domowych imprezach. składniki na 5 porcji 250 g selera konserwowego 5 plastrów ananasa z puszki 1 czerwona papryka 1 duży ogórek 20 dag startego żółtego sera 30 dag wędliny drobiowej 200 g majonezu czarny pieprz sól przepis Wędlinę drobiową, czerwoną paprykę oraz obranego ze skórki ogórka kroimy w kostkę a ananasa na mniejsze kawałki. Do miski przekładamy pokrojone składniki sałatki
Smakowite Daniacebulki szalotki 1 ząbek czosnku Sól himalajska Sos sojowy Olej ryżowy Przygotowanie: 1/ Udka kroimy w kostkę lub cienkie plastry i przekładamy do miski - przyprawiamy solą, pieprzem syczuańskim, kolendrą i imbirem. 2/ Kroimy kapustę pekińską w kostkę, ogórka w półksiężyce, cebulkę w piórka a czosnek bardzo drobno szatkujemy - Wszystko razem umieszczamy w drugiej misce. 3/ Rozgrzewamy olej na woku
Kuchnia PROzdrowotnaziołowy hyzop cukier oliwa musztarda masło ok 2 łyżki Karkówkę kroimy na plastry, posypujemy solą, pieprzem hyzopem i pieprzem ziołowym. Skrapiamy oliwą i odstawiamy na 2-3 godziny. Dynię hokkaido kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy czosnek i pokrojoną dynie, sól, pieprz do smaku. smażymy mieszając. Ogórki kiszone lub małosolne kroimy w plasterki dodajemy cebulę drobno pokrojoną
Gotowanie jest łatweosuszamy na ścierkach. Marchewkę i cebulę kroimy w plastry. Każdy korzeń chrzanu dzielimy na 5 części. Do wyparzonych słoiczków wrzucamy na spód kilka plastrów marchwi, cebuli oraz jeden zwinięty pęd kopru i kawałek chrzanu. Dodatkowo dajemy liścia laurowego, kilka ziarenek ziela angielskiego i ok 1 płaską łyżeczkę gorczycy. Ogórki układamy najpierw pionowo, a następnie poziomo
Kuchnia w czekoladziedekoracji) Przepis na schab nadziewany tuńczykiem z sosem tatarskim Tuńczyka blendujemy z majonezem i pieprzem. Na durszlaku lub przez gazę dokładnie odciskamy ogórki i kapary. Mieszamy je z tuńczykiem, cebulą i natką. Schab kroimy w plastry grubości centymetra. Każdy plaster nacinamy, żeby utworzyć kieszonkę. W środek wkładamy łyżkę sosu tuńczykowego. Plastry nadziewane tuńczykiem układamy na półmisku. Dekorujemy natką
Ugotowane pozamiatanesłoik po 2 łyżki oleju Wykonanie: *Marchew obieramy. Ogórki pozostawiamy ze skórką. Bardzo ostrym nożem z łatwością pokroimy marchew i ogórki na bardzo cienkie plastry. Ja użyłam super ostrego noża Victoriniox. #MyVictorinox * Cebule kroimy w piórka. *Pokrojone warzywa zasypujemy cukrem i solą. Odstawiamy na godzinę. * Po tym czasie dodajemy resztę przypraw, ocet, mieszamy , zostawiamy
Z Majeczką w kuchnisię roztopi. Dodatki myjemy, mango obieramy ze skóry ( pomidora i ogórka również możemy obrać) i wszystkie kroimy w plasterki, no oprócz sałaty 😉 Następnie wyciągamy z piekarnika i dodajemy ulubione dodatki - u mnie to: listek sałaty, plaster mango, plaster pomidora, 2-3 plasterki ogórka świeżego oraz ketchup i majonez. Całość możemy przekłuć patyczkiem do szaszłyków, wtedy nie rozpadnie się podczas jedzenia
Kuchnia MagdaLenypapryka słodka i ostra, zioła prowansalskie i curry oliwa z oliwek do przesmażenia kurczaka Wykonanie: Pierś myjemy, kroimy na średnią kostkę. Resztę kroimy tak: cebulę i suszone pomidory w drobną kosteczkę, pomidorki i ogórek w plastry, fetę kruszymy na mniejsze kawałki. Na rozgrzanej oliwie - dajcie jej więcej, bo prosto z patelni razem z kurczakiem będzie stanowiła
Zasmakuj Kuchnipożywna sałatka, którą szybko się robi SKŁADNIKI 1 słoik pieczarek marynowanych 1 woreczek ugotowanego ryżu długoziarnistego, 20 dag szynki z plastrach, ½ puszki kukurydzy, 4 jajka, 2 ogórki kiszone, majonez, sól, pieprz, szczypiorek WYKONANIE Szynkę kroimy w małe paseczki. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, kroimy w kostkę. Pieczarki kroimy na małe kawałki (kilka odkładamy do dekoracji). Ogórki kroimy
słodki bratekpieprz i świeżą bazylię. Odstawiamy na pół godziny. Sałatę dokładnie myjemy, kroimy i przenosimy do miski. Dodajemy do niej pokrojone pomidory i ogórek. Dokładnie mieszamy z wcześniej przygotowanym dressingiem. Pierś z kurczaka kroimy w grube plastry, przyprawiamy tymiankiem, czubrycą, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, dodajemy chilli, solimy i pieprzymy świeżo zmielonym pieprzem. Następnie smażymy na oliwie z oliwek i kroimy
Kuchnia Pani Wiosnykostkę i smażymy.Można posypać przyprawą do grosa lub kurczaka. • Usmażonego kurczaka wrzucamy na patelnię ze szpinakiem. • Paprykę i ogórki kroimy w kosteczkę i dodajemy do farszu Oliwki w plasterki • Ser kroimy w plastry. • Na koniec do farszu dodajemy pietruszkę według gustu. • Naleśniki smarujemy ketchupem i majonezem na środek kładziemy farsz
Gotowanie Patkisię nada. Składniki (na jedną solidną porcję): 2 łyżki kaszy jaglanej 2 paski żołtej papryki 2 paski czerwonej papryki 1/2 ogórka małosolnego 1 plaster żółtego sera 1 łyżka siekanego szczypioru 1/4 pomidora 2 łyżki ogórka zielonego krojonego w kostkę 3-4 liście sparzonego świeżego szpinaku 1 łyżka jogurtu greckiego 1/2 łyżeczki majonezu szczypta pieprzu cytrynowego szczypta kurkumy Przygotowanie: Kaszę
Kuchnia po mojemuoraz wymoczone w mleku lub wodzie i odsączone płaty śledziowe kroimy w kostkę. Do miski wrzucamy kolejno wszystkie składniki sałatki: pokrojone śledzie, ogórki kiszone, cebulę, marynowane pieczarki oraz jabłka. Ugotowane na twardo jajka kroimy w plastry a następnie przeciskamy przez sitko do krojenia sałatki, dodajemy majonez i całość dokładnie mieszamy. Sałatkę doprawiamy czarnym pieprzem
Smakowite Dania200g wędzonego łososia arkusze nori świeży ogórek rukola papryka czerwona marchew serek kremowy pasta wasabi sos sojowy imbir marynowany Paprykę pozbawiamy gniazda nasiennego, ogórka i marchewkę obieramy i kroimy wszystko w paseczki. Łososia w bardzo cienkie plastry, następnie w paski. Ryż należy dokładnie wypłukać, następnie ostawiamy na sitku. Czekamy aby odciekł, następnie przekładamy go do garnka do gotowania
Malinowe Pocałunkisuszonymi owocami.Składniki : 4 plastry schabu3 ziemniaki 2 ogórki konserwowe 4 łyżeczki morwy białej suszonej 4 łyżeczki goldenberry miechunki suszonej 4 łyżeczki żurawiny suszonej Przyprawy : papryka ostra czosnek granulowany bazylianatka pietruszki przyprawa do ziemniaków Plastry schabu myjemy, odsączamy nadmiar wody i rozbijamy tłuczkiem. Przyprawiamy z obu stron papryką(...)łyżeczce każdego suszonego owocu, zawijamy w roladkę i spinamy wykałaczkami.Ziemniaki myjemy, obieramy i kroimy w plastry. Przyprawiamy przyprawą do ziemniaków i natką pietruszki.Układamy mięso i ziemniaki w parowarze, na tackach z folii aluminiowej i włączamy parowar na 25 minut.W czasie parowania obieramy ogórki i kroimy w drobną kostkę.Po 25 minutach, nakładamy wszystko na talerz :)Czekam
Parowar Faceta