko gotuję na twardo kroję na pół, dekoruję kropkami z oliwek, które zrobiłam za pomocą słomki. Na wykałaczkach robię dwa szaszłyki z pomidora, rzodkiewki, ogórka, oliwki
wesoła kuchniagorącym tłuszczu przez pół minuty, do zarumienienia. Usmażone kwiaty odsączam z nadmiaru tłuszczu kładąc je na ręczniku papierowym. Ogórka kroję obieraczką do jarzyn tworząc długie plastry, które formuję w harmonijki. Na talerzu układam sałatę, pokrojonego w plastry ogórka oraz pokrojone pomidorki. Całość posypuję ugotowanym i obranym bobem. Układam smażone kwiaty cukinii oraz ugotowane w koszulce jajko. Składniki dressingu dokładnie mieszam
Mango Papajakupnego 1 ząbek czosnku 1 łyżka siekanego szczypiorku 5 dużych liści bazylii 1 łyżka siekanej natki pietruszki sól do smaku i odrobina pieprzu cayenne Przygotowanie: Ogórka myjemy, osuszamy, kawałek kroimy w plastry, a resztę drobniej kroimy i przekładamy do kielicha blendera. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki, szczypiorek, bazylię, ząbek czosnek oraz kefir, doprawiamy solą i pieprzem cayenne. Wszystkie składniki dokładnie miksujemy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięgrubych plastrów ogórka 3 jajka 2 łyżki majonezu szczypiorek szczypta soli pieprz Do ozdoby: 3 ziarna pieprzu cienki szczypiorek pomidor sałata Jajka myjemy i gotujemy na twardo. Jeszcze ciepłe jajka obieramy ze skorupek i rozgniatamy widelcem w misce. Następnie dodajemy 2 łyżki majonezu, pokrojony drobno szczypiorek, szczyptę soli i pieprzu i dokładnie mieszamy. Ogórka wężowego szorujemy porządnie i kroimy
Dieta bez mlekałyżka mąki, sól i pieprz do smaku, 2 listki laurowe, 4 ziarna ziela angielskiego, łyżeczka majeranku, olej do smażenia. Sposób przygotowania wołowych zrazów zawijanych: Cebulę kroję w piórka, ogórka w paski. Plastry mięsa rozbijam tłuczkiem, oprószam solą i pieprzem. Jedną ze stron smaruję musztardą i na brzegu układam po kilka piórek cebuli i kilka pasków
Gotuj Się Kto Możeniej grube łodygi, a piękne zielone liście układamy na talerzu. Pomidory oraz ogórki myjemy obieramy ze skórki, kroimy na plastry średniej grubości i układamy na sałatce na przemian. Ser feta kroimy w kostkę i kładziemy na pomidorach i ogórkach. Świetna przystawka oraz ładnie prezentuje się na stole
Gotuję Testujęczosnku-6 szklanek wody-10 łyżek cukru-2 czubate łyżki soli-1 szklanka octu-listki laurowe-ziarna gorczycy, pieprzu i ziela angielskiego-gałązki kopru Ogórki i marchewkę kroimy w cienkie plastry, paprykę w dużą kostkę a cebulę w piórka.Wszystko dokładnie mieszamy. Przygotowujemy słoiki - do każdego słoika wrzucamy listek laurowy, po kilka ziaren gorczycy, pieprzu
Maminek kulinarnyzamiast śmietany dobrej jakości jogurt naturalny. Mizeria Składniki: 2 ogórki 150 ml gęstej śmietany homogenizowanej, 18% cukier do smaku sól Przygotowanie: Ogórki obieramy ze skóry. Kroimy na cienkie plastry. Przekładamy do miski. Posypujemy sola, aby puściły nadmiar wody. Odstawiamy na kwadrans. Odlewamy nadmiar wody z ogórków. Dodajemy śmietanę i cukier do smaku. Mieszamy, najlepiej smakuje
Moja smaczna kuchniaplastry sera 2 ogórki konserwowe keczup 1. Ser kroimy w podłużne, dość cienkie paski. Ogórki przekrawamy wzdłuż na pół, również kroimy w paski. 2. Każdą z parówek nacinamy wzdłuż. W środek wkładamy kawałki ogórka konserwowego i sera. Każdą parówkę owijamy plastrem wędzonego boczku. 3. Zapiekamy w piekarniku w temperaturze 180 stopni, przez około 15 minut lub grillujemy
Szefowa kuchnirównych plastrach i nie dysponujemy jakąś ostrą szatkownicą. Ja swoje mogłabym spokojnie przepuścić przez Tefal Companion, ale chciałam podłużne plastry, więc jakikolwiek sprzęt odpadał. Trzeba było przytulić się do noża i działać :D Cała reszta, to już naprawdę chwila. Ogórki już teraz, po ponad tygodniu są smaczne, ale z czasem będą jeszcze lepsze. Mam wrażenie, że z nimi(...)płaska łyżka kurkumy 1 płaska łyżeczka curry 2 łyżki soli 2 łyżki gorczycy ½ opakowania czarnego, ziarnistego pieprzu 10 kulek ziela angielskiego Sposób przygotowania: Ogórki myjemy, osuszamy i kroimy w podłużne plastry ok 4mm. Na dno każdego słoika dajemy po gałązce kopru, ząbku czosnku i liściu laurowym. Ciasno obok siebie układamy ogórki, upychamy także po plastrze (lub dwa) marchewki
Kuchnia w czekoladzieumyć, nie obierać ze skórki. Pokroić na plastry o grubości 1 milimetra każdy. Czosnek przecisnąć przez praskę. W misce wymieszać sól, cukier, ocet i wodę. Włożyć pokrojone ogórki. Wymieszać i odstawić na godzinę. Po godzinie z ogórków odlać większość wody, zostawić jednak małą ilość wody na dnie. Na wierzch ogórków położyć śmietanę, na nią przeciśnięty czosnek oraz(...)lodówce. Mizeria z ogórków O czym warto pamiętać przygotowując mizerię. Do krojenia ogórków użyłam małej krajalnicy. Plasterki wyszły idealnie równe i cienkie. Jeśli kroicie ogórki nożem to starajcie się aby plastry były możliwie jak najcieńsze. Podstawę mizerii można podać samą, tj. bez śmietany, czy bez czosnu czy tez bez papryki. Albo tylko z wybranymi dodatkami. Dla mnie
mecookssię wykałaczkami. Potrzebujemy: plastry schabu bez kości pieczarki papryka ogórki kiszone korbacze naturalne Wyroby Naturalne sól, pieprz Do obtoczenia: jajka bułka tarta Plastry schabu rozbijamy, doprawiamy solą i pieprzem. Pieczarki kroimy w cienkie plasterki, podobnie ogórki i paprykę. Ser dzielimy na paseczki. Na 1/2 plastra schabu układamy warstwę pieczarek, kilka pasków papryki i ogórka kiszonego. Na wierzch kilka
MamaOskarkarękawiczki jednorazowe. No chyba, że lubicie mieć takie czerwone łapki po robocie to napierajcie bez. Ogórki gruntowe obieramy i kroimy w kostkę tak jak ogórki małosolne. Rzodkiewkę kroimy w nieco cieńsze plastry ewentualnie w kostkę. Koperek drobno siekamy. W sporym garnku mieszamy dokładnie kefir, śmietanę oraz wodę z ogórków małosolnych. Dorzucamy pokrojone i posiekane produkty, łącznie
Right Behind The Kitchensól, pieprz 1. Sałatę lodową drobno siekamy. Pomidorki przekrawamy na pół, ogórka, cebulę i paprykę kroimy w plastry. 2. Fileta kroimy w kostkę, dodajemy 1 łyżkę oleju, obsypujemy solą, pieprzem, papryką i podsmażamy do zarumienienia. 3. Wszystkie składniki na sos mieszamy ze sobą. 4. Chleb kroimy w kostkę, dodajemy 1 łyżkę oleju, sól i pieprz, dokładnie mieszamy. Podsmażamy(...)małym ogniu do momentu aż grzanki zrobią się chrupiące. 5. Na talerzach układamy sałatę. Polewamy ją obficie sosem, następnie układamy pomidory, ogórki, paprykę, filety, cebulę
Szefowa kuchni