zielony ogórek 5 rzodkiewek 6 pomidorków koktajlowych 1 /3 szalotki 2 łyżki octu balsamicznego Sól i pieprz do smaku PRZYGOTOWANIE: Warzywa myję. Ogórka obieram i kroję w plastry. Ogórka kroję w plastry. Rzodkiewki kroję również w plastry. Pomidorki koktajlowe kroję na połówki. Szalotkę obieram a następnie drobno kroję. Warzywa przekładam do miski. Solę i pieprze do smaku. Następnie polewam
Gotowanie Patkiodstawiamy na 5 minut, odcedzamy i pozostawiamy do ostudzenia. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, posypujemy przyprawą do grosa, smażymy na rozgrzanym oleju na lekko złoty kolor. Kapustę pekińską drobno kroimy, paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych, kroimy w kostkę, pora kroimy w pól plastry, ogórki obieramy, kroimy w pół plastry, kukurydzę odsączamy z zalewy. Wszystkie składniki łączymy ze sobą
Bajeczna KuchniaRoladki z kurczaka Składniki: • 2 piersi z kurczaka • 1-2 twarde ogórki konserwowe • 1 łyżeczka ziaren kolendry • 4 plastry świeżego boczku • sól, pieprz, oliwa • sznurek do pieczenia Wykonanie(...)Pierś z kurczaka kroimy w cienkie plastry . Ogórki konserwowe kroimy wzdłuż w cienkie plasterki. Plastry kurczaka doprawiamy solą, pieprzem oraz utartymi w moździerzu i wymieszanymi z oliwą ziarnami kolendry. Na, każdy,doprawiony kawałek mięsa kładziemy plaster ogórka konserwowego i plaster świeżego boczku. Zawijamy ściśle w rulonik. Związujemy w dwóch miejscach sznurkiem. Na patelni
w mojej kuchniobieramy i kroimy w plastry. Ogórka również kroimy w plastry. Na talerzu albo w płaskiej miseczce układamy liście sałaty. Na nią na przemian układamy plastry jajka i ogórka, na tak zwaną „dachówkę”, aby nachodziły na siebie. Jogurt, śmietanę, majonez, musztardę i posiekany koperek mieszamy ze sobą i sosem polewamy jajka i ogórki. Całość przyprawiamy do smaku
e-PrzepisyKulinarnepysznie. Składniki: 2 duże liście kapusty pekińskiej 4 pomidorki koktajlowe 3 grube plastry ogórka zielonego ze skórką 50 g melona galia 2 truskawki sos: 2 łyżki soku pomarańczowego 1 łyżka oleju rzepakowego szczypta soli i pieprzu Przygotowanie: Liście kapusty, pomidorki i truskawki myjemy i osuszamy. Kapustę kroimy bardzo drobno i układamy na dnie talerza. Pomidorki przekrajamy na pół i układamy(...)melona odkrajamy kilka plasterków za pomocą skrobaczki do ziemniaków i formujemy z nich różę, kładziemy na środku sałatki. Resztę melona kroimy w plasterki i układamy na kapuście. Plastry ogórka kroimy na pół i układamy pomiędzy melonem. Od truskawek odkrajamy szypułki i przekrajamy je na 4 części. Truskawki układamy na około róży z melona. Składniki na sos mieszamy razem i polewamy
słodkie i nie tylko historie kulinarnemielonego z wołowiny 1 cebula drobno posiekana 2 łyżki drobno posiekanej natki Sól i pieprz do smaku 1 jajko Dodatkowo 4 bułki do burgerów mogą być kajzerki 1 /2 ogórka zielonego 1 pomidor 1/2 cebuli 2 garście rukoli 10 dag sera żółtego np. Chaddera 10 dag sera typu feta Ulubiony sos PRZYGOTOWANIE: Ze składników na burgery wołowe formuję kotlety(...)burgerów przekrajam wzdłuż. Na bułkę z obu stron kładę ser. Kładę mięso. Wkładam do piekarnika na ok 4 minuty by ser się rozpuścił. Następnie myję pomidora, kroję w plastry. Ogórka świeżego obieram kroję w plastry. Cebulę obieram kroję w kostkę. Na mięso kładę warzywa. Posypuję rukolą oraz serem feta. Polewam ulubionym sosem
Gotowanie Patkiużyć jako przekąski, na podwieczorek, podać gościom, na spotkaniu z przyjaciółmi. Są proste, nie wymagają wielu składników i można użyć ulubionych warzyw i dodatków. My użyłyśmy rzodkiew białą, świeżego ogórka, szczypiorku i sezamu. Zapraszamy na przepis! :) Składniki:Papier ryżowy (u mnie 5 sztuk- zrobiłam 5 rollsów)Makaron chiński Łosoś wędzony SzczypiorekOgórek świeżyRzodkiew białaSezamOcet balsamicznyCukier i sólDodatkowo:Sos sojowy(...)plastrów łososia (chyba, że kupimy w plastrach), kroimy ogórek w julienne i zalewamy octem balsamicznym z dodatkiem cukru, soli i sezamu, kroimy rzodkiew w drobną kostkę i solimy, kroimy szczypiorek i makaron na mniejsze kawałki (jest bardzo długi). Rozkładamy namoczony papier ryżowy na talerzu, ok. 5 cm od krawędzi kładziemy plaster łososia, na to makaron, szczypiorek, rzodkiew i ogórek. Zawijamy
Symfonia Smakówumyć i rozbić jak najcieniej, uważając aby nie porobiły się dziury.Rozbite plastry rozłożyć na desce, posypać solą, pieprzem, przyprawą kucharek oraz delikatnie czosnkiem granulowanym.Na plastrach schabu ułożyć plastry szynki, następnie po kilka plastrów ogórka krojonego wzdłuż, czyli od czubka do ogonka.Na ogórkach ułożyć po 3-4 paski papryki czerwonej i żółtej i na końcu po kilka listków natki pietruszki.Ka
Mix smakuSKŁADNIKI: 1 okrągły chleb 30 dkg szynki 20 dkg pasztetu 50 dkg pieczarek ogórki konserwowe- 4 szt pieprz chrzan 2 cebule miękkie masło szczypiorek zielona pietruszka( 1 duża łyżka) woda majonez rzodkiewka bazylia wędzone plastry łosoia namoczone w soku z buraka Mielimy szynkę w maszynce lub miksujemy, dodajemy miękkiego masła ok 1 łyżkę, dobrze wymieszać, dolać 3 łyżki ciepłej(...)twardości pasztetu) dodajemy łyżkę chrzanu i pokrojoną drobno zieloną pietruszkę, musi być dość ostra. Chleb kroimy w krążki, każdy smarujemy na przemian inną masą i na co drugą kroimy plastry ogórka. Gdy posmarujemy wszystkie krążki układamy jak tort a resztą mas obsmarowujemy boki oraz wierzch. Dekorujemy dowolnymi składnikami. Ja zrobiłam różyczki z łososia i rozetki z majonezu, ubrałam bazylią, boki
harrisaPół główki kapusty pekińskiej Pęczek rzodkiewek 1 ogórek zielony Pęczek szczypiorku 1 saszetka sosu Cezar Sól, pieprz Sok z cytryny Sposób przygotowania: Kapustę pekińską drobno siekamy, umyte rzodkiewki kroimy w plastry, ogórka zielonego obieramy i kroimy w pół plastry, umyty szczypiorek drobno siekamy. Wszystko przekładamy do miski, skrapiamy sokiem z cytryny, dodajemy sos, oprawiamy do smaku solą oraz pieprzem, dokładnie
Bajeczna Kuchniaśredni pomidor 1 ogórek gruntowy około 1 łyżki posikanego szczypiorku szczypta soli Przygotowanie Sałatę rzymską myjemy i rwiemy dowolnie liście, przekładamy do miski. Przygotowujemy pozostałe warzywa - pomidora kroimy w plastry, ogórka obieramy i również kroimy w cieniutkie plastry, szczypiorek drobno siekamy. Wszystko przekładamy do miski z sałatą. W szklaneczce łączymy oliwę z oliwek z pieprzem cytrynowym i szczyptą soli
Słodkie okruszkiśredni pomidor 1 ogórek gruntowy około 1 łyżki posikanego szczypiorku szczypta soli Przygotowanie: Sałatę rzymską myjemy i rwiemy dowolnie liście, przekładamy do miski. Przygotowujemy pozostałe warzywa - pomidora kroimy w plastry, ogórka obieramy i również kroimy w cieniutkie plastry, szczypiorek drobno siekamy. Wszystko przekładamy do miski z sałatą. W szklaneczce łączymy oliwę z oliwek z pieprzem cytrynowym i szczyptą soli
Słodkie okruszkijogurtu greckiego sól, pieprz czerwony 1 plaster cytryny Ogórka kroję wzdłuż na krajalnicy do chleba bo chcę uzyskać cztery cienkie paski szerokie. Ogórek okrojony który mi został kroję na pół. Jedną połowę kroję w plastry, przekładam do pojemnika od blendera, dodaję pokrojony koper, natkę pietruszki, czosnek, listki mięty, jogurt grecki, sól, pieprz. Całość miksuję blenderem. Drugą połowę ogórka ścieram(...)tarce jarzynowej razem ze skórą, rzodkiewki kroję. Do szklanek wlewam chłodnik do połowy, dodaję startego ogórka, pokrojoną rzodkiewkę, na wierzchu paski ogórka szerokie, kawałek rzodkiewki, plaster cytryny, listki mięty, koperku, posypuję chili i pieprzem.Najlepszy jest schłodzony
wesoła kuchniaborowików szlachetnych (suszonych) 40 g grzybów mun Grzyby zalewamy 2 szklankami gorącej wody. Odstawiamy na kilka godzin. 1 duża marchewka 1 papryczka chilli 1 czerwona papryka 5 ogórków kiszonych pęczek natki pietruszki 3 liście laurowe 4 ziarenka owoców jałowca 4 ziarenka ziela angielskiego 1 łyżeczka gałki muszkatelowej świeżo mielony pieprz szczypta soli himalajskiej 1 litr wody PRZYGOTOWANIE(...)przycisk KEEP WARM i do misy dodajemy pozostałe składniki. Wodę, jak również tę z grzybów dzięki niej mamy dodatkowo wywar grzybowy. Marchewkę obieramy i kroimy na cienkie plastry, natkę siekamy, ogórki kroimy w kosteczkę, chilli siekamy i paprykę kroimy w kostkę. Wszystko wrzucamy do misy. Później przyprawy i grzyby. Całość lekko przemieszać. Zamknąć pokrywę i ustawić opcję STEW
ClauditteMissCookingsera żółtego Ketchup PRZYGOTOWANIE: Na tortillę kładę ulubiony ketchup, a następnie rozsmarowuję. Potem układam sałatę, plastry wołowiny, a na koniec ser żółty. Ogórki konserwowe kroję w plastry. Kładę na tortilli plastry ogórków. Całość zawijam odpowiednio w rulon. Zabieram do pracy w pudełku albo zawiniętą w folię aluminiową. Smacznego, polecam
Gotowanie Patki