udek z kurczaka 1 łyżka suszonego majeranku 1 łyżka czerwonej papryki ostrej i słodkiej 1 łyżeczka czosnku suszonego Sól pieprz do smaku Dodatkowo 6 pieczarek 1 cebula 3 ogórki kiszone 15 dag sera żółtego Olej rzepakowy do smażenia Sól pieprz do smaku 3 łyżki ketchupu 1 łyżka majonezu Ulubiony sos PRZYGOTOWANIE: Z podanych składników przygotowujemy naleśniki. Odstawiamy(...)następnie dodajemy przyprawy.Zamykamy i pieczemy w 180 stopniach przez ok 70 minut. Następnie obieram z kości i skóry drobno kroimy. Pieczarki myjemy i kroimy w pół plastry. Cebulę obieramy i kroję w piórka. Ogórki kiszone kroimy w plastry. Do garnka o grubym dnie dodaję łyżkę oleju rzepakowego a następnie pieczarki. Doprawiamy solą i pieprzem a następnie
Gotowanie Patkijajko1 pomidor1/3 średniego ogórka1 łyżeczka oleju ryżowego1 plaster szynki drobiowejSól, pieprzRozgrzewamy łyżeczkę oleju ryżowego na patelni, wrzucamy jajko i smażymy według upodobań (doprawiamy solą i pieprzem). Pomidora i ogórka kroimy w plastry i również doprawiamy.O! Bułka już gotowa! :) Chwilę odczekujemy aż ostygnie (czas ten przeznaczyłam na zaparzenie kawki), a następnie kroimy na pół naszą bułkę i wsadzamy do środka jajko
Emcia Pichciszklanki jogurtu sól, pieprz szczypta curry Sposób przygotowania Sos Składniki sosu wymieszać Sałatka pora myjemy i tniemy w talarki jabłko obieramy ze skórki i ścieramy na tarce jarzynowej Ogórka kroimy w plastry Paprykę tniemy w paseczki Kalafiora dzielimy na malutkie różyczki. Podajemy polaną sosem jogurtowym 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/salatki/surowka-pora-ogorka-kalafiora-sosem-jogurtowym/ BosowKuchni Artykuł Surówka z pora, ogórka i kalafiora z sosem jogurtowym
Mieszam w Garnkudodajemy pokrojone pieczarki i cebulę , doprawiamy sola i pieprzem i smażymy . Kiełbasę i ogórki kroimy w plastry . Wyrośnięte ciasto rozwałkowujemy na wysmarowanej olejem blasze i nakłuwamy widelcem . Na wierzch ciasta nakładamy podsmażone pieczarki z cebulką , na to plastry kiełbasy i ogórka . Całość posypujemy startym żółtym serem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 st.C. około 20 minut
Smakowite DaniaDoprawiam solą i pieprzem warzywa, mieszam z łyżką oliwy z oliwek. Ogórka kroję w plastry. Jogurt naturalny mieszam z wyciśniętym w prasce czosnkiem oraz posiekaną bazylią. Doprawiam solą i pieprzem. Na jedną porcję zużywam nawet 4 placki ziemniaczane, na spód układam dwa, nakładam sos jogurtowy i ogórki, burgery drobiowego i salsę. Całość przykrywam dwoma plackami ziemniaczanymi
Mango PapajaZiemniaki skrobiemy, gotujemy i studzimy, kroimy na mniejsze kawałki. Ogórki kroimy w plastry, cebulę w kostkę. Kiełbasę kroimy w plastry, podsmażamy na odrobinie oleju. Również studzimy . 2. Przygotowujemy sos: czosnek przeciskamy przez praskę, wszystkie składniki dokładnie ze sobą mieszamy. 3. W misce umieszczamy ziemniaki, kiełbasę, ogórki i cebulę. Wlewamy sos, wszystko dokładnie mieszamy
Szefowa kuchniwrzącą wodę. Gotujemy ok 7-8 min. Jajka gotujemy na twardo. Obieramy i kroimy w kostkę. Cebulę obieramy i kroimy w piórka Pomidor kroimy w kostkę. Ogórki kroimy w plastry. Wszystkie składniki wrzucamy do miski i mieszamy z sosem. Sos Składniki na sos mieszamy 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/dania-bezmiesne/salatka-brokula-ogorkow-jajek-pomidora/ BosowKuchni Zapisz Zapisz Artykuł Sałatka z brokuła, ogórków, jajek, pomidora
Mieszam w Garnkuformujemy małe pulpeciki. Smażymy na rozgrzanym oleju do mocnego zarumienienia. Ściągamy z patelni. 2. Paprykę i cebulę kroimy w paski, pieczarki w ćwiartki, czosnek przeciskamy przez praskę, ogórki kroimy w plastry. Warzywa smażymy na oleju pozostałym po smażeniu pulpetów. Po 15 minutach dodajemy passatę, wlewamy 1 szklankę wody. Dusimy do miękkości warzyw. Pod koniec gotowania dodajemy pulpety i ogórki
Szefowa kuchniposmarowania bajgla PRZYGOTOWANIE: ➖ Bajgle przekrajam wzdłuż. ➖Jedną stronę smaruję masłem. ➖Następnie kładę umyty i drobno posiekany jarmuż. ➖Kolejno kładę plaster sera żółtego np. Gouda. Ogórki konserwowe kroimy w plastry. Kładziemy na wierzch. ➖Całość polewam ulubionym majonezem. ➖Przykrywam drugą połówką. ➖Tak przygotowany bajgiel zawijam w folię aluminiową lub papier śniadaniowy
Gotowanie Patkisposób, na zmodyfikowaną mizerię. Zmiana – choć nie duża – doskonale podkreśla świeży smak ogórka, a dodatkowo wzbogaca potrawę o nowe aromaty. Mizerię przygotowujemy jak zazwyczaj: ja obieram ogórki, kroję w cienkie plastry, solę. Gdy ogórki puszczą wodę, odsączam, wypłukuję nadmiar soli, dodaję śmietanę i posiekany szczypiorek. Jeśli w mizerii wolicie twardsze ogórki, nie solcie ich. Przyprawiam do smaku
MarcinChefUwielbiam słodko-kwaśny smak przetworów.Kilka liści laurowychKilka ziaren ziela angielskiegoDo słoików wkładamy:Kawałki kopru,Ząbek czosnkuKawałek korzenia chrzanuTrochę gorczycyMożna włożyć też delikatnie podgotowaną, pokrojoną marchewkę. Ogórki kroimy w plastry. W moim wydaniu dość grube, ponieważ lubię czuć co gryzę;)Gotujemy zalewę. Wodę z octem, solą, cukrem i przyprawami. Po kilku min gotowania wyjmujemy pływające przyprawy. I wrzucamy
Malinowe Pocałunkimyjemy, oczyszczamy z błon i kroimy w poprzek na płaty ok. 1 cm grubości. Przyprawiamy i smażymy na patelni do grillowania. Kapustę pekińską kroimy w paski. Pomidora i ogórka kroimy w plastry. Marchewkę trzemy na tarce na grubych oczkach. Do tortilli przyrządzamy sos czosnkowy. Przepis znajdziecie tutaj. Placki tortilli przyrządzamy według instrukcji na opakowaniu. Ciepły placek smarujemy sosem. Następnie kładziemy
Magia jedzenia.drugiej strony. Ciepłe chlebki delikatnie przekrawamy wzdłuż tworząc kieszonkę. 3. Mięso kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na oleju z przyprawą kebab-gyros. Pomidory i ogórki kroimy w plastry. Liście sałaty myjemy i osuszamy. Sos kebab: łączymy ketchup z majonezem i szczyptą chili. Sos czosnkowy: łączymy jogurt z majonezem, posiekanym drobno czosnkiem, magą i pieprzem. Przekrojone bułki
Kuchnia w czekoladzieserem, ponownie podgrzewamy do rozpuszczenia sera, razem podgrzewamy też parówki. Poszatkowaną kapustę mieszamy z marchewką oraz posiekaną natką pietruszki. Wykładamy po łyżce do środka hot doga. Pomidora i ogórka kroimy w plastry. Również wkładamy do bułki. Do nafaszerowanej bułki wykładamy ciepłą parówkę, na wierzch polewamy sosem madziarów. Zajadamy
Z Majeczką w kuchnipolanym gorącą, bieżącą wodą nożem na plastry o grubości około 3-4mm i układamy na całej szerokości, około 4cm od krótszej krawędzi chlebka pita na ser dajemy plaster krojonego wzdłuż ogórka o grubości około 4-5mm (z zieloną skórką) na ogórku układamy cienką warstwę pasków z czerwonej papryki, a następnie pokrojone w krążki zielone oliwki, cebulę pokrojoną
zobacz ich smak