Sernik bez pieczenia z musem arbuzowym. Bardzo szybki do zrobienia, łatwy i smaczny. Idealny na upalne dni. Ciasto zrobiłam bez spodu, ale możecie również dno tortownicy wyłożyć biszkoptami. Na moim blogu w zakładce CIASTA znajdziecie również inne przepisy na ciasta bez pieczenia, które polecam na upalne dni. Bez piekarnika możemy wyczarować słodkie i smaczne ciasta. Jeżeli przygotowaliście coś(...)wlać do masy serowej bardzo cienkim strumieniem miksując pomalutku na najmniejszych obrotach. Masę serową wlać do tortownicy o średnicy 24 cm i schłodzić w lodówce aż całkowicie zastygnie Mus arbuzowy 1,30 kg arbuza bez pestek 1 galaretka truskawkowa 1 łyżeczka żelatyny cukier puder do smaku Arbuza zmiksować na gładko i wraz z cukrem zagotować. Zdjąć z palnika i wsypać
O kuchni z uczuciemmleko, szczyptę soli i zmiksować na gładką masę, następnie przełożyć do pucharków. 2. Pomidory umyć, pokroić na mniejsze części, dodać posiekaną papryczkę chilli, sól i zmiksować do postaci gładkiego musu. Gotowe przełożyć do pucharków z mozzarellą. 3. Liście bazylii umyć, osuszyć, przełożyć do naczynia, dodać oliwę, pieprz, sól i zmiksować do postaci gładkiego musu. Następnie przelać do pucharków i wstawić
Szalona Kuchnia Ewelinymąką i wałkuję na prostokąt o wymiarach 40x 50 cm. Kroje na 12 prostokątów o wymiarach 10x17 cm. Nadzienie: Jeżyny przekładam do garnka, i miksuję blenderem. Przecieram przez sito. Mus przelewam do garnka dodaję cukier i zagotowuję. W misce rozrabiam budyń z mlekiem i wlewam do gotującego musu. Jak budyń zgęstnieje przykrywam go folią i odstawiam do ostudzenia
wesoła kuchniawyjęciu z piekarnika) frużelina: Mango obieramy i kroimy. Przekładamy do garnka, podgrzewamy z sokiem z limonki. Ciepłe miękkie,owoce miksujemy blenderem i przecieramy przez grube sito, tak powstały mus ponownie wstawiamy na ogień. Do gotującego się musu dolewamy mąkę ziemniaczaną rozrobioną w wodzie. Kiedy masa zacznie nabierać konsystencji budyniu dodajemy cukier i studzimy. cukier rozmarynowy: Rozmaryn rozcieramy między palcami
Bon appetit mon amiesztywno białka - pod koniec ubijania wsypujemy resztę drobnego cukru. Białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, studzimy. Brzoskwinie obieramy ze skórki, kroimy na mniejsze kawałki. Owoce blendujemy na gładki mus. Do żółtek naprzemiennie wkładamy po łyżce białek i śmietanki (aż do wyczerpania). Mieszamy dokładnie trzepaczką. Na samym końcu wlewamy czekoladę oraz mus brzoskwiniowy. Ponownie mieszamy. Przygotowane lody przelewamy do pojemnika
VioletoweKucharzenieszkl. mleka (u mnie bez laktozy) 2 budynie waniliowe bez cukru 5 jaj Aromat waniliowy + ok. 200 g herbatników pełnoziarnistych, bez cukru Mus z owoców (u mnie borówki) Przygotowanie: Żółtka utrzeć z erytrolem/ksylitolem. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Do żółtek dodać zmielony ser, aromat waniliowy, wsypać budynie, wlać mleko. Wszystko delikatnie(...)ubitymi białkami. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć 2 warstwy herbatników. Przelać masę i piec ok. 70 min w 160 stopniach. Studzić w otwartym piekarniku. Wystudzony sernik polać musem owocowym
Czarnawisienkasoku z czarnego bzu lub 3 łyżki miodu 0,7 l wody gazowanej + lód Brzoskwinie obierz ze skórki, podziel na mniejsze części, przełóż do wysokiego naczynia i zblenduj na mus. Do dzbanka wlej sok wyciśnięty z cytryn oraz sok z czarnego bzu. Jeśli nie masz soku, w 50 ml ciepłej wody rozpuść miód i dodaj do dzbanka. Cytrynę umyj, pokrój(...)plastry i przełóż do dzbanka. Następnie dodaj mus brzoskwiniowy oraz wodę gazowaną. Całość wymieszaj. Do wysokich szklanek włóż lód, wlej lemoniadę. Smacznego Czytaj więcej – przepisy na koktajle Artykuł Domowa lemoniada brzoskwiniowa pochodzi z serwisu 365 dni dookoła kuchni
365 dni dookoła kuchnilaskowych, żurawiny suszonej ,pestek dyni, orzechów pecan,macadamia...ogółem bakalie jakie chcecie 1 łyżka oleju kokosowego najlepiej nierafinowanego pół łyżeczki cynamonu lub więcej szczypta kurkumy szczypta kardamonu Składniki na mus jabłkowo-jagodowy szklanka jagód naszych polskich czarnych jagód leśnych jabłko dość spore skórka otarta z połowy cytryny pół łyżeczki suszonego tymianku 2 łyżeczki brązowego cukru lub ksylitolu Jagody umyj(...)połóż papier do pieczenia. Kaszę wsyp do miski, dodaj pozostałe składniki, wymieszaj i wsyp na blachę, wyrównaj. Piecz aż granola zacznie ładnie brązowieć i stanie się sucha. Serwuj z musem jagodowo-jabłkowym, z dodatkiem malin i miety. Smacznego
Z Kuchni Do KuchniMotywacją do przygotowania poniższego sernika było to, że w lodówce znalazłam napoczęty serek mascarpone oraz twaróg . Postanowiłam połączyć obydwa te produkty wraz z przepysznym musem kokosowym oraz nowością dla mnie, czyli cukrem z agawy . Do tej pory napotykałam tylko syrop z agawy. Wspomniany cukier występuje w formie bardzo sproszkowanej, przypominającej puder, dzięki czemu wykazuje lepszą rozpuszczalność, jest też bardzo słodki(...)deser. Spód: 100 g daktyli (Look Food) 20 g amarantusa ekspandowanego (Look Food) Masa serowa: 100 g serka mascarpone 100 g twarogu półtłustego 50 g musu kokosowego (Look Food) 30 g cukru z agawy (Look Food) 100 ml mleka + 2 łyżeczki agaru w proszku garść świeżych malin Przygotowanie: Na początek przygotuj spód. Przełóż do malaksera
Zdrowie na języku :Płyżek gorącej wody 3 łyżki ksylitolu Czerwona warstwa: 1 szklanka malin 2 łyżki ksylitolu, miodu lub syropu z agawy Wykonanie: Maliny zblendować wraz z ksylitolem lub miodem na gładki mus (można je też przetrzeć przez sitko, żeby nie było pestek) i przełożyć na spód pucharka. Żelatynę zalać kilkoma łyżkami gorącej wody i dokładnie wymieszać, aż żelatyna się rozpuści. Odstawić(...)przestudzenia. Twaróg, jogurt oraz ksylitol przełożyć do blendera i zmiksować na gładką i kremową masę. Wlać rozpuszczoną żelatynę i jeszcze raz zmiksować. Masę wyłożyć na malinowy mus. Następnie schłodzić deser w lodówce (kilka godzin lub cała
Healthy food explorerwody 1/2 szkl cukru Przygotowanie: Wodę gotujemy z cukrem na syrop a następnie studzimy. Ogórki obieramy wkładamy do blendera, dodajemy sok z limonki oraz świeżą miętę. Miksujemy na mus. Mus łączymy z ostudzonym syropem, przelewamy do foremek i mrozimy w zamrażalniku
Bon appetit mon amiepierwsze stopnie do piekła zachęciły mnie do degustacji, co tchnęło we mnie dodatkowo wenę na napisanie kilku słów recenzji. Najnowsze DayUp Pearls to przepyszne deserki na bazie śmietanki kokosowej, musów owocowych oraz pereł tapioki - wszystko bez cukru, bez polepszaczy smakowych, po prostu #bezściemy. Aha, no i naturalnie bezglutenowe! Muszę przyznać, że tapioka była dla mnie nowością - nigdy przedtem(...)śmietanka kokosowa 17%, tapioka 4,5%, wiórki kokosowe 2%. Poszło na pierwszy ogień! I tak naprawdę było pierwszym smakiem, który miałam okazję skosztować. Delikatny, subtelnie słodki mus owocowy z dominującą nutką malin i jagód. Na samym początku nie zachwycił, dopiero po drugim "kęsie" przyzwyczaiłam się do tego smaku i stwierdziłam, że chętnie sięgnę po więcej. Konsystencją przypomina gęsty
Kuchnia EllieOstatnio spotkało mnie wielkie szczęście :) udało mi się kupić mus z quajawy bez cukru i innych zbędnych składników, a ponieważ jestem ogromną fanką tych owoców, zrobiłam sobie mały zapas. Prosty przepis na smootihie z guajawy, czarnej porzeczki (doskonałe połączenie) i quinoy. Składniki: 4 łyżki ugotowanej białej quinoy 300 ml musu z quajawy garść czarnej porzeczki 100 ml wody Wykonanie: Porzeczki
Quinoa Raz!Ostatnie zimne dni przyniosły mi chęć na coś rozgrzewającego, ale zarazem słodkiego. W związku z tym przedstawiam Wam przepis na budyń jaglany z musem korzennym ze śliwek. Oczywiście taki budyń jaglany można zjeść ze świeżymi owocami, których teraz mamy pod dostakiem. Składniki na 4 porcje: 1 szklanka kaszy jaglanej 50 ml mleka 2% tł lub mleka roślinnego 1/2 łyżki miodu(...)razie potrzeby można dodać więcej mleka. W międzyczasie śliwki gotować w herbacie z dodatkiem cynamonu, goździków i kakao, aż wyparuje część wody. Przełożyć do blendera, blendować do gładkości. Taki mus można przełożyć do słoiczka i przechowywać w lodówce. 1 porcja zawiera ok.: 275 kcal 7,1 g białka 3 g tłuszczu 55,5 g węglowodanów Smacznego
Katarzyna Skórska - dietetyk klinicznydeser, niż klasyczny sernik na zimno. Jest doskonały, bardzo kremowy i wyjątkowo smaczny. Sernik jagodowy z serkiem mascarpone dodatkowo wzbogaciliśmy dodając do jagód odrobinę zielonego sosu Tabasco, który nadał musowi wyjątkowego smaku. To inspiracja z ostatnich warsztatów kulinarnych, w których uczestniczyłyśmy wspólnie z Asią (Byłem tu. Tony Halik), Kamilą z bloga Ugotowae-Pozamiatane.pl i Magdą z Home Photo Shot. Magda jest(...)łyżka stołowa soku z małej cytryny 120 g twarogu typu Philadelphia 250g serka mascarpone 300 ml gęstej śmietany pokruszone pistacje do dekoracji Uwaga: jeszcze ciekawszy smak musu jagodowego można uzyskać dodając cukier trzcinowy melasowy. zamiast zwykłego brązowego cukru. Trzcinowy cukier melasowy jest też doskonałym dodatkiem do kawy. Można go kupić m.in. w sklepie internetowym Kuchnie Świata Przepis
Kulinaria - potrawy z różnych stron świata