sera koziego bidgot - kwaśną czerwoną kapustę z pulpetami z jesiotra i makreli pierogi z burakami, twarogiem i miętą wołowinę na słodko-kawśno pszenicę gotowaną w mleku z miodem, z musem z rabarbaru i karmelem z tataraku Wszystkie potrawy smakowały wyjątkowo i niebanalnie. Mój hit to wołowina, pierogi i oczywiście deser, czyli gotowana pszenica z musem rabarbarowym i karmelem. Kolejne spotkanie
kolorowotorcikowoWcześniej na blogu był już przepis na mus z czekolady i orzechów laskowych, ostatnio postanowiłam zrobić coś podobnego ale przy użyciu białej czekolady i z dodatkiem serka mascarpone bo akurat był w lodówce. Wyszło naprawdę pysznie, nawet mój narzeczony co się zarzekał, że nie lubi białej czekolady się dopominał o jeszcze jedną porcję. Spróbujcie koniecznie tego przepisu: Mus czekoladowy
Delusional Trineszklanki płatków owsianych (ok. 330 g), - 100 g orzechów laskowych, - pół tabliczki gorzkiej czekolady (ok. 50 g). Sposób przygotowania 1. Banany z dodatkiem kakao blendujemy na gładki mus. 2. Mus bananowo-czekoladowy mieszamy z płatkami owsianymi. 3. Przygotowaną masę rozkładamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. 4. Granolę pieczemy w 150 stopniach C przez ok. 30-40 min. (warto
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachzapiekane z serem haloumi na puree z pieczonego selera i kwaśnej śmietany Deser Małdrzyki z sorbetem jabłkowym na cydrze Wesele (ul. Rynek 20-23) Przystawka Roladka z grillowanej cukinii mus z pieczonego buraka i kozi ser Danie główne Gołąbek z nadzieniem z kaszy gryczanej i borowików , sos paprykowy i szparagi Deser Ciasto marchewkowe z lukrem pomarańczowym Lukr (ul. Kopisto 1/198(...)Przystawka Krem z cukinii z gruszką i prażonymi pestkami dyni Danie główne Kaszotto z kaszy pęczak z żurawiną, rukolą, rzodkiewką i serem bałkańskim Deser Biszkopcik z musem mango, białą czekoladą i pudrem miętowym Garden (ul. Kopisto 1) Przystawka Zapiekana cukinia ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i kozim serem serwowana na sosie z pieczonej papryki Danie główne Kremowe risotto ze szparagami Deser
Qlinarnie i Qlinarnieprzyrządzać. Ponieważ tapioka jest totalnie neutralna w smaku, to mamy duże pole do działania. Możemy tworzyć różne kombinacje smakowe: z miodem i zieloną herbatą, albo z cytrusami, albo z musem o dowolnym smaku. Czytaj więcej
Tylko pyszniePyszny deser, cudowne śniadanie co wolicie? jak wolicie zajadać gofry? Mnie smakują i rano i po południu, zawsze są znakomite. Mus z mango nadaje im charakteru, popróbujcie bo warto. Jeśli dodacie mąki pełnoziarnistej gofry będą całkiem zdrowe. Gofry z musem z mango. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanielody będą strzałem w dziesiątkę Składniki na lody: 1 puszka brzoskwiń w syropie ( 450g ) 200ml śmietanki 30% Przygotowanie lodów: Brzoskwinie razem z syropem rozdrabniamy za pomocą blendera na gładki mus. Śmietankę ubijamy na sztywno i ciągle miksując na małych obrotach, wlewamy brzoskwiniowy mus. Mieszamy do połączenia się całości. Gotową masę przelewamy do plastikowego pojemnika i wstawiamy do zamrażalnika. Po godzinie
NiePieprz.plinne egzotyczne składniki. "Sirocco", Sabrina Ghayour Wydawnictwo Insignis 242 strony Twarda oprawa Cena 69,99 zł Niżej znajdziecie jeden przepis z tej fajnej książki :) proste ciasto bez maki - mus z gorzkiej czekolady z kawą i kardamonem. Można je upiec w tortownicy z wyjmowanym dniem lub upiec i podać w małych foremkach, z kulką lodów waniliowych lub z kilkoma płatkami/kryształkami soli morskiej. Może być ciekawym akcentem na świątecznym stole :). Ciasto - mus z gorzkiej czekolady z kawą i kardamonem. Przepis z książki "Sirocco" Sabriny Ghayour Porcje: 8-10 Składniki: 200 g gorzkiej czekolady 175 ml oliwy 3 porcje mocnego espresso nasiona z 8 strączków kardamonu zielonego, u uczone w moździerzu 5 jajek, żółtka
SzczyptaSmaQsiostry Anastazji to połączenie ciasta kruchego z jabłkami i orzechami. Jeśli takie połączenie smakowe Wam odpowiada to spróbujcie zrobić a nie pożałujecie :) Fajnym pomysłem jest dodanie galaretki suchej do musu jabłkowego , co dodaje super fajnego cytrynowego smaku . Składniki : Ciasto kruche : 350 g mąki 250 g margaryny 120 g cukru 2 łyżki kwaśnej śmietany 2 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)Masa jabłkowa : Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach ( ja kroiłam na mniejsze kawałki ) Smażyć pod przykryciem do czasu aż jabłuszka ładnie zmiękną i zrobi się mus. Dodajemy galaretki w proszku, mieszamy , dzielimy na 2 części. Masa orzechowa : Wszystkie składniki wrzucamy do rondelka , mieszamy i lekko zagotowujemy . Przełożenie placka : Placek kruchy - 1/2 masy jabłkowej - placek kruchy
Różne smaki w kuchniAquafaba czyli woda z ciecierzyce,którą można wykorzystać do wegańskich słodkości. Mus czekoladowy jest lekki, puszysty znakomicie smakuje z mrożonymi malinami. Mleczną czekoladę można zastąpić gorzką i dodać 1 łyżeczkę cukru będzie to wegański deser. Składniki: 150 ml aquafaby ( woda z puszki ciecierzycy) 200 g mlecznej czekolady szczypta soli garść mrożonych malin Przygotowanie: Czekoladę roztapiam(...)dodaję szczyptę soli i ubijam na sztywną pianę, stopniowo wsypuję cukier cały czas miksując. Następnie wlewam przestudzoną czekoladę i delikatnie łączę z pianą. Do pucharków wkładam mrożone maliny, wlewam mus czekoladowy i odstawiam do lodówki na godzinę
KukuleczkiWykonanie Do garnka nalewamy zimnej wody , dodajemy odrobinę soli , kiedy woda nam się zagotuje wkładamy torebkę ryżu i gotujemy około 20 minut , a między czasie zajmuję się naszym musem truskawkowym. Do wysokiego naczynia przekładam oczyszczone i umyte truskawki , następnie dodaję ksylitol , oraz jogurt grecki , wszystko razem miksuję na gładką masę , kiedy ryż nam się ugotował , odsączam nadmiar wody(...)torebki ryżu , następnie przecinam woreczek z ryżem i przekładam na talerz , na wierzch ryżu wylewam nasz mus truskawkowy i gotowe do podania . Smacznego
Mój Smakmarakui przekroić na pół. Łyżeczką wybrać miąższ z pestkami i zmiksować blenderem, następnie przetrzeć przez sitko w celu pozbycia się pestek. Z pięciu owoców otrzymałam około 80 g musu owocowego mus umiescić w małym rondelku, dodać ksylitol i masło. Podgrzewać na małym ogniu, aż do rozpuszczenia ksylitolu/cukru. Ostudzić przez 3 minuty przelać zawartość rondelka do miski umieszczonej na garnkiem
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Czas na recenzję absolutnego hitu dyskontów i marketów czyli mięs wolno gotowanych. Dla mnie jest to produkt roku 2017 ponieważ jest unikalny, innowacyjny i dostępny dla
Kuchnia PROzdrowotnasię ciepłych, rozgrzewających posiłków. Dlatego też lepiej zaplanować tę dietę podczas cieplejszej pory roku. A jeśli zimą, to przygotować sobie dania na ciepło, zupy, potrawki, gulasze, musy, kremy. Moje propozycje ciepłych potraw: Krem z dyni Składniki: – 3 łyżki pasty curry zielonego – 3 marchewki – 1 pietruszka – 1 por – 1/2 małej dyni Hokkaido – sól, pieprz(...)solą i pieprzem do smaku, gotować ok. 20 minut. – Gotową zupę zmiksować na gładki krem i podawać z burakiem startym na tarce. Mus z kalafiora i brokuła Składniki: – 1 mrożonka: kalafior, brokuł, marchewka – pęczek koperku, czarna sól do smaku Wykonanie: – Warzywa przesmażyć na gorącej patelni, wlać
To co kochamuzyskanie elastycznych i lekkich naleśników o bogatym smaku i wyczuwalnej orzechowej nucie. Ja najbardziej lubię naleśniki w wersji na słodko, podane z nadzieniem z ubitego kremu kokosowego z musem truskawkowym i polewą czekoladową . Bezglutenowe naleśniki kasztanowe Drukuj Porcje: ok. 8 naleśników Czas przygotowania: 40 minut Składniki: 100ml mleka kokosowego 100ml wody 2 jajka 1 łyżka rozpuszczonego oleju kokosowego 100g mąki(...)pożądanej konsystencji. Podczas smażenia, jeżeli naleśnik będzie za długo podgrzewany to ciasto zrobi się kruche. Naleśniki świetnie smakują w wersji na słodko z nadzieniem z ubitego kremu kokosowego z musem truskawkowym i polewą czekoladową . Aby przygotować naleśniki do wersji wytrawnej należy z przepisu wykluczyć kakao
Book of spells