Przepis na : obiad
Jeszcze do niedawna ten rodzaj makaronu był mi zupełnie nieznany. Wszystko zmieniło się, kiedy zobaczyłam jego piękne zdjęcia na instagramie . Garganelli urzekł mnie swoim rustykalnym wyglądem i misternym kształtem . Jest bardzo podobny do makaronu penne. Aczkolwiek wyróżnia go charakterystyczne, widoczne miejsce łączenia. Pokarbowana powierzchnia (do przygotowania której niestety nie mam jeszcze narzędzi) pozwala na to, by sos trzymał się lepiej makaronu. Garganelli pochodzi oczywiście z Włoch. Jest tam po...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.
Czytaj dalej...Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.
Czytaj dalej...