ogórki krojone w plastry - 1131 przepisów (strona:19/76)

Grecka sałatka z serem feta 193

opakowanie sera feta sos grecki do sałatek (można zastąpić ziołami prowansalskimi i oliwą) można dołożyć też fioletową cebulę pokrojoną w pióra, oraz oliwki Sposób Ogórki obieramy ze skóry, kroimy w pół plastry, pomidory kroimy na ćwiartki.. Sałatę lodową myjemy, następnie rwiemy na kawałki. Wszystko wrzucamy do miski, na sam koniec dodajemy ser feta pokrojony w kostkę oraz

Kuchenne aromaty
Quinoa otoczona warzywami z parowaru 146

Przedwczoraj w kuleczkach był amarantus w postaci poppingu. Wspominałem przy tej okazji, że drugim obok amarantusa, głównym pożywieniem Inków była quinoa - komosa ryżowa. Tak samo

Parowar Faceta
Łosoś wędzony w roladzie naleśnikowej 2255

kolor. Studzimy Składniki na farsz: serek śmietankowy łosoś wędzony ogórek zielony (najlepiej szklarniowy, ze względu na długość) Gotowe naleśniki smarujemy najpierw serkiem śmietankowym. Następnie układamy plastry łososia wędzonego. Na koniec kładziemy pasek ogórka zielonego (kroimy go wzdłuż na cienkie paski). Ogórek zielony musi znaleźć się na początku naleśnika, aby po jego zwinięciu był w samym środku farszu. Zwijamy ściśle. Gotowe

tojestpyszne.blogspot.com
Sałatka z sezamowym kurczakiem, ziemniaczkami, serem camembert i malinowym octem balsamicznym 187

schabowe), delikatnie rozbijamy tłuczkiem, wycinamy serduszka, przyprawiamy solą i pieprzem, panierujemy w jajku i sezamie. Smażymy na rozgrzanej patelni. Pomidora kroimy w kosteczkę, ogórka w plasterki, cebulę w kółka. Ziemniaki obieramy, kroimy w plastry, foremką do ciastek wycinamy serduszka, smażymy jak frytki (na głębokim oleju). Na talerzu układamy mix sałat, kurczaka, ziemniaczki, pomidora, ogórka, plastry cebuli. Na wierzchu układamy kawałki

VioletoweKucharzenie
Tatar z łososia 171

środowisku polskim na Alasce… i nie tylko.     Składniki: - filet z surowego łososia bez skóry ok. 700g - 1 cebula różowa lub czerwona - ½ cebuli białej - 3 świeżo ukiszone ogórki - mała garść kaparów - 2 łyżki oliwy cytrynowej (domowa) - różowa sól himalajska - pieprz grubo mielony - sok z cytryny - cytryna do przybrania     Łososia kupujemy odpowiednio wcześniej, (u mnie nawet tydzień(...)przed przygotowywaniem tatara, łososia przekładamy do lodówki, by ryba rozmroziła się, ale tylko na tyle, aby można ja było łatwo pokroić. Kroimy na plastry, następnie w kostkę (nie za drobną i nie za grubą). Obie cebule oraz ogórki kroimy w drobną kostkę, kapary – dzielimy na połówki. Wszystkie składniki przekładamy do miski. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, skrapiamy oliwą cytrynową

mojewypiekiinietylko
Roladki z wieprzowiny z jajkiem i warzywami. 150

mąka do zagęszczenia sosu 4 łyżki śmietany słodkiej do zup i sosów      Mięso kroimy w około 1 centymetrowe plastry,  a następnie każdy kawałek cieniutko rozbijamy tłuczkiem, solimy, pieprzymy i odkładamy. Jajka i ogórki kroimy na tyle części, ile mamy płatów mięsa. Cebulkę kroimy w piórka, a paprykę w paseczki. Na desce do krojenia układamy płat

Rozpustne gotowanie
Zrazy wieprzowe (z szynki) w sosie kurkowym 171

ząbki czosnku 1 pęczek natki pietruszki 2 łyżki mąki sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra, majeranek, czosnek granulowany. oleju 1. Szynkę kroimy w plastry, rozbijamy cienko. Posypujemy solą, pieprzem, papryką, smarujemy z jednej strony musztardą. Boczek, cebulę i ogórki kroimy w kostkę. Układamy na szynkę, zwijamy by powstał zraz, spinamy wykałaczkami. Robimy tak z każdym kawałkiem mięsa

Szefowa kuchni
Roladki wołowe z ogórkiem kiszonym i porą 132

biała ) musztarda miodowa  pieprz czarny  sól  Wykonanie   Mięsko myjemy i osuszamy , kroimy na cienkie plastry , rozbijamy tłuczkiem , kiedy mięso mamy rozbite , odstawiamy na chwilkę .  Porę obieram z pierwszej warstwy i bardzo dokładnie myję , następnie kroimy cieniutko , ogórki kiszone ścieram na tarce , na drobnych oczkach i dodaję do pokrojonej pory , doprawiam do smaku , solą

Mój Smak
Pietruszkowe naleśniki ze szparagami 168

ogórka zielonego 200 g jogurtu greckiego sól, pieprz Natkę pietruszki kroję drobno, przekładam do wysokiego pojemnika dodaję wodę, oliwę, i miksuję blenderem, dodaję mąkę, jajka, sól i dalej miksuję tak długo aż ciasto będzie gładkie. Naleśniki smażę na oleju. Szparagi obieram, i gotuję w osolonej wodzie do miękkości. Warzywa myję. Rzodkiewkę kroję w paski, pomidorki w plastry, chili drobno.Boczek kroję

wesoła kuchnia
SAŁATKA MAKARONOWA W STYLU WŁOSKIM 136

opakowania sera feta - 1/2 szklanki oliwek zielonych - 20 plastrów kiełbasy żywieckiej marki Henryk Kania Maestro - około 1/2 listków oberwanych z bazylii w donniczce - 1 czerwona papryka słodka - 1 zielony ogórek - oliwa z oliwek - sól, pieprz - czerwona cebula krążki Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu. Ser feta, paprykę i ogórka kroimy w drobną kostkę. Kiełbasę żywiecką pokrojoną w plastry podsmaż

SMYKWKUCHNI
Roladki z wędzonego łososia 393

ciasny rulon. Owinąć go ściśle folią i wstawić na 24 godziny do lodówki.  Przed krojeniem wstawić roladę na godzinę do zamrażalnika.  Ogórek pokroić w plastry, ułożyć na talerzu lub półmisku. Roladę pokroić na tyle samo plastrów i ułożyć jej kawałki na ogórkach.  Podawać z kawałkami cytryny

Pasja Smaku
Bułki z grillowanym boczkiem 107

pomidor 2 ogórki konserwowe cebula czerwona remulada duńska     Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Pomidora i ogórki kroimy na plasterki. Cebulę kroimy w cienkie piórka. Boczek kroimy na 3-4 mm plastry, grillujemy z obu stron. W tym czasie rozcinamy bułki. Układamy na blaszce, osobno spód i góra. Na dolną część bułki układamy(...)Zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 200°C przez 5-7 min. Po tym czasie bułki wyciągamy z piekarnika i układamy na spodniej części sałatę, boczek, ogórki, pomidor, cebulę, polewamy sosem, przykrywamy górną częścią bułki. Podajemy zaraz po przygotowaniu. st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size

R'n'G Kitchen
Sałatka szwedzka do słoików na zimę 489

ząbki czosnku  PRZYGOTOWANIE: Ogórki myjemy w zimnej wodzie i moczymy pół godziny, następnie ścieramy na plastry. Marchew obieramy i ścieramy na plastry. Cebulę obieramy i również kroimy na plastry lub w piórka (ja wszystko skroiłam w robocie - ogórki na grubsze, pozostałe warzywa na cieńsze plastry), czosnek przeciskamy przez praskę, wszystko wkładamy do dużego garnka dodając ziele

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Zrazy wołowe zawijane z boczkiem i ogórkiem 233

cebula mąka do obtoczenia sól, pieprz słodka papryka olej do smażenia 1 szklanka bulionu ziele angielskie liście laurowe PRZYGOTOWANIE Mięso kroimy na 4 plastry. Rozbijamy cienko tłuczkiem. Solimy, pieprzymy i smarujemy musztardą. Kładziemy plastry boczku i ogórki. Zwijamy i spinamy wykałaczkami.  Doprawiamy jeszcze solą, pieprzem i papryką i obtaczamy w mące. Obsmażamy na gorącym tłuszczu z każdej strony

Moje Kuchenne Rewelacje
Kasza pęczak z warzywami, fetą, ciecierzycą i grillowanym bakłażanem oraz orzechami włoskimi- czyli Lunch Box numer 2 394

puszki 1/2 papryki czerwonej 1/2 papryki zielonej 1/4 pęczka koperku 1/4 pęczka natki pietruszki 1/2 bakłażana garść orzechów włoskich 25 gram sera feta 1/3 ogórka sól pieprz Zaczynamy od ugotowania kaszy. Bakłażana kroimy w plastry, każdy plaster doprawiamy solą oraz pieprzem i grillujemy na patelni grillowej po 2-3 minuty z każdej strony. Po tym czasie bakłażana odstawiamy do wystygnięcia

Mango Papaja