plasterkach serek śmietankowy 150 g 4 łyżki majonezu łyżka żelatyny 1-2 ogórki konserwowe 1/3 czerwonej papryki szczypiorek wg uznania 5 dag startego żółtego sera sól, pieprz WYKONANIE: Żelatynę zalewamy niewielką ilością zimnej wody i odstawiamy do napęcznienia. Na stole rozkładamy folię spożywczą, układamy plastry szynki tak żeby delikatnie na siebie zachodziły, na prostokąt mniej więcej o wymiarach 25/35(...)majonez oraz żelatynę. Mieszamy ze sobą i doprawiamy. Paprykę, ogórek oraz szczypiorek drobno kroimy, razem z serem żółtym dodajemy do masy. Mieszamy i równo smarujemy na szynce. Zwijamy od dłuższego boku, pomagając sobie folią. Następnie dobrze owijamy w folię i chowamy do lodówki najlepiej na całą noc. Kroimy w plastry. Smacznego :) Przepis znalazłam w sieci
Pani na deserpiórka. Paprykę kroimy w paseczki a ogórki obieramy ze skórki i kroimy w plasterki. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju i podsmażamy na nim liście botwinki a następnie odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Botwinkę układamy na talerzu, na niej układamy makaron, paprykę, cebulkę, kabanosa, plastry ogórka i kukurydzę. Sok z cytryny mieszamy z olejem i odrobiną soli oraz
słodkie i nie tylko historie kulinarneczarnuszką! Serek wiejski z papryką i ogórkiem zielonym / 1 porcja Składniki: 1 kubeczek serka wiejskiego 1 gruby plaster czerwonej papryki 1/4 zielonego ogórka 2 łyżki szczypiorku sól do smaku Przygotowanie: Serek przekładamy do miski. Ogórka i paprykę kroimy w kostkę. Przekładamy do serka. Dodajemy szczypiorek. Doprawiamy do smaku. Mieszamy. Najlepiej smakuje lekko schłodzony
Moja smaczna kuchniawkładam do lodówki, żeby się dobrze schłodziło, wtedy się lepiej kroi. Potem robię sos tatarski: drobno siekam surową cebulę, ogórek konserowy, do tego dodaję majonez, kwaśną śmietanę, starty czosnek, sól i pieprz. Przed podaniem karkówkę kroję w cienkie plastry i polewam sosem. Tytuł: Kuchnia na plebanii Autor: Łukasz Modelski Wydawnictwo: Wydawnictwo Literackie Data wydania polskiego: grudzień 2016 Liczba stron
Kulinaria - potrawy z różnych stron światainnego.Potrzebujemy niewiele gotowanego mięsa z kurczaka. Wystarczy ćwiartka lub pierś.Oczywiście bagietki do pieczenia.Do tego warzywa:-kapusta pekińska-cebula-papryka-ogórek-pomidorDo tego kilka plastrów żółtego sera i przyprawy:-tzatziki-kebab-gyros-warzywko-olej-jogurt-majonez Mięso kroimy na małe kawałki, posypujemy przyprawą kebab-gyros i skrapiamy olejem.Warzywa kroimy w drobną kostkę, delikatnie przyprawiamy warzywkiem i mieszamy.Z jogurtu
Maminek kulinarnyczasie posypujemy powierzchnię pieczeni resztą bułki tartej i dopiekamy jeszcze 15 minut. Studzimy pieczeń nie wyciągając z formy, następnie kroimy w plastry i przekładamy na talerz. Serwujemy na zimno lub na ciepło np. z ciemnym sosem i kiszonym ogórkiem. The post Pieczeń rzymska appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięsmażenia np rzepakowy Kanapka 4 bułki 1 pomidor 1/2 czerwonej papryki Kilka garści rukoli 1 ogórek 1 czerwona cebula ser mozzarella Sól i pieprz do smaku Musztarda Ketchup Masło do bułek PRZYGOTOWANIE: 1. Filet z kurczaka myję i kroję w plastry ok 1 cm grubości. Przekładam do miski, dodaję przyprawy i mieszam. 2.Patelnię rozgrzewam dodaję(...)Bułki wkładam do piekarnika . Piekę aż ser się roztopi. Ok 2-3 min w 200 stopniach. 5.Jedną część bułki smaruję ketchupem, musztardą, kładę rukolą, mięso, plaster pomidora, kilka plastrów ogórka i jeden plaster czerwonej cebuli oraz papryki . Solę i pieprzę do smaku. 6.Przykrywam drugą połówką bułki. SMACZNEGO
Gotowanie Patkiciasno owijamy folią spożywczą. Odkładamy na 15-20 minut by placek zmiękł. Zdejmujemy folię. Kroimy w plastry. Tortilla łososiowa gotowa Tortilla łososiowo - mięsna: placek smarujemy cienko serkiem Philadelphia, na to cieniutko musztardą. Następnie równomiernie rozkładamy dodatki: odrobinę łososia w kawałkach, korniszony w plastrach, ogórka zielonego pokrojonego w kostkę, ser żółty w kawałkach, rozdrobnioną wędlinę i co nam się tylko zamarzy
Kuchnia po mojemupieprz, papryka ostra, papryka s\u0142odka do smaku"],"name":"Strogonow - Boeuf Stroganow","cookTime":null,"prepTime":null,"totalTime":null,"recipeInstructions":["Pol\u0119dwic\u0119 oczyszczamy i kroimy w plastry, kt\u00f3re kroimy na paski.\r","Cebul\u0119 kroimy w kosteczk\u0119.\r","Na patelni rozpuszczamy mas\u0142o i szkliwimy cebul\u0119.\r","Wrzucamy paski mi\u0119sa i podsma\u017camy na rumiany kolor(...)oczyszczamy i kroimy w plastry, które kroimy na paski. Cebulę kroimy w kosteczkę. Na patelni rozpuszczamy masło i szkliwimy cebulę. Wrzucamy paski mięsa i podsmażamy na rumiany kolor. Dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki i pokrojoną w paski paprykę czerwoną. Podlewamy mięso bulionem, dodajemy ziele angielskie i liście laurowe. gotujemy do miękkości mięsa. Pod koniec duszenia kroimy ogórki w plasterki
Mieszam w Garnkuroladki z kolorowym farszem to doskonały pomysł na obiad. SKŁADNIKI 4 plastry schabu, kawałek cienkiej kiełbasy, 1 ogórek kiszony, ćwiartka marynowanej czerwonej papryki, 2 łyżki ostrej musztardy, 1/2 l bulionu, 2 łyżki mąki, 2 łyżki masła, 1 łyżka śmietany sól, pieprz WYKONANIE 1. Ogórka kroimy na 4 podłużne części, to samo robimy z kiełbasą i papryką. 2. Schab
słodki brateksmakują wyśmienicie. Danie smaczne, zdrowe i wykwintne. Idealne na niedzielny obiad lub wizytę teściów:) Składniki: 850 g wołowiny 2 duże cebule 1 ząbek czosnku kilka suszonych grzybów 3 duże ogórki kiszone 200 g boczku surowego wędzonego lub słoniny musztarda, sól, pieprz, papryka ostra i słodka, oliwa dratwa do zawiązania roladek Przygotowanie: Kupując mięso na rolady wołowe zwróćcie uwagę(...)płaskie. Pamiętajcie ze będziecie w nie coś zawijać więc musza mieć troche powierzchni. Wołowinę kroimy w jak najcieńsze plastry (ok. 0,5 – 1 cm). Najłatwiej zrobicie to wkładając mięso do zamrażarki. Czekamy aż lekko się zmrozi i takie właśnie kroimy. Każdy kawałek rozbijamy tłuczkiem. Ogórki kiszone i surowy wędzony boczek kroimy w słupki. (Zamiast boczku możecie użyć słoniny
Kulinarna Patilogiałyżka oleju 1 łyżka masła do smażenia Dodatki: 4 bułki hamburgerowe 4 plastry miękkiego sera 1 duża czerwona cebula 2 pomidory 4 ogórki kiszone Sałata Na na frytki: 8 dużych ziemniaków 1 łyżka suszonego oregano 1 łyżka oleju 1 łyżeczka soli Przygotowanie: Krok 1 Nieobrane ziemniaki kroimy w grube talarki wzdłuż bulwy (trzy z jednego ziemniaka(...)Rozgrzewamy patelnię. Bułki przekrawamy na połówki i kładziemy na suchej patelni. Podpiekamy, aż spód delikatnie się przyrumieni. Na dolną część bułki kładziemy sałatę, na nią burgera, dalej idzie plaster sera, pomidor, ogórek kiszony i krążki cebuli. Kompozycja to zresztą absolutny free style. Buregra podajemy z pieczonymi frytkami i surówką np. kapusty pekińskiej. Artykuł Niedziela: Hamburger idealny ze stoutem pochodzi
Niedzielny kucharzgrillu elektrycznym lub zwyczajnie na patelni :-) SKŁADNIKI Kotlety: ok. 500 g mięsa wołowego 1/2 dużej cebuli 1 jajko 1 żółtko 1 łyżka zimnej wody sól, pieprz Sałatka z ogórków: 3 ogórki konserwowe 1/4 cebuli 1 łyżeczka oleju pieprz mielony Dodatkowo: Sałata Pomidor Czerwona cebula Ser topiony w plasterkach lub mozzarella w plasterkach Keczup, majonez, musztarda lub inne(...)naprawdę za każdym razem jest to inaczej (zależy od temperatury jaką uzyskuje Wasz grill). Ogórki konserwowe kroimy w cienkie półplasterki, cebulę drobno siekamy, doprawiamy olejem i pieprzem, odstawiamy na kilka minut. Pomidory i czerwoną cebulę kroimy w plastry. Bułki kroimy na pół i chwilę podgrzewamy na grillu (ale musicie uważać, bo bardzo szybko się przypalają
Czary - gary w kuchniBiedronce) Sposób przygotowania: Kurczaka kroimy w kostkę, posypujemy przyprawami i smażymy na rozgrzanej teflonowej patelni, aż będzie dobry kiedy kurczak ostygnie wykładamy go na dno miski cebulę kroimy w kostkę i wykładamy na kurczaka koncentrat przyprawiamy solą i pieprzem, a następie polewamy nim kurczaka z cebulą na to wykładamy pokrojone w plastry ogórki, potem kukurydzę i pokrojonego w kostkę
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćmacie ochotę, u mnie jako nadzienie wykorzystałem kurczaka i warzywa :) Składniki : filet z piersi kurczaka 1/2 papryki czerwonej 1/2 cebuli żółtej 1 pieczarka 2 ogórki konserwowe kilka pomidorków cherry mix sałata batawia 3 bułki pita z czosnkiem i kolendrą sok z 1/2 cytryny 3 łyżki jogurtu greckiego naturalnego(...)Filet z piersi kurczaka myjemy, oczyszczamy i osuszamy, po czym kroimy na kawałki. Obtaczamy kawałki mięsa w oliwie z oliwek i przyprawiamy pieprzem czarnym, ziołowym i papryką wędzoną. Czosnek kroimy w płatki i układamy na kurczaka. Paprykę myjemy, oczyszczamy i kroimy w paski. Pieczarkę obieramy i kroimy w plastry. Mięso układamy na folii aluminiowej na pierwszym poziomie parowaru i włączamy
Parowar Facetazapakowane próżniowo buraki z Lidla i wg mnie są świetne! Ugotowane i obrane buraki kroimy w kostkę. Ogórki obieramy, przekrawamy na pół, wydrążamy nasiona i również kroimy w kostkę i dodajemy do buraka. Rzodkiewkę myjemy, kroimy w ćwierć plastry. Szczypiorek i koperek myjemy i drobno siekamy. Wszystkie warzywa zalewamy naszym nabiałem, dodajemy wodę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem
Taste of imaginationSkładniki: 2 łyżki ugotowanej białej quinoy 1 szklanka mrożonych malin 1 łodyga selera naciowego garść roszponki 5 plastrów ogórka 100 ml soku z grejpfruta 100 ml soku z brzozy 2 łyżeczki miodu 5 kapsułek węgla Wykonanie: Seler kroimy na kawałki, węgiel wysypujemy z kapsułek, wszystkie składniki umieszczamy w blenderze i miksujemy (na funkcji ICE, jeśli nie chcecie rozmrażać wcześniej malin
Quinoa Raz!swojski robimy wg majonez-domowy-w-10-s , ogórki kiszone ze spiżarni, papryka też, ser żółty w plastrach, czosnek 3 ząbki, kiełbasa śląska, kukurydza z puszki... ...dorzucamy sól, pieprz, paprykę w proszku... Paprykę konserwową, kiełbasę, ser i ogórki kroimy w kostkę :) Wszystkie produkty wkładamy do dużej miski i dokładnie mieszamy, na końcu wyciskamy czosnek... Przekładamy do misek
chleba naszegomożna dodać do nich jeszcze więcej składników. Ja skończyłam na dwóch dodatkach. Składniki: Filet z kurczaka ( dowolna ilość ) Plastry baleronu ( tyle ile będziemy mieli kotletów ) Ogórki kiszone Sól Pieprz Słodka mielona papryka Suszona pietruszka Olej do smażenia Wykonanie: Fileta kroimy wzdłuż ( aby uzyskać 2 kotlety ). Delikatnie rozbijamy je pod folią. Każdego kotleta przyprawiamy solą, pieprzem i papryką. Na jednej
Smaki Ewyplastry ulubionej szynki 3 plastry kiełbasy kawałek zielonego ogórka mały ogórek konserwowy lub kiszony 1/2 pomidora 3 plastry sera żółtego przyprawy:sól, pieprz, trochę vegety, i przyprawa kamisa suszone pomidory z czosnkiem i bazylią. WYKONANIE: szynkę, kiełbasę, ogórki kroimy na cienkie paski, mieszamy, ser żółty i pomidory kroimy w drobną kostkę, jajka roztrzepać, ale nie ubijać, połączyć jajko
Kuchnia Beatysubway, co ich ucieszy;-) Składniki: bagietka, 1/2 piersi z kurczaka, garść rukoli, kilka plasterków sera żółtego, duży pomidor, świeży ogórek, cebulka, (opcjonalnie oliwki jeśli lubicie i macie ochotę:-) oregano, masło, olej Przygotowanie: 1. Pierś z kurczaka myjemy, kroimy na plastry o grubości ok 1,5 cm. Doprawiamy do smaku, np. przyprawą gyros lub inną ulubioną. 2. Olej wlewamy na patelnię
Kuchnia Pełna Pasji