Powiem Wam od razu na wstępie, że robiłam dwie dobroci z ta wołowiną: kanapki i tortille. I tak w sumie, chyba druga opcja wyszła lepiej. W
KardamonovyRobione na szybko, żebym jeszcze zdążyła zrobić zdjęcie. I bardzo rzeczowa rozmowa z My: Ja: Myyyy, muszę to szybko ugotować i zrobić zdjęcie, bo zaraz będzie
KardamonovyBardzo niepozorna zupa. I naprawdę wyjątkowo dobra. Gdyby nie obecne temperatury, mogłabym zupować na okrągło – skrzynki targowe są cudownie wypełnione po brzegi, różnymi warzywami. W
KardamonovyDokładnie miała taka wyjść – puszysta i porządnie nadziana. Jeżeli chodzi o dodatki, zawsze chciałam ją zrobić z boczkiem, rozmarynem i cebulą. Nie wiem czemu, po
KardamonovyBiegając dziś rano po targu (zwanym przez moją ekipę ryneczkiem), starałam się omijać większość straganów, żeby znowu nie zwariować. Wiedziałam, że uraczę się dziś krewetkami –
KardamonovyMęskie urodziny, więc trzeba było zapodać tonę mięsa. Zacznę może jednak od tego, że przypadkiem wpadłam na vloga Kuchnia Kwasiora. Mięso dla mnie może nie istnieć
KardamonovyPrzede mną parę dni, podczas których miałam w planie zajadać się kaszami, wątróbkami i krewetkami. Nic z tego. Przez gliwicką mamę, zostałam hojnie obdarowana w ogrodowe
KardamonovyDemyt, przegralim :/. Muszę przestać tak przeżywać nasze porażki w nogę, siatkówkę i ręczną. Ostatnio, po przegranej Polaków w Euro 2016, nie mogłam usnąć do 3 nad
KardamonovyNudna mięsna niedziela. Nawet nie pamiętam skąd przypałętał się pomysł zrobienia udek w kurczaka w ten sposób. Przepis już dawno chodził mi po głowie. W sumie
KardamonovyPrzepis sprzed paru dni, więc nie mam pamiętam co dokładnie mnie natchnęło. Ostatnio My, pozwoził do domu warzywa prosto z pola (kazał mi napisać, że WŁASNORĘCZNIE
KardamonovyJedna z moich ulubionych zup. I koniecznie z drobnym makaronem. Przymierzałam się jeszcze do lanych klusek, ale makaron jak zwykle wygrał. Zupę robiłam na bazie, zrobionego
KardamonovyStrasznie kijowe danie do fotografowania. Efekt i tak nie jest powalający, ale obecnie nie jestem w stanie zrobić tego lepiej. Brak fajnego naczynia do pieczenia, trochę
KardamonovyTo chyba ostatni strzał polskiej fasolki szparagowej, udało mi się jeszcze dostać naszą rodzimą. Smakiem jakoś szczególnie nie powala, ale nie mogłam się powstrzymać, kupiłam i
KardamonovyPrzepis z soboty, który w sobotę miał być opublikowany. Miał, ale rodzina Wu wpieprzyła się nam na głowę trochę wcześniej. A jak wiadomo… priorytety. Wczoraj
KardamonovyWiele razy łączyłam cydr z wieprzowiną i zawsze było to dobre połączenie. Nie jest więc niczym dziwnym, wykorzystanie go do gulaszu. My, będąc ostatnio obiektem drwin
Kardamonovy