ogórki krojone w plastry - 1131 przepisów (strona:18/76)

Zrazy 224

liść laurowy, kilka ziarenek ziela angielskiego Karkówkę rozbijamy tłuczkiem na cienkie płaty. Oprószamy je z obu stron świeżo mielonym pieprzem oraz świeżo mieloną solą. Ogórki tniemy na ćwiartki. Cebule obieramy i kroimy na plastry. Chleb kroimy w paski, podobnie robimy z boczkiem. Na każdym płacie karkówki przy jednym (węższym końcu) układamy po kawałku chleba, boczku, 2 kawałkach ogórka

Kolizje Smaków
Nadziane ogórki – szybka przekąska na imprezę 204

posiekanego koperku szczypta pieprzu orzechy włoskie Ogórka obieramy ze skórki i kroimy w grube plastry (2 cm). Małą łyżeczką wykrawamy środek tak by powstał taki kieliszeczek. Do miski wrzucamy tuńczyka (odsączonego), dodajemy majonez, posiekany koperek, pieprz. Mieszam. Do kieliszeczków nakładam po 1 łyżeczce masy tuńczykowej. Na wierzch orzech włoski. Smacznego.   Artykuł Nadziane ogórki – szybka przekąska na imprezę

MojaQchnia.pl
ROLADKI Z TORTILLI NA SAŁATCE 239

kukurydzy 1 ogórek wąż 2 pomidory 1 czerwona cebula sól,pieprz jogurt grecki 2 łyzki Wykonanie: Na placki tortilli wykładamy sałatę, układamy podłużne plastry ogórka, na to polędwicę. Ciasno zwijamy, wpinamy wykałaczkami co kilka cm, kroimy na grube plastry. Składniki sałatki drobno kroimy, mieszamy z kukurydzą, dodajemy jogurt, doprawiamy do smaku. Na talerzu wykładamy sałatkę, na niej układamy szaszłyczki

Z Majeczką w kuchni
Sałatka z żółtego sera i rzodkiewek 152

łyżka jogurtu greckiego 1 łyżka ostrej musztardy sól, pieprz Sposób wykonania: Jajka gotujemy na twardo. Ser żółty oraz obrane jabłko ścieramy na dużych oczkach tarki. Obranego ogórka kroimy w kostkę a rzodkiewkę w plastry. Wystudzone jajka kroimy w kostkę. Koperek szatkujemy na drobno. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą.  Majonez, jogurt i musztardę mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy

Qchnia po prostu
Sałatka jajeczna z ogórkiem zielonym i czosnkowym jogurtem 206

smaku Przygotowanie: Liście sałaty myjemy i osuszamy. Rozrywamy na mniejsze kawałki. Układamy na talerzu. Jajka obieramy ze skorupek. Dzielimy na ćwiartki. Układamy na sałacie lodowej. Ogórka przekrawamy wzdłuż i kroimy na cienkie plastry. Rozkładamy na sałacie z jajkiem. Cebulę obieramy i kroimy w cienkie plastry, układamy na pozostałych składnikach. Jogurt przelewamy do miseczki. Czosnek obieramy i drobno kroimy. Mieszamy

Moja smaczna kuchnia
Roladki z zielonego ogórka 657

zdjęciu.  2. Ręcznikiem papierowym osuszamy jeszcze każdy podłużny plaster ogórka.  3. Rzodkiewki myjemy i drobno kroimy, dodajemy do serka śmietankowego, całość mieszamy doprawiając solą i pieprzem.  4. Na każdy osuszony plasterek ogórka smarujemy serek zostawiając na końcu trochę miejsca. 5. Ogórki zwijamy w roladkę

Mój pomysł na
Koreczki z tortilli i łososia 632

tortille 3 łyżki serka śmietankowego z ogórkiem 3 ogórki korniszony 150 g łososia wędzonego 1/2 sałaty strzępiastej kawałek papryki pomarańczowej 10 oliwek czarnych 1/2 papryczki chili Tortille smaruję serkiem całe. Układam umyte i wysuszone liście sałaty, na nią kawałki łososia, i pokrojony w plastry ogórek korniszon. Zwijam w rulon ciasno. Kroję na 4 kawałki. Każdą spinam wykałaczką, na którą

wesoła kuchnia
Mini Fishburger 191

pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Przygotowujemy sos: drobno siekamy ogórki, grzyby, cebulę i szczypiorek. Dodajemy majonez, świeżo mielony pieprz i dokładnie mieszamy. Przekrojone na pół bułki układamy na blaszce i podpiekamy przez 2 minuty w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C.  Pomidorki koktajlowe, ogórek kiszony i czerwoną cebulę kroimy w plastry. Składamy nasze fishburgery w kolejności: bułka-sos-kotlet

Smakowity Blog Kulinarny
Naturalny zakwas na barszcz czerwony 169

ząbków czosnku 1 łyżka cukru kilka ziaren ziela angielskiego 3-4 liście laurowe kromka chleba razowego lub 1,2 szklanki soku z kiszonych ogórków Sposób przygotowania: Obrane buraki kroimy w plastry ,przekładamy do dużego słoja.Dodajemy pokrojone w plastry ząbki czosnku,pokruszony chleb,przyprawy.Wlewamy letnią wodę z cukrem.Tak przygotowany zakwas przykrywamy gazą ,zakładamy gumkę i odstawiamy w ciemne miejsce

Bajeczna Kuchnia
Miodowe ogórki na zimę 154

ziela angielskiego na słoik (gotujemy w zalewie) Ciekawe uzupełnienie znajdziecie tutaj Przygotowanie:  Ogórki myjemy i odcinamy "dupki" pozostałą część kroimy w dość duże plastry. Marchewkę myjemy, obieramy i tniemy w plastry. Do słoika wkładamy koper i ogórki, przekładamy nie wielką ilością marchewki.  Do garnka wrzucamy wszystkie składniki zalewy i gotujemy doprowadzając do wrzenia. Gorącą zalewą zalewamy

Niezły Młynek
Ogórki w zalewie octowej z curry 171

cebule -2 łyżki soli -3 szklanki wody -szklanka octu 10% -2 szklanki cukru -łyżeczka curry -łyżeczka słodkiej papryki -1/2 łyżeczki mielonego pieprzu Ogórki myjemy i kroimy w dowolne części. Cebule kroimy w plastry. Pokrojone zasypujemy dwiema łyżkami soli. Mieszamy i odstawiamy na godzinę. Przygotowujemy zalewę: zagotowujemy wodę  z cukrem, octem, curry, słodką papryką i pieprzem. Ogórki

Maminek kulinarny
Grecka sałatka z serem feta 207

opakowanie sera feta sos grecki do sałatek (można zastąpić ziołami prowansalskimi i oliwą) można dołożyć też fioletową cebulę pokrojoną w pióra, oraz oliwki Sposób Ogórki obieramy ze skóry, kroimy w pół plastry, pomidory kroimy na ćwiartki.. Sałatę lodową myjemy, następnie rwiemy na kawałki. Wszystko wrzucamy do miski, na sam koniec dodajemy ser feta pokrojony w kostkę oraz

Kuchenne aromaty
Quinoa otoczona warzywami z parowaru 158

Przedwczoraj w kuleczkach był amarantus w postaci poppingu. Wspominałem przy tej okazji, że drugim obok amarantusa, głównym pożywieniem Inków była quinoa - komosa ryżowa. Tak samo

Parowar Faceta
Sałatka z sezamowym kurczakiem, ziemniaczkami, serem camembert i malinowym octem balsamicznym 200

schabowe), delikatnie rozbijamy tłuczkiem, wycinamy serduszka, przyprawiamy solą i pieprzem, panierujemy w jajku i sezamie. Smażymy na rozgrzanej patelni. Pomidora kroimy w kosteczkę, ogórka w plasterki, cebulę w kółka. Ziemniaki obieramy, kroimy w plastry, foremką do ciastek wycinamy serduszka, smażymy jak frytki (na głębokim oleju). Na talerzu układamy mix sałat, kurczaka, ziemniaczki, pomidora, ogórka, plastry cebuli. Na wierzchu układamy kawałki

VioletoweKucharzenie
Tatar z łososia 192

środowisku polskim na Alasce… i nie tylko.     Składniki: - filet z surowego łososia bez skóry ok. 700g - 1 cebula różowa lub czerwona - ½ cebuli białej - 3 świeżo ukiszone ogórki - mała garść kaparów - 2 łyżki oliwy cytrynowej (domowa) - różowa sól himalajska - pieprz grubo mielony - sok z cytryny - cytryna do przybrania     Łososia kupujemy odpowiednio wcześniej, (u mnie nawet tydzień(...)przed przygotowywaniem tatara, łososia przekładamy do lodówki, by ryba rozmroziła się, ale tylko na tyle, aby można ja było łatwo pokroić. Kroimy na plastry, następnie w kostkę (nie za drobną i nie za grubą). Obie cebule oraz ogórki kroimy w drobną kostkę, kapary – dzielimy na połówki. Wszystkie składniki przekładamy do miski. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, skrapiamy oliwą cytrynową

mojewypiekiinietylko

Proponowane wyszukiwania