ogórki krojone w plastry - 1131 przepisów (strona:30/76)

Gravlax - łosoś peklowany w soli morskiej z buraczkami, fenkułem i koperkiem 250

papierowe ręczniki, które nasiąkną płynem. Po tym czasie rybę oczyść z soli i przypraw, przepłucz pod bieżącą wodą i dokładnie osusz. Krój na cienkie plastry. Do łososia świetnie pasuje sos musztardowo-koperkowy, sok z cytryny, czy zielony ogórek. Możesz podawać go samego lub z ciemnym pieczywem. Sos musztardowo-koperkowy Śmietanę połącz z musztardą, miodem i koperkiem. Przypraw pieprzem do smaku

Food Square
Sałatka zielono-czerwona 153

natki pietruszki 6 łyżek oliwy z oliwek 2 łyżki octu jabłkowego 1 mały ząbek czosnku 1 łyżeczka soli pieprz Opłukane warzywa kroimy: ogórek wraz ze skórką na ćwiartki, rzodkiewkę na ćwiartki, cebulę w piórka, obraną kalarepę najpierw na plastry, a te w cieniutkie słupki. Do szklanki wlewamy oliwę z oliwek, ocet jabłkowy, dodajemy łyżeczkę soli, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz

Smaki Na Talerzu
Sałatka jajeczna 359

cebulę. Taka sałatka smakuje wyśmienicie podana na świeżym pieczywie. Sałatka jajeczna Składniki: 2 jajka ugotowane na twardo 2 plastry gotowanej szynki 3 małe ogórki konserwowe 3 łyżeczki majonezu sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Jajka, szynkę i ogórki konserwowe kroimy w kostkę. Przekładamy do miseczki. Dodajemy majonez. Doprawiamy do smaku, mieszamy. Odstawiamy do lodówki, aby smaki "przegryzły się

Moja smaczna kuchnia
Tortille z szynką 297

rukoli Wykonanie: Ogórka obrać ze skóry i pokroić w paski. Każdy placek tortilli smarować serkiem śmietankowym, na serku układać liście rukoli, plastry szynki i paski ogórka. Rolować tortillę, ciasno zwijając. Tak zwiniętą tortillę odłożyć na kilka minut. Następnie kroić pod skosem na nieduże kawałki. Układać na talerzyku przybranym listkami rukoli. Tortille możemy nadziewać także: cienko krojonymi wędlinami świeżymi warzywami

kolorowotorcikowo
Ciabatty z figami i kozim serem 151

Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Bułki kroimy na pół. Figi, ogórki i ser kroimy na plasterki. Oliwę, ocet, miód i musztardę mieszamy do momentu kiedy wszystkie składniki dokładnie się połączą. Na górnej części bułki kładziemy plastry figi, sera i zapiekamy ( razem z dolną częścią bułki) 20 min w temperaturze 180°C. Po wyjęciu z piekarnika

R'n'G Kitchen
Wędzony łosoś na chrupiącym spodzie 173

kolorowe śniadanie ;) Składniki: wafle ryżowe twarożek śmietankowy wędzony łosoś sałata rzymska mała czerwona papryka pomidorki koktajlowe nasiona słonecznika zielone oliwki koperek ogórek Do dzieła: Wafle smarujemy twarożkiem, układamy listek sałaty, plaster łososia, posypujemy nasionkami i koperkiem. Pozostałe warzywa kroimy w pasterki i gotowe! :) Do picia kawka żołędziowa, a w tle herbata z bratka i zielona z maliną :) Smacznego

Spektrum Smaku
Dietetyczna sałatka z anchois! 299

ponadto jeszcze zdrowy. Nie pomijajmy też faktu, że robimy go max 15 minut ;-))) Do dzieła! Składniki: - 3 garście roszponki - 3 rzodkiewki (kroimy w plasterki) - 2 jajka ugotowane na twardo - kilka czarnych oliwek - kilka filetów anchois - 1/2 ogórka zielonego - plaster łososia wędzonego SOS: -1-2 łyżki oliwy z oliwek - 1/2 łyżeczki musztardy pomarańczowej - 1/2 łyżeczki miodu - łyżeczka octu winnego jabłkowego Składniki

SMYKWKUCHNI
Sałatka z podsuszanym białym serem 224

cykoria radicchio -roszponka -szczypiorek -koperek -ogórek -pomidor -papryka -podsuszany biały ser -olej -sól, cukier, sok z cytryny do smaku Sałaty rozdrabniamy, ogórek, pomidor, paprykę i szczypiorek kroimy dowolnie. Siekamy na drobno koperek. Pokrojone warzywa dodajemy do sałaty. Kilka plastrów sera kroimy w kostkę i dodajemy do warzyw. Dodajemy sól i cukier do smaku, skrapiamy sokiem z cytryny i olejem, mieszamy

Maminek kulinarny
Tacos na winie dna wczorajszego. 371

doprawiamy do smaku i łączymy z majonezem. Dzięki temu nasze kawałki kurczaka nie będą suche. Warzywa np sałata lodowa, pomidory, ogórki, cebula czerwona, papryka..... kroimy na dogodne dla nas kawałki.  Ja sałatę pokroiłam w paseczki, resztę w plastry. Ale zauważałam, że lepszą opcją byłaby pokrojenie wszystkiego dość drobno i połączenie tego z kurczakiem. I dopiero taką sałatką napełniać

Malinowe Pocałunki
Gulasz z łopatki wieprzowej z pieczarkami 168

mielony pieprz 2 łyżeczki musztardy 1 łyżeczka miodu 1/2 łyżki suszonej natki pietruszki Do podania: ziemniaczane kluski lub kasza gryczana ogórek kiszony lub zasmażane buraczki CZAS PRZYGOTOWANIA: 120 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. Wieprzowinę myjemy, osuszamy i kroimy w plastry - każdy plaster nacieramy solą i pieprzem. Cebulę drobno siekamy, czosnek miażdżymy nożem, a pieczarki obieramy i kroimy w ćwiartki(...)dodajemy suszoną natkę pietruszki, zwiększamy ogień i odparowujemy nadmiar płynu, aż sos stanie się gęsty. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z ziemniaczanymi kluskami lub kaszą gryczaną i ogórkiem kiszonym lub zasmażanymi buraczkami. Smacznego

My Culinary Art
Zupa ogórkowa z ryżem i koperkiem 176

liście laurowe 4 kulki ziela angielskiego sól, pieprz, czosnek granulowany 1. Karkówkę kroimy w plastry, które przekrawamy jeszcze na pół, zalewamy 3 litrami wody. Zagotowujemy, usuwamy szumowiny, dodajemy liście laurowe i ziele angielskie. Gotujemy około 40 minut. 2. Seler naciowy, koper i por drobno siekamy, ogórki, marchew i pietruszkę ścieramy na dużych oczkach tarki. Dodajemy do zupy wszystkie warzywa

Szefowa kuchni
Zrazy wołowe po myśliwsku 222

mielony pieprz przyprawa: suszone pomidory z bazylia i czosnkiem musztarda sarepska 1 litr wody PRZYGOTOWANIE: Mięso kroimy na plasterki i ubijamy na cienkie plasterki (duże plastry). Mięso posmarować musztarda, doprawić solą, pieprzem i przyprawą (pomidory z bazylia i czosnkiem). Wypełnić cebulą i ogórkami i zawinąć. Ja musiałam związać mięso żeby roladki się nie rozwinęły. W multicookerze ustawiłam opcję

ClauditteMissCooking
Roladki wołowe z ogórkiem, papryką i cebulą w sosie pieczarkowym 177

angielskiego 2 liście laurowe Mięso płuczemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Kroimy je na plastry grubości około centymetra i bardzo cienko, choć delikatnie rozbijamy tłuczkiem. Każdy z plastrów oprószamy z dwóch stron solą oraz pieprzem, a także rozsmarowujemy około łyżki musztardy oraz układamy plasterek salami. Kładziemy na nie również kawałek ogórka, cebuli i papryki. Zawijamy całość szczelnie w roladkę i zapinamy(...)angielskie i liście laurowe. Przyprawiamy sos solą oraz pieprzem, można ewentualnie użyć kostek mięsnych lub bulionetki. Roladki w sosie gotujemy przynajmniej 1,5 godziny. Pieczarki obieramy ze skórki i kroimy w talarki. Wrzucamy je do garnka z sosem i gotujemy jeszcze około 20 minut. Na patelni rozpuszczamy masło, po czym wrzucamy na nie mąkę pszenną. Dobrze i nieprzerwanie mieszając wlewamy

Kuchenna Kontrrewolucya
Ser po gruzińsku z ogórkami i cebulką 295

Składniki: 400 g tłustego twarogu w kostce 2 ogórki kiszone 1 czerwona cebula pęczek natki pietruszki   Zalewa: 500 ml wody 3 łyżeczki sosu sojowego 1 łyżeczka soli   Sos: 150 g majonezu 200 g śmietany 18% 3 łyżeczki sosu sojowego 4 ząbki czosnku Sposób przygotowania: 1. Ser kroimy w plastry grubości ok 1-1,5 cm i układamy(...)godziny. Następnego dnia ser osączamy z zalewy. Majonez mieszamy dokładnie ze śmietaną, sosem sojowym i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Tak przygotowanym sosem zalewamy ser ułożony na półmiskach. Ogórki i cebulę kroimy w drobną kostkę, natkę pietruszki drobno siekamy. Ogórkami, cebulą i natką pietruszki posypujemy ser w sosie i dostawiamy na godzinę do lodówki. Smacznego

Na Ciasteczkowych Papierach
ZRAZY WOŁOWE/WIEPRZOWE 213

olej do smażenia Wykonanie: Przygotowujemy składniki: Paprykę myjemy, usuwamy nasionka i kroimy w słupki. Ogórki kiszone kroimy wzdłuż w ćwiartki. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Czosnek obieramy i drobno siekamy. Mięso myjemy i osuszamy. Zarówno wołowinę, jak i wieprzowinę kroimy na 4 plastry mniej więcej równej grubości - razem powinniśmy mieć 8 plastrów mięsa. Każdy kawałek mięsa delikatnie

Kuchnia MagdaLeny
Szybka sałatka z brokułem, kalafiorem i ogórkami 316

wodzie. Gdy warzywa już zmiękną studzimy je, a następnie brokuły i kalafior kroimy na mniejsze kawałki (wystarczy każdy kawałek przekroić na pół), plastry marchewki zostawiamy w całości. Ugotowane jajka obieramy i kroimy w kostkę (używam sitka do warzyw). Dodajemy naszą mieszankę warzyw i pokrojone w grubszą kostkę ogórki kwaszone. Dodajemy majonez, doprawiamy całość solą i pieprzem i delikatnie mieszamy

Słodkie okruszki
Grillowana karkówka w curry i papryce 185

kroimy w 1 cm plastry. Obtaczamy w przyprawie do karkówki i układamy w pojemniku. Składniki na marynatę dokładnie mieszamy ze sobą, zalewamy mięso. Pojemnik szczelnie zamykamy i odstawiamy do lodówki na całą noc. Następnego dnia mięso grillujemy do miękkości. Staramy się aby na mięsie pozostało jak najwięcej marynaty. Na talerzu układamy mix sałat, pokrojoną w plastry czerwoną cebulę i ogórka

VioletoweKucharzenie
ZAPIEKANKA Z PIECZARKAMI NA GRAHAMOWYM SPODZIE 192

mąki graham, 150 g mąki pszennej, 2 łyżki oliwy, ½ łyżeczki soli, ¾ szkl. ciepłej maślanki, 5 łyżek ciepłej wody Nadzienie: kilka plastrów grubej kiełbasy, sos pomidorowy (taki jak do pizzy), 25 dag pieczarek, ½ cebuli, 2 łyżki masła, 4 ogórki kartuskie , ketchup, 4 łyżki startego żółtego sera, cebulka prażona sól, pieprz, papryka słodka WYKONANIE Ciasto: W ciepłej wodzie rozrabiamy drożdże(...)formujemy wałek, a następnie rozwałkowujemy na grubość ok 1cm. Nadzienie: Cebulę kroimy w kostkę, pieczarki drobno kroimy. Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy cebulę, a następnie pieczarki. Dusimy do miękkości, doprawiamy do smaku przyprawami. Ciasto smarujemy sosem, układamy kiełbasę pokrojoną w plastry, pieczarki, ogórka pokrojonego w plastry, posypujemy serem żółtym. Pieczemy ok. 25 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu polewamy ketchupem

słodki bratek
Domowe hamburgery wołowo-wieprzowe. Sos do hamburgerów. 295

sobą.  Pozostałe składniki: 8 bułek do hamburgerów ( tutaj przepis ) sałata  pomidor zielony ogórek ogórki kwaszone lub np. ogórki kanapkowe rzodkiewka ulubione kiełki rukola żółty ser w plastrach lub inne ulubione warzywa Wykonanie: Bułki od hamburgerów kroimy na pół i zrumieniamy na patelni częścią wewnętrzną do spodu, po czym smarujemy je sosem.  Następnie budujemy hamburgery, układając

Poezja Smaków - blog kulinarny
Ziemniaki pieczone i mizeria 202

pokrojonych cząstek, najlepiej sprawdzić patyczkiem lub widelcem czy są miękkie. Składniki na mizerię: ogórki śmietana sól pieprz Przygotowanie: Ogórki myjemy (jeśli są z własnego ogródka, a takie posiadam to ja kroję ze skórką), obieramy i kroimy w plastry. Dodajemy śmietanę i przyprawiamy solą i pieprzem, dokładnie mieszamy i gotowe. Smacznego

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Kjufte, chrupiące frytki z piekarnika i sałatka szopska 204

inny ser solankowy) do posypania wg uznania 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka octu winnego sól i pieprz Ogórka dokładnie myjemy, możemy go obrać lub zostawić zieloną skórkę, wybór należy do Was. Kroimy go w grubsze plastry. Pomidora myjemy i kroimy na mniejsze kawałki, paprykę myjemy, pozbywamy się gniazda nasiennego i kroimy w średniej wielkości kostkę. Cebulę kroimy

Cooking Monster
Kjufte, chrupiące frytki z piekarnika i sałatka szopska 196

inny ser solankowy) do posypania wg uznania 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka octu winnego sól i pieprz Ogórka dokładnie myjemy, możemy go obrać lub zostawić zieloną skórkę, wybór należy do Was. Kroimy go w grubsze plastry. Pomidora myjemy i kroimy na mniejsze kawałki, paprykę myjemy, pozbywamy się gniazda nasiennego i kroimy w średniej wielkości kostkę. Cebulę kroimy

Cooking Monster
Azjatycka sałatka z cieciorką! 218

blenderze do uzyskania jednolitej masy. Odstaw na 30 minut. Posyp czarnym sezamem. Sałatę myjemy dokładnie i osuszamy na ręczniku. Marchewkę kroimy maszynką jak makaron, na cieniutkie paseczki (ewentualnie tniemy nożem na słupki), ogórka na szatkownicy w cienkie podłużne plastry, paprykę w słupki, cebulę w piórka. Cieciorkę odcedzamy. Quinonę gotujemy według instrukcji na opakowaniu.  Całość porcjujemy i układamy w miseczce

SMYKWKUCHNI
Sałatka z tuńczykiem + film 229

wystudzony ryż, dodajemy odsączonego z oleju i rozdrobnionego tuńczyka oraz odsączoną z zalewy kukurydzę. Cebulę drobno siekamy a ogórki małosolne kroimy w małą kostkę i wszystko dodajemy do sałatki. Obrane ze skorupek i wystudzone jajka kroimy w plastry a następnie przeciskamy przez kratkę do krojenia w kostkę, do pozostałych składników sałatki. Na końcu dodajemy majonez, całość doprawiamy odrobiną soli

Smakowite Dania
Bułki faszerowane pieczarkami, ogórkiem, papryką i szynką 511

tego wspaniale smakują.  SKŁADNIKI: 3 bułki kajzerki, 150g pieczarek, 1 cebula, 1/2 strąka papryki czerwonej, 3 plastry szynki gotowanej, 2 ogórki kiszone, 100g sera żółtego, sól, pieprz, zioła prowansalskie, oliwa do smażenia. PRZYGOTOWANIE: 1. Pieczarki kroję w plasterki. Cebulę kroję w kostkę. Pieczarki razem z cebulą smażę około 10 minut na oliwie. Oprószam solą i pieprzem. Ogórki

Tradycyjna kuchnia Kasi

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję