wodzie , żeby nabrały jędrności . Po tym czasie wyjmujemy i kroimy w cienkie, kanapkowe plastry ( jak na zdjęciu ) razem ze skórką . Do każdego, wyparzonego , słoika ,wsypujemy łyżeczkę ziaren pieprzu , dwa krążki z główki czosnku , pociętej w grube plastry razem z łupinami ( dają mega dużo aromatu ) . Dokładamy chrzan , gorczycę , a następnie upychamy ogórki , dość ciasno , ale nie z przesadą Składniki
Ogrodnik w podróżyolej do smażenia + 4 łyżki do zalewy, mąka pszenna, sól, pieprz Wykonie: Karkówkę kroimy w plastry o grubości ok. 1 cm. Nacieramy solą i pieprzem. Odstawiamy na godzinę do lodówki. Następnie obtaczamy w mące i smażymy na złoty kolor. W między czasie kroimy ogórki i pieczarki w plasterki, a cebulę w piórka. Zalewę od ogórków przecedzamy
Passion of Cookingkonserwowe 5 plastrów ser żółtego 2 gałązki natki Pietruszki Koncentrat pomidorowy Kasza manna Olej rzepakowy PRZYGOTOWANIE: Składniki ciasta łącze ze sobą. Wyrabiam ciasto. Pozostawiam do wyrośnięcia ok 1 godziny w ciepłym miejscu pod przykryciem np. Bawełnianą ściereczką. Blachę polewam olejem a następnie posypuję kaszą manną. Ciasto wyrabiam przekładam na blachę. Pieczarki kroję w plastry, cebulę kroję w piórka(...)garnku wlewam olej a następnie dodaję pieczarki i cebulę. Doprawiam. Smażę na rumiano. Ogórki i natkę drobno siekam. Ciasto smaruję koncentratem następnie przekładam pieczarki z cebulą, ogórki oraz natkę pietruszki i ser. Piekę ok 25 min w 180 stopniach. Podaję z ulubionym sosem
Gotowanie Patkibułek ! Domowy hamburger Składniki: 30 dag kg łopatki wieprzowej 4 plastry żółtego sera pomidor czerwona cebula 2 ogórki konserwowe liście sałaty lodowej 4 bułki do hamburgerów sól, pieprz majonez ketchup musztarda Wykonanie: Mięso mielimy, dodajemy nieco zimnej wody, sól, pieprz i dokładnie mieszamy. W międzyczasie kroimy warzywa. Rozgrzewamy patelnię grillową lub elektrycznego grilla. Z mielonego formujemy 4 płaskie(...)olejem i smażymy hamburgery z obu stron do lekkiego zrumienienia. Bułki kroimy na pół i kładziemy na patelni, czekamy aż się też lekko przyrumienią. Na połówkę bułki kładziemy plaster żółtego sera, hamburgera, nakładamy majonez, muszatrdę i ketchup, dalej dajemy plaster pomidora, cebulę i plastry ogórka, przykrywamy pokrojoną w paski sałatą i druga połową bułki
Kulinarne przygody Gatityziemniaków, 2 kiełbasy śląskie, po 1/2 średniej wielkości papryki - żółtej, zielonej i czerwonej, 50 dag pieczarek, średniej wielkości ogórek kiszony, 500 g sosu do spaghetti, pieprz chili cayenne, sól, zioła prowansalskie, 4 plastry sera żółtego. Przygotowanie: Ziemniaki gotuję w osolonej wodzie, kroję w plastry. Na łyżce oleju podsmażam kiełbasę pokrojoną w kostkę. Kiedy lekko się zarumieni dodaję pokrojone w większą
JejKuchniaoleju rzepakowego 50 gram surowego ryżu 1/2 ogórka zielonego (+ kilka cienkich plastrów pokrojonych za pomocą obieraczki do jarzyn, do dekoracji) 1/2 cebuli 1/2 puszki mieszanki Meksykańskiej marki Bonduelle liście sałaty rzymskiej sos słodko- pikantny: 1 łyżka sambal oelek, 1 łyżka ketchupu, 1 łyżka sosu hoisin, szczypta soli i pieprzu Kurczaka kroję w kostkę i marynuję w przyprawach przez(...)cebulę kroję w drobną kostkę. Smażonego kurczaka, ugotowany ryż, pokrojone warzywa i mieszankę warzyw Bonduelle dokładnie mieszam. Składniki sosu mieszam dokładnie i dodaję do pozostałych składników. Liście sałaty dokładnie myję i osuszam ręcznikiem papierowym. Na każdy liść nakładam po 2 łyżki sałatki. Podaję od razu lub schładzam sałatkę przed nałożeniem jej na liście sałaty. Przed podaniem dekoruję plastrami ogórka. Smacznego
Mango Papajaziemniaki tak jak dzisiaj. Świetnie do niej pasują marynowane warzywa...ogórki, papryka, cebulka czy buraczki. Można zatem stworzyć swój własny bukiet smaków, nie zapominając o składnikach podstawowych : śledziach i ziemniakach. Polecam :) SKŁADNIKI; 2 płaty marynowane matiasa 2 ziemniaki ugotowane w mundurkach 4 jajka 1 mała czerwona cebula 1 ogórek kiszony kilka liści sałaty kilka listków pietruszki do dekoracji(...)szczypta cukru PRZYGOTOWANIE: Ziemniaki ugotować w mundurkach do miękkości i odstawić na 2 godziny o ostygnięcia , ( wtedy lepiej się kroją) Obrać i pokroić w półcentymetrowe plastry. Jajka ugotować na twardo, obrać i również pokroić w plastry. Śledzia pokroić w paseczki, ogórka w półplasterki, a cebulę w piórka. Układać na talerzu warstwami plastry ziemniaka, śledzia, jajka i ogórka. Poprzekładać fantazyjnie sałatą
Gosia gotujegrzybowymi warzywami na patelnię jest chyba jednym z ciekawszych jakie jadłam. Do tego kluski śląskie i obiad mamy "na wypasie". Składniki: Dla dwóch osób: Roladki: 2x 2cm plastry schabu 2 ogórki konserwowe 10 dkg boczku wędzonego 1/3 opakowania mrożonych warzyw na patelnię z dodatkiem grzybów leśnych 2 łyżeczki "z kopką" musztardy sarepskiej sól, pieprz 2 łyżki oleju Kluski śląskie(...)Wywar z pieczenia roladek 1/2 szklanki zimnej wody 1 łyżeczka mąki pszennej Sposób przygotowania: 1. Schab bardzo cienko rozbijamy. Ogórki oraz boczek kroimy w kosteczkę. Dodajemy odpowiednią ilość warzyw na patelnię, zwracając uwagę, by nie dodać plastrów ziemniaka, które w tych warzywach się znajdują. Całość mieszamy z dwoma łyżeczkami musztardy sarepskiej. Schab posypujemy sola i pieprzem, a następnie wykładamy
Kuchnia w czekoladziełyżki majonezu (opcjonalnie kukurydza i ogórki kiszone lub konserwowe) Przygotowanie: Ziemniaki gotujemy w mundurkach, obieramy i kroimy w kostkę. Seler naciowy kroimy w plasterki i pół plastry. Jajka gotujemy na twardo, przestudzamy, obieramy z łupek i kroimy w kosteczkę. Cebulę obieramy i siekamy drobniutko, szczypior siekamy do dekoracji. Do miski przekładamy ziemniaki, seler, cebulę i jajka - mieszamy. Dodajemy(...)majonez, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy dekorując szczypiorkiem. Opcjonalnie proponuję dodać kukurydzę z puszki bądź ogórki pokrojone w kosteczkę - komponują się pysznie
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkipomocą nożyka zeskrobujemy skórkę. Płuczemy pod wodą i gotujemy w osolonej wodzie aż do miękkości. Gdy ziemniaki wystygną kroimy je na plastry lub mniejsze kawałki ( w zależności od wielkości ziemniaków). Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Dorzucamy do ziemniaków. Ogórki również kroimy w kostkę i dorzucamy do miski. Zieloną cebulkę drobno siekamy. Wodę mieszamy z oliwą i opakowaniem
My simple kitchenpół. Kabanosy pokroić na kawałki długością zbliżone do wielkości kostek sera. W zależności jaką mamy kiełbasę, kroimy ją na plastry lub w kostkę. Paprykę pokroić w kostkę. Nabijać na wykałaczkę dowolną kompozycję składników np. ser, kabanos, papryka, oliwka lub kiełbasa, ser, ogórek, pieczarka. Jakie składniki, ich ilość i kolejność należy wybierać według swoich upodobań przy okazji starając się, żeby całość
Mama Gotujetypu feta, pomidorki koktajlowe, gotową mieszankę sałat, ogórka i kukurydzę w puszce. Wszystko na szybko kroimy, mieszamy i polewamy jogurtem z przyprawami. Kanapki - koniecznie zaopatrz się w razowy chleb lub wafle ryżowe. Do smarowania możesz użyć awokado, na to plaster pomidora, ogórka i trochę przypraw. Unikaj konserw, mielonek, pasztetów czy gotowych past kanapkowych. To bezwartościowe jedzenie, które sprawi że zamiast
Powiedz dietom nieOczyszczone mięso kroimy na niewielkie plasterki ( jeśli mamy grubą , dużą polędwicę – każdy plaster przekrójmy jeszcze na 2 części ).Obtaczamy w mące.W garnku z grubym dnem ( u mnie tzw. ” gęsiarka ” ) rozgrzewamy masło ( lub olej rzepakowy do smażenia ).Wrzucamy pokrojoną w piórka cebulę i przesmażamy na złocisty kolor.Dodajemy mięso – robimy to plaster po plastrze – jeśli wrzucimy(...)ilość sosu z duszącego się mięsa – dokładnie mieszamy.Całość wlewamy do gęsiarki , podgrzewamy.W razie potrzeby doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Podajemy gorące z ugotowaną na sypko kaszą i ogórkami kiszonymi.Smacznego
Ostra na Słodkochrzanu ogórek małosolny świeżo zmielony pieprz, sól Przygotowanie: Przygotowujemy farsz: jajka kroimy drobno i wrzucamy do miseczki, dodajemy ketchup i chrzan, mieszamy. Ogórka kroimy drobniutko w kosteczkę, dodajemy do farszu, przyprawiamy solą i pieprzem. Na blacie rozkładamy plastry żółtego sera i układamy na nich plastry szynki. Nakładamy płasko farsz na jedną połówkę roladki i zwijamy w rulon wzdłuż dłuższego boku
Zasmakuj KuchniSKŁADNIKI: 4 bułki pełnoziarniste ja dałam trójkątne 4 kotlety mielone ja dałam z indyka KLIK TU 4 plastry sera żółtego 1/2 ogórka zielonego surowego 2 plastry cebuli czerwonej garść jarmużu ketchup i musztarda SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Bułkę kroję na pół. Następnie obie połówki smaruję ketchupe i musztardą. Następnie kładę plaster sera, Warzywa kroję w plasterki, cebulę również. Jarmuż myję
Gotowanie Patki