ogórki krojone w plastry - 1131 przepisów (strona:45/76)

Sałatka ze stekiem – świeża, chrupiąca i wyrazista 152

zdjęciach ma 45cm średnicy) lub paterze – a w wypadku ich braku na dwóch większych talerzach obiadowych – rozkładamy mieszankę sałat, kiełki i roszponkę. Siekamy szczypior, ogórka obieramy i kroimy w półplasterki. Szalotkę obieramy i kroimy w cieniutkie plasterki. Rozkładamy składniki równo pomiędzy talerze. Kulkę sera mozzarella rozrywamy w dłoniach na mniejsze kęsy. Mozzarella jest świeżym serem ciągniętym, ma bardzo przyjemną teksturę(...)procesie formowania. Jeśli ją potniecie – skończycie z gładkimi krawędziami z których sos spłynie. Taka porwana mozzarella cudownie wchłania sos, nic na talerzu się nie zmarnuje. Stek kroimy ostrym nożem w cienkie plastry, w poprzek włókien mięsa. Rozkładamy plasterki mięsa na sałacie. Całość posypujemy grubymi strugami parmezanu, ziołowymi grzaneczkami i na koniec, przed samym podaniem, skrapiamy całą sałatkę mocno sosem włoskim

Karo in the Kitchen
Sałatka z kapusty pekińskiej z kukurydzą 148

drobno kroimy. Przekładamy do dużej miski. Ogórka wężowego przekrawamy wzdłuż na pół, a następnie kroimy na półplasterki. Przekładamy do kapusty. Z papryki usuwamy gniazda nasienne. Paprykę kroimy w paski i dodajemy do pozostałych składników. Kukurydzę odsączamy i dodajemy do miski z resztą składników. Pomidor przekrawamy na pół, a następnie kroimy na plastry. Mieszamy z pozostałymi składnikami w misce

Moja smaczna kuchnia
Roladki schabowe z pieczarkami i cebulką w sosie 152

pyszny obiad. Idealnie smakują z sosem, ziemniaczkami i ogórkiem kiszonym. 1 kg schabu 300 g pieczarek 3 cebule 100 g sera feta 2 jajka Bułka tarta Sól Pieprz 1 łyżeczka papryki wędzonej Piątnica ( (kupisz tutaj) 1 łyżeczka mąki pszennej + 50 ml wody Schab dokładnie myjemy, osuszamy i kroimy na 1 cm plastry. Rozbijamy tłuczkiem i przyprawiamy solą i pieprzem. Cebulę

VioletoweKucharzenie
Wiosenny detox na diecie dr Ewy Dąbrowskiej 207

będą miękkie dodać pokrojoną w plastry cebulę, posypać zielenizną . Surówka z ogórków kiszonych i szalotek Dzień 2 Jabłka - łącznie 7 sztuk Sok: marchew, jabłka (700ml) Zupa cebulowo - pomidorowa (do wczorajszej zupy dodałam pomidory) Ogórki kiszone 2 szt Jabłka gotowane z cynamonem   Dzień 3 Jabłka Sok marchew - jabłko (500 ml) Kapusta gotowana (krojona) z marchewką, cebulą, ziołami, solą

Co na wege obiad?
Cudowne burgery 134

tatarski ketchup pikantny WERSJA DAMSKA: sałata 2 plastry pomidora ogórek troszkę dymki sos tatarski ketchup łagodny SOS TATARSKI (można przygotować własny, można skorzystać z już gotowego, ja zrobiłam własny): W proporcjach 1:1 siekamy drobno pieczarki marynowane, cebulę, ogórka konserwowego. Dodajemy śmietanę i majonez, doprawiamy. No dobra zacznijmy od burgerów. Drobno kroimy cebulę i szklimy na patelni. Do miski przekładamy

Brzuszki Łakomczuszki
rolada szpinakowa z serkiem 178

sól, pieprz wykonanie: Jajko, paprykę, pieczarki oraz ogórka kroimy w kosteczkę. Serek dokładnie mieszamy z masłem. Dodajemy pozostałe składniki, mieszamy i doprawiamy. Gotowym farszem smarujemy ciasto szpinakowe i ponownie zwijamy w roladę. Całość zawijamy w folę spożywczą. Wkładamy do lodówki, łączeniem ciasta do spodu aby rolada się skleiła. Przed podaniem kroimy w plastry

Domowy Smak Jedzenia
Roladki z kurczaka z feta i pomidorami. 167

pojedyncza pierś z kurczaka jeden 1 cm plaster fety 1/2 średniego pomidora sparzonego i obranego ze skórki papryka słodka, sól, pieprz do smaku bułka tarta do obtoczenia rolad + 1 całe jajko Sałatka: 1 ogórek zielony 1 pomidor obrany ze skórki 1 łyżka śmietany 12 % pieprz do smaku 1. Fileta myjemy i kroimy na dwa płaty. Obsypujemy pieprzem oraz papryką słodką

Gotowanie...to proste !
Słowniański karku czuje miętę 151

godziny. Po wyjęciu z piekarnika odczekujemy chwilę, kroimy grube plastry i podajemy. Musze jednak przyznać, że dla mnie ta karkówka sprawdziła się najbardziej jako wędlina. Jako danie główne, była dla mnie trochę zbyt mdła i nieco gumiasta (winię mój brak umiejętności). Ale pokrojona w cienkie plasterki, na dobrej bułce, z sałatą, ogórkiem marynowanym i francuską musztardą była idealna

les mirabelles
Śledź w oleju tradycyjny 225

marchewką, szczypiorek i ogórek konserwowy   Filety moczymy kilka godzin w zimnej wodzie, odsączamy i kroimy na potrzebne kawałki.Białą cebulę kroimy w ćwierćplasterki a czerwoną w plasterki.   Na dno naczynia wlewamy odrobinę oleju, posypujemy pieprzem i paprykąi układamy cebulę a na niej pokrojone filety.   Na każdym układamy plaster czerwonej cebuli, na środek

Maminek kulinarny
Zielone tajskie curry , wersja uproszczona 112

kurczaka 1/2 małej cukinii , takiej wielkości ogórka 1 zielona papryka 1 cebula 2 łyżki zielonej pasty curry 1/2 puszki mleka kokosowego 80% sól do smaku olej kokosowy do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Piersi z kurczaka kroimy w równą kostkę , średniej wielkości . Cukinię należy przekroić wzdłuż , na dwie połowy, a następnie w plastry średniej grubości ( oczywiście można inaczej ) Cebulę obieramy

Ogrodnik w podróży
Rolada z sera żółtego 147

minut. W między czasie posiekać, ogórki, paprykę i kiełbasę. Wymieszać z serkiem topionym, masłem, oliwkami, kukurydzą lub groszkiem oraz przyprawami do smaku. Miękki ser przełożyć na stolnicę, rozwałkować na foli aluminiowej, nałożyć przygotowany farsz, zwinąć w roladę, obwinąć folią aluminiową i przenieść do lodówki. Po całkowity stężeniu, kroić w ukośne plastry i podawać na przystawkę z ketchupem i pieczywem

Tradycyjna Kuchnia
Klasyczne zrazy wołowe 228

pieczeniowym. Składniki: 8 plastrów wołowiny zrazowej 10 dkg wędzonego boczku 1- 2 ogórki kiszone 1-2 cebule skórka od chleba, najlepiej razowego 4-5 łyżek musztardy sól, pieprz około pół litra wody 1 łyżka mąki 1-2 łyżki śmietany opcjonalnie: kilka suszonych grzybków     *** Boczek wędzony, cebulę, ogórki i skórkę od chleba kroimy w kosteczkę *** *** Mięso rozbijamy

Blog z Apetytem
Roladki z karkówki 140

smaku  Wykonanie   Marchew , ogórka , czosnek ścieram na tarce na drobnych oczkach,następnie cebulę kroję na kostkę i przesmażam na oliwie z wszystkimi przyprawami , aż cebulka się zarumieni , kiedy cebulka nam się zarumieni to całą zawartość patelni wkładam do startych warzyw i doprawiam solą do smaku , odstawiam . Mięso kroję na plastry 2 centymetrowe i rozbijam tłuczkiem , lekko solę

Mój Smak
Sałatka ” Gniotka” z cukinii na zimę 190

żeby nie miały komór nasiennych- wielkości dużego ogórka szklarniowego) 2 duże cebule 5-6 białych papryk 2 czubate łyżki gorczycy 1 szklanka cukru ( niepełna) 1/2 szklanki octu 2 łyżki soli 1/2 l oleju słonecznikowego Cebulę obieramy i kroimy w cieniutkie plasterki . Cukinię także obieramy ze skórki , ścieramy na szatkownicy , na jak najcieńsze plastry . Paprykę, pozbawiamy nasion , kroimy w cienkie paseczki

Ogrodnik w podróży
Gyros - rodem z Grecji, w wersji polskiej :) 131

się pita z mięsem, sosem cacyki, plastrami pomidora i frytkami. W Kuchni Smaków w wersji spolszczonej, czyli Gyrosowa sałatka przekładana ;) Składniki: Średnia kapusta pekińska Puszka kukurydzy konserwowej 2 filety z kurczaka Przyprawa Gros 2 cebule 2-3 papryki czerwone 6 – 7 ogórków konserwowych Ketchup, majonez, olej do smażenia Sposób przygotowania: 1. Mięso kroimy na kawałeczki. Przyprawę do gyrosa rozpuszczamy

Kuchnia smaków

Proponowane wyszukiwania