papryki -1 kg białej kapusty -1 kg fasolki szparagowej -duży kalafior -6 szt. dużej marchwi -3-4 duże cebule Cebulę kroimy w grube pióra. Marchewkę w plasterki. Kapustę i paprykę w grubą kostkę. Ogórki w grube plastry. Sparzonego przez ok. 3 minuty kalafiora dzielimy na różyczki. Sparzoną przez ok. 5 minut fasolkę szparagową dzielimy na mniejsze kawałki. Wszystkie warzywa
Maminek kulinarnySkładniki: 5 dużych plastrów szynki 5 dużych plastrów sera żółtego serek do smarowania o smaku ziołowym papryka czerwona ogórek zielony Sposób wykonania: Plastry szynki rozkładamy, smarujemy serkiem i kładziemy na nie ser żółty. Paprykę i obranego ogórka kroimy w słupki, układamy na brzegu sera. Zwijamy, kroimy na 3 części i wbijamy wykałaczkę
Cukiernia Pychotkikiszone 2-3 ziemniaki 3 jajka 1 czerwona cebula sos: 2 łyżeczki majonezu 1 łyżeczka musztardy sok z 1 grubszego plastra cytryny sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Śledzie,ogórki, jabłko oraz jajka ugotowane na twardo kroimy w kostkę. Ogórki odciskamy z nadmiaru soków. Cebule siekamy dość drobno. Ziemniaki gotujemy uważając aby nie były za bardzo rozgotowane
Bon appetit mon amiełyżek majonezu 2 łyżki ketchupu Sól, pieprz Papryka chili Sposób przygotowania: Kabanosy kroimy w cienkie plasterki, ser i ogórki konserwowe kroimy w kostkę, oczyszczoną i umytą paprykę kroimy w cienkie paski, pora kroimy w pół plastry. Fasolę białą i kukurydzę odsączamy z zalewy. Wszystkie składniki przekładamy do miski, dodajemy majonez, ketchup, mieszamy. Sałatkę doprawiamy do smaku solą, pieprzem
Bajeczna Kuchniaprzygotowania tych kanapek potrzebujemy 2 kromki chleba np. żytniego w kształcie trójkąta. Wystarczy kromki posmarować cienko masłem, obłożyć kawałkiem sałaty, plasterkiem pomidora. Ogórek małosolny kroimy w cienkie paski, które zwijamy w spiralki, układamy po jednej na kanapce. Plaster sera kroimy w paski i je również zwijamy w spiralki, na 1 kanapkę wystarczą dwie spiralki z sera. Do tego połówki czarnych
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięosolonym wrzątkiem według przepisu na opakowaniu, po czym odcedzamy, studzimy i wrzucamy do dużej miski. Wędzonego kurczaka i ogórki konserwowe kroimy w kostkę i dodajemy do tortellini. Czerwoną cebulę drobno siekamy i łączymy z pozostałymi składnikami sałatki. Odsączone z soku plastry ananasa kroimy w niewielką kostkę, w małą kostkę kroimy również odsączoną z zalewy czerwoną paprykę, pokrojone składniki łączymy
Smakowite Daniazstąpić go naszymi bułkami na parze lub samemu zrobić knedliczki ) 0,5 kg gulaszu wołowego 1 duża cebula lub 2 mniejsze 1 ostra zielona papryczka 0,5 czerwonej papryki ogórek korniszony sól, 3 ząbki czosnku, sos pieczeniowy ciemny Umyć i osuszyć wołowinę. Obsmażyć na suchej patelni z każdej strony każdy kawałek. Na osobnej patelni na oleju zeszklić cebulkę. Dodać wraz(...)doprawić solą i dodać rozrobiony sos pieczeniowy. Dusić jeszcze 10 minut. W tym czasie ugotować na parze knedlika. Przygotowany knedlik kroimy na plastry około 1,5 centymetrowi. Knedliczki podajemy z gulaszem wołowym przyozdobionymi krążkami cebuli i na przykład ogórkiem korniszony. Chutné
MarciochaKucharzyszklanki octu-4 szklanki cukru-6 szklanek wody-szczypta ziaren gorczycyZagotowujemy i studzimy.Seler kroimy w cienkie plastry.Paprykę w paski.Cebulę w piórka. Do słoików wrzucamy szczyptę gorczycy, po dwa plastry selera i po kilka pasków paprykii cebuli. W słoikach układamy ogórki wyjęte z solanki, uzupełniamy paprykę, selerem i cebuląa następnie zalewamy do pełna zalewą
Maminek kulinarnykoncentratu pomidorowego 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki oleju 1/2 szklanki octu 10% Wykonanie: Ogórki obieramy, kroimy wzdłuż na łódki i pozbywamy się nasion. Kroimy na mniejsze kawałki. Całość solimy i odstawiamy na około 3 godziny. Do słoików wkładamy na dnie cebulę pokrojoną w plastry i dajemy szczyptę gorczycy. Słoiki wypełniamy odsączonymi z wody ogórkami. Wszystkie składniki podane
W Moim Magicznym Domususzony grzybek (opcjonalnie) 2 łyżeczki musztardy sarepskiej sól, pieprz do smaku 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej Do podania: kluski śląskie lub kopytka ogórek kiszony lub buraczki zasmażane CZAS PRZYGOTOWANIA: 80 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. Mięso kroimy na równe plastry. Układamy na desce do krojenia, przykrywamy foliowym woreczkiem i cienko rozbijamy przy pomocy tłuczka do mięsa. 2. W garnku(...)wrzenia. Cienkim strumieniem wlewamy wodę z mąką, cały czas mieszając. Gotujemy ostatnią minutę, w razie potrzeby doprawiamy jeszcze do smaku solą. Podajemy z kopytkami lub kluskami śląskimi i ogórkiem kiszonym lub buraczkami. Smacznego
My Culinary Artłyżka mąki pszennej 2 łyżki oleju rzepakowego Mięso kroimy w plastry grubości 1.5 cm do 2 cm. Następnie solimy i pieprzymy. Z każdej strony mięso traktujemy siekaczem, dokładnie miejsce po miejscu. Każdy plaster smarujemy cienko ajvarem nakładamy plaster sera, pokrojony w słupki ogórek i cebulkę pokrojoną w pióra. Zawijamy w roladę starając się, aby nic nie wychodziło
MamaOskarkakurczaka kroję w długie paski solę, pieprzę odstawiam na 10 minut. Cukinię kroję w długie cienkie plastry. i wrzucam do wrzątku na dwie minuty żeby cukinia była bardziej elastyczna. Na każdym plastrze cukinii układam po 6 fasolek zwijam. Następnie owijam plastrem boczku, na który nawijam po plastrze piersi z kurczaka. Spinam wykałaczką żeby wszystko lepiej się trzymało. Posypuje papryką(...)wędzoną. Smaruję pędzlem oliwą. Fasolki grilluję obracając z każdej strony razem z pomidorkami. Sos: Ogórek ze skórą ścieram na tarce jarzynowej, sole, pieprzę odlewam wodę którą ogórek puścił. Do miseczki przekładam jogurt, dodaję czosnek sprasowany, ogórka, doprawiam solą, pieprzem, dodaję koperek pokrojony
wesoła kuchniadaję kolorowy) Obrane ziemniaki pokroić na kawałki, ja kroję wzdłuż na pół i następnie w półkrążki (mam małe ziemniaki). Jajka ugotowane na twardo obrać i pokroić również w nieduże kawałki (ja kroję na ćwiartki i następnie każdą ćwiartkę w plastry. Cebulę pokroić w kostkę, dodać pokrojony szczypior oraz pokrojone w plastry ogórki. Całość wymieszać. Sos: Do miski odważyć jogurt
Smaczne Zdrowewody z solą, z dodatkiem koperku, chrzanu i czosnku. Ogórki małosolne w plastrach. Składniki: ogórki, gorąca woda, sól, chrzan, czosnek, koperek, Przygotowanie: Zawsze przygotowując zalewę do ogórków małosolnych stosujemy zasadę: 1 łyżka soli na 1 litr przegotowanej, gorącej wody. Ogórki myjemy, kroimy w plasterki. Czosnek obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Korzeń chrzanu obieramy i kroimy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniępokrojenie. Najłatwiej zrobić rolady z podłużnego kawałka szynki ponieważ najłatwiej go pokroić. Mięso myjemy i kroimy w plastry grubości 1 cm. Rozbijamy je z obu stron starając się nadać im kształt prostokąta. Na nadzienie kroimy cebulę w drobną kostkę, słoninę w słupki a ogórki wzdłuż na pół na następnie również wzdłuż na 3-4 kawałki. Zawijanie. Kładziemy rozbite mięso
Kulinarna Patilogia