oczy - 2103 przepisów (strona:105/141)

Sylwestrowe świnki 202

Świnki z drożdżowego ciasta to pyszna i urocza przekąska, która smakuje równie dobrze na ciepło (tak, jem ciepłe ciasto zaraz po wyciągnięciu z pieca, nie, nigdy

Ciastkozercy
Babeczki stracciatella baranki 217

smarujemy całą babeczkę i przyczepiamy do niej małe pianki - futerko baranka. Zwykłą piankę przecinamy na pół (najlepiej zrobić to czystymi nożyczkami) i przyklejamy z boku babeczki jako głowę baranka. Oczy i buzie możemy narysować jadalnym mazakiem spożywczym lub zrobić z polewy czekoladowej. Na koniec przyczepiamy uszy i ogon z rodzynek w czekoladzie.Babeczki stracciatella baranki Smacznego! ciastkożercy

Ciastkozercy
Walentynkowe Biedronki 228

kropki. Odcinamy odpowiedniej długości dwie nitki makaronu ryżowego. Z jednej strony nabijamy czerwone serduszka z masy cukrowej. Wbijamy czułki w głowę biedronki. Z białej i czarnej masy cukrowej formujemy oczy biedronki. Małym nożykiem lub za pomocą narzędzi do modelowania masy robimy uśmiech. Miłej zabawy i smacznego!ciastkozercy.pl

Ciastkozercy
Babeczki wiosenne pszczółki 239

około 25 min.Czas kiedy babeczki są w piecu można wykorzystać na zrobienie ozdób. Z masy cukrowej wycinamy listki. Rozpuszczamy czekoladę (lub podgrzewamy gotową polewę czekoladową) i robimy paski pszczółkom. Oczy i skrzydełka robimy z białej masy cukrowej. Po wyciągnięciu z pieca można upewnić się czy babeczki na pewno są upieczone za pomocą drewnianego patyczka do szaszłyków. Wystarczy wbić

Ciastkozercy
Babeczki szalone kurczaki 236

poukładać na kratce, żeby ostygły.Na każdą babeczkę nakładamy lukier i "maczamy" w cukrowej posypce. Po obydwu stronach babeczki robimy lukrem dwa kleksy na skrzydełka kurczaczka i posypujemy cukrem. Oczy można zrobić z czekoladowych dropsów, namalować polewą czekoladową lub wybrać wariant szalony i użyć małych pianek ;) Smacznego!ciastkożercy

Ciastkozercy
Świąteczne pralinki zajączki 199

ągnięte z zamrażarki pralinki nabijamy na patyczki do szaszłyków, żeby łatwiej było je dokładnie zanurzyć w lukrze. Zanim lukier zastygnie przyczepiamy piankowe uszy, nosy i ogonki z koralików i oczy z masy cukrowej. Zostawiamy do wyschnięcia około 1 godziny.Po wyschnięciu wyciągamy patyczki i przekładamy pralinki do papierowych papilotek lub na talerzSmacznego!ciastkożercy

Ciastkozercy
Ciastkowe lizaki kurczaki 150

Przygotowujemy lukier z cukru pudru i wody. Lizaki zamaczamy w lukrze i obtaczamy w wiórkach kokosowych.Skrzydełka z pianek obtaczamy w kokosie tak samo jak kulki. Dodajemy dzióbki i oczy przyczepiając wszystko lukrem.Smacznego!ciastkożercy

Ciastkozercy
Porzeczkowe misie 245

tutaj, pomyślałam sobie jednak, że w foremkach do babeczek będą bardziej okrągłe i "misiowe" :) Jeśli mamy więcej czasu śmiało można pobawić się w dekorowanie i zrobić im nosy i oczy z czekolady.Składniki:2 szklanki mąki2 jajka30 g drożdży100 g margaryny0,5 szklanki cukru50 ml mleka+ czerwona porzeczkaW ciepłym mleku rozpuszczamy 2 łyżki cukru i drożdże, odstawiamy do wyrośnięcia.Margarynę

Ciastkozercy
Pralinki pandy 271

lukrze i obtaczamy wiórkami kokosowymi.Doczepiamy dekoracje - nosy i uszka z dropsów czekoladowych, uśmiechy z cukiereczków (można także jeśli ktoś ma na tyle pewną rękę narysować je polewą czekoladową) i oczy z masy cukrowej (lub czekoladowych cukiereczków). Lukier może posłużyć za klej.Gotowe pandy przekładamy do papierowych papilotek lub nabijamy na  patyczki.Smacznego!ciastkożercy

Ciastkozercy
Babeczki Kolorowe Sówki 169

okrągłym kuchennym przyborem) odcinamy jedną stronę łezki, tak, żeby powstały małe różki.Okrągłą końcówką szprycy odciskamy wzorek na tułowiu sowy imitujący piórka.Przygotowane elementy odkładamy na papier do pieczenia.Dodajemy oczy i przyklejamy skrzydełka - wszystkie elementy można łączyć ze sobą za pomocą odrobiny wody (nie za dużo, bo masa cukrowa zacznie się rozpuszczać!). Wodę można nałożyć małym pędzelkiem lub patyczkiem kosmetycznym.Gotowe

Ciastkozercy
Misiowe babeczki 205

małe różyczki na przestudzonych babeczkach (ważne, żeby były zupełnie zimne - w przeciwnym razie rozpuszczą krem).Z czekolady plastycznej kulamy kulki na buzie, nosy i uszy misiów. Dla części misiów oczy zrobiłam z masy cukrowej, ponieważ łatwiej to zrobić niż z czekolady. Zdjęcie misia z czekoladowymi oczami zamieszczam poniżej.... i wersja w całości czekoladowa.Smacznego!ciastkożercy

Ciastkozercy
Jesienne babeczki z jeżami 271

papier do pieczenia. W kąpieli wodnej lub w mikrofalówce roztapiamy czekoladę.Każdego jeża zamaczamy w czekoladzie (trzymając za czubek łezki - czyli pyszczek) następnie obsypujemy czekoladową posypką.Dodajemy nosy i oczy. Można je zrobić z czekolady plastycznej, masy cukrowej czy roztopionej czekolady (do nałożenia można wykorzystać wykałaczkę).Krem przygotowujemy według przepisu. Dodajemy kilka kropel barwnika spożywczego i mieszamy do uzyskania jednolitego

Ciastkozercy
Czekoladowe pająki 299

czekoladowej kulki. Z czekolady formujemy długie wałeczki na nogi. Jeśli czekolada w międzyczasie zrobiła się zbyt miękka można włożyć ją na moment do zamrażarki. Z masy cukrowej robimy oczy. Małe białe cukrowe koraliki możemy przyczepić na środek czarnych źrenic. Gotowe pająki możemy przechowywać w zamkniętym pojemniku w lodówce i wykorzystać do dekoracji przed samym podaniem. Smacznego! ciastkożercy

Ciastkozercy
KOPERTY / KIESZONKI Z INDYKA FASZEROWANE SUSZONYMI POMIDORAMI, SEREM TYPU GRECKIEGO I... 160

przepisów znajdziecie: tutaj.A jeśli cierpicie na niedosyt - polubcie nas na facebooku (tutaj) i zaobserwujcie (tutaj). Miło nam, karmić Was, tak wirtualnie. Szkoda, że mamy możliwość nakarmić jedynie Wasze oczy

Wypisz Wymaluj
CHLEB OWSIANY (bezglutenowy) 184

naszym kulinarnym doświadczeniu pojawiła się dana potrawa, a jeśli nie, to zawsze raźniej Ci będzie kombinować razem z nami! :) PS2. Miło nam bardzo, że możemy karmić Twoje oczy. Jeszcze milej, czyta się nam znaki Twojej obecności, więc z góry dziękujemy za każdy zostawiony tu komentarz

Wypisz Wymaluj