Jajka faszerowane wędzonym łososiem

Jajka faszerowane wędzonym łososiem

Jajka faszerowane wędzonym łososiem

Przepis na : śniadanie

Już za kilka dni Wielkanoc. Na naszych świątecznych stołach po dczas śnia d ania, główną rolę o degrają jajka. Przyrzą d zamy je na wiele sposobów, a moim ulubionym jest połączenie smaku wę dzonego łososia posypanego szczypiorkiem. Skła dniki: 5 ugotowanych na twar do jajek 100g wę dzonego łososia pęczek szczypiorku łyżka jogurtu naturalnego pieprz do po dania: 2 garści rukolo 2 rzo dkiewki 1/3 zielonego ogórka    Przygotowanie: Ugotowane jajka kroimy na pół . Usuwamy żółtka i wrzucamy je do miseczki. W... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu ChilliJemy

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.