Zróbmy coś na ząb co pocieszy ,nie tylko żołądek...ale i nasze oczy i doda trochę optymizmu na talerzu. Składniki: zmieniaczki marchewka świeża bazylia czarne oliwki żółta i czerwona papryka ogórek olio extravergine d'oliva Monini Koperek olio extravergine d'oliva Monini ser parmezan lub grana padano czosnek masło MASMAL … bo najlepsze jak dla mnie, Wasze kubki smakowe beda
Z Kuchni Do Kuchniktórą warto sięgać..opowieść o tradycji, kunszcie cukierników i zadowoleniu konsumentów. Oto cukierki, które dostałam do testów. Cukierki , które ,przyznam się szczerze, zobaczyłam po raz pierwszy na oczy i zapewniam , że to spotkanie było w moim życiu prawdziwym wydarzeniem i rewolucją. Dzięki nim , poznałam prawdziwe znaczenie powiedzenia „niebo w gębie”. Słodycze są firmowane hasłem „Wyprodukowane z pasją”, co jest
Z Kuchni Do KuchniJako, że marchewka działa wspaniale na skórę, oczy i przyspiesza opaleniznę postanowiłam zrobić coś szybko i zdrowo przede wszystkim. Krem. Zupa. Marchewka kojarzy się z bardzo słodkim smakiem , seler, koperek i czosnek należą do tych bardziej wytrawnych. Po połączeniu ich smaki się delikatnie łamią..a efekt końcowy zadowoli nie tylko dziecko ale i smakosza. Zmodyfikowałam przepis z książki kucharskiej
Z Kuchni Do Kuchnijedno danie, to wiadomo co... kluchy. Wina do tego nie łyknę niestety, bo się octu nawąchałam ,to mi wystarczy. Jeść trzeba. Weszłam na sekundkę na neta ,a tam w oczy rzuca mi się INSPIRACJA DNIA-klik- coś dla mnie -myślę, bo szybko i bez bólu i pycha na maxa. 4 składniki na krzyż i o to chodzi
Z Kuchni Do Kuchniczyli coś dla mnie. Mieszanka zawiera również słonecznik- a słonecznik to żelazo, potas,wapń i cynk, wit.A,E,D i wit. z grupy B. Słonecznik zatroszczy się o nasze oczy,naszą trzustkę i skórę. Pestki dyni to bogactow kwasu foliowego,magnezu,cynku,fosforupotasu,miedzi i żelaza, obfituje w witaminy E,B1 i B2. Ot dlaczego wybrałam dla włoskiego dania właśnie
Z Kuchni Do Kuchnisię je i mają po prostu bezstresowego gotowca w postaci paczuszki do wykorzystania, na jeden raz. Idealnie doprawioną, pełną głębi i aromatu. Od razu rzuciła mi się w oczy pewna sprawa- uwielbiam takie kartoniki, wszystko jasno opisane, co jest w środku, jak to przyrządzić, jakie to ma właściwości odżywcze. To prawdziwy plus. Samo opakowanie jest bardzo zachęcające. A co dopiero
Z Kuchni Do Kuchnipiję codziennie i często. Bo często chcę się przenieść na Czarny Kontynent, gdzie życie płynie wolniej, bez zbędnego technologicznego stresu. Kiedy chcę się odprężyć, parzę sobie ASTRA i..zamykam oczy. I mnie nie ma. Dla nikogo. Polecam profil Astra na FB ASTRA FB KLIK! STRONĘ ASTRA KLIK! ...w tych dwóch miejscach dowiecie się więcej o znakomitych kawach
Z Kuchni Do Kuchniwszelki wypadek. Zaparzyłam w czajniczku . Napar po 5 minutach zrobił się pięknie czerwony, o ceglastym, niespotykanym kolorze i emanował przyjemnym i relaksującym zapachem. Po pierwszym łyku zamknęłam oczy...i faktycznie przeniosłam się...może nie do Afryki...ale bliżej... do zoo...tak do Warszawskiego Zoo, w którym byłam kilka dni temu. I powróciły miłe wspomnienia z udanego urlopu... Łyk
Z Kuchni Do Kuchnibędziemy mieli gorącą kawę pod ręką. Jest to wygodne rozwiązanie dla osób pijących często w ciągu dnia kawę bądz kawę z mlekiem. Sam ekspres posiada rzucający się w oczy przyjemny design, biały kolor nadaje całości elegancji i delikatności, a szklany dzbanek położony na stole dodaje smaku. Ekspres nie jest duży, zmieści się z powodzeniem w każdej kuchni. Można
Z Kuchni Do Kuchniczas poszerzyć swoje kulinarne horyzonty o nowe doświadczenia na kubkach smakowych. Skworcu na pewno przyczyni się do powstania nowych i ciekawych dań, to pewne . Bardzo pozytywną , rzucającą się w oczy kwestią, jest sposób pakowania przypraw, herbat i mieszanek. Nie dość, że są indywidualnie zgrzane, to dodatkowo każda rzecz jest pakowana osobno w woreczek ze struną, co gwarantuje, że produkt jest
Z Kuchni Do Kuchnijakimś tam sratte latte czy frappe w pappe. Tylko kofeiną w czystej formie. Przefiltrowaną, coby kłaczki podniebienia nie drażniły. No sugar of kors. Bączkogenną, że w oczy nieraz szczypało. To znaczy tak było. Potem nastał TEN dzień :) Nie żebym dobrowolnie. Prędzej bym się chyba nauczyła stopami klaskać. Ale przymuszana. Bełtem zastraszana. I mimo, że ciążę znosiłam zupełnie
bastalenaTego dnia kompletnie nie miałam czasu na gotowanie. Do domu wróciliśmy z synem trochę późno, a w lodówce leżało udko. Nie miałam ani ochoty, ani weny
Blondynka Gotujezajebistych, że sama ich obecność powinna u nas powodować drżenie kolan i opad majtek. Uważają, że zapach potu to naturalny feromon i my łzawimy nie dlatego, że nas oczy pieką od zapaszku, tylko ze wzruszenia, że oto samiec alfa nadszedł i kopulował będzie. Takie buraki towarzyskie. I tu dochodzimy do słowa klucz „burak”. Nie wiem czemu w tym kraju burak
ladykitchencytryny łączymy z musztardą i powoli dolewamy oliwę ciągle mieszając, do uzyskania kremowej konsystencji. Myszki: jajko kroimy na dwie równe części, uszy robimy z oliwek pokrojonych w plasterki, oczy i nos z ziaren pieprzu, a ogon ze szczypiorku. Łączymy ze sobą składniki: mix sałatowy, kukurydzę, oliwki, marchew, cebulę i polewamy sosem winegret. Na sałacie układamy: ser mozzarella, na nim myszki
Moniki SmakołykiDziś na blogu kolejna letnia i kolorowa sałatka, która cieszy również ucieszy nasze oczy. Muszę przyznać, że do tej pory nie jadłam jeszcze kwiatów nasturcji. Wypatrzyłam je na straganie i postanowiłam spróbować i skomponowałam taką oto sałatkę z groszkiem cukrowym i kwiatami nasturcji. Sałatka z groszkiem cukrowym i kwiatami nasturcji Proporcje na 3-4 porcje Czas
Kulinarne przygody Gatity