chia 1-2 łyżeczki miodu Kiwi obieramy i kroimy na połówki. Selera myjemy i kroimy na małe kawałki. Natkę siekamy. Wszystkie składniki wkładamy do blendera i miksujemy na gładki mus. Rozlewamy do szklanek. Najlepiej wypić od razu ale można przechowywać do kilkunastu godz. w lodówce. Należy pamiętać, że nasiona chia po kilku godzinach napęcznieją i będzie to już raczej mus
Smakołyki Asiserka mascarpone 1,5 łyżki cukru pudru 3 łyżki pasty kawowej Galaretka: 2,5 szklanki soku jabłkowo miętowego Hortex 2 galaretki cytrynowe 10 cukierków z owocowym musem Biszkopt Brownie: Do przygotowania biszkoptu nie używamy miksera. Wszystkie składniki mieszamy łyżką lub trzepaczką. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 160*C. Do garnka wlewamy sok jabłkowo - miętowy. Wsypujemy kawę rozpuszczalną i mieszamy(...)tortownicy zostawiamy jeden blat brownie. Smarujemy go pastą kawową. Na nim wykładamy połowę kremu, przykrywamy drugim blatem ciasta. Górę smarujemy resztą kremu. Wokół układamy cukierki galaretki z owocowym musem. Galaretka jabłkowo miętowa: Do garnka wlewamy sok jabłkowo miętowy. Zagotowujemy go, wsypujemy galaretki. Mieszamy i odstawiamy do delikatnego stężenia. Galaretkę delikatnie przelewamy na wierzch ciasta. Chłodzimy w lodówce przez kilka godzin
VioletoweKucharzenieskórka starta z pomarańczy Śmietankę koksową mieszamy z kakao, chia i syropem klonowym. Z pomarańczy ścieramy skórkę, a następnie ją filetujemy. Z pozostałości wyciskamy sok, który również dodajemy do musu. Mieszamy, nakładamy do miseczek lub słoiczków i dekorujemy cząstkami pomarańczy. Odstawiamy do schłodzenia na 1-2 godziny. Smacznego :) Artykuł Czekoladowo-kokosowy mus z chia i pomarańczami pochodzi z serwisu Mienta
Mienta blogBudyń rozrabiam dokładnie w mleku dodając cukier. Kiedy ryż jest już praktycznie gotowy, dodaję budyń i gotuję całość jeszcze przez chwilę. Przygotowuję polewę: blenderuję mango i do powstałego musu dodaję syrop z kwiatów bzu. Ryż nakładam do pucharków, polewam musem - gotowe :-) SMACZNEGO
Wielopokoleniowowlewamy ciasto. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy 15 minut. Zimną śmietanę ubijamy na sztywno. Upieczony i przestudzony biszkopt przecinamy poziomo na 2 części. Dolną część biszkopta smarujemy 1/3 musu z rabarbaru, nakładamy bita śmietanę i przykrywamy górnym krążkiem. Posypujemy cukrem pudrem i kroimy. Pozostałą część musu z rabarbaru, podajemy na talerzyku obok ciasta. Smacznego! Autor: Mama
Moja Mama Gotujepodawać na różne sposoby, sama nie wiem który z nich jest najlepszy, bo uwielbiam każdą wersje. W dzisiejszej odsłonie placuszki podałam z musem z mango, który okazał się pysznym połączeniem. Pamiętajmy, o tym ż e mango musi być bardzo dojrzale, bo w tedy jest bardzo soczyste, słodkie i smaczne(...)placuszki przewracać widelcem. Usmażone placuszki odkładamy na papierowy ręcznik. Mango obieramy, kroimy w mniejsze części i miksujemy za pomocą blendera na gładki mus. Podajemy z usmażonymi placuszkami. Smacznego
kulinarne odsłony patiwymięte obrusy – no nie jest to najlepszy pomysł. Ok. Miało być o jedzeniu. I tak przed nami lądowały kolejno dania: Tatar z tuńczyka / Ponzu / Galaretka z Prosecco / Awokado / Mus z chrzanu / Werbena cytrynowa – galaretka z Prosecco była super. Sam zamysł dania fajny. I słowo daję, że nie wiem, jak można spierniczyć danie tak proste i z takim potencjałem. Tzn. wiem(...)podawać w takiej formie. A surowizna w stanie świeżości wątpliwym – no cóż. Nie, nie i jeszcze raz nie! . Krem z kalafiora / Pieczony czosnek / Wędzone żółtko – Odrobinkę niedoprawiony, jednak mus z pieczonego czosnku i wędzone żółtko zdały egzamin. Żółtko było ciut przesuszone, ale ogólnie danie akceptowalne. Filet z halibuta / Kuskus z sepią / Salsefia / Sos z cytrusów – no i tu zaczynają
Kate's Kitchenostudzenia na deskę... Ciastka jak widać też dobrze wyszły, mamy teraz czas żeby zająć się pozostałymi śliwkami :) Z jogurtu, mleka, pudru i żelatyny robimy białą galaretkę... Ze śliwek robimy mus i żelujemy go z żelatyną...jedno i drugie wstawiamy do lodówki... W tym czasie ciasta się wystudziły, to możemy je udekorować :) ... Teraz już są gotowe do degustacji :) Śliwki pięknie się(...)połączyły z serem i cukrem migdałowym, ciasto wyrosło... :) Białe desery po godzinie stężały ozdabiamy je śliwką :) Mus śliwkowy też zastygł, dodajemy do ozdoby śliwkę i jakieś małe co nie co :) Tak przygotowani na popołudnie możemy zabrać się za przygotowanie obiadu :) Smacznego
chleba naszegotwardą część mleka kokosowego, które zostało schłodzone w lodówce przynajmniej 48 h przed pieczeniem. Wrzucić do miski i zmiksować aby powstała ‚bita śmietana’. Awokado obrać i zblendować na gładki mus. Dodać roztopioną gorzką czekoladę, olej, miód. Wszystko jeszcze raz wymieszać. Mus wlać do miski z mlekiem kokosowym dokładnie połączyć składniki. Wstawić do lodówki. Wystudzone ciasto przekroić na pół za pomocą
Jaglusiazawiera cukru, masła i mąki pszennej! Mam nadzieję, że ten deser posmakuje Wam tak bardzo jak mi. Spód to zmodyfikowane brownie bananowe z dodatkiem kakao, masa to pyszny mus o smaku białej czekolady. Jeśli nie posiadacie odżywki białkowej, można dodać olejek waniliowy, kokosowy lub inny ulubiony. Sok malinowy również dobrze się spisze :) Spód: 2 banany 2 łyżki mąki kokosowej(...)gładką masę, na koniec delikatnie wymieszać proszek. Przelać do keksówki lub tortownicy o śr. 18 cm. Piec 30 minut w 180*C lub do suchego patyczka. Wyjąć, wystudzić. Mus : 2 opakowania serków homogenizowanych np Bieluch, łącznie 400 g 200 g jogurtu naturalnego 1 miarka odzywki białkowej o smaku białej czekolady (lub waniliowa) 2 łyżeczki żelatyny + woda do zalania
Chocolate Muffin Blogszklanki mleka 1/4 szklanki soku z cytryny skórka otarta z 1 cytryny 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody 1 1/2 szklanki mąki pszennej KREM: 1 szklanka musu z malin (z ok 500 g) 1/3 szklanki cukru 1 szklanka śmietanki kremówki 30% 1 opakowanie galaretki malinowej 1 szklanka wody 50 g gorzkiej czekolady posypka czekoladowa Białka ubijać(...)się rozpuścić. Całe maliny przełożyć do garnka razem z cukrem. Podgrzewać na małym ogniu, aż puszczą sok i zaczną się rozpadać. Gorące przetrzeć przez sito, aby pozbyć się pestek. Musu powinna być 1 szklanka. Połączyć z galaretką i odlać od tego 1/4 szklanki, którą wylałam do pojemnika z równym dnem. Dobrze schłodzoną kremówkę ubić na sztywno i cały czas miksując
https:KKuchniaMniamwyjmuję dzień wcześniej z zamrażarki i przekładam do wysokiego naczynia. Truskawki posypuję ksylitolem i zostawiam na noc w lodówce do rozmrożenia. Następnego dnia dodaję jogurt i blenduję na gładki mus. Podaję gdy mus nabierze temperatury pokojowej. Przed podaniem posypuję płatkami migdałowymi i robię mały kleks z jogurtu
słodkie i nie tylko historie kulinarnepiec ciasto przez 45 minut w 150 stopniach. Gotowy sernik powinien mieć ściętą powierzchnię choć w środku może się jeszcze wydawać dość luźny. Po upieczeniu ciasto schłodzić. Składniki na mus czekoladowy: 100g czekolady mlecznej u mnie Goplana 100g czekolady gorzkiej również Goplana 1 łyżka likieru amaretto 3 łyżki wody 30g miękkiego masła 3 jajka 50g cukru pudru 100ml śmietany kremówki(...)drugiej misce ubić śmietanę kremówkę na sztywno, następnie dodać ją do przestudzonej masy czekoladowej. Na koniec dodać pianę z białek i delikatnie wymieszać aby nie zakłócić struktury pianki. Powstały mus czekoladowy wyłożyć na wystudzony sernik, wyrównać. Ciasto najlepiej schłodzić przez całą noc w lodówce. Przed podaniem dowolnie udekorować. Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style
W garach u Gosizalej nią posiekane kawałki czekolady. Dokładnie wymieszaj, aż do rozpuszczenia czekolady. Odstaw masę do przestygnięcia. Gdy masa przestygnie, zacznij ją miksować na małych obrotach dolewając pozostałą 1/3 szklanki śmietanki. Mus przelej do kieliszków i wstaw na 2 godziny do lodówki. Tuż przed podaniem udekoruj mus truskawkami, bitą śmietaną i wiórkami czekolady. Składniki 2 żółtka 100 g czekolady gorzkiej 2 łyżki
Eat me! Fit me!żurawina) świeże owoce (u mnie mango maliny, borówki i czerwona porzeczka) Sposób przygotowania: Mango myjemy i kroimy w kostkę. Zostawiamy trochę do posypania wierzchu deseru resztę miksujemy na gładki mus. Mango łączymy z nasionami z połowy laski wanilii i jogurtem naturalnym do połączenia składników. Suszone owoce kroimy na mniejsze kawałki. W szklankach lub pucharkach układamy kolejno warstwy: bakalie, płatki, mus
Pyry na Gaz