prawdziwą witaminową bombę:). 100g roszponki 1 pomidor 1 ogórek 1/4 puszki kukurydzy 150g jogurtu naturalnego 2 ząbki czosnku 3 łyżki koperku sól, pieprz 1. Pomidory kroimy w kostkę, ogórka w plastry, kukurydzę odcedzamy, czosnek przeciskamy przez praskę. 2. Warzywa łączymy z jogurtem, czosnkiem, koprem, solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy
Szefowa kuchnioraz koncentrat pomidorowy, listki laurowe, ziele angielskie oraz sól. Garnek przykrywamy i gotujemy około 1,5 godziny (do momentu aż mięso będzie miękkie). Po tym czasie kroimy paprykę w paski, ogórki w plastry. Podsmażamy warzywa razem na patelni a gdy zmiękną dodajemy do mięsa. Danie przyprawiamy papryką słodką i ostrą oraz musztardą. W oddzielnej miseczce mieszamy śmietanę z łyżką
Qchnia po prostudokładnie mieszamy. Smażymy jeszcze kilka minut aż miód wchłonie w mięso. Pomidory, czerwoną paprykę oraz ser feta kroimy w kosteczkę. Kapustę pekińską siekamy w piórka, cebulę kroimy w półplastry, ogórka w plastry. W miseczce mieszamy jogurt naturalny z majonezem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Każdy placek tortilli smarujemy sosem. Następnie układamy kapustę pekińską, pomidory i paprykę. Delikatnie oblewamy sosem
VioletoweKucharzeniesoku z limonki 1 łyżeczka musztardy dijon świeżo zmielony kolorowy pieprz różowa sól himalajska Wykonanie: Sałatę rwiemy na kawałki wrzucamy do miski, dodajemy szpinak i quinoę. Ogórek i cebulę kroimy w plastry, bób obieramy ze skórek i wrzucamy do miski. Pokrzywę, sok z pokrzywy, sok z limonki, olej lniany, sól i pieprz blendujemy i powstałym w ten sposób dressingiem
Quinoa Raz!szklanka octu 10% 1 szklanka cukru 1 szklanka oleju 3 płaskie łyżki soli niejodowanej 2 łyżeczki pieprzu mielonego 2 małe główki czosnku PRZYGOTOWANIE: Krok 1. Ogórki myjemy, obieramy - kroimy w plastry. Krok 2. Cebulę obieramy - kroimy w drobną kostkę. Krok 3. Marchewkę obieramy - ścieramy na tarce o grubych oczkach. Krok 4. Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne - kroimy w paseczki
Moja Książka Kucharskakroimy w kostkę, smażymy na patelni z odrobiną oleju i przyprawy do kurczaka oraz pieprzu. Kurczaka można także ugrilować - ja nie mam takiej patelni :(. W międzyczasie, kroimy pomidora i ogórka w plastry. Cebulę w piórka, a sałatę szarpiemy na mniejsze części. Przygotowujemy sos, łącząc czosnek przeciśniety przez praskę, śmietanę, majonez i przyprawy ze sobą. Na placek tortilli układamy wszystkie
Justa próbuje gotowaćmajonezu. Doprawiamy solą i pieprzem i całość dokładnie mieszamy. Piersi myjemy, kroimy na mniejsze części o grubości ok. 2 cm. i przyprawiamy przyprawą do gyrosa. Sałatę siekamy, ogórka i pomidora kroimy w plastry. Chleb turecki kroimy na 4 części. Środek przekrawamy dopiero po upieczeniu. Do usmażenia piersi i upieczenia bułki na chrupiąco użyłam grilla Opti Grill + XL firmy Tefal
Magia jedzenia.łyżeczki pieprzu i sól 3 łyżki wody 2 łyżki oliwy SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Jajko gotuję, studzę, obieram ze skorupki, a następnie dzielę na cztery. Połówkę ogórka obieram i kroję w plastry. Pomidorki myję i dzielę na 4 części. Rzodkiewki myję dzielę na 4. Przygotowuję sosu Koperek suszony mieszam z pieprzem, solą oraz granulowanym czosnkiem. Dodaję 3 łyżki wody
Gotowanie Patkismażę na suchej patelni, tak by stał się chrupki. Składniki dressingu mieszam do połączenia. Na talerzu kładę sałatę, na niej pokrojoną w kostkę paprykę, fetę i ogórka. Pierś kurczaka kroję w plastry i układam na pozostałych składnikach. Całość posypuję grzankami i polewam dressingiem. Podaję od razu. Smacznego, Klaudia
Mango Papajarównież dlatego, że jest prosta i szybka. 2 ogórki szklarniowe 1/2 pęczka szczypiorku 2 łyżki sezamu, u mnie od Przyprawy Świata Gdynia 2 papryczki chilli 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka octu ryżowego 1 łyżeczka cukru sól, pieprz 1. Ogórka obieramy i kroimy w plastry. Szczypiorek siekamy, papryczki chilli drobno kroimy. Wszystkie składniki
Szefowa kuchnigrilla. Składniki: pół kapusty pekińskiej 1 papryka czerwona 3 ogórki gruntowe 1 marchewka kilka pomidorów koktajlowych pół pęczka szczypioru olej sól,pieprz sok z cytryny cukier zioła prowansalskie Sposób przygotowania: Kapustę pekińską drobno kroimy, paprykę oczyszczamy, kroimy w cienkie paski, ogórka obieramy, kroimy w pół plastry, marchewkę obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach. Pomidory kroimy
Bajeczna Kuchniarzodkiewki nadał jej charakteru i świeżości. Jak znalazł na wiosenny obiad. 1 ogórek garść kiełków rzodkiewki około 300ml gęstego jogurtu naturalnego sól, pieprz do smaku 1. Ogórka obieramy i kroimy w plastry. Przekładamy do miski, do której wrzucamy również garść kiełków rzodkiewki. 2. Zalewamy jogurtem naturalnym, dodajemy sól i pieprz do smaku. 3. Dekorujemy kiełkami
Szefowa kuchnirzodkiewekpół ogórka zielonegoSos:oliwa z oliwek, sok z połowy cytrynysuszona kolendrasól i pieprzWarzywa myjemy, sałatę szarpiemy na kawałki, pomidorki przekrawamy na pół (albo zostawiamy całe), ogórki i rzodkiewki kroimy w plastry. łososia kroimy w mniejsze plastry. Sos: oliwę mieszamy z sokiem z cytryny, dodajemy przyprawy i polewamy sałatkę. Wszystko razem mieszamy.Sałatka z łososiem
Bon Appetit Małgorzatynasze kotlety. 2. Na patelnię ze smażenia mięsa dodajemy drugą łyżkę oleju, rozgrzewamy i wrzucamy cebulę pokrojoną w piórka. Smażymy, aż cebulka zmięknie (ok. 5 minut). Ogórki konserwowe kroimy wzdłuż w cienkie plastry. 3. W naczyniu żaroodpornym układamy połowę podsmażonej cebuli. Na nią kładziemy kotlety wraz z ketchupem, następnie plasterki ogórków, a na koniec resztę cebuli. Pieczemy
My Culinary Artogórki już są pokrojone w plastry. Więc tym łatwiej serwować je np. do obiadu. Są naprawdę smaczne. Ogórkowy smak przełamany słodkością cukru trzcinowego, wyrazistością octu i posmakiem korzennych dodatków. Smakują dokładnie tak, jak powinny smakować domowe konserwowe ogórki. Zdecydowanie polecamy ten przepis. Potrzebujemy: 2 kg ogórków gruntowych 2 litry wody 3/4 szklanki soli kamiennej(...)szklanki cukru trzcinowego 1,5 łyżki ziaren gorczycy 2,5 szklanki wody 0,5 łyżki ziela angielskiego 4 liście laurowe 0,5 łyżki kurkumy Wykonanie: Ogórki myjemy i kroimy wzdłuż w plastry (nie obieramy ze skórki). W łatwy sposób na cienkie plasterki można pokroić obieraczką do warzyw. Sól rozpuszczamy z wodą, wlewamy do miski i wkładamy do takiej solanki
Marder&Marder Manufactureoczyszczamy i kroimy w małą kostkę. Doprawiamy do smaku przyprawą gyros i smażymy do miękkości na niewielkiej ilości oleju. Jajka gotujemy na twardo ok 13 minut. Studzimy i kroimy w kostkę. Fasolkę i kukurydzę płuczemy pod bieżącą wodą i pozostawiamy na sicie, by nadmiar wody odciekł. Ananasa- jeśli jest w plastrach dzielimy na mniejsze cząstki. Pieczarki oraz ogórki kroimy
Kuchnia w czekoladzieNieco uproszczona wersja rolad. Składniki: -plastry karkówki -1/4 główki czerwonej kapusty -czerwona papryka -cebula -ogórki kiszone -musztarda -5 dkg masła -sól, pieprz, słodka papryka -cytryna Kapustę kroimy na spore kawałki i sparzamy we wrzącej, osolonej wodzie przez(...)minut. Odsączamy i skrapiamy sokiem z cytryny. Paprykę, marchew i ogórki kroimy w słupki a cebulę w piórka. Plastry karkówki delikatnie rozbijamy, przyprawiamy solą, pieprzem i słodką papryką. Smarujemy musztardą. Na plastrach układamy marchew, ogórek, paprykę i cebulę. Zwijamy rolady i spinamy. Na patelni roztapiamy masło i obsmażamy rolady
Maminek kulinarnyłyżka cukru, 2-4 łyżki octu, szczypta soli, 3-5 ząbków czosnku, koperek świeży do ozdoby, a opcjonalnie można też dodać do całości przed wymieszaniem. -- -- Ogórki obieramy i kroimy na cienkie plastry, następnie solimy i wstawiamy na 20 min. na sitko, żeby pozbyć się nadmiaru wody, która by się wytrącała potem ze śmietany. Jak ogórki już odciekną
chleba naszegościeramy na tarce o grubych oczkach, masło ucieramy do białości, dodajemy jajka i chrzan, doprawiamy do smaku sola i pieprzem. Natkę pietruszki drobno siekamy , pomidora i ogórka kroimy w plasterki. Schab kroimy w plastry o grubości 1cm., plastry nacinamy tworząc kieszeń, wypełniamy farszem. Mięso obtaczamy w natce pietruszki, układamy na półmisku. Na każdym kawałku kładziemy po plasterku pomidora i ogórka
Bajeczna Kuchniamięso przekładamy do miski i oprószamy szczyptą soli. Pierś z kurczaka mieszamy z marynatą i odstawiamy na 2 godziny do lodówki. Z umytych pieczarek odkrawamy nóżki, ogórki kiszone kroimy w dość grube plastry. Wszystkie składniki oprócz kurczaka skrapiamy pozostałą oliwą z oliwek. Na patyczki do szaszłyków nabijamy na przemian kurczaka, pomidorki koktajlowe, kapelusze pieczarek oraz ogórka kiszonego, szaszłyki posypujemy
Smakowite Daniapewnego dobrze znanego niemieckiego dyskontu i zamiast octu winnego dodałam pół łyżeczki tej zalewy z ogórków :) dodatkowo potrzebne będą: - ogórek konserwowy - sałata rzymska lub lodowa - bułki do hamburgerów - ser topiony w plastrach Cheddar sałatę kroimy w paski, a ogórki w plasterki. PRZYGOTOWANIE: Wyjmujemy nasze kotlety z zamrażalnika i smażymy na patelni teflonowej, bez dodatku tłuszczu, kotlety same wytopią
Zainspiruj się kuchniąsmażymy na oleju na złoty kolor. Zalewa: Szklankę wody, szklankę oleju, ocet, koncentrat, ketchup, cukier, sól i pieprz zagotować w garnku. Warzywa: Ogórki i paprykę kroimy w cienkie paski. Cebule kroimy w cienkie plastry. W naczyniu układamy rybę, pokrojone ogórki, paprykę i cebulę. Całość zalewamy zalewą. Po wystudzeniu odstawić na noc do lodówki. Smacznego
Magia jedzenia.formujemy dwa duże, płaskie kotlety o średnicy podobnej do średnicy bułek. Smażymy je na rozgrzanym oleju przez około 10 minut, obracając by równomiernie się zarumieniły. 2. Ogórka, pomidora i cebulę kroimy w plastry. Przekrojone na pół bułki (możemy je wcześniej podgrzać) smarujemy po obu wewnętrznych stronach sosem barbecue. 3. Na bułkę kładziemy kolejno: sałata, kotlet, salsa ogórkowa, pomidor, musztarda
Szefowa kuchnitradycyjnej kuchni staropolskiej. Wykonuje się je z mięsa wołowego, pokrojonego w plastry, cienko rozbitego, w które zawija się kiszone ogórki, kawałki słoniny, grzyby, cebulę, boczek itp. Zrazy obsmaża się na patelni, a następnie długo dusi na wolnym ogniu, aż zmiękną. Ja przygotowałam zrazy z „farszem” z kiszonych ogórków oraz cebuli. Część z nich uprzednio posmarowałam niewielka ilością ostrej(...)rozbijamy delikatnie tłuczkiem, uważając by plastry się „nie porwały”. Rozbite płaty wołowiny doprawiamy solą i pieprzem z obu stron. Ogórki kiszone kroimy wzdłuż na 4 części. Cebulę obieramy i kroimy na pół, a następnie na plasterki (niezbyt cienkie). Każdy plaster wołowiny smarujemy cienko musztardą (użyjcie jej tylko jeśli chcecie nadać mięsu dodatkowej ostrości). Następnie nakładamy po kawałku ogórka
MyCookBook.plzetrzeć na tarce na dużych oczkach. W przypadku drugiej opcji ogórki przed wymieszaniem ze śmietaną warto odcedzić z nadmiaru wody. Mizeria Składniki: 1 ogórek wężowy 150 ml śmietany 18% cukier do smaku 1/2 pęczka koperku Przygotowanie: Ogórka obieramy ze skóry i kroimy na cienkie plastry. Przekładamy do miski. Koperek siekamy i dodajemy do ogórków razem ze śmietaną
Moja smaczna kuchnia