ziarenka z 1 laski wanilii lub szczypta wanilii burbońskiej 15 g (3 łyżeczki) żelatyny 80 ml (1/3 szklanki) wrzącej wody 10 g (2 łyżeczki) soku z cytryny Składniki na mus truskawkowy: 200 g truskawek świeżych lub mrożonych opcjonalnie słodzik (u mnie bez bo owoce są wystarczająco słodkie Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i odstawić do wystudzenia. Serek mascarpone, śmietanę(...)truskawek, rozmrozić je i odsączyć na sitku a następnie zmiksować. Opcjonalnie do owoców można dodać słodzik choć dla mnie osobiście jest to zbędne bo wystarcza nam słodycz owoców. Mus wlać na masę serową a następnie desery wstawić do lodówki na minimum 2 godziny. Gotowy sernik w szklance można podawać z bitą śmietaną. Świetnie komponuje się wizualnie ze świeżą truskawką
Ola la LCHFtrochę ostygną dodajemy łyżkę miodu i mieszamy. W drugim rondelku podgrzewamy maliny, ok. 10 min. Do kubeczków nakładamy płatki. na płatki wykładamy pokrojonego w plasterki banana i zalewamy go musem malinowym. Wykonanie na Thermomix: Do naczynia miksującego wlać mleko i podgrzać je 6 min./100stopni/obr.1,5. Do ciepłego mleka dodać płatki jaglane i gotować jeszcze 20 min. /90 stopni/obroty(...)łyżkę miodu i mieszamy. Nakładamy do miseczek/kubeczków. Do czystego naczynia wkładamy maliny i podgrzewamy 6 min./90 stopni/ obr.2. Na płatki nakładamy plasterki banana i zalewamy musem malinowym. Przepis w wersji na Thermomix znalazłam na stronie Dieta Thermomiksowa
Mania Wypiekaniaodkładamy na 10 minut, następnie wylewamy ją na ciasto. Odkładamy do ostudzenia i lekkiego stężenia. PIANKA TRUSKAWKOWA Galaretkę zalewamy 200ml wrzątku, dodajemy żelatynę mieszamy i studzimy. Truskawki blendujemy na mus. Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem na sztywno, dodajemy mus truskawkowy. Dodajemy przestudzoną galaretkę i miksujemy. Powstałą masę wylewamy na stężałą masę serową, ciasto wstawiamy do lodówki na całą
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuprostu ze zmiksowanych owoców. na dwie porcje: 4 dojrzałe kiwi 1,5 szklanki wody 1 łyżkę cukru 2 łyżki mączki ziemniaczanej Kiwi obrać i zmiksować na gładki mus,dodać 1 szklankę wody,cukier i zagotować. Mączkę rozprowadzić w pozostałej wodzie i wlać do gotującego się musu. Energicznie mieszając ugotować kisiel. Gorący przelać do pucharków,ozdobić kleksem bitej śmietany
Kolorowa kuchnia Elkikoniaku 1 duży banan 100 ml wina musującego półsłodkiego 80 ml wody mineralnej gazowanej plasterki banana świeży tymianek lód kruszony Wykonanie: Banana obieramy i blendujemy na gładki mus. Wino musujące mieszamy z wodą mineralną i musem bananowym. Koktajl wlewamy do szklanki wypełnionej kruszonym lodem. Na końcu wlewamy koniak. Dekorujemy plasterkami banana i świeżym tymiankiem
Kuchnia MagdaLenymlekiem (u mnie mleko kokosowe). Mieszamy i odstawiamy na około 15-20 min., aż płatki napęcznieją i zmiękną. Banana obieramy, kroimy w plasterki i rozgniatamy widelcem na gładki mus. Figi myjemy i kroimy w ćwiartki. Gdy płatki gryczane będą miękkie dodajemy do nich mus bananowy, kakao oraz cynamon i całość mieszamy. Na wierzch układamy ćwiartki figi i posypujemy
Kuchnia MagdaLenymiksujemy przez kilka sekund. Przerywamy miksowanie, wlewamy kolejną 1/3 herbaty i miksujemy ponownie. Powtarzamy tę czynność, żeby dolać ostatnią porcję herbaty. Na koniec miksujemy wszystko przez 30 sekund. Wlewamy mus do przygotowanej miski lub pojedynczych miseczek. Wkładamy do lodówki na co najmniej 3 godziny. Po tym czasie serwujemy mus czekoladowy posypany orzechami laskowymi. Wprowadzajcie slow life do Waszego życia. Wybierając
Poezja smakuMasa serowa: 1 kg sera białego (u mnie gotowy z wiaderka) 5 jaj 1/2 szklanki cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 dojrzałe mango Mango obieramy i blendujemy na mus. Ser mieszamy z cukrem, mąką ziemniaczaną i musem z mango. Następnie dodajemy po jednym jajku i miksujemy tylko do połączenia składników. Masę serową wykładamy na ciasteczkowy spód i pieczmy
Cynamonowe szczęściepuder Galaretka jeżynowa: Jeżyny przekładam do garnka, dodaję cukier i na wolnym ogniu gotuję aż będą miękkie. Przecieram przez gęste sito. Żelatynę namaczam w 1/5 szklanki wody. Dodaję do musu jeżynowego i lekko podgrzewam aż się rozpuści, nie gotuję. Mus przelewam do szerokiej prostej szklanki, albo dzbanka. Wstawiam na noc do lodówki. Żeby galaretka nam wyszła że szklanki wkładam
wesoła kuchniaorkiszowej 20 g mąki kokosowej Cynamon, goździki Odrobina sody lub proszku do pieczenia Bakalie zalać wrzątkiem i odstawić na 10-15 minut Jabłko zmiksować z jajkami oraz jogurtem na mus Bakalie odsączyć z wody i zblendować na gładką masę, połączyć z musem jabłkowym Dodać mąki, sodę/pdp, oraz przyprawy Dokładnie wymieszaną masę rozlać do foremek na babeczki (ja używam
HealthyCreationssię ucieszy. SKŁADNIKI: ciasto: - 50 gr. oleju kokosowego - 500 gr. twarogu półtłustego - 3 jajka - 100 gr. cukru - 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady - 3 łyżki ciemnego kakao - 60 gr. maki samorosnącej mus truskawkowy: - 120 gr. truskawek - 1 łyżka cukru - 1 łyżeczka żelatyny WYKONANIE: Do misy miksera wrzucamy 3 jajka, 100 gr. cukru, włączamy miksowanie i ubijamy na puszysto. Następnie dodajemy twaróg, olej(...)nagrzanego piekarnika i pieczemy w funkcji góra-dół na drugim poziomie od dołu w 180* C około 50 minut. W tym czasie, kiedy nasz sernik się piecze robimy mus truskawkowy. Do garnka wrzucamy drobno pokrojone truskawki, cukier i gotujemy na małym ogniu ciągle mieszając. Jak truskawki będą już bardzo miękkie, ściągamy z ognia i dodajemy żelatynę. Zostawiamy do ostudzenia
Rita creativesłodzę. Do połowy płatków dodaję nasiona chia i mieszam. Mango obrane miksuję blenderem, kawałek zostawiam do dekoracji. Jagody też miksuję. W słoiczki przekładam warstwami płatki z chia, na nie mus mango, znowu płatki, mus z jagód i na wierzchu kawałki mango.Posypuję płatkami suchymi
wesoła kuchniaśrodku zimy. Tak na przekór wszystkiemu, kolorowe, radosne, lekkie i na zimno. Aksamitna pianka na bazie jogurtu i śmietany, na dietetycznym spodzie daktylowo owsianym i do tego pyszny mus z mango. Nie tylko pysznie wygląda ale i cudnie się prezentuje. Spróbujcie koniecznie Spód: 1 szklanka daktyli 1 szklanka płatków owsianych 1 łyżeczka kakao 2 kostki gorzkiej czekolady Daktyle zalewamy wrzątkiem(...)śmietany 30% 1 łyżka żelatyny Żelatynę rozpuszczam w podobny sposób jak do pianki. Mango obieram i blenduję. Zimną śmietankę ubijam na sztywno, a następnie ostrożnie mieszam z musem z mango i żelatyną. Wykładam na warstwę jogurtową i odstawiam do lodówki na kilka godzin. var widgetParams = "{ 'Id':'d271a61e-bfba-4e0c-9974-dac5390bee46','AffId':'14121'}"; var params=encodeURIComponent(JSON.stringify(widgetParams)); var link
Cynamonowe szczęście150g ciastek maszynkowych lub wielozbożowych Dodatkowo: listki mięty do dekoracji Wykonanie: 1. Ciastka przełożyć do blendera i zmiksować do postaci piasku. 2. Miąższ z mango zmiksować blenderem do postaci musu, dodać sok z cytryny i dokładnie wymieszać. 3. Do 4 pucharków nakładać na przemian zmiksowane ciasteczka, jogurt naturalny, mus z mango. Wierzch deseru posypać sypkim ciasteczkiem i udekorować listkiem świeżej
Szalona Kuchnia Ewelinywytrawnych. Wystawne bankiety czy studenckie domówki - nieistotne! Zjeść trzeba tu i tu, a przy niewielkim nakładzie sił, także ta studencka balanga może okazać się kulinarną ucztą. Dlatego polecam poniższy mus czekoladowy. łatwy, efektowny i niebywale smakowity. Zajmuje maksymalnie 30 minut, choć prezentuje się znacznie lepiej. Spróbujcie sami! CZEKOLADOWY MUS Z MARAKUJĄ I POMARAŃCZĄ (4 porcje) 100 g gorzkiej czekolady
W kuchni Karmel-itki