zarówno dla dzieci jak i dorosłych. Takie placuszki najczęściej przygotowuję, kiedy pozostaje mi otwarta puszka ananasa. Podaję je wtedy z lodami waniliowymi, jednak dziś zajadaliśmy je z musem "czekolada śliwkowa" od firmy Manufaktura Łagowski . Powiem Wam, że był to strzał w dziesiątkę. Słodko-kwaśne placuszki i ten pyszny mus :) Musicie spróbować :) Składniki: * 1 puszka ananasów w plastrach
Zrób to smaczniezbliżający si ę długi weekend przygotowałam przepis idealny dla wielbicieli czekolady i nie wymagający pieczenia. Torcik z musem czekoladowym, lekki jak chmurka, rozpływający się w ustach, bajecznie smaczny. Niestety trudno poprzestać na jednej porcji ;) polecam Wam serdecznie :) SKŁADNIKI 200 g czekoladowych ciasteczek 100 g masła 100 g cukru 400 g śmietany(...)cukru. Pianę z białek bardzo delikatnie mieszamy z czekoladą i żelatyną. Na koniec do masy wmieszamy ubitą na sztywno śmietanę kremówkę. Przygotowany mus czekolady delikatnie wykładamy na masę ciasteczkową. Wierzch tortu delikatnie wyrównujemy. Tort schładzamy przynajmniej 6-8 godziny. Przed podaniem tort oprószamy kakao i dekorujemy listkami mięty. **** PREPARAZIONE Per preparare
La grande e la piccola cuocazamrażalnika. Bitą śmietanę ubijałam na najwyższych obrotach miksera. Gdy śmietana się ubiła, dodałam cukier, śmietankę fix, i ubijałam jeszcze chwilkę. Połowę bitej śmietany wyłożyłam na upieczony spód. Mus malinowy: -2 galaretki truskawkowe/ malinowe -700g mrożonych malin 2 galaretki rozpuściłam w 600 ml gorącej wody. Do galaretek dodałam mrożone maliny, które następnie zmiksowałam. Masę wstawiłam na chwilę(...)zamrażalnika, aż lekko stężeje. Mus malinowy wykładamy na pierwszą warstwę bitej śmietany i następnie nakładamy kolejną warstwę bitej śmietany. Całość przykrywamy drugim upieczonym i ostudzonym spodem. Ciasto najlepiej smakuje po schłodzeniu w lodówce. Smacznego
Receptura smakuDeser z nasionami szałwii hiszpańskiej, która sprawiła, że sok marchewkowy zamienił się w pudding. Do tego mus z malin, który fantastycznie orzeźwia i w połączeniu z marchewką smakuje wyśmienicie. Nie przepadam za nasionami chia, ale w takim wydaniu są bardzo dobre i nawet mnie przekonały ;) 1 buteleczka (300 ml) soku marchewkowego Hortex 280 g mrożonych malin Hortex 1 łyżeczka mąki(...)wlać kiedy maliny się zagotują. Ugotować i przestudzić. Na dno szklaneczek nałożyć 1 – 2 łyżki. Marchewkowe chia rozmieszać lub zmiksować i przełożyć do szklaneczek. Na wierzch wykładamy mus malinowy, parę kropel soku marchewkowego i całe maliny. Schłodzić i można podawać. Smacznego :) Przepis bierze udział w akcji zorganizowanej na Durszlaku
https:KKuchniaMniamlaska cynamonu W rondlu umieścić wszystkie składniki poza śliwkami. Zagotować, dodać śliwki, gotować przez 3 minuty. Zdjąć z ognia. zostawić śliwki w rondelku do przestudzenia. fot. Spektrum Smaku III. Mus Chrzanowy 125 ml śmietany kremówki 125 g serka Philadelphia 1 łyżka chrzanu szczypta soli Ubić śmietanę na sztywno. Dodać serek, chrzan i sól, dobrze wymieszać. Schłodzić. Propozycja podania pieczeni(...)śliwką kalifornijską, musem chrzanowym , koperkiem i świeżo tartym chrzanem Studio Kulinarne Book&Cook mieści się w strefie OFF Piotrkowska czyli Łódzkim Centrum Przemysłów Kreatywnych - dawnej fabryce Franciszka Remischa. Będąc w Łodzi zajrzyj tu koniecznie! #Wielkanoc #ŚliwkaKalifornijska
Wylizany Rondelsosem miodowo-musztardowym Sałatka jarzynowa z wędzoną makrelą Pyszna sałatka jajeczna Sałatka jajeczna z paluszkami krabowymi Moje ulubione marynowane jajka w majonezie na łódeczkach z cykorii Marynowane jajka faszerowane musem z tuńczyka Marynowane jajka nadziewane z sałatką z łososia Jajka herbaciane nadziewane guacamole Sałatka jajeczna z makrelą i porem Pasta z makreli z suszonymi pomidorami Sałatka jajeczna z awokado(...)schabowe zapiekane ze śmietanką i szpinakiem Kurczak w prosciutto z szałwią i kremowym makaronem z pistacjami Łosoś zapiekany ze szpinakiem i mozzarellą Deser Najlepsze sernikobrownie z malinami Sernik z musem rabarbarowym Bułeczki wielkanocne Babka z jabłkami i orzechami Cytrynowe ciasto jogurtowe z jagodami Najlepsze brownie na świecie Mazurek różano-kawowy Muffiny jagodowe z kruszonką orzechową Sernik marmurkowy z Nutellą Chlebek
karmelowyUżywamy tylko tej gęstej części. Z pozostałej wody możesz przygotować koktajl np. z dodatkiem ananasa. Przygotowanie: Daktyle namoczyć w gorącej wodzie przez 15 minut. Następnie odsączyć i zblendować na mus. Mąkę orzechową wymieszać z owsianą, dodać aromat waniliowy, sól, mus daktylowy i masło/olej kokosowy. Zagnieść ciasto. Wyłożyć w wysmarowanej i obsypanej mąką owsianą formie do tarty
Fabryka pomysłówporcje będziemy potrzebowali: duży jogurt grecki (400g) łyżeczka miodu domowe muesli 4-5 dużych brzoskwiń z puszki cynamon Jogurt mieszamy z miodem i cynamonem. Brzoskwinie blendujemy na mus. W szklankach lub miseczkach układamy warstwy - jogurt, mus, muesli. Niby nic skomplikowanego, a smakuje świetnie i daje dużo energii. SMACZNEGO
Taste of imaginationskładniki: 250 ml śmietanki kremówki 250 ml mleka 3 łyżeczki żelatyny 2 łyżki wody 80-100 g cukru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego dodatkowo do podania: mus owocowy np. malinowy, truskawkowy owoce wykonanie: Żelatynę zalewamy wodą i odstawiamy na ok. 5 min. do napęcznienie. Do rondelka wlewamy śmietankę oraz mleko, wsypujemy cukier i podgrzewamy, cały czas mieszając, aż cukier się rozpuści(...)Całość odstawiamy do wystudzenia. Następnie przelewamy do miseczek po. ok. 125 ml pojemności lub mniejszych. Wystudzone wkładamy do lodówki do całkowitego stężenia, na ok. 4 godz. Podajemy np. z musem owocowym. Aby wyciągnąć panna cottę z miseczki należy miseczkę umieścić na parę sekund w gorącej wodzie, uważając, żeby woda nie nalała się do miseczki a następnie przełożyć np. na talerzyk
Domowy Smak Jedzeniaprzecieramy przez sito aby pozbyć się pestek. Czekoladę rozpuszczamy w śmietanie. Do lekko przestudzonej śmietany z czekoladą dodajemy przetarte maliny. Odstawiamy do lodówki na całą noc. Następnego dnia mus malinowy miksujemy z mascarpone z dodatkiem soku z cytryny. bezy: Białka ubijamy ze szczyptą soli i 50 g cukru. Resztę cukru zalewamy wodą i gotujemy pilnując termometrem cukierniczym temperatury syropu, musi(...)około 10 minutach zrobią się gęste i błyszczące). Masę przekładamy do rękawa cukierniczego. Babeczki napełniamy kremem malinowym (przed nałożeniem kremu opcjonalnie można na dno babeczek nałożyć sam mus malinowy czyli przetarte przez sito maliny), ozdabiamy bezą włoską, którą za pomocą palnika cukierniczego przypiekamy. Na wierzch dodajemy rozmrożone maliny
Bon appetit mon amiebiałkowej Plantforce Synergy Life smak:czekolada -2/3 szklanki kakao (zapomniałyśmy ile to waży :P) -80g oleju kokosowego -200g świeżych daktyli bez pestek -500ml/480g musu z gruszek (z ok 1kg świeżych) -300g napoju roślinnego -łyżeczka proszku do pieczenia na kamieniu winnym -tabliczka gorzkiej czekolady bez cukru (u nad 70% kakao) Kokosowy karmel(...)kokosowego (u nas śmietanka się po prostu nie oddzieliła :P) -cukier kokosowy Dodatkowo -popcorn (3 łyżki ziaren kukurydzy, olej kokosowy) -wege ciasteczka -wege krówki PROTEINOWE BROWNIE Mokre składniki: Mus z gruszek, olej kokosowy, daktyle, napój roślinny zblendować na gładką masę. Suche składniki: Płatki owsiane zmiksować na mąkę (można to zrobić razem z mąką kokosową aby uniknąć grudek). Wymieszać
Candy Pandasinnego. Nieumiejętnie wyfiletowałam tuszki starając się pozbawić je jak największej ilości ości i wrzuciłam mięso do rozdrabniającego pojemnika blendera, który zmiksował mięso (razem z cieniutkimi ośćmi) na delikatny, gładki mus. I to była moja baza. Składniki na 2 porcje : 4 tuszki lub 8 niewielkich filetów ze śledzi (lepiej od razu filety, nie będziecie się bawić w wycinanie) 20g suszonych owoców(...)pieprz 2 łyżki oleju do smażenia np. rzepakowego Do podania: 80g kaszy gryczanej 4 małe ogórki kiszone Filety śledziowe oczyścić i włożyć do pojemnika blendera. Zmiksować na rybi mus i przełożyć do miski. Suszone owoce drobno pokroić i dodać do mięsa. Ja użyłam suszonej śliwki, ale z pewnością świetnie się sprawdzi żurawina czy rodzynki. Pęczek pietruszki posiekać razem z łodyżkami
Dietologjeszcze ciepły zdjąć z niego papier. Wystudzić. Masa serowo-brzoskwiniowa: Brzoskwinie odsączyć z zalewy (sok zachować!) i podzielić na dwie części. Jedną odłożyć na później a drugą zmiksować na mus. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno. Twaróg utrzeć z cukrem pudrem. Dodać mus brzoskwiniowy i dokładnie ze sobą połączyć. Następnie dodać ubitą kremówkę a na sam koniec wlać żelatynę rozpuszczoną
My simple kitchenbabeczek. Truskawki odmrozić i odsączyć z soku. Umieścić po 2 truskawki na środku babeczek. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 10-15 minut, sprawdzić patyczkiem. Mus truskawki bez szypułek Hortex 200 g. Truskawki odmrozić i zmiksować blenderem. Na talerzyku zrobić kleks z musu. Na środku umieścić babeczkę
Kuchnia Pauletteszasypać cukrem, zalać sokiem wyciśniętym z cytryn i doprowadzić do wrzenia. Gotować na małym ogniu przez kilka minut aż owoce się rozpadną. Przełożyć na sito i przetrzeć. Następnie ten mus owocowy przełożyć z powrotem do rondla, zagotować, wsypać żelfix i mieszając gotować około 2 minut. Gorący mus przełożyć do wyparzonych suchych słoiczków, od razu zakręcić i odwrócić do góry dnem
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki