Zrazy wieprzowe (z szynki) w sosie kurkowym

Zrazy wieprzowe (z szynki) w sosie kurkowym

Zrazy wieprzowe (z szynki) w sosie kurkowym

Przepis na : obiad

Moje pierwsze zrazy:). Zrezygnowałam z pomysłu zawijania ich nitką, jedynie spięłam wykałaczkami. Sprawdziło się, nie rozpadły się podczas gotowania i zaoszczędziłam sporo czasu. Sos kurkowo-warzywny pasuje do nich doskonale. Zrazy: 1 kg szynki wieprzowej  200g wędzonego boczku 4 ogórki kiszone 1 duża cebula musztarda sól, pieprz, papryka słodka  Sos: 300g kurek (mogą być mrożone) 2 marchewki 1 pietruszka 2 cebule 2 ząbki czosnku 1 pęczek natki pietruszki 2 łyżki mąki sól, pieprz, papryka słodka, p... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szefowa kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.