Dawno, dawno temu pisałem o Restauracji Pod Malwami w Polańczyku, o tym, że jadłem tam bardzo dobre potrawy. Jedną z nich był wyborny chłodnik litewski. To było w lipcu - jak teraz właśnie. Prawie dwa lata temu również w lipcu żar napierdzielał z nieba tak, że odechciewało się wszystkiego! Tak już chyba mi zostało, że w tak upalnych dniach nie mam apetytu na nic ciężkiego, gorącego do jedzenia. I powracam myślami właśnie do Polańczyka, do chłodnika, który jest rewelacyjną alternatywą jako obiad w gorą... czytaj dalej...
Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Dieta odmładzająca dr Gayelorda Hausera to dieta przede wszystkim oparta na sokach ze świeżych warzyw oraz owoców.
Czytaj dalej...Dawid Furmanek - je, gotuje, pisze, analizuje, recenzuje. Pomysłodawca i właściciel mEATing - warsztaty kulinarne, łowca smaków podróżniczych. Z wykształcenia pedagog i absolwent studiów podyplomowych z psychologii komunikacji społecznej, trener, coach. Członek komisji Programu Miejsca Inspiracji w Lublinie, który za zadanie ma wyłonienie inspirujących miejsc w Lublinie (hoteli, restauracji, kawiarni). Prowadzi warsztaty i pokazy kulinarne, których odbiorcami są firmy, osoby indywidualne, a także dzieci.