ogórki krojone w plastry - 1131 przepisów (strona:28/76)

Sałatka z tortellini i wędzonym kurczakiem+ film 500

osolonym wrzątkiem według przepisu na opakowaniu, po czym odcedzamy, studzimy i wrzucamy do dużej miski. Wędzonego kurczaka i ogórki konserwowe kroimy w kostkę i dodajemy do tortellini. Czerwoną cebulę drobno siekamy i łączymy z pozostałymi składnikami sałatki. Odsączone z soku plastry ananasa kroimy w niewielką kostkę, w małą kostkę kroimy również odsączoną z zalewy czerwoną paprykę, pokrojone składniki łączymy

Smakowite Dania
Diabelski gulasz z knedliczkami 127

zstąpić go naszymi bułkami na parze lub samemu zrobić knedliczki ) 0,5 kg gulaszu wołowego 1 duża cebula lub 2 mniejsze 1 ostra zielona papryczka 0,5 czerwonej papryki ogórek korniszony sól, 3 ząbki czosnku, sos pieczeniowy ciemny Umyć i osuszyć wołowinę. Obsmażyć na suchej patelni z każdej strony każdy kawałek. Na osobnej patelni na oleju zeszklić cebulkę. Dodać wraz(...)doprawić solą i dodać rozrobiony sos pieczeniowy. Dusić jeszcze 10 minut. W tym czasie ugotować na parze knedlika. Przygotowany knedlik kroimy na plastry około 1,5 centymetrowi. Knedliczki podajemy z gulaszem wołowym przyozdobionymi krążkami cebuli i na przykład ogórkiem korniszony. Chutné

MarciochaKucharzy
Ogórki konserwowe z selerem 355

szklanki octu-4 szklanki cukru-6 szklanek wody-szczypta ziaren gorczycyZagotowujemy i studzimy.Seler kroimy w cienkie plastry.Paprykę w paski.Cebulę w piórka.   Do słoików wrzucamy szczyptę gorczycy, po dwa plastry selera i po kilka pasków paprykii cebuli.   W słoikach układamy ogórki wyjęte z solanki, uzupełniamy paprykę, selerem i cebuląa następnie zalewamy do pełna zalewą

Maminek kulinarny
Pikle w ostrej zalewie ketchupowej 730

koncentratu pomidorowego 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki oleju 1/2 szklanki octu 10% Wykonanie: Ogórki obieramy, kroimy wzdłuż na łódki i pozbywamy się nasion. Kroimy na mniejsze kawałki. Całość solimy i odstawiamy na około 3 godziny. Do słoików wkładamy na dnie cebulę pokrojoną w plastry i dajemy szczyptę gorczycy. Słoiki wypełniamy odsączonymi z wody ogórkami. Wszystkie składniki podane

W Moim Magicznym Domu
Tradycyjne bitki wołowe 208

suszony grzybek (opcjonalnie) 2 łyżeczki musztardy sarepskiej sól, pieprz do smaku 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej Do podania: kluski śląskie lub kopytka ogórek kiszony lub buraczki zasmażane CZAS PRZYGOTOWANIA: 80 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. Mięso kroimy na równe plastry. Układamy na desce do krojenia, przykrywamy foliowym woreczkiem i cienko rozbijamy przy pomocy tłuczka do mięsa.  2. W garnku(...)wrzenia. Cienkim strumieniem wlewamy wodę z mąką, cały czas mieszając. Gotujemy ostatnią minutę, w razie potrzeby doprawiamy jeszcze do smaku solą. Podajemy z kopytkami lub kluskami śląskimi i ogórkiem kiszonym lub buraczkami. Smacznego

My Culinary Art
Rolady z karkówki w sosie paprykowym. 227

łyżka mąki pszennej  2 łyżki oleju rzepakowego  Mięso kroimy w plastry grubości 1.5 cm do 2 cm. Następnie solimy i pieprzymy. Z każdej strony mięso traktujemy siekaczem, dokładnie miejsce po miejscu. Każdy plaster smarujemy cienko ajvarem nakładamy plaster sera, pokrojony w słupki ogórek i cebulkę pokrojoną w pióra. Zawijamy w roladę starając się, aby nic nie wychodziło

MamaOskarka
Fasolka z grilla w papilotach 185

kurczaka kroję w długie paski solę, pieprzę odstawiam na 10 minut. Cukinię kroję w długie cienkie plastry. i wrzucam do wrzątku na dwie minuty żeby cukinia była bardziej elastyczna.  Na każdym plastrze cukinii układam po 6 fasolek zwijam. Następnie owijam plastrem boczku, na który nawijam po plastrze piersi z kurczaka. Spinam wykałaczką żeby wszystko lepiej się trzymało. Posypuje papryką(...)wędzoną.  Smaruję pędzlem oliwą. Fasolki grilluję obracając z każdej strony razem z pomidorkami. Sos: Ogórek ze skórą ścieram na tarce jarzynowej, sole, pieprzę  odlewam wodę którą ogórek puścił. Do miseczki przekładam jogurt, dodaję czosnek sprasowany, ogórka, doprawiam solą, pieprzem, dodaję koperek pokrojony

wesoła kuchnia
KARTOFFELSALAT CZYLI SAŁATKA ZIEMNIACZANA 238

daję kolorowy) Obrane ziemniaki pokroić na kawałki, ja kroję wzdłuż na pół i następnie w półkrążki (mam małe ziemniaki). Jajka ugotowane na twardo obrać i pokroić również w nieduże kawałki (ja kroję na ćwiartki i następnie każdą ćwiartkę w plastry. Cebulę pokroić w kostkę, dodać pokrojony szczypior oraz pokrojone w plastry ogórki. Całość wymieszać. Sos: Do miski odważyć jogurt

Smaczne Zdrowe
Ogórki małosolne w plastrach 487

wody z solą, z dodatkiem koperku, chrzanu i czosnku. Ogórki małosolne w plastrach. Składniki: ogórki, gorąca woda, sól, chrzan, czosnek, koperek, Przygotowanie: Zawsze przygotowując zalewę do ogórków małosolnych stosujemy zasadę: 1 łyżka soli na 1 litr przegotowanej, gorącej wody. Ogórki myjemy, kroimy w plasterki. Czosnek obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Korzeń chrzanu obieramy i kroimy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Roladki wieprzowe 153

pokrojenie. Najłatwiej zrobić rolady z podłużnego kawałka szynki ponieważ najłatwiej go pokroić. Mięso myjemy i kroimy w plastry grubości 1 cm. Rozbijamy je z obu stron starając się nadać im kształt prostokąta. Na nadzienie kroimy cebulę w drobną kostkę, słoninę w słupki a ogórki wzdłuż na pół na następnie również wzdłuż na 3-4 kawałki. Zawijanie. Kładziemy rozbite mięso

Kulinarna Patilogia
Ciepła kanapka 222

-łyżkę majonezu-4 łyżki gęstego jogurtu naturalnego-przyprawę tzatziki-kilka plastrów żółtego seraBagietki nacinamy wzdłuż i rozchylamy, wykładamy plastrami żółtego sera.Jogurt i majonez mieszamy razem, doprawiamy do smaku przyprawą tzatziki.Cebule kroimy w drobniutką kostkę i mieszamy z odsączonym z oleju tuńczykiem.Kroimy również w kostkę kiszone ogórki.Bagietki wstawiamy do kuchenki mikrofalowej lub do piekarnika na czasroztopienia się

Maminek kulinarny
Tortilla z kurczakiem, kukurydzą i warzywami 292

pomidor połowa cebuli ogórek ser topiony w plastrach np. cheddar  1 pojedynczy filet z kurczaka przyprawa curry przyprawa kebab-shoarma sól pieprz ketchup Sos musztardowo-majonezowy: 2 łyżeczki musztardy (dałam miodową, bo taką miałam) 4 łyżeczki majonezu 2 łyżeczki oliwy  1/2 łyżeczki octu 1/2 łyżeczki suszonej bazylii.  Przygotowanie: Fileta myjemy, osuszamy i kroimy na małe kawałki. Przyprawiamy(...)pół plasterki. Ogórek myjemy, obieramy i kroimy również na półplasterki. Cebulę obieramy, myjemy i kroimy w piórka. Sos:  W miseczce mieszamy wszystkie składniki razem. Placki tortilli grzejemy na patelni. Następnie smarujemy sosem musztardowo-majonezowym. Układamy pomidora, ogórek, cebulę, fileta, ser topiony w plastrach pokrojony na mniejsze kawałki, posypujemy kukurydzą. Polewamy ketchupem, zwijamy w tortillę. Przekładamy  na patelnię zwiniętą

Gotuj z Mąką
Pasztet jaglano-pieczarkowy (z warzywami duszonymi na oleju rzepakowym) 223

pasztet jaglano-pieczarkowy nie ustępuje mięsnym i już wiem, że będzie to jedno z dań na wielkanocnym stole. Pasztet dobrze się kroi w plastry, ale też można go rozsmarować na chlebie. Właśnie, z kromką domowego chleba i ogórkiem smakuje przepysznie! Składniki: 1,5 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej 400g pieczarek 1 marchew kawałek selera (ok 150g) kawałek pora (10cm) 1 jajko

Obiad gotowy
Kotlety z ugotowanych ziemniaków + film 379

kiszone kroimy w małą kostkę. Do dużej miski przeciskamy przez praskę ostudzone ziemniaki i dodajemy do nich zrumienioną cebulkę, pokrojone ogórki oraz odsączony z zalewy groszek. Ugotowane na twardo i obrane ze skorupek jajka kroimy w plastry a następnie przeciskamy przez kratkę do krojenia i dodajemy do pozostałych składników. Następnie wbijamy surowe jajko, wsypujemy mąkę, wszystko doprawiamy solą

Smakowite Dania
Cukiniowe spaghetti na surowo z sosem czosnkowym 163

owoce również ). Dzięki temu przedstawiam dzisiaj bardzo lekkie i interesujące danie. Składniki: 1 młoda cukinii 2 plasterki polędwicy sopockiej 2 plastry sera mozzarella 2 ogórki małosolne 1 duży pomidor Natka pietruszki Sól Pieprz Sos czosnkowy Wykonanie: Cukinię kroimy w cienkie spaghetti, układamy na talerzach. Ser, polędwicę i ogórki kroimy w słupki. Posypujemy solą i pieprzem. W dalszej kolejności

Smaki Ewy
Mezze penne rigate z pieczarkami, grillowanym paprykowym kurczakiem i winnym ogórkiem. 167

wiem w jaki sposób go zrobię, ale użyję:-pierś z kurczaka podwójna-ogórek zielony-papryka mielona czerwona słodka wędzona-czosnek-sól, pieprz-oliwa-por część biała-masło-pieczarki -ocet balsamiczny-koperek świeży-makaron mezze penne rigate -ocet jabłkowy -dowolny starty ser podpuszczkowy, twardy, dojrzewającyMięso kroimy w duże kostki, marynujemy w papryce z pieprzem, oliwą, solą i czosnkiem.Odkładamy do lodówki(...)dodajemy kilka kropel octu balsamicznego.Pieczarki kroimy na cztery - sześć części, wrzucamy na patelnię, dodajemy łyżkę masła i przykrywamy pokrywką. Zostawiamy na najmniejszym ogniu na 10 minut.Odstawiamy pokrywkę i ustawiamy na największym palniku co chwila podrzucając patelnią, aż grzyby zbrązowieją.Rozgrzewamy patelnię grillową, bez użycia tłuszczu wrzucamy mięso, jak się zrumieni będzie gotowe.Ogórek zielony kroimy na cztery części wzdłuż

BaRepas