Wegetariańska pizza z chrupiącym brzegiem

Wegetariańska pizza z chrupiącym brzegiem

Wegetariańska pizza z chrupiącym brzegiem

Jest wiele osób, które w pizzy lubią chrupiący brzeg, ja do nich należę. Postanowiłam zrobić pizzę z dużym, solidnym, chrupiącym brzegiem. Do pizzy nie dodałam żadnych wędlin, ani mięsa i wyszła równie pyszna. Zapraszam!!! SKŁADNIKI: Ciasto:  3,5 szklanki mąki,  40g świeżych drożdży,  350 ml letniej wody niegazowanej,  4 łyżki oleju,  1,5 łyżeczki cukru,  1/2 łyżeczki soli,  Sos:  1/2 puszki pomidorów,  1/2 cebuli,  oliwa,  bazylia,  oregano,  sól, &nb... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Tradycyjna kuchnia Kasi

Warto przeczytać

Wszystko co powinieneś wiedzieć o idealnym cieście do pizzy

Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.

Czytaj dalej...

Autor

Kasia J.Kasia J.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, pizza , pizza przepis, ogórki, pomidor, papryka, pieczarki, sosy, ser żółty, pomidor i ogórek, ciasto na niedziele, ogórki konserwowe, warzywa, mięso, przekąski, pieczarki w sosie, pyszne ciasto, pieczarki w cieście, ciasto na pizze, sos do pizzy, pyszne sosy, mięso duszone, mięsa pieczone

Inne przepisy z Tradycyjna kuchnia Kasi

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.