można dodać do nich jeszcze więcej składników. Ja skończyłam na dwóch dodatkach. Składniki: Filet z kurczaka ( dowolna ilość ) Plastry baleronu ( tyle ile będziemy mieli kotletów ) Ogórki kiszone Sól Pieprz Słodka mielona papryka Suszona pietruszka Olej do smażenia Wykonanie: Fileta kroimy wzdłuż ( aby uzyskać 2 kotlety ). Delikatnie rozbijamy je pod folią. Każdego kotleta przyprawiamy solą, pieprzem i papryką. Na jednej
Smaki Ewyplastry ulubionej szynki 3 plastry kiełbasy kawałek zielonego ogórka mały ogórek konserwowy lub kiszony 1/2 pomidora 3 plastry sera żółtego przyprawy:sól, pieprz, trochę vegety, i przyprawa kamisa suszone pomidory z czosnkiem i bazylią. WYKONANIE: szynkę, kiełbasę, ogórki kroimy na cienkie paski, mieszamy, ser żółty i pomidory kroimy w drobną kostkę, jajka roztrzepać, ale nie ubijać, połączyć jajko
Kuchnia Beatysubway, co ich ucieszy;-) Składniki: bagietka, 1/2 piersi z kurczaka, garść rukoli, kilka plasterków sera żółtego, duży pomidor, świeży ogórek, cebulka, (opcjonalnie oliwki jeśli lubicie i macie ochotę:-) oregano, masło, olej Przygotowanie: 1. Pierś z kurczaka myjemy, kroimy na plastry o grubości ok 1,5 cm. Doprawiamy do smaku, np. przyprawą gyros lub inną ulubioną. 2. Olej wlewamy na patelnię
Kuchnia Pełna Pasjigałązką tymianku.bądź też szybkie: Łososiowe Przekąski Składniki: 4 szt wędzone medaliony z łososia, 4 szt ogórek / korniszony, 16 szt oliwki czarne Smak, kilka serowe nici Medaliony kroimy na cztery części, na każdy wbijamy wykałaczkę z plastrem korniszona, serową nicią i czarną oliwką.Albo też w innej wersji: Łososiowe przekąski z papryką i serem pleśniowym Składniki
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciaładkiewki 1/3 zielonego ogórka Przygotowanie: Ugotowane jajka kroimy na pół . Usuwamy żółtka i wrzucamy je do miseczki. Wę dzonego łososia porcjujemy i do dajemy do żółtek. Miksujemy z łyżką jogurtu. Mielimy pieprz i doprawiamy nim masę. Na dużym talerzu ukła damy rukolę, pokrojone w plastry ogórek oraz rzo dkiew. Puste miejsca w białkach wypełniamy łyżeczką przygotowanego łososiowego
ChilliJemyłagodny extra i Miodowo-musztardowy sos a la tzatziki. Wykonanie: Szaszłyki: Kurczaka myjemy, oczyszczamy z niedoskonałości i kroimy na mniejsze kawałki. Boczek kroimy w plastry. Cukinię, bakłażan i paprykę kroimy w kostkę. Cebulę obieramy i kroimy w ósemki. Mięso wraz z warzywami przekładamy do miski. Dodajemy sok z cytryny, oregano, paprykę słodką, ostrą, kolendrę, kumin, kurkumę, Musztardę Kielecką delikatesową stołową(...)łagodny extra i Miodowo-musztardowy sos a la tzatziki. Wykonanie: Szaszłyki: Kurczaka myjemy, oczyszczamy z niedoskonałości i kroimy na mniejsze kawałki. Boczek kroimy w plastry. Cukinię, bakłażan i paprykę kroimy w kostkę. Cebulę obieramy i kroimy w ósemki. Mięso wraz z warzywami przekładamy do miski. Dodajemy sok z cytryny, oregano, paprykę słodką, ostrą, kolendrę, kumin, kurkumę, Musztardę Kielecką delikatesową stołową
Pogotujmy.plsałatka z jajkami i awokado oraz szynką. Polecam na świątecznym stole. Kolorem i smakiem zachwyci gości. Lekka wiosenna sałatka pełna witamin. 1 doniczka sałaty strzępiastej 4 rzodkiewki 6 plastrów szynki 1/4 ogórka zielonego 2 cebule czerwone 1 papryczka mała żółta 1 papryczka mała czerwona 6 pomidorków koktajlowych natka pietruszki 1 awokado 4 jajka 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka(...)gotuję na twardo, obieram i kroję na pół. Wydrążam żółtka i przekładam je pojemnika, dodaję do nich obrane awokado, olej rzepakowy i sok z cytryny, sól, pieprz. Pastę wyciskam szprycą do jajek, dekoruję plastrami rzodkiewki. Sałatę myję, strzępię na talerzu, dodaje jajka, pokrojone papryk. Szynkę zwijam w rulon i wkładam w nią plastry ogórka. Dodaję przekrojone pomidorki. Z cebuli wycinam
wesoła kuchniamiski z kuskusem. Czarne oliwki odsączamy i kroimy na plasterki. Dodajemy do kaszy z kukurydzą. Ogórka zielonego razem ze skórą kroimy w kostkę. Dodajemy do pozostałych składników. Zieloną część dymki drobno kroimy, a białą cześć kroimy w ukośne plastry. Dodajemy do miski z kaszą. Fetę kroimy w kostkę lub możemy ją pokruszyć prosto do sałatki. Doprawiamy
Moja smaczna kuchniażółtego 3 ogórki konserwowego 1 por PRZYGOTOWANIE: Kurczaka myję i przyprawiam. Piekę w piekarniku przez 45 min w 180 stopniach miedzy czasie pora myję i obieram a następnie kroję drobno. Ser żółty kroję drobno. Ogórka kroję w drobną kostkę. Mieszam ze skladnikami sosu. Na dno miseczki kładę świeży szpinak. Nastepnie sałatkę. Upieczonego kurczaka kroje w plastry, układam
Gotowanie Patkioleju 1 szklanka (250 ml ) octu 10% 3/4 szklanki cukru 3 łyżeczki soli 3 łyżeczki pieprzu Wykonanie: Ogórki szatkujemy w plastry razem z zieloną skórką od jasnej skory. Marchewkę obieramy i szatkujemy na tarce o dużych oczkach, cebulę kroimy w pióra. Wszystkie składniki wrzucamy do jednej miski, wlewamy olej i ocet i dodajemy wszystkie przyprawy: cukier, pieprz, sól. Wszystko
W Moim Magicznym DomuSAŁATKA Z SELEREM NACIOWYM Składniki: 3-4 gałązki selera naciowego kilka rzodkiewek 1/2 sporej wielkości jabłka 1/2 świeżego ogórka garść orzechów włoskich derssing: 4 łyżki oliwy z oliwek sok z 1 plastra cytryny sól i pieprz Przygotowanie: Wszystkie warzywa kroimy w grubsze plasterki, jabłko w niewielka kostkę. Orzechy siekamy i prażymy na suchej patelni. Pokrojone składniki mieszamy razem, całość
Bon appetit mon amiekolendry) salsa z ogórków, cebulki oraz soku z limonki. Całość tworzy kolorową piramidkę, która na pewno zainteresuje dzieciaki swoim wyglądem, a tym samym skłoni je do poznawania nowych połączeń smakowych. UWAGA: danie testowane na dzieciach (zajadały aż im się uszy trzęsły!) :) Składniki: pierś kurczaka dojrzałe mango sok z limonki sól pieprz Salsa: 1 nieduży ogórek mała czerwona cebula(...)dzięki czemu będzie miękka i soczysta) w temperaturze 180 stopni. W międzyczasie obrać mango i pokroić w niezbyt grube plastry (ok. 3-4 mm). Skropić sokiem z limonki, posypać odrobiną soli i pieprzu. Salsę przygotowujemy następująco: obranego ogórka i cebulkę kroimy w drobną kosteczkę. Mieszamy ze sobą i dodajemy posiekaną kolendrę, olej winogronowy i sezamowy oraz sok z limonki. Doprawiamy
MyCookBook.plplastrów schabu 4-5 szt, ogórków kiszonych ( z własnej spiżarni najlepiej) kawałek pora (około 5-7 cm.) 1/2 cebuli białej przyprawy: sól, pieprz, vegeta WYKONANIE: plastry schabu, nakłuwamy i rozbijamy cienko z piórkami białej cebuli, posypujemy przyprawami, ogórek utrzeć na dużych oczkach tarki, resztę białej cebuli kroimy na cienkie piórka, przelewamy wrzątkiem, mieszamy z ogórkiem, ogórek i cebulę
Kuchnia Beatycukinii kroimy wzdłuż na cieniutkie plasterki (ja użyłam do tego tej strony tarki, która pozwala kroić np. ogórki na mizerię), które następnie docinamy tak, by zmieściły się na naszej polędwicy. 1/4 czerwonej i żółtej papryki kroimy w paseczki. Plastry cukinii układamy na mięsie, a na niej, z jednej strony paski obu papryk. Każdy kawałek ciasno zwijamy i okręcamy nitką
Ratunku obiadgarście roszponki 8 pomidorków koktajlowych 2 ogórki korniszony 1 papryczka chili 1 cukinia 1 pierś z kurczaka przyprawa do kurczaka olej rzepakowy Od szparagów odcinam końce. Gotuję aldente w osolonej wodzie. Białe szparagi gotuję trochę dłużej, zielone dodaję później. Pierś z kurczaka kroję na cienkie paski. Każdego szparaga owijam plastrami piersi, posypuję przyprawą do kurczaka. Smaruję olejem rzepakowym.Układam(...)grillu elektrycznym i grilluję około 4 minuty. Cukinię kroję w plastry cienkie, smaruję olejem i też grilluję. Tortille składam w kopertę, spinam wykałaczką i też grilluję z dwóch stron. Koperty z tortilli rozwijam, smaruję sosem, układam roszponkę, po jednym szparagu zielonym i białym. Składam w kopertę, dodaję pokrojone pomidorki, plastry ogórka. Tortille obwijam cukinią i spinam wykałaczką. Dekoruję chili
wesoła kuchnia