chyba w tym roku ogórki gruntowe, dołożymy fasolkęszparagową i kilka innych warzyw a wszystko spakujemy w niewielkie strąki papryki. Składniki:-ok.10-15 małych papryk-1 kg małych ogórków-1/2 kg fasolki szparagowej-2 cebule-30 dkg małych pieczarek-2 marchewki Do słoików:-ząbki czosnku-ziarna ziela angielskiego, pieprzu i gorczycy-liście laurowe(...)soli Z papryki wydrążamy gniada nasienne.Z umytej fasolki obcinamy końcówki i sparzamy ją wrzątkiem. Marchewkę kroimy w cienkie słupki a cebulę w plastry. Do wydrążonych strąków papryki wkładamy fasolkę i marchew. Ogórki myjemy, obcinamy końcówki i dzielimy na odpowiednie kawałki.Wkładamy do papryki. Na wierzch wkładamy plaster cebuli
Maminek kulinarnyminut w 170 st. Bagietki posypujemy starty serem, wstawiamy do piekarnika do rozpuszczenia sera. Pomidory i ogórki kroimy w krążki, cebulę w piórka, paprykę w kostkę.Piersi z kurczaka kroimy w paseczki, oprószamy sola i pieprzem, obsmażamy na oleju. Pieczarki kroimy w plastry, obsmażamy. Na każdą bagietkę układamy pieczarki, posypujemy kapustę pekińską,układamy pomidory, ogórki, cebulę,paprykę, wykładamy
Z Majeczką w kuchniplastrów ulubionego żółtego sera pieprz Opcjonalnie sól Przygotowanie: Jajka gotujemy na twar do. Szczypiorek drobno siekamy razem z ogórkami. Szynkę oraz ser rwiemy na mniejsze kawałki. Jajka po ugotowaniu kroimy w plastry. Wszystkie skła dniki ukła damy warstwowo i posypujemy świeżo zmielonym pieprzem. Po dajemy z majonezem lub jogurtem naturalnym. Smacznego
ChilliJemydobrej jakości wędzonej kiełbasy, niezbyt tłustej 1 cebula 4 ząbki czosnku 1 duża marchew 3 łodygi selera naciowego 4 kiszone ogórki 2 małe papryki w różnych kolorach pół woreczka mrożonej fasolki szparagowej, najlepiej w dwóch kolorach 2 puszki krojonych pomidorów 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżki wędzonej papryki w proszku 2 łyżki zwykłej czerwonej papryki w proszku olej(...)grubszą kostkę. Wrzucić do wywaru. Następnie dodać mrożoną fasolkę, obraną i pokrojoną w kostkę marchew, selera w paseczki oraz . Kiedy warzywa zmiękną, dodać krojone pomidory, koncentrat, kminek i papryki. Dodać pokrojone w plastry ogórki. Na oleju zeszklić posiekaną w kostkę cebulę, dodając do niej na końcu posiekany drobno czosnek. Przełożyć do zupy razem z posiekaną natką
Czerwień i błękitSKŁADNIKI: 8 plastrów schabu 2 ogórki konserwowe (pokrojone w ćwiartki) 1 cebula (pokrojona w ósemki) kiełbasa firmy HAŃDEREK "Ze Wsi Buczkowice " (krojona w ćwiartki) sól pieprz musztarda 2 łyżki masła WYKONANIE: 1. Schab rozbić tłuczkiem. 2. Posypać solą i pieprzem. 3. Na każdym plastrze schabu rozsmarować około pół łyżeczki musztardy 4. Ułożyć cebulę, ogórka oraz kiełbasę firmy Hańderek
Dziś Ja gotujeSKŁADNIKI: 8 plastrów schabu 2 ogórki konserwowe (pokrojone w ćwiartki) 1 cebula (pokrojona w ósemki) kiełbasa firmy HAŃDEREK "Ze Wsi Buczkowice " (krojona w ćwiartki) sól pieprz musztarda 2 łyżki masła WYKONANIE: 1. Schab rozbić tłuczkiem. 2. Posypać solą i pieprzem. 3. Na każdym plastrze schabu rozsmarować około pół łyżeczki musztardy 4. Ułożyć cebulę, ogórka oraz kiełbasę firmy Hańderek
Dziś Ja gotujeinnym towarzystwie. Ale jak na wiosnę przystało lekkim i smacznym. 3 wraps original 3 łyżki serka ( u mnie Bieluch) długi ogórek 3 plastry mozzarelli czerwona cebula sól i pieprz do smaku Najpierw szykujemy sobie składniki. Cebulę kroimy w piórka, mozzarellę w paski, a ogórka dokładnie myjemy i za pomocą obieraczki do warzyw kroimy w nitki, tzw makaron. Jeśli
Dieta moja pasjapikli, zjadamy na bieżąco, robię je wtedy kiedy jest potrzeba. Jeśli chcecie zakonserwować więcej na zimę – łatwo tutaj odpowiednio zwiększyć proporcje. Umyte warzywa kroimy – większe, takie jak ogórki, cebula, cukinia czy patisony – w cienkie plastry, półplasterki lub paski. Mniejsze i drobniejsze jak ostra papryka – w cieniutkie paseczki, fasolkę – w krótkie słupki. Warzywa przekładamy do miski i dodajemy do nich
Karo in the Kitchenjeśli w przyprawie nie było soli – czasami jest ) , smażymy na oleju na złoty kolor . Odstawiamy do wystygnięcia . Kapustę pekińską drobniutko szatkujemy , cebulę kroimy jak najcieniej się da . Paprykę , w dowolne kawałki , ogórki w plastry . Kukurydzę odsączamy z zalewy i pozostawiamy na sitku do obcieknięcia . Wszystkie składniki dzielimy na połowę . Następnie w dużej misce , najlepiej przejrzystej ( wtedy ładnie wygląda
Ogrodnik w podróżyłyżeczki, sol i pieprz do smaku, olej do smażenia, bułka tarta do obtoczenia, Dodatkowo: bułki do burgerów (duze), sałata 6 liści, pomidor 1 szt, papryka żółta 1/4 szt ogórki konserwowe 3 szt, cebula czerwona pół szt, musztarda 3 łyżki, ketchup 3 łyżki, Sposób przygoto wania: Kasze jaglan ą gotujemy według przepisu podanego na opakowaniu. Następnie odcedzamy. Cebule obieramy(...)przekrawamy na pół i podpiekamy w piekarniku lub na grilu. Następnie bułki smarujemy musztard ą i ketchupem, na to nakładamy burgera, po dwa plastry pomidora, ogórka konserwowego, pasek żółtej papryki i sałatę. Cebulkę kroimy w piórka i również dodajemy do środka bułki. Przykrywamy drug ą polow ą i gotowe. Doskonale smakują z dodatkiem frytek 😊 Smacznego
kulinarne odsłony patioliwa z oliwek zioła prowansalskie sól pieprz Sposób wykonania: Sałatę rzymską dokładnie myjemy, rękoma rozrywamy na mniejsze kawałki. Przekładamy do miski. Dodajemy garść rukoli. Ogórek myjemy, obieramy ze skórki i kroimy w drobną kosteczkę. Plastry łososia kroimy w paski. Grejpfruta obieramy ze skórki, dzielimy na części, ściągamy biała błonę z każdego kawałka i dodajemy do sałaty. Do miseczki wlewamy
Kuchnia Pani Wiosnyzdrowy orzeźwiający napój,który doskonale gasi pragnienie. Składniki: ogórek cytryna limonka jabłko bazylia woda lód w kostkach Sposób przygotowania: Ogórka myjemy,obieramy i kroimy w cienkie plasterki. Do dzbanka wrzucamy ogórka,pokrojone w plastry: cytrynę,limonkę i jabłko oraz listki świeżej bazylii. Całość zalewamy schłodzoną wodą.Dodajmy kostki lodu. Jeśli chcemy,aby nasz napój był gazowany,użyjmy do tego
Wielki apetytCebulę kroimy w piórka, ogórki w paseczki. Ryż gotujemy w delikatnie osolonej wodzie do miękkości. Karkówkę kroimy w 1 cm plastry. Rozbijamy i przyprawiamy przyprawą do karkówki, solą i pieprzem. Na każdym plastrze układamy po łyżce ryżu, piórka cebuli i kawałek ogórka kiszonego. Zwijamy ciasno w rulon, spinamy wykałaczkami. Mięso obtaczamy w macę, obsmażamy na rozgrzanej patelni. W garnku
VioletoweKucharzenietakie własne zerwane w dniu zaprawy , to kroimy po umyciu w cienkie , ale nie przeźroczyste plastry i wkładamy do miski . Jeśli mamy kupne , to moczymy je przed krojeniem przez godzinę w zimnej wodzie , żeby odzyskały jędrność i dopiero wtedy kroimy . 2 l wody mieszamy z dwiema łyżkami soli i zalewamy tym pokrojone ogórki , zostawiając na 3 godziny
Ogrodnik w podróżySłodko. Wytrawnie. przepis na dwie porcje 200 gram wątróbki drobiowej 1 owoc kaki 2 mini marchewki 1 mini kukurydza 2 plastry oberżyny kawałek świeżego ogórka kilka sztuk solirodu szalotka szczypiorek kawałek pora rzodkiewka sól i pieprz do smaku oliwa do smażenia Wątróbkę czyścimy i smażymy na oliwie około 7-10 minut obracając ją podczas obróbki cieplnej , następnie siekamy(...)rozwarstwiamy ją na pojedyncze warstwy delikatnie by powstały tuby . Połowę solirodu blendujemy na mus. Dwie łyżki owocu kaki blendujemy również na mus . Ogórka kroimy w paseczki wzdłuż obieraczką do jarzyn , oraz rzodkiewke kroimy w plastry obieraczką . Do foremki w kształcie koła nakładamy owoc kaki delikatnie dociskając formując łyżką na to kładziemy w taki sam sposób wystygniętą
na gazie