ogórki krojone w plastry - 1131 przepisów (strona:40/76)

zupa ogórkowa 132

łopatki 10 kiszonych ogórków 2 łyżki oleju 4 ziemniaki 3 liście laurowe 6 ziaren ziela angielskiego 2 łodygi selera naciowego ( lub kawałek korzenia) 2 marchewki  1 pietruszka (korzeń) 100 ml kwaśnej śmietany domowe magii sól,pieprz koperek sposób przygotowania Wieprzowinę kroimy na kawałki, selera naciowego dokładnie myjemy i kroimy w drobne plastry. Do  garnka wlewamy olej rozgrzewamy(...)małym ogniu przez godzinę.  Następnie do zupy dodajemy obrane i pokrojone w cząstki ziemniaki, gotując przez kolejne dziesięć minut. W tym czasie na tarce o dużych oczkach trzemy ogórki. Starte ogórki dokładamy do zupy, razem z zahartowaną  kwaśną śmietaną. Zupę ponownie zagotowujemy, doprawiamy magii, solą ( jeżeli jest taka potrzeba) oraz pieprzem. Całość posypujemy drobno posiekanym koperkiem

Miód i pieprz
Razowe bajgle z pieczoną polędwicą wieprzową, konfiturą cebulową oraz parmezanem 194

minut a następnie obniżamy temperaturę do 180 stopni i pieczemy kolejne 20 minut. Po upieczeniu polędwiczka powinna odpocząć minimum 10-12 minut zanim zaczniemy ją kroić. Do kanapek polędwiczkę kroimy w cienkie plastry. Każdy plaster dodatkowo smarujemy odrobiną musztardy.Konfitura cebulowa:Cebulę kroimy w piórka i smażymy na oliwie z oliwek przez 7-8 minut, aż zmięknie. Następnie dodajemy cukier, karmelizujemy(...)kolor i dość słodki smak. Doprawiamy ją szczyptą soli.Kanapka:Bajgle kroimy wzdłuż, na spód kładziemy rukolę i pokrojone w plastry pomidory rzymskie. Na to kładziemy pokrojone plastry polędwiczki wieprzowej (u mnie po dwa plastry), posmarowane musztardą. Całość posypujemy startym parmezanem. Dodajemy po łyżce konfitury cebulowej, kładziemy pokrojonego w plastry ogórka i zamykamy kanapkę. Gotowe

Mango Papaja
Roladki z kurczaka z musztardą gotowane na parze 288

rozbijamy je. Paprykę kroimy w paski, cebulę w drobną kostkę a ogórka kiszonego rozkrawamy wzdłuż na ćwiartki. Rozbite piersi smarujemy musztardą układamy po 2 kawałki ogórka, kilka pasków papryki, posypujemy cebulą i układamy na końcu paski żółtego sera. Jak na zdjęciu poniżej. Całość zawijamy i spinamy wykałaczkami. Do wrzucamy pokrojone w 0,5 zm plastry ziemniaki i wlewamy wodę(...)dokładamy nasze roladki, na warzywa skrawamy masełko, całość solimy i posypujemy ziołami prowansalskimi. Wszystko gotujemy jeszcze 15-20 min. Po tym czasie wyjmujemy roladki na talerz, wyciągamy wykałaczki i kroimy w grube plastry. Roladki z piersi kurczaka podajemy z warzywami z którymi się gotowały na parze

Piekielna Kuchnia Pati
Sałatka ze świeżych ogórków, kukurydzy i fasoli 213

szklanka kukurydzy z puszki 1 puszka fasoli czerwonej 1 łodyga selera naciowego 2 plastry cebuli szczypiorek lub koperek Sos: 1/2 szklanki jogurtu sojowego o smaku naturalnym 1 łyżka musztardy z ziarnami gorczycy 1 łyżka musztardy Dijon sól, pieprz do smaku Wykonanie: Ogórki obieramy, myjemy i kroimy w większą kostkę. Fasolę i kukurydzę odcedzamy i dokładnie płuczemy pod bieżącą wodą

Lamarida.pl
Terrina kremowa z polędwicą i korniszonami 180

efektowna terrina, której podstawę stanowi APETINA- kremowy serek o smaku NATURALNYm , przełamany dodatkiem ogórków konserwowych i otulony ulubioną wędliną- u mnie to polędwica z indyka :) Terrina dzięki dodatkowi żelatyny ma zwartą konsystencję, dzięki czemu łatwo się kroi (zarówno w grube jak i bardzo cienkie plastry) jak również nie rozwala się podczas krojenia, a przy tym ma miękką strukturę rozpływającą

Kraina Miodem Płynąca
Szybka sałatka z serem feta 203

talerzu, na nią rozkładamy przekrojone na pół pomidory koktajlowe, na to kładziemy ogórka pokrojonego w plastry i przeciętego na pół, na to rozrzucamy oba rodzaje oliwek pokrojonych w plastry. Całość polewamy lekko olejem ryżowym. Na wierzch układamy ser feta pokrojony w kostkę (najlepiej się kroi go mokrym nożem) doprawiamy świeżo mielonym pieprzem, ewentualnie solą ale pamiętajmy że ser feta

Piekielna Kuchnia Pati
Zrazy wołowe 327

Drukuj Składniki (dla 2 osób) Zrazy 700-800g wołowiny – zrazowej, antrykotu, rostbefu, łopatki – pokrojonej w ok. 100-150 g plastry o grubości kilku mm kilka niedużych ogórków kiszonych kilkanaście cienkich plastrów wędzonego boczku 3 średnie cebule (po 150g) kilka łyżeczek musztardy 1 płaska łyżeczka soli 1 płaska łyżeczka czarnego pieprzu świeżo mielonego 2-3 łyżki octu(...)kroimy w grube słupki. Cebulę obieramy i kroimy wzdłużnie ćwiartki, a tę przeznaczoną do zawinięcia w mięso – w „ósemki”. Plastry mięsa rozkładamy na desce, smarujemy musztardą i posypujemy lekko solą oraz pieprzem. Plastry boczku układamy po linii wzdłuż której będziemy zawijać mięso – pozostawiając nieco rezerwy po bokach (patrz zdjęcie). Przekrojony wzdłużnie ogórek oraz kawałek cebuli układamy poprzecznie na krawędzi mięsa

Kulinarna Pokusa
Hamburgery GIGANTY z wołowiny. 259

antrykotu 2 plastry sera cebula pomidor ogórek (taki jaki lubimy) sałata lodowa lub pekinka zielona pietruszka  sól, pieprz Sos hamburgerowy: łyżka majonezu łyżka musztardy łyżka ketchupu (wystarczy połączyć składniki) Mięso mielimy, pół cebulki kroimy w drobną kosteczkę dodajemy do mięsa, natkę drobno siekamy dodajemy do mięsa, mięso doprawiamy pieprzem i wyrabiamy. Przygotowujemy dodatki, Sałatę szatkujemy, cebulkę kroimy w piórka(...)pomidory i ogórki w plasterki. Możemy dodać też jakąś surówkę lecz nie jest to konieczne. Bułki przekrajamy na pół i podpiekamy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez dwie minuty (funkcja grill góra dół z termoobiegiem). Mięso smażymy na patelni grillowej bez tłuszczu lub lekko przesmarowanej olejem, po 4 minuty z każdej strony, jak przewracamy na drugą stronę posypujemy

Pelusiowa Kuchnia
domowe hamburgery 287

cebuli 1 ogórek konserwowy 1 łyżeczka cukru sól, pieprz wykonanie: Ogórek i cebulę kroimy na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki miksujemy blenderem. Doprawiamy solą i pieprzem. dodatki: 4 bułki do hamburgerów zielona sałatka np. karbowana 2 ogórki konserwowe 2 pomidory 2 cebule biała bądź czerwona w plastry sera żółtego wykonanie: Bułki rozcinamy i przez chwilkę podpiekamy (rozcięciem do dołu

Domowy Smak Jedzenia
Przekąska z bagietki z pastą serową 154

drobną kostkę. Koperek po umyciu drobno siekamy. Mieszamy ze sobą paprykę, ogórki, rzodkiewki i koperek. Dodajemy serek i całość doprawiamy pieprzem.  Tak przygotowanym farszem nadziewamy przygotowane bagietki.    Bagietki owijamy folią aluminiową i wkładamy na min godzinę do lodówki.    Po wyjęciu kroimy na plastry i posypujemy posiekaną zieloną cebulką

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Sałatka makaronowa ze schabem i cieciorką Rolnik 208

makaronu kolorowe muszelki 1 mała cebula 2 ogórki kiszone 3 plastry pieczonego schabu, np: z obiadu sól, pieprz, szczypta chili do smaku 2 łyżki majonezu 1 łyżka posiekanego koperku Wykonanie : Ugotowany makaron przekładamy do miski,cieciorkę przelewamy wodą na sicie, cebulę i ogórki kroimy w kosteczkę. Wszystko ze sobą mieszamy, przyprawiamy do smaku solą, pieprzem, szczyptą chili

Sama słodycz i szczypta chili
KOLOROWE ROLADKI Z WARZYWAMI 962

serka Almette o ulubionym smaku, 9 plasterków szynki, większa cebula czerwona, 1/2 większego ogórka, 8 rzodkiewek. Przygotowanie: Wszystkie warzywa siekam w drobne paseczki lub kosteczkę. Każdy placek tortilli smaruję serkiem, wykładam posiekane warzywa, następnie po 3 plastry szynki (obok siebie). Całość ściśle zwijam w roladkę, kroję na grubsze plastry

JejKuchnia
Pasztet roślinny z zielonej soczewicy i kiszonymi ogórkami 183

się gotowały, cebulę pokroiłam w drobną kostkę, a czosnek w cienkie plastry Olej kokosowy rozgrzałam na patelni i poddusiłam cebulę wraz z czosnkiem, aż cebula się zarumieniła. Potem wyjęłam ziele angielskie i listki laurowe Ogórki drobno pokroiłam w kostkę. Im drobniejsze tym lepiej będzie kroił się pasztet. Nawet je trochę posiekałam Cebulę, czosnek i wszystkie przyprawy wymieszałam Dodałam ugotowaną

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Pasztet roślinny z zielonej soczewicy i kiszonymi ogórkami 183

się gotowały, cebulę pokroiłam w drobną kostkę, a czosnek w cienkie plastry Olej kokosowy rozgrzałam na patelni i poddusiłam cebulę wraz z czosnkiem, aż cebula się zarumieniła. Potem wyjęłam ziele angielskie i listki laurowe Ogórki drobno pokroiłam w kostkę. Im drobniejsze tym lepiej będzie kroił się pasztet. Nawet je trochę posiekałam Cebulę, czosnek i wszystkie przyprawy wymieszałam Dodałam ugotowaną

Szczęśliwa kuchnia
Sałatka z zupek chińskich z sosem czosnkowym. 381

kawałek papryki żółtej lub czerwonej 2-3 plastry sera żółtego 2-3 plastry szynki wędzonej 3 jajka cebula szalotka lub czerwona sos czosnkowy WYKONANIE: zupki przygotowujemy wg. przepisu, zostawiamy do ostygnięcia, ogórki zetrzeć na dużych oczkach tarki, posypać solą odstawić na 1/2h, paprykę, ser, szynkę kroimy w słupki lub kostkę, szalotkę i jajka kroimy w kostkę , wszystko razem mieszamy

Kuchnia Beaty

Proponowane wyszukiwania