mus - 6353 przepisów (strona:160/424)

Deser jogurtowy z mango. 169

porcje 1 mały kubeczek jogurtu greckiego 1 mango ,miękkie dojrzałe Mango obieramy ze skórki i oddzielamy od pestki .Zostawiamy 1/ 4 owocu na wierzch każdego deseru .Resztę blendujemy na mus. W słoiczkach układamy : jogurt mus mango jogurt pokruszone ciasteczka – niekoniecznie ,ale dzieci lubią owoce mango pokrojone w kostkę

Ladylaura.
Truskawkowe ciasto z pianką jogurtową. 189

wymiarach 25x 35 cm wyłożyć papierem, wylać ciasto na nią i piec około 25 min lub do tzw. suchego patyczka w temp. 170C. Po upieczeniu odstawić do ostudzenia. Mus jogurtowy; 500 ml śmietany kremówki ( 30 lub 36%) 500 ml jogurtu greckiego 10 dag cukru pudru 4 łyżeczki żelatyny 1/4 szkl. wody ( ok 70 ml) Połowę jogurtu lekko podgrzać, mieszając zdjąć(...)słodzonej herbaty ( poncz) 1 szkl. dżemu truskawkowego 2 galaretki truskawkowe 40 dag truskawek pokrojonych w plasterki Do foremki wkładamy biszkopt, ponczujemy herbatą, następnie smarujemy dżemem. Na dżemie równo rozprowadzamy mus jogurtowy i wkładamy do lodówki aż stężeje. Po tym czasie na wierzchu układamy plasterki truskawek, jeden obok drugiego lekko zachodząc na siebie. Galaretki rozpuszczamy w połowie wody. Studzimy. Tężejącą galaretkę

Radość kipiąca uśmiechem.
Tort mocno truskawkowy 142

misy miksera i zmiksuj na gładką masę. Następnie wlej śmietanę kremówkę i miksuj do uzyskania gęstego kremu. Do gotowego kremu wlej lekko ciepłą żelatynę i zmiksuj do połączenia składników. Mus truskawkowy: 1 kg truskawek 2 łyżki ksylitolu 2 łyżki żelatyny Przygotowanie: Żelatynę namocz w minimalnej ilości wody, odstaw do napęcznienia, a następnie rozpuść w kuchence mikrofalowej i zostaw do ostygnięcie(...)ozdoby), wylej na nie 2/3 masy i przykryj drugim blatem ciasta. 1/3 masy wyciśnij na wierzchu za pomocą worka cukierniczego i delikatnie wylej na wierzch tężejący mus truskawkowy. Ozdób pozostałymi truskawkami. Schłódź w lodówce. Po około 2-3 godzinach możesz ściągnąć rant tortownicy i przełożyć tort na paterę. Opcjonalnie można polać polewą czekoladową. Gotowe :) Ciasto należy przechowywać w lodówce. Najlepiej

Kulinarna (nie)codzienność
FIT Shake truskawkowy z lodami 179

schłodzić w lodówce. Następnie zmiksować resztę truskawek z połową mleka, dodać połowę lodów i ponownie zmiksować do połączenia składników. Przelać do szklanek lub kieliszków. Na wierzch delikatnie nałożyć mus truskawkowy i ponownie schłodzić w lodówce. Pozostałe mleko zmiksować z resztą lodów i delikatnie wylać na mus truskawkowy. Można udekorować bitą śmietaną i truskawkami. Smacznego J Zachęcam do skorzystania z przepisów

Kulinarna (nie)codzienność
Deser z chia oraz zakupy internetowe w Frisco.pl 129

nasionka w mleku przez pierwsze 30 min co jakiś czas. 2. Kiedy nasiona z pęcznieją i utworzy się gęsty pudding możemy przystąpić do tworzenia pianki truskawkowej. Truskawki blendujemy na mus. Białko jajka ubijamy na sztywno pod koniec dosypując 1-2 łyżki cukru. Mieszamy delikatnie z musem truskawkowym. wykładamy porcje na pudding chia i schładzamy chwile w lodówce. Podajemy posypane płatkami

Gotowanie...to proste !
Truskawkowe FIT mini serniczki 201

godziny. Truskawkowe serniczki: 400 gram świeżych truskawek 250 gram chudego twarożku 1 łyżka ksylitolu 1 łyżki żelatyny + 30 ml wrzątku Przygotowanie: Truskawki zmiksuj z twarożkiem i ksylitolem na gładki mus. Żelatynę rozpuść we wrzątku, ostudź. Następnie wlej żelatynę cienkim strużkiem cały czas mieszając. Odstaw na 15 minut do całkowitego schłodzenia masy (np. do lodówki). Wyciąg gotowe babeczki(...)mus z lodówki. Przelej masę do babeczek i ozdób całymi truskawkami i orzechami włoskimi. Schłódź około 2 godziny w lodówce. Gotowe Po więcej zdrowych przepisów zapraszam na stronę akcji "Truskawkowe Pole & Naturalnie Zdrowe", jak i do samego sklepu internetowego po produkty na  http://www.naturalniezdrowe.com.pl

Kulinarna (nie)codzienność
WANILIOWY PUDDING Z TAPIOKI Z MUSEM OWOCOWYM 136

Gotować na małym ogniu, często mieszając, aż kuleczki tapioki zrobią się miękkie i przezroczyste. Truskawki umyć i drobno pokroić, następnie rozgnieść je przy pomocy widelca, aż powstanie owocowy mus. Podobnie przygotować jeżyny i dodać do nich jogurt, wymieszać. Na dno słoiczków lub pucharków, przelać mus z truskawek. Następnie przełożyć pudding z tapioki, a na wierzch wylać jeżynowy jogurt. Udekorować

Kuchnia w opałach
Bananowiec 607

stopni. 2. Pianka bananowa: Masło przekładam do garnuszka i rozpuszczam. Odstawiam do przestudzenia. Galaretki cytrynowe rozpuszczam w 1 szklance wrzątku, studzę. Banany obieram i miksuję blenderem na gładki mus. Do musu bananowego dodaję tężejącą galaretkę oraz przestudzone masło. Wszystko razem miksuję. Masę wykładam na upieczony biszkopt. Wyrównuję i odstawiam do stężenia. 3. Ptasie mleczko: Galaretki pomarańczowe rozpuszczam w 2 szklankach

Tradycyjna kuchnia Kasi
Piankowy deser z truskawkami. 131

miski wsypać galaretkę truskawkową, dodać żelatynę, zalać 500 ml gorącej wody, dobrze wymieszać i schłodzić. Truskawki umyć, odszypułkować i osączyć na sicie. 200 g truskawek zmiksować na mus i przetrzeć przez sito, aby usunąć pestki. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno, dodać jogurt grecki, mus truskawkowy i tężejącą galaretkę. Połowę kremu przełożyć do pucharków i schłodzić w lodówce przez kilka minut

Zakątek rozkoszy kulinarnych
Pudding z tapioki z truskawkami 109

Przepyszny deser, bezglutenowy, wegański, z musem ze świeżych truskawek. Prosty i szybki do zrobienia. Najlepiej smakuje schłodzony w lodówce. Bardzo posmakował dzieciom, które wyjadały zwłaszcza te przezroczyste kuleczki tapioki. Polecamy wszystkim! 0,5 szklanki tapioki 250 ml. wody 250 ml. domowego mleka kokosowego 1 łyżka cukru waniliowego garść truskawek + łyżeczka cukru (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Tapiokę zalać wodą i mlekiem(...)gotować na wolnym ogniu co jakiś czas mieszając. Gotowa tapioka powinna mieć przezroczyste kulki i powinna być gęsta. Przełożyć ją do filiżanek/szklanek. Truskawki zmiksować z cukrem na mus. Zalać nim przestudzoną tapiokę. Wierzch można udekorować kawałkami truskawek. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Budyń jaglany z musem truskawkowym 197

zdrowej żywności, a oferuje nam produkty prosto z natury. Składniki na budyń jaglany: ½ szklanki kaszy jaglanej, zmielonej w młynku 2 szklanki mleka kokosowego (sojowego lub zwykłego) 2 łyżeczki ksylitolu Mus truskawkowy: 300 g truskawek 1 łyżeczka ksylitolu Wykonanie: Wszystkie składniki na budyń umieść w rondelku. Gotuj, co jakiś czas mieszając, jak zacznie wrzeć zmniejsz ogień i często mieszaj(...)przypalić budyniu. Gotuj około 15 min, aż kasza będzie miękka. Truskawki zblenduj z łyżeczką ksylitolu (odłóż kilka sztuk do dekoracji). Budyń nałóż do pucharków przekładając go musem truskawkowym (można podawać z różnymi innymi ulubionymi owocami). Wierzch ozdób pozostałymi truskawkami.  Gotowe J Jeśli wciąż szukasz naturalnych i zdrowych produktów do przygotowania swoich potraw to zapraszam do sklepu internetowego NATURALNIE ZDROWE

Kulinarna (nie)codzienność
Koktajl truskawka – kiwi. 201

prosty i smaczny koktajl truskawka – kiwi .Uwielbiam to połączenie smakowe i polecam je również wam. Składniki: 500 g truskawek 4 dojrzałe kiwi Truskawki obrać z szypułek ,zmiksować na mus . Następnie obrać kiwi ze skórki i też zmiksować . Do szklanek wlewamy najpierw mus truskawkowy, potem rzadszy – kiwi .Smacznego

Ladylaura.
Pierogi z poziomkami i musem poziomkowym 130

lekki obiadek bo pierożki z poziomkami uważam że są lekkie . Ciasto: mąka 2 szklanki woda ciepła( na oko szklankę wlałam) oliwa z oliwek 1 łyżka miód 2 łyżki do musu poziomkowego Wykonanie: Do misy wsypuje przesianą mąkę, wlewam ciepła wodę i wyrabiam ciasto. Przy końcu wyrabiania dodaję łyżkę oliwy z oliwek. Ciasto jest delikatne , elastyczne. Wałkujemy  na silikonowej macie(...)podsypywania mąki.Wycinamy małe kółeczka szklanką i nakładamy poziomki ( ja to robię łyżeczką).Gotuję z dodatkiem oleju( nie będą się sklejać po wyjęciu). Mus poziomkowy: Poziomki 2 szklanki blender-uje z dodatkiem miodu lipowego i polewam jeszcze gorące pierożki

Różowa kuchnia
Lody brzoskwiniowe (bez maszynki) 134

razem ze skórką, ale ja obrałam) i podsmażyć na rozgrzanym maśle. (Należy cały czas mieszać i podgrzewać do momentu, aż zmiękną, a sok odrobinę odparuje.) Owoce zmiksować blenderem (na mus) i ostudzić. Jajka sparzyć! Białka z łyżką cukru ubić na sztywną pianę, a żółtka z pozostałym cukrem utrzeć na jasny puch. W trzecim pojemniku ubić śmietankę. Do utartych żółtek dodawać(...)łyżce musu z brzoskwiń - uprzednio zmieszanego ze spirytusem i po łyżce śmietany. Na końcu wszystko delikatnie wmieszać z pianą białkową. Masę przelać do plastikowego, zamykanego pojemnika i wstawić do zamrażarki na co najmniej 6-8 godzin. (Opcjonalnie po pierwszej półgodzinie i potem kilka razy masę należy przemieszać. Dzięki temu lody będą bardziej gładkie i puszyste.) Spożyć w ciągu

Di gotuje
Jak wyczarować wymarzony tort? - relacja z warsztatów kulinarnych - Atuty i Twardy Szparag 179

ciekawostki, które na pewno przydadzą się wszystkim - jeszcze niejednokrotnie. Z chęcią opowiadał na wszelkie pytania i zawsze służył radą. Każdy zrobił swój tort składający się z biszkoptu genueńskiego i musu czekoladowego. Całość apetycznie komponowała się z pysznym ganache czekoladowym. Wspólnie temperowaliśmy czekoladę i robiliśmy z niej (i nie tylko) ozdoby. Wszystkie torty wyglądały bajecznie i wyjątkowo. Niejedna cukiernia mogłaby(...)których sama się dowiedziałam. Zapewniam, że takie ciekawostki ułatwiają pracę w kuchni i z pozoru banalna rzecz - może uczynić cuda! A tu przepis do mojego tortu: Tort z musem i ganache czekoladowym ! Może kiedyś wspólnie spotkamy się na jakichś warsztatach w Atutach ? Przejrzyjcie ofertę: klik . A może chcecie wyczarować swój własny wymarzony tort? 17 lipca macie okazję

Di gotuje

Proponowane wyszukiwania