młodych ziemniaków 3 ogórki małosolne 200g twarogu 300g jogurtu greckiego 1/2 pęczka szczypiorku sól, pieprz 1. Ziemniaki obieramy i gotujemy. Studzimy, kroimy w kostkę. Ogórki małosolne kroimy w plastry lub półplastry. Szczypior siekamy. 2. W miseczce mieszamy twaróg z jogurtem greckim. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. 3. Wszystkie składniki łączymy ze sobą. Przed podaniem schładzamy
Szefowa kuchnibłon,kroimy w dość dużą kostkę i podsmażamy na oleju z przyprawą do gyrosa. Odstawiamy do ostygnięcia. Kapustę pekińską kroimy w paski o grubości ok. 1 cm. Ogórka kroimy w cienkie plastry. Pomidora dzielimy na 4 części a następnie w plastry o grubości ok. 0,5 cm. Warzywa mieszamy z mięsem. Całość polewamy sosem czosnkowym i posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Przepis
Magia jedzenia.zielonych oliwek 1 czerwona papryka oliwa z oliwek sok z połowy cytryny sól, pieprz Sposób wykonania: Do miski wrzucamy rukolę i pokrojoną w kwadraty sałatę. Oscypek i ogórki kroimy na pół plastry, cebulę na pół piórka a paprykę w dużą kostkę. Oliwki dodajemy w całości. Mieszamy składniki z sałatą. Całość skrapiamy oliwą, sokiem z cytryny oraz oprószamy solą
Qchnia po prostułyżeczka gorczycy 3 łyżeczki ziela angielskiego mielonego 1 duża łyżka pieprzu mielonego 3 łyżki soli Zalewa: 1 szklanka octu 1 szklanka oleju 3/4 szklanki cukru Sposób przygotowania: Ogórki myjemy, kroimy w plastry (najlepiej zetrzeć na tarce jak na mizerię).Marchew obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach,obraną cebulę kroimy w pióra.Wszystko przekładamy do większej miski, dodajemy
Bajeczna KuchniaJeśli lubimy ostre potrawy - możemy doprawić je mielonym chili. Sałatę myjemy i osuszamy. Liście rwiemy na dość drobne kawałki. Pomidora kroimy w grubą kostkę (koktajlowe na pół). Ogórka obieramy, kroimy w plastry i dzielimy je na pół. Paprykę kroimy w cieniutkie paseczki. Cebulę w pióra. Wszystko delikatnie mieszamy. Pierś z kurczaka przysmażamy na odrobinie oleju na rumiano. Przestudzamy i dodajemy
Kuchnia po mojemuZ Nowym Rokiem nowe postanowienia. Nie pomylę się w stwierdzeniu, że większości z nas, noworocznym postanowieniem jest zgubienie kilku kilogramów i uzyskania fit figury. Biegnę z
Made By Mom And Sonjajko bułka tarta sól, pieprz olej do smażenia Sposób przygotowania: 1. Kiełbasę oraz ogórka kroimy wzdłuż w słupki. Plastry schabu rozbijamy cienko starając się uzyskać kształt najbardziej zbliżony do prostokąta. Na połowie każdego plastra kładziemy plaster sera, boczku oraz po 3-4 słupki kiełbasy i ogórka. Kotlety zwijamy w ciasne roladki, aby nadzienie nie uciekło. Obtaczamy w jajku roztrzepanym
Na Ciasteczkowych Papierachjajek ugotowanych na twardo 3 pęczki szczypioru z dymki 4 łyżki majonezu 1 łyżka musztardy szczypta soli czarny pieprz przepis Ogórki małosolne kroimy w kostkę a szczypior z dymki siekamy, ugotowane na twardo jajka kroimy w plastry. Do miski wrzucamy pokrojone ogórki oraz szczypiorek, dodajemy przeciśnięte przez kratkę do krojenia jajka, majonez oraz musztardę całość doprawiamy solą
Smakowite Daniapół opakowania) jajko trochę bułki tartej sałata ogórek konserwowy pomidor cebula czerwona ser żółty (najlepiej topiony w plastrach) boczek w plastrach 6 sztuk ketchup sos: 4 duże łyżki majonezu 1 łyżka śmietany 18% 3 ogórki konserwowe 1 ogórek kiszony kilka pieczarek marynowanych pół cebuli trochę octu łyżka cukru sól pieprz toskańskie frytki: ziemniaki szałwia świeża tymianek świeży czosnek(...)hambuksy. Formułujemy 6 kotletów i smażymy. Następnie podsmażamy bekon. Teraz robimy sos. Drobno siekamy cebulę, pieczarki i ogórki i łączymy z resztą składników. Sos gotowy! :) Kroimy na plastry pomidora, czerwoną cebulę, ogórek konserwowy i składamy naszego hambuksa. Bułka, sos, mięso, plasterek sera, 2 plastry boczku, sos, ketchup, ogórek, pomidor, cebula, drugi kotlet, plasterek sera, sałata, bułka. Spinamy duuuużą wykałaczką
Brzuszki Łakomczuszkikromkami chleba tostowego i smarujemy go drugą warstwą pasty. Całość przykrywamy chlebem tostowym. Wierzch i boki smarujemy warstwą trzeciej pasty. Szczypiorek siekamy i obtaczamy nim boki tortu. Ogórek i rzodkiewkę kroimy w plastry. Liście sałaty rwiemy na mniejsze części. Wierzch tortu ozdabiamy sałatą, pokrojonym ogórkiem i rzodkiewką. Posypujemy odrobiną posiekanego szczypiorku
Kuchnia w oparachsolidne garście jarmużu lub dowolnej sałaty 8 rzodkiewek ok. 10 cm świeżego ogórka 4 jajka 200-250 g białej, sparzonej kiełbasy nieduża czerwona cebula łyżka chrzanu łyżka majonezu 3 łyżki mleka 4 łyżki octu jabłkowego 4 łyżki oleju cukier sól pieprz Cebule kroimy w cienkie plastry. Zalewamy octem i olejem. Dodajemy płaską łyżeczkę cukru i 1/3 łyżeczki soli. Odstawiamy(...)rozrzedzić sos. Doprawiamy odrobiną soli i 1/2 łyżeczki pieprzu. Jajka gotujemy na twardo. Studzimy obieramy. Kroimy dowolnie, na połówki, w ćwiartki lub ósemki. Kiełbasę kroimy w plastry. Rzodkiewki kroimy w ćwiartki lub ósemki. Ogórka w niezbyt cienkie plastry, a te na połówki. Na talerzu układamy jarmuż/sałatę, a na niej resztę składników., nie zapominając o zamarynowanej wcześniej, odsączonej
Pichceniomaniasól przepis Surowy kalafior ścieramy na tarce o dużych oczkach do miski. Opłukany i osuszony koperek drobno siekamy. Obrany ze skórki ogórek kroimy w drobną kostkę. Ugotowane na twardo i obrane ze skorupek jajka kroimy w plastry. Do startego kalafiora dodajemy pokrojonego ogórka, przeciśnięte przez kratkę do krojenia jajka, posiekany koperek oraz jogurt, całość doprawiamy solą oraz czarnym pieprzem
Smakowite Daniaszklanki jajka 2 szt olej do smażenia. Wykonanie: Pierś z kurczaka myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym, kroimy w plastry. Każdy plaster solimy i pieprzymy. Kładziemy po plastrze sera oraz po krojonego ogórka. Zwijamy roladki pomagając sobie wykałaczkami.Każdą roladkę maczamy w jajku a następnie w płatkach owsianych. Smażymy z obu stron i dusimy pod przykryciem.Sprawdzam sobie po 40 minutach
Różowa kuchniagryczaną świetnie się zgrały i jeszcze lepiej smakowały. Składniki na ok 4-5 porcji : roladki: 0,5 kg schabu, ok. 150 g serka śmietankowego z papryką capresi, 2-3 ogórki konserwowe np. o smaku chili, 100 % oleju rzepakowego, sos kurkowo kremowy: 400 g świeżych małych kurek, 1 mała główka czosnku, ½ cytryny, pieprz czarny grubo mielony do smaku(...)kaszy gryczanej, sól i pieprz do smaku. Przygotowanie: roladki Oczyszczony, osuszony schab kroimy na cienkie plastry (kotlety), ok. 10 szt. Każdy plaster rozbijamy jak najcieniej, oprószamy solą i pieprzem. Rada: mięso przykrywamy folią aluminiową i przez nią rozbijamy. Ogórki kroimy w słupki, ser na połowę. Na każdym plastrze mięsa (na początku krótszego boku) układamy ser i ogórka. Długość
Moniki Smakołykimyjemy oraz wyparzamy (zardzewiałe oraz uszkodzone zakrętki bezwzględnie usuwamy i zastępujemy je nowymi). Krok 2. Ogórki myjemy, obieramy, kroimy w plastry, na ćwiartki lub na inne dowolne kawałki (w zależności jak lubimy). Cebulę obieramy , kroimy w piórka. Ogórki raz cebulę mieszamy razem, zasypujemy solą i odstawiamy na około 2 godziny, aby puściły sok. Krok 3 . W garnku łączymy
Moja Książka Kucharska