okrągłym kuchennym przyborem) odcinamy jedną stronę łezki, tak, żeby powstały małe różki.Okrągłą końcówką szprycy odciskamy wzorek na tułowiu sowy imitujący piórka.Przygotowane elementy odkładamy na papier do pieczenia.Dodajemy oczy i przyklejamy skrzydełka - wszystkie elementy można łączyć ze sobą za pomocą odrobiny wody (nie za dużo, bo masa cukrowa zacznie się rozpuszczać!). Wodę można nałożyć małym pędzelkiem lub patyczkiem kosmetycznym.Gotowe
Ciastkozercymałe różyczki na przestudzonych babeczkach (ważne, żeby były zupełnie zimne - w przeciwnym razie rozpuszczą krem).Z czekolady plastycznej kulamy kulki na buzie, nosy i uszy misiów. Dla części misiów oczy zrobiłam z masy cukrowej, ponieważ łatwiej to zrobić niż z czekolady. Zdjęcie misia z czekoladowymi oczami zamieszczam poniżej.... i wersja w całości czekoladowa.Smacznego!ciastkożercy
Ciastkozercypapier do pieczenia. W kąpieli wodnej lub w mikrofalówce roztapiamy czekoladę.Każdego jeża zamaczamy w czekoladzie (trzymając za czubek łezki - czyli pyszczek) następnie obsypujemy czekoladową posypką.Dodajemy nosy i oczy. Można je zrobić z czekolady plastycznej, masy cukrowej czy roztopionej czekolady (do nałożenia można wykorzystać wykałaczkę).Krem przygotowujemy według przepisu. Dodajemy kilka kropel barwnika spożywczego i mieszamy do uzyskania jednolitego
Ciastkozercyczekoladowej kulki. Z czekolady formujemy długie wałeczki na nogi. Jeśli czekolada w międzyczasie zrobiła się zbyt miękka można włożyć ją na moment do zamrażarki. Z masy cukrowej robimy oczy. Małe białe cukrowe koraliki możemy przyczepić na środek czarnych źrenic. Gotowe pająki możemy przechowywać w zamkniętym pojemniku w lodówce i wykorzystać do dekoracji przed samym podaniem. Smacznego! ciastkożercy
Ciastkozercyprzepisów znajdziecie: tutaj.A jeśli cierpicie na niedosyt - polubcie nas na facebooku (tutaj) i zaobserwujcie (tutaj). Miło nam, karmić Was, tak wirtualnie. Szkoda, że mamy możliwość nakarmić jedynie Wasze oczy
Wypisz Wymalujnaszym kulinarnym doświadczeniu pojawiła się dana potrawa, a jeśli nie, to zawsze raźniej Ci będzie kombinować razem z nami! :) PS2. Miło nam bardzo, że możemy karmić Twoje oczy. Jeszcze milej, czyta się nam znaki Twojej obecności, więc z góry dziękujemy za każdy zostawiony tu komentarz
Wypisz Wymalujkawę w tortowym wydaniu. Ruszyłyśmy więc na podbój kuchni, piekarnika i miksera. Czary i magia - nasze smakowe zmysły zostały zaspokojone w 100%. W pierwszej chwili ucierpiały za to oczy. Wygląd nas totalnie nie zachwycił, wręcz nas rozwścieczył. Po żartach na temat prezentacji naszego szybkiego torciku (i wszystkich niesmacznych porównaniach) nadszedł czas na rozkrojenie go drżącą ręką (tą nietypową delirkę spowodowały
Wypisz Wymalujjednak nikogo nie dziwi, a wciąż zachwyca. Delikatne smakowe kompozycje otuliły nasze zmysły i to bez wyjątków. Wszystko zostało zaspokojone i nie mówimy tu tylko o głodzie! :) Węch, oczy i dłonie również zostały usatysfakcjonowane, a my - kulinarne buntowniczki zostałyśmy docenione i pochwalone. Załodze (domownikom) smakowało.Tym wytrawnym akcentem zapraszamy po więcej inspiracji. U nas - jak na opakowaniu Arli Apetiny
Wypisz Wymalujdwukolorowa, wzorzysta i cholernie dobra w smaku. Karob i cynamonowe szaleństwo poszły w tango z bananami i wyszła nam uzależniająca mieszanka. Mieszanka kusząca również aromatem, a więc nie tylko oczy i podniebienie popadają w zachwyt. Mieszanka zdrowa i bezpieczna, bo w 100% bezglutenowa i w 100% do powtarzania bez końca. Ps. w szklaneczce ze zdjęcia też piekłyśmy ten chlebek
Wypisz Wymalujstrony mają "skórkę". - upieczone w ten sposób chlebki są delikatne i wilgotne,- tworzą świetne drugie śniadanie - taki chlebek z łatwością można zabrać ze sobą i cieszyć nim i oczy i podniebienie w różnych sytuacjach i miejscach. - Chlebki pieczone w słoiku można pasteryzować!!! (Wspominałyśmy o tym przy wcześniejszych przepisach na bananowca),- Taki słoiczek to genialny prezent - wyobraźcie sobie
Wypisz Wymalujfarszu, ale ponieważ smakowało bosko, to postanowiłyśmy również posypać po górze (razem ze startym, żółtym serem), podkreślić to, co w środku tak otulało zmysły i... móc też cieszyć oczy barwnym obrazem na pierogowym "ciele".Mieszankę kupicie tutaj.Wyszło rewelacyjnie. Smak, wygląd, delikatność i odpowiednia grubość ciasta (bardzo cienkie, jak pergamin) i charakterny farsz... Wszystko to razem wzięte i wzbogacone nietypowymi
Wypisz Wymalujorganiźmie wynika z jego nieprawidłowej pracy, a nie z za dużej ilości spożywanych pokarmów. Jajka są źródłem wielu cennych składników. Zawierają pełnowartościowe luteinę i zeaksantynę, które chronią Nasze oczy. W jajku znajdują się jednonienasycone kwasy tłuszczowe, oraz omega 3 i omega 6, witaminy A, D, E, B, K. Jajka polecane są przy różnego rodzaju dietach ponieważ zawierają bardzo wysoką
cooklifemistrzynią w pieczeniu słodkości, robiła nam gorące bułeczki z ciasta drożdżowego. Doskonale też pamiętam, że jako dziecko uwielbiałam formować wraz z tatą ludziki z ciasta drożdżowego, dolepiać ręce, nogi, oczy i guziki z rodzynek. To była frajda!Zapraszam!przepis KLIK
SMYKWKUCHNISmażone żeberka to mój kolejny powrót do czasów dzieciństwa :) Zamykam oczy i widzę Babcię krzątającą się przy kuchni. Właśnie nakłada obiad: smażone żeberka, ziemniaki i marchewka na gęsto :)) albo zasmażane buraczki ... Pewnie dla tych wspomnień nie mogłam się oprzeć pięknym, mięsnym żeberkom, które przywieźli do nas do sklepu. I chociaż nie jestem wielką amatorką żeberek ... kupiłam
Walijskie Pichceniewielce podekscytowana ruszyłam z kulinarną misją podboju stolicy, byłam również pełna obaw… nieznajomi ludzie i ta myśl, że będzie ostra sztywna cenzura, ale strach okazał się mieć tylko wielkie oczy, ponieważ wszyscy bawiliśmy się wyśmienicie! Kulinarne sztuczki, cenne rady, podpatrywanie jak robią coś inni pozwoliło mi na powiew świeżości w moim codziennym kucharzeniu.Przeraziło mnie jedynie menu. Jestem trochę odmieńcem
Malinowe Pocałunki